Page 40

1976 Stor var derfor forundringen, da den højtstående politiker kort tid efter udtalte i regionalradioen, at han synes der var for mange idrætsgrene i Dansk Idræts- Forbund. Bl.a. kunne han ikke forstå, at bowlingsporten var optaget. Optimismen med hensyn til bowling i Bella svandt unægteligt noget efter den svada.

De unge fra ATI tog sig kærligt af landscup turneringen med en sejr over LR64, og holdet, med Martha M. Jensen som leder, og ellers Niels H. Nielsen, Henrik Hvidtfeldt, Brian Hansen, Morten Andreasen og den med back-skrue spillende eneste pige, Hanne Andersen, viste turneringen igennem et vældigt kamphumør. SAS vandt hos damerne over rivalerne fra Sisu, hvis herrer igen vandt det danske mesterskab i divisionsturneringen. En lille rekord i lands-cup' en: Rossini var med i finalerunden for 5. år i træk.

ud fra den betragtning, at en hal, som kørte, måtte være lettere at sælge end en der var lukket. Svaret var: UD - låsene bliver skiftet ud med det samme! En seriøs køber var - efter nogles mening - også på banen. »At kalde mig seriøs i det sammenhæng, er en temmelig optimistisk bedømmelse af min interesse for sagen«, udtalte vedkommende. »Jeg har beset anlægget, men konstaterede hurtigt, at der skulle en stor møntsamling til, blot for at få det til at LIGNE en bowlinghal«. Modparten forsøgte iøvrigt at lægge sin klamme hånd på de aktiver, der var alliancens, og de aktiver, kugler, sko og præmier, som var udstillet i hallen, og som tilhørte bowlerne. Den gik imidlertid ikke - men når gribbene begynder at slås, så ..... Fra starten var der 117 kautionister, hovedsageligt bowlere fra det ganske land, og møjsommeligt indkradsede kreditorerne, hvoraf et lokalt pengeinstitut var den største, omtrent samtlige fordringer. Ovenpå det eventyr regnede alle bowlere i Frederikssund og KBU med, at det var sket med bowling i den nordsjællandske by.

Rent jydsk

De unge fra KBU var pænt med. Yvonne Steffensen, Hook, blev mester hos junior piger, Michael Kloster, Sisu hos ynglinge, drenge, Lone Donde og Joan Buehardt, Hook sejrede i par-ynglinge piger.

Max. 300 kr. pr. måned Som om bryderierne med reklamer på spille dragten ikke var nok. Nu ville en nuværende KBU-klub minsanten også til at indføre lønnede trænere, og annoncerede efter en. »Hvad er lønnen« må de være blevet spurgt, for klubben rejste dette brændende andragende - og fik at vide, at der slet ikke måtte gives løn!. Træneren må få sine omkostninger dækket og kun op til 300 kr. pr. måned!

Bodil Hansen og Bent Pedersen kvalificerede sig til årets World Cup verdensfinale. Den skulle afvikles et så interessant sted som i Teheran, Iran, som havde rimeligt godt gang i bowling. Ingen af de to københavnere placerede sig.

Den lille skare af frivillige omkring Frederikssund Bowlinghal kunne ikke rigtig få det til at løbe rundt. Det kneb med at holde sammen på økonomien, og det havde heller ikke hjulpet, at det første forretningsudvalg i den stiftede alliance, havde fået et ordentligt los, der hvor man er højest, når man plukker jordbær. Den nye ledelse klarede ikke den svære sommer, og det lakkede mod enden. Alliancen tilbød kreditorerne, på frivillighedens grundlag, at holde hallen i gang, og dele det overskud, som evt. kunne fremkomme, med boet. Det skete

Fra få år forinden, at have været omtrent et rent KBU-byhold, der stillede op, når der var landkampe af den ene eller den anden art, så svingede styrken gevaldigt over mod det jydske. Især på damesiden, hvor de unge for alvor gjorde sig gældende. Således var det et rent jydsk hold, som sikrede en af dansk bowlings hidtil største triumfer ved at vinde Europa-cuppen for 5-mands hold, og kun Birgitte Lund var med, da dameholdet sikrede den eneste medalje ved årets NM i Finland. Den var af bronze.

Union og hovedstad

Bowling for natteravne

UD af vagten

Ægteparret Cheryl og Jay Robinson, professionelle bowlere fra USA, afsluttede deres danmarksturne med en opvisning i Rødovre Bowlinghal- eller Sean Bowl, som den retteligt hed. I et af Rødovre Bowling Alliance og hallen arrangeret mesterskabsmøde mod den nykårne danske mester, Tommy Klintskov imponedere Jay med sine 707 over 3 serier, og Cyril med med sit svar på spørgsmålet om, hvorledes man bliver en god bowler: »Først og fremmest via viljen. Kræfterne skal hele tiden bruges til at overbevise sig selvom, at man vil være en top-bowler. Konstant skal legemet fodres med denne vilje, og derudover gør det naturligvis ikke noget, at man triller 150 serier om ugenl«

Lyngby Bowling Club fik problemer med et nyt initiativ: natbowling. De var nu af positiv karakter, for det viste sig, da tilmeldingsfristen sluttede, at der var 86 par, som mente, at de kunne holde sig vågne og spille bowling samtidig. Desværre var der kun plads til 20, så der måtte lodtrækning til, for at finde dem, der kunne komme med. Gunnar Nu Hansen skulle speake, det blev nu Finn Kobberø i stedet, og foruden bowling kunne deltagerne og tilskuerne glæde sig til et modeshow kl. 3, og over, at den berømte fotomodel, Vivi Rau, villeåbne stævnet. Det hele foregik i Rødovre Bowlinghal, og blev vældigt festligt.

Unionspokalturneringen var året før begyndt på en ny omgang - men i år sluttede den forrige! Det skyldes, at Fyn for alvor var kommet med, og at unionerne valgte at vente med at slutte den 2. turnering med 4. og sidste kamp i den hye hal i Odense. Den var imidlertid ikke færdig i 1975, så der blev byttet lidt rundt. Men om alt er, så lykkedes det KBU at vinde den 4-årige turnering for damer, omend det kneb. JBU havde lige så mange points 28, og kun 41 kegler mindre. I betragtning af, at KBU havde opnået 54684 kegler, var det virkelig promiller, der var tale om. KBU vandt ligeledes juniorturneringen, resten gik til JBU. I hovedstandmatchen blev det til 4. pladser hos både herrer og damer, og det selvom kampene blev afviklet på hjemmebane, nærmere bestemt i Rossini.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement