Page 46

1979 kampe afgjort ved, at det hold, der tilsammen slog flest kegler, fik 2 points.

Slet og ret. Men nu var tiden ved at være moden til, at man begyndte at tænke i nye baner, for det kunne godt være lidt trivielt både som tilskuer og spiller at være vidne til og med i kampene, især når et af holdene kom meget foran i begyndelsen. Derfor vedtog DBwF-repræsentantskabet, at indføre et nyt pointssystem i hvert fald i Danmarksturneringen. Det gik ud på, at man spillede om 2 points i hver serie, og formålet var, at skabe lidt mere spænding. Selvom et hold var langt bagud i kegler, var der stadig to points at kæmpe om i den næste serie. Ordningen blev iøvrigt vedtaget på en lidt usædvanlig måde: Et KBU-medlem havde i landsbladet luftet tanken om at spille om 2 points pr. serie, men alle instanser glemte at føre ideen frem som e t regulært forslag. Og da man opdagede det på et tidspunkt på DBwF-mødet, og dermed stod overfor, at der ville gå min. et år til, før denne glimrende ting kunne iværksættes, besluttede man sig simpelt hen til her og nu at vedtage pointssystemet og spille efter det med det samme. Det har kørt lige siden.

Første individuelle E C Vibeke Jarlstrøm fik i kraft af sit danske mesterskab, fornøjelsen af at være med, da den første individulle Europa-cupturnering blev spillet. Hertogenbosch i Holland var valgt til debut' en, og selvom Vikeke og hendes mandlige kollega, Per Jørgensen fra LR64, sled og slæbte, måtte de tage til takke med henholdvis 10.og 13.pladsen. FIQ anbefalede, at man lod de nationale mestre deltage, og det rettede langt de fleste lande sig efter.

Sidste TV-mesterskab »Nye koste fejer bedst« - og den nye i chefstolen på TV-sporten, Finn Heiner, havde svært ved at se ideen i de årlige TV-mesterskaber. Alligevel gik han med til, at der blev spillet om dette i år, så efter de indledende runder landet over, gik det løs i bowlinghallen Ved Kajen. Poul Erik Andersson fik ved den lejlighed debut som bowlingkommentator, og Birgitte Lund viste igen, hvor pokalen skulle stå med 619for åben skærm. Knud Erik Jensen, Herning vandt hos herrerne. Hvad der vil få .dette sidste TV-mesterskab til at gå over i historien, er imidlertid ikke alene de gode spillere, men mere den omstændighed, at de deltagende 6 spillere, fik besked på at, populært sagt, at smide tøjet, hvis der var reklamer på. Det samme gjalt bowlingshallens reklameskilte - ned med dem, lød ordren. »Så ser vi gen TV tryne et lille forbund«, var avisernes kommentarer, med henvisning til, at når det f.eks. handlede om

44

Flintstone bag flot initiativ »Den kugle SKAL vi have« - det var temaet for en landsindsamling blandt bowlingklubber og -spillere. Ekstra Bladet stod bag en auktion af kendte sportsfolks rekvisitter, det indkomne beløb gik til de vietnamesiske bådflytninge, og blandt ting og sager fra blandt andet verdensstjerner som Bjørn Borg, Kevin Keegan, Lene Køppen, og Allan Simonsen, dukkede også den kugle op, som Birgitte Lund vandt sit World Cup med i 1974. »Vi må have fingre i den kugle«, besluttede Flinstone' s formandMogens Nymann, som også var pressesekretær i KBU. »Det vil være rædsomt, hvis den ender hos en eller anden bowlingsporten uvedkommende person«. Så fat i en som kunne supplere ideen med realiteter. På mindre end en dag, var hele kampagnen på skinner. Samtlige bowlingklubber i hele landet modtog brochurer og plakater med opfordring til at foranstalte indsamlinger blandt deres medlemmer, Ekstra Bladet fulgte kampagnen flot op, og i alle hallerne reklameredes der for den gode sag. Tiden var knap - der var kun 12dage til at komme i gang, samle ind og aflevere - spændingen var stor - kunne vi hamle op med et eventuelt bud fra anden side? Et sådant dukkede nemlig op midt i det hele. Det kom fra en enkeltperson »udenfor bowlingsporten«, som satte godt 3.400 kr. på højkant, så der blev bidt nogle negle, inden resultatet af landsindsamlingen forelå, og Mogens Nymann kunne hjule ind på Ekstra Bladet med pengene: godt og vel 4.000 kr. Avisen var så imponeret af bowlerne s flotte indsats og opbakning at det gode formål, at de inviterede dansk bowlings to største umuliusser, Mogens Nymann og John Jørgensen, som var forbundets pressesekretær, ind på redaktionen, for, sammen med Birgitte og den nok så omtalte kugle, at blive foreviget til brug for morgendagens omtale afhuj-hejog-hast projektet. Da de var derinde alligevel, fik de også sagens genstand med hjem.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement