Page 45

1978 stad i Verden, som har den mest udviklede kriminalitet. Den by havde man valgt som hjemsted for årets Verdensfinale i World-Cup, hvortil John Thomassen og Birgitte Lund, begge Sisu, havde kvalificeret sig. Birgitte var den første, som fik »kærligheden« at føle. Hun blev hurtigt frastjålet et pænt, rundt beløb i sparsom valuta, og så gik det ellers slag i slag. Værst ramt blev Gosta Zellen, som midt på gaden fik frastjålet en mindre formue, sit pressekort og hvad han ellers havde af værdi på sig. Han gik fredeligt over gaden - og var pludseligt omringet af en flok forbrydere, som på en meget rutineret og velorganiseret måde stjal det alt sammen. At han slap med det, betegnedes som et stort held. En kniv i maven var ellers meget normalt ved den slags optrin. Trods disse uhyrlige forhold, hvor den tynde luft forhindrede al fornuftig og normalt bowlingspil, kom Birgitte Lund igen med helt frem. Hun sluttede efter nogle dramatiske dage, timer og minutter, på en 4. plads, en præstation, som John Thomassen betegnede som større end hendes World-Cup sejr i 1974- de skrækkelige forhold taget i betragtning. Med jævne mellemrum måtte Birgitte da også have tilført ilt under spillet, »men man var klar over, når den var gal. Når symptomerne, blå, gule og røde streger i mazurka for øjnene, meldte sig, så var det om at få fat i en af sygeplejerne og håbe på, at der var m~re ilt tilbage i apparaterne«. »At lægge en World-Cup verdensfinale et sted som Bogota, er ganske enkelt uansvarligt«, konstaterede John Thomassen, som selv var ved at opgive flere gange.

sig med et jubilæum. 40 år på bagen var det blevet til for den hyggelige klub. I den anledning var der grund til at mindes klubbens 25 års jubilæum i 1963, hvorom der blev fortalt: »Formanden holdt festtalen, og takkede alle for deres interesse og indsats, talte derefter i korte træk om klubbens historie gennem de 25 år og mindedes klubbens første formand, Henry Petersen, og et medlem holdt en smuk tale for damerne. Bagefter gik man over til kaffen og et 4mands orkester spillede op til dans. Der var tillige konkurrence og anden morskab. I pausen spillede et medlem på klaveret, og han sluttede med at vælte gulv bassen, så den gik i smadderdejlig fest! «

Det var sædvane, at der min. en gang om året blev holdt et møde mellem KBD og hallerne. Det primære formål var nok, at aftale priserne for den kommende sæson. Men årets møde havde et nok så pinligt emne på dagsordenen, nemlig »den tilstand visse haller helt ærligt er i«. Bod og bedring blev lovet, men behovet for ensartede regler når det gælder baner og maskiner, var ved at blive påtrængende. De københavnske haller havde forøvrigt planlagt sommeren på en sådan måde, at der hele tiden ville være min. en hal åben.

Bent Pedersen, Joker blev langt om længe kåret som Årets Bowler. Det skete under finalerne om de danske mesterskaber, som var henlagt til Køge, og forbundets nye bladredaktør, Jan Donde, kunne ønske ham tillykke. Samme år nåede en københavnsk bowler for første gang op til udmærkelsen, Årets Ungdomsbowler. og det blev så Susan Damstoft, Sundby, som fik fornøjelsen af at skrive KBD~historie på det område. Mesterskaberne bød iøvrigt på et opsigtsvækkende come back til Vibeke Jarlstrøm, Sisu, som individuelt sluttede på 1. pladsen. Men der var mere Sisu: Birgitte Lund fik bronze. Per Jørgensen, LR64 (SBD), vandt hos herrerne, og i par blev det, ja, for 4. år i træk, Tommy Klintskov/Per Carlsen, Sundby. Men så var det også slut i denne disciplin for de to dygtige bowlere. Pia Jørgensen var på Birgitte Lund' s hold, og det var en god ide. De to Sisu' er slog til i par. I holdturneringen genvandt SBK, som havde taget navneforandring til Sundby, det danske mesterskab, medens SAS hos damerne - og for. 2. gang- stod øverst da medaljerne for sejren i landscupturneringen blev delt ud.

BKK38 fejrede jubilæet med et stævne i Rossini Bowlinghal.

KBU ctr. hallerne

Europamesterskaberne for ungdom blev afviklet på dansk grund. Helt præcist i Aalborg, hvor Dansk Bowling Forbund havde sat alle sejl til for at lave et så flot arrangement som muligt.

Første hold-NM

Mildred Holm (f. 1938).Medlem først i DVL, senere Sebo og nu Jackpot. Sekretær i Sebo i 10år, og kasserer i kreds 4 (Grøndahl) siden starten for 10 år siden. Sekretær i Jackpot 3 år. Guld i par ved Old Girls mesterskab 1987med Jytte Jensen som makker. Modtog KBD's 15 års fortjenstnål i 1986.

Flemming Damstoft var med til at sikre dansk bowling den første guldmedalje for hold ved et Nordisk Metserskab. Ved NM i Goteborg vandt han, sammen med Per Rasmussen, Århus, guld i par. Det blev iøvrigt et forrygende NM, set med danske øjne, for udover at vinde individuelt ved Jette Hansen, Aalborg, vandt hun, sammen med bysbarnet Jonna Toksig, ligeledes guld i par. Til overflod blev det, med Georg Jensen, Bo Carlsen, Bent Pedersen og John Thomassen på holdet, til en 2. plads i Europacupturneringen for 5-mands hold (Berlin), ved hvilken lejlighed damernes hold, med bl.a. Anne Rath og Birgitte Lund, blev nummer 3.

UEM på dansk grund Susan Damstoft på 4.pladsen og Per Henriksen på 12.pladsen var bedste danske individuelle præstationer, da

Nyt pointssystem I alle årene var langt de fleste bowling-

43

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement