Page 77

3. SEPTEMBER 1991

Jyllands-Posten/ Morgenavisen Oplag:

134.009

~ ~';"

....

'Y"

....

~:.

e. ~i:'.iii. •

.,f, Foto: JESPER DALL

Radmand Lone Hindø beundrede Helle Andersens guldmedalje og kvitterede med blomster

Ugens profil Af IVAN PHILIPS EN

Modtagelsen tog kegler Bowlingspilleren Helle Andersen lærte at koncentrere sig - og vendte hjem med VM-guld. • Det var i bogstaveligste forstand en modtagelse, der tog kegler, da den ene af den forløbne uges to danske verdensmestre i går vendte hjem. , Efter søndagens modtagelse af speedway-verdensmesteren Jan O. Pedersen gjaldt det i går Helle Andersen - nybagt verdensmester i bowling. Og hvilken modtagelse! Først i Københavns Lufthavn i Kastrup, derefter i Tirstrup Lufthavn og endelig i Bowling Klubben Vikings lokaler på Skanderborgvej i Ar-· hus - alt efter 16 timers flyvetur fra Singapore, hvor Helle Andersen i torsdags erobrede sit verdensmesterskab i disciplinen "all event". Helle Andersen nåede et forfriskende bad, inden hun mødte de begejstrede klubkammerater og en århusiansk råd-o mand, Lone Hinde, der' følte det, som om hun havde vundet et verdensmesterskab. En buket blomster og en tale alene gør det imidlertid ikke. Der skal meget mere til at blive verdensmester.

Og det har Helle Andersen i sig. Eller rettere sagt: Det fik hun i sig. For nok var Helle Andersen en af Danmarks bedste bowlere, da hun for tre uger siden med det danske landshold rejste til Singapore. Men et individuelt dansk mesterskab havde hun ikke med i bagagen, omend deltagelse på Danmarks hold, der i fjor vandt europamesterskabet, fortæller om talentet. Helle Andersens pro-, blem var imidlertid oplagt: Når det gjaldt hende selv, kunne hun ikke koncentrere sig. Holdspilleren var under sine egne kast mere interesseret i kammeraternes resultater på andre baner. Problemet er lost af Jørn Ravnholt - Team Danmark-psykolog, der inden deres afrejse til VM havde de danske bowlere under behandling. Og pludselig kunne den 26-årige Helle Andersen koncentrere sig. Landstræner Leo Klitte har også sin del af æren. Da Helle Andersen i "all event"-konkurrencen gik ned under første del. single, trak han hende ud i en nærliggende hal og fik ændret på hendes for kraftfulde spil.

Og derefter gik det fremad i en konkurrence, der tæller de sammenlagte individuelle resultater fra single, tornands-hold. tremands-hold og firemands-hold.

Arveligt belastet Helle Andersens begejstring for bowling er ikke tilfældig. Hendes mor. Else Andersen, er tidligere deltager på det landshold, som hendes far. Henning, var' holdleder for. Den nye verdensmester var således kurr otte år, da hun første gang stod med fingrene i kuglens tre huller. '. Det skete i den århusianske klub Puds. hvorfra . hun via Falcon er havnet' i BK Viking i det nve bowlingcenter i Viby - en af de 10 haller. der i-nden for det sidste år har øget antallet af danske bowlinghaller fra 7 til 17. Og 3 mere er på vej. I den nye klub har den humørfyldte bogholderiassistent i et århusiansk transportfirma med fire gange ugentlig træning og 20-30 km på cykel hver dag oparbejdet det stof, der skaber en verdensmester. En livsledsager er der ikke blevet plads til endnu. Som hun selv siger det: "Prinsen på den hvide hest er endnu ikke dukket op." Vi er nogle stykker, der leder efter en hvid hest. Bare for at tage kegler.

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren
Advertisement