Page 74

o

3, SEPTEMBER 1991

Arhus Stiftstidende Oplag: 72.043

Bowling og arbejde Af Ingvard Grann Den tynde guldkæde hun købte i Singapore glimtede om kap med den massive guldkæde hun fik at BK Viking, og lidt længere nede hang guldmedaljen for VM-titlen i all-event, - Jeg er træt, men med sådan en modtagelse holder man sig oppe, sagde den 26-årige bogholderiassistent hos DA-NO Transport i Skejby. Hun regner med at få et par dage fri efter den anstrengende tur hjem og de tre hårde uger i Singapore. - Der kommer også en hverdag igen, men den må godt vente et par dage, sagde en smilende verdensmester, der nu kan nyde sin titel, til hun i 1995 skal forsvare den ved VM i USA. Før Singapore fik Helle Andersen rettet op på det, der har været hendes store problem: Nerverne. - Psykolog Jørn Ravnholt har arbejdet med hele bowling-landsholdet i nogle måneder, før vi skulle afsted, og det har virket på mig. Før i tiden kunne jeg godt blive distraheret af andre ting, når jeg skulle afgøre det hele, men det har vi fået rettet op på, sagde Helle Andersen, der også giver landstræner Leo Klitte stor del i æren. - Han var over mig hele tiden, så jeg fik slet ikke lejlighed til at falde tilbage på mine gamle fejl, smilede Helle Andersen. Den nybagte verdensmester har ikke tænkt sig at sove på alt guldet. Træningen tre gange om ugen plus løbetræning plus kampe næsten hver weekend fortsætter. Heller ikke den sparsomme fritid bliver der ændret på. Helle Andesen er ugift, og det betyder, at hun kan slappe af, når dagens arbejde og bowlingen er overstået. - Jeg slapper af, når jeg har fri, og jeg har ikke andre interesser, siger Helle Andesen, der startede med at spille bowling som 8-årig i Puds. Derefter skiftede hun til Exodus/Fairplaynu Falcon - for så at komme til BK Viking.

Den danske verdensmester må også erkende, at hun er arvelig belastet, idet hendes mor Else for år tilbage var på det danske landshold gennem en årrække og blandt andet Europamester for fem-mandshold i 1974. Faderen, Henning Andersen, startede bowlingklubben Puds og han var desuden holdleder for landsholdet i flere år. Helle Andersen er ikke uden sponsorer. Team Danmark giver 18.000 kroner om året i støtte, og til de store turneringer op til dette VM har Arhus-pigen fået ekstra 26.000 kroner. Desuden har hun gennem tre år fået 18.000 kroner om året fra sin sponsor Jydsk Rengøring. Hendes arbejdsplads, DA-NO Transport, har stillet en bil til hendes rådighed, ligesom de har betalt for ekstra trænings-timer i Super-Bowling på Skanderborgvej, hvis direktør Christina Fiig også var mødt op for at ønske til lykke. Det var Christina Fiig, der så snart hun hørte at Helle Andersen var blevet verdensmester, halede de kulørte flag foran bowling-hallen ned, og erstattede dem af Dannebrog. - Så har hun i øvrigt også sørget for, at Helle Andersens træningsbaner har fået netop den olie, som vi vidste, at banerne i Singapore ville blive smurt med - og det er vigtige detaljer i hendes forberedelser, hviskede BK Vikings formand, Kaj Andersen.

Verdensmester fik en vann velkomst Augustsolen dystede med et halvt hundrede fremmødte om at give den nybagte århusianske verdensmester i bowling den varmeste velkomst, da. hun i går sammen med to andre Arhus-piger vendte hjem fra VM i Singapore i triumf. Rådkvinde Lone Hindø var den første til at ønske en rejsetræt Helle Andersen fra BK Viking tillykke med guldmedaljen. Efter at have passeret den udlagte røde løber til levende musik var det en stolt klubformand. Kaj Andersen, der kunne overrække Helle Andersen klubbens VM-gave: en massiv halskæde af guld.

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren
Advertisement