Page 53

1981 Bowlerne til den igen

Ny hal åbner

Desværre var der stigende problemer i landets største bowlinghal, Scan Bowl. Det fik påny bowlerne til at tage fat. I Rødovre stiftedes en selvejende institution, hvis hovedformål det var, at overtage og drive hallen. Nu er Sean Bowl jo ikke en hvilken som helst slags bolche forretning, så både de tidligere ejere, AMF, Rødovre kommune m.fl. blev koblet på arrangementet fra begyndelsen, og alle var meget positive overfor tanken om, at bowlerne burde forsøge lykken selv. Det blev da også resultatet, og modige folk satte sig for, at det her projekt skal køre. Det lykkedes, og den første bestyrelse, Bjarne Mortensen (formand), Inge Lise Wolle, Gert Nielsen, Ralf Donde og Alex Andersen, kunne se hen til dage og nætter med arbejde og problemer. Om de erfaringer, tilsvarende projekter i Bryggens Bowling Center og Løvvangs Bowling Center havde, kunne bruges, er uvidst, men den selvejende institution lever og har det godt.

Men midt i al besværet på Islands Brygge og i Rødovre, åbnede så den med længsel ventede nye hal i det gamle Bella Center, som var bygget om til en idrætshal med adskillige faciliteter. Grøndahl Centret blev navnet, og den første kommunalt ejede bowlinghal i det københavnske område, var en realitet. Straks fra starten blev hallen bestormet af interesserede klubber, for hallen var velindrettet, og så var der det særlige ved den, at spillerne i kraft af kommunal støtte, kunne dyrke deres hobby til laveres priser, end i de privatejede haller. Der var 20 AMF-baner at boltre sig på, og fra starten blev det fastlagt, at »et antal« til stadighed skulle stå til rådighed for løsspil. De måtte altså ikke lejes ud for f.eks. en sæson af gangen.

Fantastisk Hook-triumf

Erik Jarlstrøm, Michael Kloster, Georg Jensen, Jørgen Skriver, Gert Nielsen, holdleder Svend Jarlstrøm, John Thomassen og Arne Jensen fik blomster og DIF-plakatter. Det skyldes, at de igen vandt det danske holdmesterskab efter flere meget flotte kampe. Derimod måtte de neje sig i landscupturneringen, som Sundby vandt.

De danske mesterskaber var atter henlagt til Sean Bowl i Rødovre, og de blev for damernes vedkommende en triumf for den lokale klub, Hook. For på de sejrsskamlen stod medlemmer herfra, med Yvonne Steffensen i midten som ny dansk mester, Anette Petersen på sølvpladsen og Edy Steffensen der, hvor man har fået bronze. De to sidstnævnte damer var sammen i par, og det var der ingen, der kunne hamle op med. Det lykkedes også Tommy Klintskov, Sundby, at komme øverst. For 2. gang individuelt her i år. Han slog iøvrigt en slags rekord ved årets DM, idet han for 5. gang vandt mesterskabet i par. De 4 forudgående gange (1975-1978)med Per Carlsen som makker, denne gang med Flemming Damstoft. Til Årets Leder valgtes bestyrelsen i den selvejende instution omkring Bryggens Bowling Center, så Børge Christiansen, institutionens formand, kunne for 2. gang hente trofæet. Lars Pedersen, Sisu, valgtes til Årets Ungdoms bowler - ikke mindst på grund af den flotte præstation ved UEM i Dublin. Han kvitterede ved at blive ynglingemester og det var det eneste ungdomsmesterskab, en KBU'er fik hjem i 1981! Lillian Christiansen, SAS blev for 2. gang mester i Old Girls individuelt og sammen med Connie Buchardt i par. Mesterskaberne blev hyggeligere og hyggeligere, og i år stod Helge A. Larsen, Sisu øverst både individuelt og par. Med sin faste makker, Viggo Christensen ved sin side i den store disciplin!

Snyderi skal stoppes! Anette Petersen klarede sig glimrende ved den individuelle Europacup, som blev afviklet i Helsingfors. Hun sluttede på en 3.plads, og i Tallihallen blev der også tid til en sodavand, en kop kaffe og en snak med Kjeld Hjeds (t.h.), som var den mandlige repræsentant og Frank Rasmussen, som var leder på turen.

KBU' ere tog det hele Det blev KBU, som snuppede begge pladser i årets World-Cup. Michael Kloster, Sisu og Anne Rath, Sundby vandt den danske afdeling, og spillede verdensfinaie i USA. Begge nåede rimeligt langt i Madison Square Garden, New York.

KBU bebuder, at man vil nedsætte et kontroludvalg, der skal påse, at slagsedler udfyldes i overensstemmelse med de væltede kegler. Når det var nødvendigt, skyldes det, at man følte, at det ikke gik helt ærligt tilen sjælden gang sådan ind imellem. Og der var da også faldet nogle domme for »sminkning« af slagsedlen. »Korpset træder i funktion, når KBU får en henvendelse. Hvis man har mistanke om, at en eller to spillere ikke udfylder deres slagsedier korrekt, meldes det til KBU. Her vil vi ved først givne lejlighed kontrollere vedkommende spillere, når de er i kamp«, kunne Bent Holst Rasmussen bebude. De få tilfælde, som var endt med domme, var straffet hårdt. At spille konkurrencebowling er nemlig en tillidssag i mange tilfælde.

51

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement