Page 47

1979 fodbold, var skærmen overklistret med bandereklamer og meget andet, uden at nogen sagde noget. For fodbold kunne TV ikke så godt undvære - det gik nok bedre med bowling, hvis der kom konflikt. Det var da også tæt på, at transmissionen blev aflyst.

1000 iKBU

Bortset fra at vi reddede det for bowlingsporten så vigtige klenodie, fik vi i sandhed også en god gang PR, og så var der endda en ende på historien, som er en historie i sig selv: En uges tid efter, at indsamlingen var slut, dumpede der et beløb ind af brevsprækken fra en bowlingklub, der havde været lidt sent ude. Klubben var egentlig hjemfalden til at få checken tilbage, men man blev enige med gutterne om, at pengene skulle anvendes til en mindre udsmykning af trofæet. Det må tilsyneladende have været en besværlig proces, for der gik 11 (elleve) år, før Dansk Bowling Forbund modtog kuglen, pænt garneret med det, der nu skal til. Overrækkelsen fandt sted på repræsentantskabsmødet i 1990, hvor en brødebetynget, forhenværende pressesekretær sagde vær' sgo, og pas nu godt på den!

KBU' ere fremme ved VM Kampene om verdensmesterskaberne skulle finde sted så langt væk fra de hjemlige strande, som i Manilla i Philippinerne. Det var et kostbart projekt, og kun ved hjælp af en pæn sponsorering, kom 5 damer og 3 herrer af sted. Der var naturligt nok, nerver på hos topspillerne inden udtagelsen, og der blev med et mildt udtryk »røre i andedammen«, da det første hold blev offentliggjort. Bowlingsportens største trumfkort, Birgitte Lund og Jette Hansen, Aalborg, var ikke på holdet. Sidstnævnte var bare nordisk mester og blev til overflod også dansk, og førstnævnte var, trods sine kun 25 år, så gennemrutineret, at hun måtte betragtes som uvurderlig på ethvert dansk landshold. Det var nogle kvalifikationskrav, godkendt af forbundsbestyrelsen, som d' damer ikke kunne leve op til- men da pressen fik fat i historien, og den kom frem i al sin ulogik, kom der også orden i sagerne. Bowlerne trådte til i stort omfang, der kom 12.000 kr. fra de jydske, 4.000 fra de københavnske, 1.500 fra de sjællandske, et lignende beløb fra de fynske og 1.000 kr. fra Hook. Derudover donerede to anonyme sponsorer projektet med hver 5.000 kr. Sagen var klar, og Danmark stillede med det bedste man kunne fremvise med Anette Petersen, Bente Andreasen og Birgitte Lund fra KBU. På herresiden gik det lidt mere fredeligt til, og det blev til den hidtil bedste VM-placering for dansk bowling. I par nåede Poul Juhl og Søren Jensen en 5. plads i konkurrence med 87 andre 2-mands hold. Birgitte Lund sluttede individuelt på en 7. plads.

Alene i KEU-området samlede en ny ting, Daniaden, mere end 1000 børn til start indenfor bowling. Sammen med Basketball og Gymnastik, var KBU med i et forsøg, der handlede om, at interessere de helt små, i et landsomfattende arrangement. Den imponerende tilslutning, fik da også Allan Johnsen fra DIF's ungdomsudvalg til at fremhæve bowlingsporten i en artikel i Idrætsliv, hvor han ellers ikke var helt tilfreds. »Bowling havde, især i hovedstadsområdet, meget stor søgning, og klubbernes ungdomsafdelinger har senere måttet sige stop for optagelse af flere medlemmer«. Daniaden sluttede med finaler, og en ny omgang gik i gang. Her var der kommet to idrætsgrene mere med i en runde, som blev døbt om til Anders And Daniaden.

Fik revanee over JBU 4. runde af unionspokalturnering var samtidig den sidste i denne omgang. I Odense Bowlinghal tørnede unge som lidt ældre sammen og det lykkedes KBU hos herrerne at få revance for nederlaget til JBU i den forrige turnering. Med 27 points foran JBU, som nåede 25. Derimod var de stærke JBU-damer for stor en mundfuld for KEU. 2. pladsen var dog hjemme med 24 points mod JBU' s 29. Hos ynglingene og juniorerne blev det til KBU-sejre medens Fyn tog sig af den nyindførte puslingerække.

Vandt på points Sisus herrer løb med danmarksmesterskabet for hold det første år, hvor der blev spillet efter det nye system, 2 points for hver vundet serie. Den evige rival fra Sundby sluttede på 2. pladsen efter nogle særdeles nervepirrende slutserier. Senior DM blev uhyre magert for de københavnske bowlere. Alle guldmedaljer gik til provinsen - undtagen i holdturneringen, hvor Sisu, efter 3 års fravær, sluttede øverst. Sundby hev l.pladsen hjem i lands-cupturneringen. Hos old-girls, hvor der for første gang blev lavet landsmesterskaber, steg Lillian Christiansen, SAS til tops. Ligeledes for første gang stod DBwF for

45

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement