Page 60

1984 i uddannelsen af såvel bowlere som instruktører. Tidligere landstræner. Debut på landshold 1965, og dansk mester i par 1966med Per Nybro Christensen som makker. Modtog DBwF's hæderstegn i guld i 1975og KBU's 15års fortjenstnål i 1982.

båndet blev ophævet her i landet«, så ligefrem forbyde de involverede personer at arrangere et kursus, det ville man ikke. »Godfather-syndrom« kaldte en af de københavnske IKK ledere, Ejben Henriksen, den holdning, der fra ledelsens side var lagt for dagen. »Og den vi-alene-vide-mentalitet er til skade for bowlingen«, så nu takkede Ejben Henriksen af. Det skete på KBU' s repræsentantskabsmøde, selvom han blev rost meget for sit store arbejde. Formanden for Den Frie Bowlingunion, Erik Jørgensen og hans kollega i KBU, Bent Holst Rasmussen indgik i årets løb en samarbejdsaftale, så alt var fryd og gammen, sådan på overfladen at se.

Traditionen tro For 6. gang i træk og 8. gang ialt, blev det Sisu, som tog det danske holdmesterskab hjem for herrer. En fantastisk præstation som skyldtes flot spil i alle kampe, og klubbens særlige evne til at fastholde interessen hos sine ungdomsspillere - også når de blev seniorer.

Sjælland stilles »i bero« Søren Pedersen, Joker blev dansk mester individuelt, og i par sammen med Erik Raun, KBK1940. De kom nu heller ikke bare dumpende til Aalborg, hvor DM blev afviklet, men havde arrangeret træningsophold i Løvvang i en uges tid i forvejen! Marianne Andersen, Hook og Kim Hansen, GBK vandt Dansk Bowling Forbunds ungdomsmesterskaber i puslingerækken - Kim havde en god dag, for mesterskabet kom også hjem i par sammen med Finn M. Nielsen, også GBK. Hos ynglingene stod der også KBU på samtlige mesterskaber. Individuelt vandt Anette Jespersen, BK Køge og Lars Øager, Sisu. Ipar havde Anette slået sig sammen med Gitte Nielsen, Ravnsborg - god ide. De vandt. Og det gjorde Lars også i par - sammen med Peer Jensen, Sisu. Lilly Rasmussen blev dobbeltmester hos Old Girls. Hun er fra CKC og spillede sammen med Gurli Jørgensen. Hos Old Boys dukkede Jørgen Johansen, Lyngby op igen. Også han blev dobbeltmester og havde Helge A. Larsen, Sisu som makker. Birgitte Jensen havde i kraft af sin sejr året forud, kvalificeret sig til den individuelle Europacup i Geneve. Hun sluttede på 8. pladsen medens Anne Rath blev nr. 10.

58

Danmarks først oprettede selvstændige og egentlige bowlingunion, Sjællands Bowling Union, havde vanskeligere og vanskeligere ved at klare sig. Der åbnede ganske vist en bowlinghal i Slagelse, men det kneb med at samle arbejdskraft til de mange opgaver der, selvom det var en lille union, var. Omend det skete med blødende hjerte, sagde SBU' s repræsentanter på det ordinære møde, ja til, at stille unionen i bero, og indgå et meget tæt samarbejde med KBU. Reelt blev SBU opløst, og hele arbejdet blev overtaget afKBU. Der blev oprettet en kreds i Køge og senere en i Slagelse, medens den der skulle laves i Frederikssund ikke blev til noget. Bowlinghallen lukkede difinitivt efter 20 års problemfyldt drift.

Lettelse i skattereglerne Der var nogen uvished omkring skat eller ikke skat, men nu kom der ændrede og administrativt lettere regler på det område. For KBU -ere var det især spørgsmålet omkring aflønning af trænere, der kunne volde nogle problemer, ligesom der var tvivl om, hvordan man skulle forholde sig med f.eks. refusion af faktiske udlæg. Mangen en bowlingleder kunne skrive under på, at det var alt andet end gratis, at »være med«, og hvis der så skulle betales skat af det man fik tilbage, så var der vist noget rivende galt. Ofte var der stadig en difference mellem de reelle omkostninger og refusionerne, så alt i alt en pebret historie i visse tilfælde. De nye regler inspirerede Claus Rasmussen til en tegning, som fandt plads i Bowling Internt, og havde teksten: Nu er det slut med, at skattefar kan komme og kræve 1.300 kroner i skat af en refusion på 2.000 kroner af udgifter, man har haft på 3.600 kroner.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement