Page 51

SPORT

30, AUGUST 1991

Triumf Dansk bowling-sport oplevede natten til torsdag formentlig den største triumf nogen sinde, da 26-lrige Helle Andersen blev verdensmester.

• POLITIKEM.

- Foto: Peter Laur.en

Dansk

di

Helle Andersen fra Arhus vandt disciplinen all-event ved VM i Singapore Af Sten Henrlksen Dansk bowlingsport oplevede måske den største triumf nogen sinde natten til torødag, da 26-lrige Helle Andersen fra Viking i Viby ved Århus blev verdensmester i disciplinen all-evenL Skulle der være en enkelt eller to læsere, der ikke kender det udtryk, iler vi til med en forklaring: I allevent spilles der fire serier a ti kast. Første serie registres helt individuelt, den anden foregår par mod par, i den tredje kæmper tremandshold mod hinanden og i den fjerde er det femmandshold, der dyster. Men uanset resultaterne af alle disse holdkampe kAres der en mester på de individuelle resultater. Det kan være lidt indviklet,' men Helle Andersen er bogholderiassistent i det daglige, og kunne mAske derfor holde styr på tallene. 'Det er ikke rigtig gAetop for mig endnu, men måske fatter jeg det, nAr jeg ar medaljen om halsen', sagde Helle Andersen i aftes og nøjedes med et enkelt glas champagne.

For forberedelserne skal være i orden inden det i dag går løs med det, der hedder det individuelle mesterskab. Hertil har i alt 16 spillere kvalificeret sig, og der var 196 med fra start. De spiller i løbet af i dag og i morgen formiddag en s!kaldt 'Round Robin' - en serie alle mod alle. Ogde fire bedste af de 16 kvalificerer sig således efter 15 kampe til en endelig finale, alle mod alle. Helle Andersen har trænet seriøst i fire Ar,den seneste tid i det nye eksklusive bowling-center ved Viby Stadion. Seriøst betyder i Helle Andersens tilfælde mindst to timer i hallen seks dage om ugen, samt en cykeltur på 25-30kilometer for at opbygge fysik og kondition. Det er først anden gang, Danmark vinder medaljer ved et VM- stævne. Birgitte Lund vandt guld i World Cup i 1982 og gjorde sin sport berømt, men World Cup var faktisk en invitationsturnering og ikke noget officielt VM-stævne. Birgitte Lund blev 'rigtig' verdensmester året efter i Venezuela, da hun sammen med Jette Hansen fik guld for par.

Helle Andersen kan overgå den præstation ved at leve op til de foregAendedages form i den individuelle konkurrence. Men verdensmester - det er hun allerede.

Dansker blandt de 16 bedste Det mandlige danske bowlinglandshold blev kim nr. 16 blandt 46 Cemmandshold ved VM i Singapore, men det lykkedes Cor Peer Jensen. Sisu, at kvalificere sig blandt de 16 spillere, der gik videre til semif'malerunden om den individuelle VM-titel.

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren