Page 35

1974 Til laurbærkrans af Per Søndberg

»Værsgo' og tillykke!« - FIQ-præsident Kauko Ahlstrorn, Finland, er stolt på Nordens vegne.

og guldstol arrangeret og Flemming Holm,

og til gaveregn fra fjern og nær

»Det skal blive dejligt at komme hjem til en rigtig kop kaffe og en ostemad« sukkede Jan Donde under den lange rejse. 4 timer forsinket landede maskinen i Kastrup lufthavn, hvor en strålende modtagelse ventede de to unge bowlingspillere. Kaffen blev skiftet ud med champagne, ostemaden med kransekage, og turen gik ikke hjem, men først til modtageIs på rådhuset i Rødovre.

Borgmester E. Dahl Nielsen sagde tak på kommunens vegne, Emanuel Rose på vegne af Dansk Idræts- Forbund, Sisuformand Willam Raben var glad og stolt og den nyvalgte forbundsformand, Jørgen Højager kunne konstatere, at det her var lidt af en ilddåb for den nye ledelse.

Den berømte paragraf Årets repræsentantskabsmøde var »vel nok det mest usaglige og negative i KBU' s historie. Et besynderligt møde med en mærkelig stemning, hvor bestyrelsen flere gange var tæt ved at løbe fra det hele«, fortalte en opservatør. VBK kvæulerede over bestyrelsen og angreb personer i denne (det var noget med en karantænedom), Center var utilfredse med formandsberetningen, som ikke indeholdt noget om fremtiden, forsamlingen var ikke helt enige i bestyrelsens forslag om at indføre begrebet »holdspil« i alle rækker, man var utilfredse med navnlig bane forholdene i unionens største hal, og Rossini »er ikke til at spille bowling i« mente nogle. Scorelisterne var katastrofalt udfyldt og de mange dispensationsansøgninger for klubdragt skulle man ikke regne med, ville blive efterkommet, tordnede KBU's bestyrelse. Og da det var ved at blive for meget af det gode, kunne formand Helge A. Larsen oplyse, at man »har et punkt, der hedder paragraf 8 - VALG. Er der noget I er utilfredse med, kan I bare vælge nogle nye!«. Så galt gik det ikke. Bestyrelsen modtog genvalg over hele linien, og det blev vedtaget, at »holdspil« skulle gælde for samtlige rækker i unionen.

KBU' ere i spidsen

og flere taler og lykønskninger. Her af AMF-direktør Hans Edlund. I månederne efter regnede det ned over især Birgitte Lund med hædersbevisninger, årets både-det-ene-og-det-andetog-det-fjerde, så det blev en travl tid for den københavnske bowlingstjerne, der jo også skulle passe træning og kampe. Men - hende kommer vi nok til at høre mere om.

Efter et år med KBU-formanden Helge A. Larsen midlertidigt i spidsen også for Dansk Bowling Forbund, lykkedes det at få etableret et forbundsforretningsudvalg efter mere normale foreskrifter. Det kom i høj grad til at bestå af folk fra KBU, idet Jørgen Højager blev valgt til forbundsformand, Midte Larsen til kasserer, Ralf Donde til idrætsleder og Karl Feldt til sekretær. Eneste provinsianer i det nye forretningsudvalg, var Poul Erik Larsen, Aalborg, der »dog helst havde set, at man havde fundet en anden«. Helge A. Larsen forlod altså formandsposten i DBwF, som han nødtvungent havde taget i 1973. Men ind imellem var der en fornemmelse af, at han havde fået smag for organisationens højeste post, så da han gik på DBwF repræsentantskabsmødet, fik han disse velmente ord med på vejen af Per Nybro Christensen: »Tak fordi du gik af, Helge. Så kan vi vel få lov til at beholde dig i KBU, så vi ikke skal gå med nerverne uden på skjorten ved tanken om, at du måske skulle finde arbejdet i DBw Fmere attraktivt end det, der er i KBU«.

KBU' ere fik »årets«

Så af sted til hjemmehallen,

Rødovre.

Det blev 2 københavnere, som fik de attraktive priser som henholdsvis »Årets Spiller« og »Arets Leder«, Jan Donde, der på det tidspunkt spillede i Hook, blev Årets Spiller, ikke mindst fordi han spillede godt! Det talte i KBU' s indstilling til de, der valgte, også

33

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement