Page 55

1982 ringen var slut. Holdleder, Svend Jarlstrøm, var ikke i tvivl: »Det skyldes vort store ungdomsarbejde. Fem af de seks, der spillede den sidste turneringskamp, er af egen opdræt«. De seks top bowlere, Michael Kloster, Gert Nielsen, Per Henriksen, Arne Jensen, Per Søndberg, Frank Riise og John Thomassen hygger sig med holdlederen, og med de 8 points, som - trods flere attentatforsøg konkurrenterne - var nok til et nyt DM.

landsholdet var i ny EM-dyst. Denne gang var kampene forlagt til Stuttgart, Vesttyskland, hvor blandt andet Nana Holm og Susi Persson, var med til at sikre dansk bowling 3 medaljer. Bedste dreng blev igen Lars Pedersen, som var den eneste dansker i drengerækken, som nåede finalen, og iøvrigt sluttede som nr.

17.

For tidligt ude med kritik Endnu inden den nye kommunal-hal i Gladsaxe åbnede sine porte, var den i »avisen«. Lyngby-spilleren Frank Rasmussen, som sikkert havde skævet til priserne i Grøndal Centret, var utilfreds med det prisleje, man havde tænkt sig at starte op med. »Det kan ikke være rigtigt, at man skal betale 50 kr. pr. time pr. bane for at spille i en kommunal hal«.

Afdelingsingeniør i Gladsaxe kommune, Karsten Petersen, som er i hallen for at kikke på baner, synes, at det var lige tidligt nok at kritisere priserne. »Der har ikke været midler i kommunekassen til at købe maskinerne, og kommunen har derfor lejet dem. Denne leje skal hjem, og derfor må de, der benytter anlægget, betale. Menjeg kan sige så meget, at kommunen på ingen måde vil tjene på hallen. Sker det, at der bliver run på, så indtægten overstiger lejen af maskiner, vil vi hurtigt sætte prisen ned«. Me9 loven i hånd, forsøgte andre at tvinge en nedsættelse igennem, men fik kolde fødder, da kommunen klargjorde nogle ultimative konsekvenser. Hallen blev åbnet som planlagt, men desværre måtte man se i øjnene, at Globetrotter ikke længere kunne klare sig, og lukkede i foråret. Så nogen voldsom baneudvidelse blev der ikke tale om. Der var 8 baner i Globetrotter og 14i den nye hal i Gladsaxe.

Arne Jensen, Sisu vandt årets individuelle danske mesterskab, og kvalificerede sig dermed til den individuelle Europacup, som skulle afvikles på dansk grund året efter. Lars Øager og Birgitte Jensen (Lund) sluttede på 2. pladsen, men det skulle vise sig, at denne placering gav adgang til samme Europacup. Margit Bangsø, Herning vandt hos damerne. I par nåede Flemming Damstoft, Sundby, for 2. gang guldet - denne gang med John Nymann som makker. Samme klub! Som klub fejrede Sundby igen dobbelttriumf ved at vinde landsturneringen for 5-mands hold - for herrer, altså. Turneringen fik hos damerne Sisu som vinder. Derimod måtte KBU trække sig tomhændet ud af mesterskaberne for ungdom. Ikke en eneste 1. plads blev det til. Så gik det bedre hos de unge, der er blevet lidt ældre. Connie Buchardt, SAS blev old girls-mester, Gurli Pedersen, Starlet og Jytte Thomsen, BBK/Spare Time vandt i par, Erik Nielsen, Hellerup, blev dobbeltmester hos »boyserne«, i par sammen med Karlo Lindstrøm som også spillede i Hellerup. Michael Kloster, Sisu var på podiet, da prisen som Arets Bowler skulle uddeles. Denne seriøse bowler, som ofrede omtrent hele sin fritid på bowling, kunne glæde sig over at have bevågenhed fra Team Danmark, som støttede ham med 5.000 kr.

Fik DIF hæder og gik af Den første, og hidtil eneste, KBU' er, som har modtaget DIF' s hæderstegn, er Johannes Rasmussen. Ved repræsentantskabsmødet, som for første gang blev afholdt på en søndag, kunne en stærkt bevæget unionskasserer modtage dansk idræts højeste udmærkelse af generalsekretær i DIF, Emanuel Rose. Men efter over 40 år i aktiv tjeneste in-

53

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement