Page 33

1974 Det hele begyndte stille og roligt, og som det plejer van her til lands. De indledende World-Cup runder og tilhørende hal- samt zone finaler, bragte 10 finalister til det sted, hvor landsfinalen skulle afvikles. »Herning Bowlinghal var den dejlige ramme om dette års landsfinaIe i World Cup, der jo gjalt 2 dejlige rejser til Venezuela med alt betalt. Som alle nu ved, er det Birgitte og Jan, der skal repræsentere Danmark, og der er vist ingen tvivl om, at de begge kommer på en rejse, som vil give dem minder for livet«. Landsfinalen udmærkede sig ved, at de unge for alvor var begyndt at blande sig.

Millioner af fjernseere fulgte den dramatiske World-Cup finale, og da det hele var afgjort, strømmede det til med journalister og TV-rapportere. På fejlfrit engelsk kunne Birgitte Lund bland andet fortælle, at hun og hendes modstander, Dale Gray, Australien, havde hygget sig gevaldigt trods opgørets vigtighed, og at de i grunden havde støttet mere end de havde bekæmpet hinanden. Imellem TV-rapporteren og hovedpersonen synes Jan Donde koncentreret at følge med i, hvad der bliver sagt. Selv sluttede han på en fornem 6. plads.

Hun satte bowling på idrætskortet »Birgitie Lund og Jan Donde repræsenterede dansk bowling på fremragende vis, og deres indsats er det hidtidige højdepunkt for vor sports renorne. En fuld fortjent, overstrømmende opmærksomhed følger i disse dage de to populære bowlere«, kunne det konstateres efter den store, uventede triumf. 39 herre- og 31 dame bowlere fra 39 forskellige lande stillede op til årets World-Cup verdensfinale i Bowling Parados del Este, Caracas, Venezuela. Forude lå den benhårde kamp om det, der efterhånden var blevet den næst-mest attraktive titel indenfor sporten: World-Cup sejren. I overværelse af et par tusinde tilskuere, millioner af fjernseere, og efter sikre, indledende runder, stod de der: Australiens Dale Grey og Birgitte Lund fra Danmarks hovedstad, København. 3 serier uden bonus skulle vise, hvem FIQ-præsidenten, finnen Kauko Ahlsirom skulle overrække den fornemme vandrepokal, og først i allersidste rude blev det afgjort, at det denne gang var danskerne, som skulle pakke en skibsladning pokaler og præmier med Rødovre som modtageradresse. Birgitte Lund lagde ud med 202 i en serie med en »fire-dækker«, men også to smuttere. Den næste kom til at bestå af en strike, et split og spares for resten af pengene. 185 sluttede den med. Og sidste, dramatiske omgang: Birgitte kompenserede en split i 3. rude med en dobbeltstrike, men hun skulle alligevel slå minimum en otter eller nier i 10. for at vinde. Så sikkert som amen i kirken sparede hun hjem - og sejren var i hus. Jan Donde sluttede sin World-Cup med en nydelig 6. plads, og tilsammen var de to unge bowlere s præstation den hidtil største i det 7 år gamle forbund. Den gav bowlingsporten et betydeligt lift, som med et slag bragte denne relativt nye sport på alles læber. Hjemkomsten blevet kapitel for sig. Kammeraterne i klubben, Sisu og i KBU fejrede World-Cup heltene i alle ender og kanter. »Først da gik det op for os, hvilket indtryk vore placeringer i Venezuela havde

Så er vi i gang. Malaysia' s Malathy Nethan fortæller om nogle interessante ting, der sker der henne til højre.

Jan Donde exit. En velfortjent pokal for en flot 6. plads, overrækkes af World Cup vinderen fra 1972, Ray Mitchel, Canada.

31

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement