Page 71

1989 det. Men der var mere endnu til Peer: sølv i 4-mands hold sammen med Ulrik Jørgensen, Søren Sørensen og Hardy Larsen. Senere på året blev det til en ny triumf. De Nordiske Mesterskaber fandt sted i Odense, som havde rund fødselsdag, og efter en helt forrygende og imponerende indsats, steg Peer Jensen til tops som den første danske nordiske mester hos herrerne.

Omkring 20 KBU'ere deltog i World Masters Games, veteranlegene, som indenfor forskellige idrtæsgrene fandt sted i det jydske. For bowlernes vedkommende i Løvvang, Aalborg, hvor KBU' erne hentede en del medaljer hjem. Bodil Mathisen og Grethe Andersen, Ten Pin/B64 startede med at vinde parkonkurrencen, og på de efterfølgende pladser kunne man også glæde sig over, at KBU var »på«. Lillian Christiansen og Hanne Vorborg, Sporvejene på sølvpladsen, Solveig og Birthe Petersen, BK65 på bronzen. Bodil, Lillian og Hanne slog sig sammen i 3-mands hold - god ide, for sølvet gik hjem. Et næsten rent KBU-hold vandt endvidere sølv i 5-mands hold. Bodil Mathisen sluttede på 3. pladsen individuelt. Naturligvis var der også ældre herrer med, men selvom KBU-redaktør Børge Holm gjorde hvad han kunne for at sætte spillerne op, udviste de den for gruppen karakteristiske og sædvanlige beskedne adfærd.

En pose guld Da Dorthe Bierregaard, Sundby, Pia Jarlstrøm, Sisu og Anne Rath, Sundby og deres mandlige kollegaer, Ole Busch, Sisu, Peer Jensen, Sisu, Leif Schmidt, Hovsa og Lars Øager, Rossini, tillige med deres landsholdskammerater fra det jydske, satte kursen mod Holland, var det med en enorm vilje til at gøre en god figur. De skulle se, hvad de duede til i Hertogenbosch, og de kom hjem med den største succes, dansk bowling havde fået til dato. Det blev til ikke mindre end 4 guld- og 1 sølvmedalje, pænt fordelt mellem begge køn. Først ordnede Pia Jarlstrøm og Anne Rath paragrafferne i 2-mands hold, Lars 0ager og Peer Jensen fulgte eksemplet op, og suppleret med Tom Hedegaard vandt de to talentfulde bowlingspillere også 3-mands hold. Kun i 5-mands hold blev der lidt til de andre - her måtte Danmark »nøjes« med sølv. Til gengæld snuppede damerne guldet! Så er der noget de kan i Hollandsk bowlingsport, er det den danske nationalmelodi - og efter alle skuffelserne i alle årene, viste også herrerne, at de kunne nå til tops internationalt.

Finn M. Nielsen, GBK viste vejen, da han blevvalgt til Årets Ungdomsspiller. De to øvrige »Årets« gik nemlig også til KBU: Peer Jensen var selvskreven til Årets Bowler - endda inden han blev Nordisk Mester

- og Bent Isenbecker til Årets Leder.

69

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement