Page 6

DE F0RSTEÅR tive udenfor København, så var pionererne stadig for gode til at man kunne true dem i landsholdssammenhæng. Entusiasmen fejlede heller ikke noget, humøret var højt og alle i bedste vigør - parate til at tage udfordringen op mod Sverige, Finland og Norge i kampen om de nordiske mesterskaber 1964. Goteborg stod på den anden ende - der var modtagelse af byråd, menuen stod på vin og bagværk - og medaljer til Danmark. Svenskerne var dygtige, finnerne ligeså, men Norge måtte vi håbe på at kunne pille ved sådan ind imellem. Sandelig - det lykkedes. Hele 2 medaljer, alle sammen afbronze. Men hvad gør det, vi var ved at være med. Skrift var der også på væggen: damerne stod for de fine bedrifter, og i disciplinerne 4-mandshold, henholdsvis 3 og 6 serier, AM og EU. I særlig grad var det bemærkelsesværdigt, at der blev medalje i amerikansk spillernåde, for det var ikke hverdagskost at bowle AM her til lands. Man foretrak mand-til-mand metoden, eller den der hedder Europæisk. Per Nybro Christensen sluttede individuelt på 14. pladsen med 183 i gennemsnit, Kristine Hvidkjær som 7. med 164.

alt sammen her, hvor Lars Larsen får overrakt sin velfortjente præmie for 1. pladsen i det første lokalstævne i Frederikssund Bowlinghal, som man kunne spille i et års tid, før den blev åbnet. Overrækkeren hedder Anker Hansen, og var Hugin's næstformand i den første utrolige tid.

Mestre i den nye sport Werner Siwert blev den første individuelle københavnske mester. Den store begivenhed havde Rossini som de ydre rammer, og fandt sted i maj måned 1963. Werner Siwert, som var medstifter af BK61, slog over sine 16serier et så fornemt resultat som 2734, næsten 171i gennemsnit. Else Christensen, R.K.K. tog sig af titlen hos damerne med 1165 over 8, små 146i snit. Omtrent præcis på årsdagen, kunne de første danske mestre så kåres. Også her var Rossini stedet, hvor det hele foregik, og at der var sket noget på den spillemæssige side af sagen viser vinderen Per Nybro Christen' s resultat. Per, som var aktiv i KBK1940 på det tidspunkt, slog strålende 2961,snit 185og hos damerne var der da også sket fremskridt i forhold til KM63. Jette Kunau, Flintstone, nåede 1274,snit 159og begge var et godt stykke foran deres konkurrenter. I par vandt Per Nybro Christensen sammen med Nielsen og

Byholdet, som blev til et landshold, og som høstede medaljer ved NM i Gote borg oktober-november 1964. Bagest fra v.: Bent Pedersen, Per Nybro Christensen, Kaj Levy, Erling Nielsen og holdleder Alex Kestenholtz. I midten fra v.: Alfred Christensen, Bent Tvedsborg, Harry Persson, Kurt Christensen og Helge Nevers. Forrest vort damehold, fra v.: Alice Christensen, Grethe Larsen, Vibeke Raben, Inge Hebo og Kristine Hvidkjær.

Nye bowlinghaller og projekter Med åbningen af Rossini i 1962, så det ud som om, at vejen var beredt for en bølge af nye haller. Og på Islands Brygge på Amager stod det på indvielse den 26. maj 1964. Den store hal var imponerende, og den blev udstyret med baner og maskiner fra AMF. De 15 baner, som senere blev til 21, fordelt i 2 haller, tog pippet fra enhver - simpelthen. Bowlingsporten kunne benytte 23 baner i det københavnske område - fremtiden lå lys og lykkelig foran dem, der gerne ville være med til at

4

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement