Page 42

--------------------------------------------------------------------------------

1977 lede deres hjemmekampe i københavnske haller. Så som de gode kammerater de var unionerne imellem, blev man enige om, at lade Amatør- og Ordensudvalget i DBwF afgøre sagen ved en voldgift - den første af sin art i dansk bowling. Forhistorien var den, at Henkel, som var en nystartet klub, havde ønsket at tilslutte sig SBU, men med hjemmehal i Sean Bowl, Rødovre. Det må man ikke, lød det, og så skulle Henkel altså flytte til enten Frederikssund eller Køge. Det havde Henkel imidlertid ikke den fjerneste lyst til, så man fik SBU til at anke sagen. A + O-udvalget hanviste i sin dom til, at spørgsmålet allerede uformelt forinden var blevet diskuteret på et bestyrelsesmøde, og at der i bestyrelsen var bred enighed om, at princippet måtte være KBU-hjemmekampe i KBU-haller og SBU-hjemmekampe i SBU-haller, uanset dette ikke er udtrykkeligt nævnt i lovene. » Udvalget må i lighed med forbundets og KBU's repræsentanter give udtryk for en stærk beklagelse af, at en sådan bred bestyrelses tilslutning er blevet tilsidesat, hvilket indebærer at der skabes tvivl om gensidigheden i samarbejdet,« Henkel flyttede senere teltpælene til Køge.

godt en uges ophold i London under årets verdensfinale i World-Cup. En lang række sponsorater, hvoraf DFDS og DANBIL stod for de største, gjorde stævnet til et festfyrværkeri af præmier, og de perfekte rammer ydede et bidrag til, at resultaterne blev meget fine. 8 bowlere fik muligheden for at opleve den engelske hovedstad, og stemningen omkring et World-Cup på nærmere hånd. John E. Hansen, LR64, Mogens Meldgård, Herlev, Benny Hansen, BKK38, Bent Jacobsen, BBK, Kathe Laugesen, CKC, Gurli Petersen, Rossini, Helen Willumsen, Quark og Grethe Portner, Mars havde virkeligt noget at se hen til.

TV mesterskaber på næst-sidste vers I forhold til alle andre idrætsgrene i dette land, nød bowlingsporten stadig godt af, at kunne markedsføre sig blandt andet ved hjælp af et årligt - eller næsten årligt - TV mesterskab. Sportschef Gunnar Hansen indførte begrebet allerede i begyndelsen af 60'erne, og i de fleste år blev der først spillet indledende runder overalt i landet efter forskelSBK tilbageerobrede 1. pladsen og dermed det danske mesterskab for hold. Og det endda så suverænt som med 14 points foran nærmeste konkurrent, Cimbrer, Aalborg. Holdet gik blankt igennem, og vandt alle sine kampe, hvilket gav 2 points pr. kamp. Ikke mindst fordi, træneren Ejben Henriksen forstod den svære kunst på både det fysiske og psykiske område, kunne Per Carlsen, Werner Jensen, Tommy Klintskov, Allan Nielsen, Flemming Damstoft, Henning Petersen og Gert Gjertsen tage i mod idrætsforbundets mesterskabsplaketter. SBK vandt også landscup-turneringen. Omtrent lige så sikkert, genvandt Sisu' s damer mesterskabet. De sluttede 6 points foran nr. 2, Puds, Århus.

Lige på kanten Det gik som ventet: årets repræsentant-

40

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement