Page 56

1983 denfor først keglesporten og senest fra starten af KBU, takkede Johs. af ved

samme lejlighed. Ligeledes ved samme ljelighed, indførte KEU en ny ting: fortjenstnålen for 15 års aktivitet j organisationen, og her første gang kunne William Raben, Jens Nielsen, Johs. Rasmussen, Helge A. Larsen, Grethe Larsen, Solveig Øelund, Ejben Henriksen, Ralf Donde, og Herman Carlsen modtage unionens tak for indsatsen i 15 år eller mere. Til ny kasserer valgtes den hidtidige licensformand, Annelise Hornbæk.

De andre Arne Jensen og Lars 0ager var med ved den individuelle Europacup i Aalborg, men ingen af dem nåede slutspillet. Og ved VM i Venezuela blev det individuelt til en 85. plads til Birgitte Jensen. Her blev hun overgået af Susan Damstoft, der sluttede som nr. 78. KBU's herrer stred sig igennem til den bedste halvdel. Søren Pedersen som nr. 69, Poul Juhl nr. 94 og Per Henriksen nr. 107.

NR.2

bowleren

I sin afskeds-leder, kunne lands bladets redaktør, Eivind Samuelsen, Aalborg, ikke lade være med at lange ud efter unionernes bestyrelse: »Det er ikke spor morsomt eller inspirerende at skulle redigere et blad, som visse unioners bestyrelser synes er overflødigt«. Men om alt er - landsbladet, som alle medlemmer fik, gik ind, og det var der både økonomiske og menneskelige grunde til. Som den sidste opgav Eivind Samuelsen at slås med unionerne om økonomien og satte punktum for årelang kamp for få disse til at forstå, at et livligt og indholdsrigt landsblad var af vital betydning for hele organisationen. I stedet blev der indført det, der så fint

54

o

AR: Birgitte Efterhånden var der smuttet 13 år, siden Birgitte Jensen som 16-årig første gang markerede sig for alvor ved at vinde mesterskabet for piger, og gentage dette 3 gange på stribe. I årenes løb blev det til en perlerække af præstationer på topplan, hvor World-Cup sejren i 1974og det individuelle nordiske mesterskab 6 år efter, stod stærkest. Dansk mester var det mærkværdigvis ikke lykkedes Birgitte Jensen at blive som senior, men hun var tæt på et par gange. Blandt andet i 1982,hvor sølvmedaljen gav hende en plads i det felt, som startede op i årets individuelle Europacup-turnering, som skulle afvikles på en slags hjemmebane, Løvvang Bowling Center i Aalborg. Det magede sig nemlig på den snedige måde, at det var et ulige antal nationer, som tilmeldte sig, og så sagde reglerne, at det land, som var værter, måtte tage nr. 2 ved de nationale mesterskaber med. En for bowlingsporten usædvanlig pressebevågenhed, TV på plads til to gange godt en times transmission, et perfekt og gennemorganiseret arrangement og nogle af landets bedste baner, garnerede årets Europacup. Nu manglede kun desserten. Den kom - og den var god. »Birgitte til tops på eventyrdag i Nørresundby«, var overskriften i områdets største dagblad, Aalborg Stiftstidende. »Gry gik ned i Munchen (Dansk grand-prix sangerinde, som sluttede langt nede i tabellen - red.). Men Birgitte Jensen gik til tops i Aalborg. Europas bedste bowlinghallagde baner til en af dansk idræts største præstationer i flere år. Med sin fabelagtige evne til at koncentrere sig og en sejrsvilje, der for ni år siden førte hende frem til World-Cup sejren, figtede hun sig ud af sine vanskeligheder, sikrede sig sammenbidt et solidt forspring efter første serie og spillede sig stabilt og sikkert frem til den endelige sejr. « De nationale følelser svulmede, og over 1 million TV-seere fik hvad de havde betalt licens for: Flot spil og dansk sejr i en større, international turnering. Et lille udsnit af dem, mødte op i lufthavnen for at fejre deres heltinde, som - efter en runde i TV-byen for interwiev - tog imod hyldesten ved en improviseret, men flot reception i hallen i Rødovre, Birgittes hjemmehal. Ugen efter blev Birgitte iøvrigt udnævnt til Årets Bowler.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement