Page 64

1986

1985

Slut med landshold

pe. Det samme gjalti par Helle Christensen, Rossini, som spillede sammen med

Birgitte Jensen meddelte i foråret 1985, at hun ikke længere stod til rådighed for landsholdet. »Jeg føler ikke, at jeg kan leve op til mine egne ambitioner, og så vil jeg hellere stoppe medens legen er god«.

B64' erne, John Olsen/Jesper Henriksen. Iben Tchu, Sisu og Finn Nielsen, GBK, Finn Nielsen igen - sammen med Klaus Schmidt, GBK, og Iben Tchu igen sammen med Chris sy Magrini, GBKvandt årets puslinge-mesterskaber.

sin navnesøster fra Stenhus et, og

Anne Rath til Seoul For 2. gang lykkedes det Anne Rath, at kvalificere sig til en World Cup verdensfinale. Den danske afdeling sluttede i Astro Bowlinghal i Slagelse, og Anne Rath sluttede på 9. pladsen da World Cup blev afviklet i Sydkorea. Anne Rath (f. 1957).Aktiv i VBK, Tenpin (2 år) og Sundby. Begyndte 1970 aktiv bowling efter etjulebowlingarrangement for unge i Globetrotter. I en årrække KBU-medarbejder ved landsbladet Bowleren med unge som spec. stofområde. Individuel dansk mester 1983 og parmester 1977med Kathe Nybro som makker. På sin klubs førstehold ved de lejligheder, hvor det har vundet DM og Lands-cup turneringen. 2 guldmedaljer for hold ved EM 1989.Sølv individuelt NM 1988.2 gange dansk World Cup vinder, 1981og 1985.Vinder af Miiami Open 1990.Modtager Team Danmark støtte i elitegruppen. Modtog i 1990 Dansk Bowling Forbunds hæderstegn i sølv.

Ro i lejren Årets repræsentantskabsmøde var som helhed uhyre sagligt. »De forskellige indlæg var velforberedte og handlede om de faktiske ting, som i den givne situation var emne. Mødet var - omtrent renset for indlæg fra repræsentanter, som mest »følte«, »tænkte«, »rnente« og/eller »ikke forstod«. Et af de mest interessante emner var spørgsmålet om løn til især landstræneren. Det gik københavnerne imod. Alle valg til forretningsudvalg var genvalg.

Et nyt begreb For første gang indbød Dansk Bowling Forbund til mesterskaber for den nye kategori, Ungseniorer. Det var den gruppe, som lå lige over ynglinge, og som man havde erfaret tidligere, faldt fra for manges vedkommende, når de blev seniorer. Primært af økonomiske grunde, mentes det, for overgangen fra ungdom til senior fik konsekvenser for betaling af baneleje. Så for at gøre et forsøg på at rette op på den relativt store fragang, indførtes begrebet Ungseniorer altså. Sussie Persson, Sisu, og Arne Rasmussen, HBK, fik fornøjelsen af, at være de første mestre individuelt i den nye grup-

62

Elsebeth Larsen, Smut 79 og Knud Hartvig, Århus, var de danske deltagere i verdens finalen i Rødovre. Knud fik alle til et spærre øjnene op efter 1. afdeling, ved at være med helt fremme. Men det var som om, at den megen virak var for meget, selv for en så rutineret spiller som han var, og han sluttede som nr. 28. Elsebeth blev nummer 26. De to svenske deltagere, Anette Hagre og Peter Ljung, fik fuld valuta for ulejligheden: de sluttede begge på 1. pladsen. For ynglingenes vedkommende slog Betirma Christensen, B64 sin styrke fast ved at vinde individuelt, og så var der ikke mere til KBU til de unge i denne omgang. Det var der derimod hos old' erne: Birthe Hough og Ina Martens, CKC vandt par, Birthe også individuelt, Mogens Hamburger, VBI tog titlen hos boy' serne hvor Erik Nielsen og Ole Hansen, HBK vandt i par. Katja Knudsen, B64 blev nordisk mester i par. Hun havde fået tildelt en virkelig god makker: Liselotte Nørgaard, Kolding, som senere vandt NM individuelt. Og det var for ungdom i Stockholm. I det store udland placerede Charlotte Michaelsen, HBK sig på 2. pladsen i Gold-Cup finalen i Athen medens Søren Pedersen ved den individuelle Europa Cup i Madrid, blev 8. Rossini brød Sisu/s sejrsrække i holdturneringen, ved at vinde guld for første gang, og holdet vakte international opsigt ved også at slutte som nummer 1 i en stor international turnering i Holland. I badebyen Scheveningen indkasserede holdet 5.000 gylden i turneringen, Nutsspaarbank Bowling Cup, hvor der var hold med fra 14nationer.

Atter engang må bowlerne træde til for at undgå lukning af en bowlinghal. I Køge stiftes en institution, bestående af bowlere, der gerne vil bevare hallen. Efter samme model som de to andre steder, hvor dette er blevet tilfældet, BBC på Amager og i Rødovre, smøger køgefolkene ærmerne op og går i krig med problemerne.

Kik godt på dette World Cup logo. Smukkere og mere harmonisk kan det vist ikke gøres - og så var det samtidig godt fyldt med nationale- og bowlingsymboler.

Københavnere i fuld sving. Alice Vorborg, chef Mogens Hansen, Bent Holst Rasmussen og Anelise Hornbæk med samt alle andre i sekretariatet, havde hænderne fulde hele ugen igennem, og ingen smuttere.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement