Page 36

1974 med, at han lavede en hel del ved landsbladet Bowleren og udførte et godt job som instruktør og træner i det københavnske område. I klubben var han næstformand og formand for spilleudvalget - så den var god nok! Arets Leder blev så helt uden konkurrence, Helge A. Larsen. »Hans indsats vil aldrig blive overgåethan har på samme tid stået som leder af landsorganisationen og som dobbeltleder af vor største union (formand og spilleudvalgsformand - red.). Ikke alene i år, men i adskillige år forud har han haft den største og afgørende betydning for dansk bowling, og da landsorganisationen var i virkelig nød, viste han, at den idiologiske indstilling han har, også kunne bære et års 3-dobbelt arbejde«,

ringer. B64 sejrede hos herrerne i et lige så spændende og afgørende opgør i Århus mod Viking.

sejrede i fin stil over vennerne fra det øvrige Norden. Endda med næsten 200 kegler. Foruden b!lmeldte damer, deltog Annie Theis fra Arhus og en meget ung bowlingspiller fra Aalborg ved navn Jette Hansen.

Ungdomsleder Bent Holst Rasmussen kunne overrække en mindre erkentlighed til den, der var så dygtig atmelde sig ind i CKC på det rette tidspunkt. Britt Oder - 12 år - blev noget benovet, da det viste sig, at hun var KBU-medlem nr. 2.000, men det var sikkert og vist, og tjekket med poststempeldato, klokkeslet og det hele.

Jørgen Højager (f. 1934). Startede i 1968 i Alea, hvor han var sekretær. Han meldte sig senere i Sisu, hvis næstformand, han var i en periode. Lokalredaktør ved landsbladet Bowlerens start og pressesekretær i KBU og DBw F i en periode. Sekretær i DBwF 1973 og 1974-81 landsorganisationens formand. Modtog i 1978 DBwF' s hæderstegn i guld og i 1984 KBD' s 15 års fortjenstnål.

Den 3. alliance De 5 klubber i Rossini Bowlinghal, som forøvrigt havde fået 6 baner mere på bekostning afkeglebanerne, blev enige om at stifte den 3. alliance i KBD. Stjernen 72, CKC, KBK1940, Flintstone og Rossini lavede en organisation, der lignede dem, der var i fuld sving på Amager og i Rødovre.

Det blev en storslået aften, da Cheryl Kominsky og Dick Ritger lavede opvisning i Rødovre Bowlinghal en septemberaften dette år. De to amerikanske proffer dystede bl. a. mod de to rødovremestre, Georg Jensen, Sisu og Bodil Hansen, Center. Dick med resultatet 872 på 4 og Cheryl med 809 i fin opvisningsstil. Det lykkedes Jan Donde at få overtalt en fotograf til at snuppe et vellignende billede.

Sisu dobbeltvindere Det blev Sisu, som puffede CKC væk fra tronen i landscupturneringen. I finalen, som fandt sted i Aalborg, gik et koncentreret og sammenbidt damehold på banen for på det nærmeste at pulverisere de rutinerede »cykel-enker«. Kort tid efter var det SAS's tur. Denne gang i Danmarksturneringen, hvor de to stærke hold mødtes i sidste runde. Turneringen havde maget sig således, at de to hold stod lige, men Sisu trak i en formidabel kamp, det længste strå, og var derved vindere af de to landsomfattende turne·

34

KBUpæntmed Hovedstandsmatchen vinder Stockholm, med Helsingfors på 2. pladsen. København slutter som 3., men har under vejs imponeret med nogle meget fine resultater. lise Rasmussen og Lillian Christiansen, SAS var ene om at repræsentere KBU på 1. pladserne ved årets DM' er individuelt og for hold hos seniorerne. Resten gik til jyderne. Det samme gjalt ungdommen, hvor Benny Kristensen, Rossini i ynglingerækken reddede lidt af den københavnske ære individuelt, og Benny Nielsen/Jens Dahl, Hook i par.

Den første guldmedalje i en holddisciplin blev en kendsgerning, da der var Nordiske Mesterskaber i Oslo. Det var damerne, som var på færde igen, og 5-mands holdet, som havde KBU' erne Lillian Christiansen, Ilse Holst Rasmussen og Birgitte Lund på holdet,

En smagsprøve Der var uro over i visse kredse over en rubrik i landsbladet Bowleren, som gik under navnet: set, sket og SLAET. Den var ment som et modvægt til alt det alvorlige og højtidelige, der foregik, men ikke alle forstod meningen, og tog de små piller alt for seriøst op. Et eksempel på indholdet i rubrikken: »MOGENS HANSEN - også kendt under dæknavnet »Bette« - kom ud for lidt af et problem, da han var turneringsleder i Rødovrehallen en af de week-ender, hvor der var mange ungdomskampe på programmet. Konstaterede pludseligt, at Hook havde fået hjælp nede på banerne i kampen mod Sisu. En hund havde indtaget bane 15 - men da hunden ikke kunne fremvise noget licenskort, blev det hyggelige dyr omgående bortvist«. Den tog Mogens Hansen ikke anstød af.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement