Page 46

29. AUGUST 1991 Århus Stiftstidende Oplag: 72.043

SPORT

rhus-bowler vandt VM i Australien . Jeg fatter det næsten ikke, fortalte en glad Helle Andersen efter triumfen i nat Af Torben Birch

D

en århusianske bowler Helle Andersen fra »Viking« sikrede en uventet, men meget not triumf i morges, dansk tid. I Australien sikrede hun det individuelle verdensmesterskab efter en meget imponerende slutspurt. - Det er ikke rigtig gået op for mig endnu, fortalte en jublende lykkelig Helle Andersen ved lO-tiden i formiddag, da klokken var 17 i Australien - og champagnepropperne netop havde lydt. - Jeg får ikke medaljen om halsen før i morgen. Så vil jeg nok bedre kunne vænne mig til tanken, fortalte Helle Andersen, der blev tiljublet af de 12 andre i den danske VM-lejr og af de omkring 10 danskere tilskuere, som har fulgt konkurrencerne. De kommende dage fortsætter VM i andre discipliner. Helle Andersen afviser ikke, at hun med sin nuværende gode form kan nå endnu en titel, når de bedste 16 nu er skilt fra de startende 196 spillere.

All Event-tielen, som verdensmesterskabet også hedder, blev vundet efter de 24 serier på en flot finish af den 26-årige århusianske spiller. Hun væltede i alt 4821 kegler og havde således et gennemnsnit på over 200. Til sammenligning spilles der i toppen af dansk bowling med et gennemsnit på omkring 187 på en halvsæson. Før sidstedagen af den første runde var Helle Andersen på syvendepladsen, men spillede de sidste tre serier med et imponerende gennemsnit og avancerede hurtigt til fjerdepladsen: 246, f 96 og 243! - Jeg har aldrig før spillet så godt. Inden sidstedagen var jeg og landstræner Leo Klitte ovre i en anden hal for at træne. Jeg havde spillet for hårdt de første dage. Det fik vi rettet op på, og så kørte det bare for mig, fortalte Helle Andersen. Jeg er bare så glad lige nu, sagde hun, mens hurraråbene lød i baggrunden. En flot, flot indsats af bowling-pigen, der til daglig er bogholderiassistent i Viby.

Helle Andersen havde endnu i formiddag dårligt fattet, at hun er verdensmester.

Profile for Bowleren

Presseklip VM - (1991)  

Presseklip VM - (1991)  

Profile for bowleren
Advertisement