Page 48

1979

1980

puslingemesterskaberne, hvor Gina Holm, Hook vandt hos pigerne individu-

Klubbens formand i jubilæumsåret, Ole Sondberg havde nyt i posen: »Vi har sat sving i ungdomsarbejdet, efter at have talt om det i mange år. Problemet for os var, at finde folk i klubben til at passe de unge, men nogle af vore kammerater sagde ja i 1979.Resultatet har været overvældende. 25 børn og unge spiller nu bowling hos os, og vi er både glade og stolte over det«.

elt og Dorthe Olsen/Tina Søndergaard, LBC i par. Men ellers blev det til mesterskab i ynglinge piger ved Yvonne Steffensen, Hook og så sørgede Lars Pedersen/ Michael Bønding, Hook, for parmesterskabet hos juniorerne.

Gang i IKK På i hvert fald et punkt, var KBU bagefter efter manges mening. Punktet var ellers nok så vigtigt, for det handlede om Instruktions- og kursusvirksomheden, men det var svært at finde nogen, som ville interessere sig for emnet.

rent undtagelsesvis fik de hver et par ord med på vejen og en lille erkentlighed. Den ene kom fra KBU og det var Lars Jeppesen, Sundby (t.v.), den anden fra JBU og ved navn John Hvid Pedersen, Aalborg. Karl Felt fik årets lederpris.

Farvel og tak - landsholdsspilleren Georg Jensen havde fået nok. Så efter 6 serier i de indledende runder til DM, der bestod af 8 ialt, samlede han kludene sammen og forlod banerne. »Der er for lidt olie på banerne«, var Georgs forklaring, dog først efter at have undersøgt hos stævneledelsen, hvilke konsekvenser det ville få hvis han skred. Ledelsen så sig ikke i stand til at afgøre, hvad der ville ske, sådan lige på stående fod, men da makkeren var ligeglad, gik Georg. »Vi har nøje fulgt de instruktioner, vi har fået fra AMF«, var halleder i Odense Bowlinghal, Helge Andersens kommentar. Der var blevet noget at tygge på for dem, der skulle kikke på det problem, men Georg kom i hvert fald ikke i betragtning længere i landsholdssammenhæng. Om det skyldes hans good-by eller gennemsnit, skal være usagt.

Nu skal der ske noget, bebudede spilleudvalgsformand Anker Haldbæk, så derfor kontaktede han og Bent Holst Rasmussen, forbundet for at høre, hvad der var af muligheder. Det mundede ud i et møde, efter hvilket Ebbe Lindboe, formanden for IKK i DBwF udtalte: »Vi fik en lang række problemer afklaret, og jeg er meget optimistisk med hensyn til fremtiden. Den største af vore unioner er selv meget positivt indstillet på, at der virkelig skal gang i arbejdet«. KEU spurgte Herman Carlsen, om det var noget for ham, at køre IKK-arbejdet i unionen, og det sagde han ja til.

Jens Rasmussen, som var KBU-ungdomsredaktør for lands bladet, stod for overrækkelsen af årets priser til ungdommen. Der var to kandidater, som man ikke kunne finde ud af, om der var forskel på. De var lige kvalificerede, så

46

Gladsaxe Bowling Klub var med, da Politi og Kommunalbestyrelse i forening holdt foreningsweekend. Formålet var at præsentere så mange fritidstilbud som muligt, og tilbudet om at være med, tog 35 imod. Politiet viste eksempler på, hvordan de arbejder uden for de akutte og tilspidsede situationer, og GBK viste, lidt om bowling og hvad klubben stod for.

Man lægger mere og mere mærke til de unge. Navnlig de unge piger! Et navn som Anne Rath, Sundby, som her lykønskes med sin individuelle 1. plads i landskampen mod Vesttyskland for 1823 årige af Køges borgmester, Jørgen Jørgensen.

Hos drengene er det Lars Pedersen, Sisu,som springer i øjenene i KEU. Sammen med Per Kuhlman, Køge, vinder han europamesterskabet i par for ungdom, som spilles i Dublin. Et andet dansk 2-mandshold fik ved denne lejlighed sølvet hjem. Poul Juhl, Rossini, blev valgt til Årets Spiller, ikke mindst for sin flotte 5. plads ved VM året forud. Den fik han sammen med Søren Jensen, Sisu, men når Poul blev valgt, hang det sammen med, at han blev bedste dansker individuelt ved VM.

KBK1940 bli' r 40 I et forrygende snevejr, men da heldigvis indendøre, fik KBK1940 afviklet sit 40års jubilæum. Blandt andet med et stævne, som samlede et overraskende stort antal deltagere. Klubben startede som kegleklub, og en af dem, der var med fra begyndelsen, Håkon Abank, kunne klubben stadig glæde sig over at have imellem sig.

Sølv i Rom Tilsyneladende uopslidelige Birgitte Lund og Anette Petersen var med på holdet, da det danske landshold sikrede sig sølv i Europacuppen for 5-mand. Lynturneringen blev spillet i Rom, hvor

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement