Page 48

30, AUGUST 1991 Ekstra Bladet Oplag: 245.393

26-årige Helle Andersen bowlede sig i Singapore til Danmarks første individuelle verdensmesterskab. Af Troels Christensen Ugens danske guldpige. Sådan kan man fristes til at præsentere Danmarks nye verdensmester efter sidste uges guldrus i de græske svømmebassiner. Men for dansk bowling betyder HeIle Andersens nyerhvervede titel meget mere end en letkøbt overskrift. Tidligt torsdag morgen erobrede den 26-årige Arhuspige nemlig det første individuelle verdensmesterskab til Danmark nogensinde. En titel, der kan betyde utroligt meget for sportens udbredelse og anerkendelse herhjemme. Helle Andersen vandt guld i en af de mest fornemme konkurrencer ved VM, nemlig 'All Event', som omfatter fire discipliner og bliver afviklet over flere dage.

- Jeg synes, det er den stærkeste titel, for den belønner den bedste allroundspiller, fortæller forbundsformand Jan Donde i telefonen fra Singapore, før han langer røret videre til Danmarks nye guldpige. - Ja, jeg har det dejligt, men jeg har vist ikke rigtigt fattet det endnu. Det hjælper måske, når jeg får medaljen om halsen, fortæller Helle Andersen med en guldklump i halsen. Helles verdensmesterskab kom i hus efter en forrygende afslutning på dagens konkurrencer. Før de sidste tre serier lå hun nemlig lige uden for medaljerækken med en solid margin til den førende canadiske pige. Så kom bogholderiassistenten fra baghjul i en kanonspurt, der bliver betegnet som et af de flotteste delresultater, der endnu er set ved VM.

DELER ÆREN Helle er ellers ikke vant til, at nerverne støtter talentet, når afgørelsen skal falde i internationale konkurrencer. - Jeg har altid haft problemer med nerverne, men op til dette verdensmesterskab har jeg haft psykolog bistand, og det har hjulpet kolossalt. Jeg valgte simpelt hen at ignorere de andres resultater undervejs for helt at koncentrere mig om mit eget spil, fortæller Helle, . der ellers har haft visse startvanskeligheder i Det Fjerne østen.

- Min træner, Leo Klitte, har en stor del af æren for mit flotte resultat. Da jeg havde problemer med mit tilløb i de indledende runder, fik han hevet mig over i en tilstødende bowlinghal, hvor han hejlede mig igennem. Så fungerede det hele lige pludselig, roser hun. Glæden over guldmedaljen har ikke udløst uhæmmet festivitas i den cknske

IElir. Allerede i dag skal Helle nemlig i konkurrence igen. Det gælder det individuelle verdensmesterskab, hvor Helle skal vise sin nyvundne pondus over for femten konkurrenter i finalen. På herresiden har også Peer Jensen kvalificeret sig til finalen, og det er første gang nogensinde, at Danmark er repræsenteret ved begge finaler ved et VM. Med lidt held kan dansk bowling altså fordoble den samlede medaljehøst ved verdensmesterskaberne. Ud over Helles guld har man Jette Hansens og Birgitte Lunds mesterskab i tomands hold fra 1983 i samlingen.

BILLED NÆSTE SIDE,

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren
Advertisement