Page 68

1988

1987 John Løfgren og Per Henriksen fandt nåde for UK' s strenge bedømmelser.

Astro må lukke

dens nærmeste konkurrent, Sundby,

Resultaterne var på det jævne - mildt

tabte tilsvarende til KBK1940. Det var meningen, at der skulle have været TV på i aftenens sport, men da DRfolkene var taget til Bryggen, og mestrene befandt sig i Rødovre, blev der ikke noget ud af det plot. Nye regler i Danmarksturnering betød, at der skulle 4 hold ned fra de to 1. divisoner (herrer-damer), men af de 8 hold, kom de 7 fra JBU. Kun 1 KBUhold måtte i 2. division.

sagt.

Desværre var det slut med bowling i

Jensen og Søren Jensen gjorde rent bord med en 8-0 sejr over Rossini, me-

Slagelse. Astro drejede nøglen om, og synd nok for dem i Slagelse - måtte bowling betragtes som omtrent slut i denne omgang, selvom nogle få fortsatte i Køge. En af grundene til, at det ikke rigtigt gik, menes at være en noget ejendommelig regel i den lokale firmaidrætsorganisation. Den sagde, at man ikke måtte dyrke organiseret idræt i f.eks. et specialforbund under DIF, hvis man var firmaidrætsmedlem. Det skulle have kostet ikke så få aktive omkring bowling.

Stort fremmøde

Toppeniår

Med næsten 80% af klubberne repræsenteret, og uden forhøjelser af kontingterne og repræsentationsudgifterne samt »intet bøderegulativ«, blev KBU repræsentantskabsmødet det mest rolige i længere tid. Alle, med undtagelse af sekretær Sonja Sørensen, modtog genvalg, og Bente Hansen valgtes til ny skriver.

Edi Steffensen og Søren Pedersen gjorde det igen. De to dygtige bowlere fra henholdsvis Smut 79 og KEK1940 vandt det individuelle danske mesterskab. Sisu gjorde det også igen i holdturneringen for herrer, som Rossini vandt hos damerne. Grete Jørgensen, Sisu og Harly Bierregaard, HBK, tog sig af mesterskabet hos old' erne og i den anden ende vandt Linda Derding, Jackpot og Rene Hansen, Ravns borg puslingemesterska bet.Linda blev dobbeltmester, i par med Pernille Andersen også Jackpot. Samme disciplin hos drenge vandt Denis Oder og Martin Carlsen, Sundby.

Alice Vorborg (f. 1941).Medlem af Sporvejene fra 1970,hvor bowlingkarrieren blev indledt. Suppleant til KBU' s bestyrelse 1981,senere i TUK med resultater som speciale. Fra 1985formand for TUK. Kasserer i kreds 11981-83, nuværende revisor i samme kreds.

Jan Donde blev kåret som Årets Leder 14år efter, at han blev Årets Bowler og samme tittel som Arets Ungdoms spiller, gik til Rikke Qwist, Jackpot.

Andre i top Erik Raun vandt årets World-Cup, tog til Malaysia for at spille verdensfinale, og fik en dejlig tur ud af det.

Bente Hansen (f. 1946).Snusede til bowling i 1965,og meldte sig i B67 i 1967. Senere i Barn-Barn, hvis kasserer hun var i et års tid. Medlem BBK i 1972hvor hun var spilleudvalgsformand og i en kort periode kasserer. Sekretær i den sammenlagte klub, BBK/Spare Time fra 1981og senere i 2 år formand og medlem i spilleudvalget. I 1987sekretær i KBU

VM igen Det var blevet tid til et nyt verdensmesterskab. Denne gang i Helsingfors, Finland. Dorthe Bierregard var eneste dame fra KBU på holdet, medens Lars 0ager, Michael Kloster, Per Søndberg,

66

Per Henriksen, Rossini, blev dansk mester og i par havde Lars 0ager, Rossini, slået sig sammen med Adam Tchu, også Rossini. Det gav guld. I Dansk Bowling Forbunds ungdomsmesterskaber, gik det på denne måde for KEU/ erne: Martin og Carsten Vorborg, Hovsa, sejrede i par for ungseniorer, Dick Rasmussen, Lyngby, i puslinge drenge, også i par, sammen med Goran Pajkovic, Rossini. Michael Ankerdal, Joker hos juniorerne, Dina Pelowski, Joker sammen med Karina Eising, Chock i par, juniorer, Heidi Petersen, KBK1940 og Trine Simonsen, ST hos ynglingene og hos juniorerne gentog Kim Hansen/Finn Nielsen, GBK triumfen fra 1986. Jackpotduoen Jytte Jensen og Milred Holm tog sig af old-girls, som Karlo Lindstrøm/Harly Bierregaard, HBK også gjorde. Karlo vandt også alene. Og hvad Sundby ikke klarede i Danmarksturneringen, lykkedes i landscup ditto. Hos herrer altså.

Helge Jørgensen (f. 1938). Startede i GBK 1978,senere medlem i Herlev og Sisu.Kasserer i GBK og i to omgange spilleudvalgsformand i Sisu. Nuværende licenformand i KBD

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement