Page 56

Viborg Stifts Folkeblad

30. AUGUST 1991

Oplag:-13.81S

Nydansk verdensmester i bowling

Folkebladet Sydjylland Oplag: 18.890

Helle Andersen nåede helt til tops ved VM Dansk bowling markerede sig på flotteste vis under VM i Singapore, da Helle Andersen fra Århus sikrede sig verdensmesterskabet i en af de fornemste konkurrencer, den såkaldte All Event, der omfatter fire discipliner. Det er første gang, Danmark har vundet guld i denne disciplin og kun den anden VM-medalje i forbundets historie. Den første vandt Jette Hansen/Birgitte Lund ved VM i 1983, da de sejrede i kvindernes to-mands hold, der i år er den disciplin, danskerne har klaret sig dårligst i. Verdensmesterskabet k'ommer så meget mere overraskende, som Helle Andersen før de tre sidste serier manglede 131 point i forhold til den førende, Willies, Canada. Men med 246, 196 og 243, ialt 685 kegler, lavede Helle Andersen et af de bedste resultater, der nogensinde er registreret ved VM, og med sammenlagt 4821 over ialt 24 serier kunne Helle Andersen fortjent kåres som

verdensmester. En del af æren for den formidable slutspurt må Helle Andersen dele med landstræner Leo Klitte. Under de indledende konkurrencer ved VM havde hun problemer med sit tilløb. Derfor fandt Leo Klitte en anden bowlinghai, hvor han sammen med kvindelandsholdets træner, John Thomassen, kunne specialtræne Helle Andersen med det flotte resultat til følge. Mesterskabet i All Event betyder, at Helle Andersen automatisk har kvalificeret sig til VMs sidste 16 serier fredag og lørdag, og hun har således mulighed for at sikre sig endnu en VM-medalje. Derimod lykkedes det ikke Anne Rath fra Sundby at nå frem blandt de 16, der skal dyste fredag og lørdag. Hun opnåede kun 498 kegler i de tre sidste All Event-serier - et af hendes dårligste resultater nogensinde - og sluttede som nr. 24 med en manko på 37 kegler i forhold til nr. 16, Det danske kvindelandshold sluttede som nr. 15 blandt 31 deltagere med 2840 kegler.

Helle Andersen fra Århus sikrede sig verdensmesterskabet i en af de fornemste konkurrencer i bowling, den såkaldte All Event, der omfatter fire discipliner. Det er første gang, Danmark har vundet guld i denne disciplin og kun den anden VM-medalje i forbundets historie. Den første vandt Jette Hansen/Birgitte Lund ved VM i 1983, da de sejrede i kvindernes to-mands hold, der i år er den disciplin, danskerne har klaret sig dårligst i. Verdensmesterskabet kommer så meget mere overraskende, som Helle Andersen før de tre sidste serier manglede 131 point i forhold til den førende, Willies, Canada. Men med 246, 196 og 243, ialt 685 kegler, lavede Helle Andersen et af de bedste resultater, der nogensinde er registreret ved VM, og med sammenlagt 4821 over ialt 24 serier kunne Helle Andersen fortjent kåres som verdensmester. Mesterskabet i All Event betyder, at Helle Andersen automatisk har kvalificeret sig til VMs sidste 16 serier fredag og lørdag, og hun har således mulighed for at sikre sig endnu en VM-medalje.

Dagbladet Ringsted Oplag: 9.793

Dansk VM-guld Helle Andersen triumferede i Singapore SINGAPORE: Dansk bowling markerede sig på flotteste vis under VM i Singapore, da Helle Andersen fra Århus sikrede sig verdensmesterskabet i en af de fornemste, konkurrencer, den såkaldte All Event, der omfatter fire discipliner. Det er første gang, Danmark har vundet guld i denne disciplin og kun den anden VM-medalje i forbundets historie, Den første vandt Jette Hansen/Birgitte Lund ved VM i 1983, da de sejrede i kvindernes tomands hold, der i år er den disciplin, danskerne har klaret sig dårligst i.

~erueusmesterakabet kommer så meget mere overraskende, som Helle Andersen før de tre sidste serier manglede 131 point i forhold til den førende, Willies, Canada. Men med 246,196 og 243, ialt 685 kegler, lavede HelIe Andersen et af de bedste resultater. der nogensinde er registreret ved VM, og med sammenlagt 4821 over ialt 24 serier kunne Helle Andersen fortjent kåres som verdensmester. En del øf æren fOT den formidable

slut-

spurt må Helle Andersen dele med landstræner Leo Klitte. Under de indledende konkurrencer ved VM havde hun problemer med sit tilløb. Derfor fandt Leo Klitte en anden bowlinghal. hvor han kunne specialtræne Helle Andersen.

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren
Advertisement