Page 32

1973 Birgitte Lund og co. op igen i disciplinen 5-mands hold, 3 serier. Bodil Hansen var kommet ind, på dette derved rent københavnske hold, og sølv kunne Arne Thyssen, Sverige, hænge om halsen på Birgitte og hendes kammerater. Det kunne han også på herrernes 5 mands hold med 4 KBU' ere på. Flemming Damstoft, Bent Pedersen, John Thomassen og Georg Jensen fik en håndrækning af Bjarne Hedegaard, Arhus.

Jensen, Jan Donde, Per Søndberg og Ole Jacobsen, stillede uimponerede op ved de første nordiske mesterskaber for ungdom. Mesterskaberne, som kun var for drenge, fandt sted i Åbo, Finland, havde svenskerne som storfavoritter, men det må vore herlige unge have overset i farten. De fik nemlig guld i såvel 6mands hold som 5-mands ditto, ligesom Arne og Jan i par snuppede en bronze hjem.

Inkonsekvensen længe leve Den nye Danmarksturnering blev spillet på en ny måde. Holdene - hver på 6 spillere - mødtes ikke længere »mand mod mand«, men dannede en gruppe hver for sig. Man havde altså sine holdkammerater som makker eller ved siden af. Det var der bestemt nogle, som syntes var en besynderlig måde at dyste på, og bølgerne gik højt mand og mand imellem. Det fik den indkaldte suppleant i KBU' s bestyrelse, Bent Holst Rasmussen til at reagere: »Man undres - sommetider. Nu har jeg i over et halvt år gået og hørt på megen kritik og ind imellem også ros af den nye spillemåde i Danmarksturneringen. Bemærkninger som »vi kunne lige så godt have spillet på hjemmebane begge hold og i stedet for den lange rejse have indtelefoneret resultaterne til modstanderne, for vi spillede jo kun mod os selv«, er hørt flere gange. Nu må jeg, efter at have gennemlæst materialet til KBU' s repræsentantskabsmøde, undre mig over, at ikke en KBU klub har indsendt lovforslag om en debat og evt. vedtagelse om at stille ændringsforslag fra KBU's side til DBwF's repræsentantskabsmøde, for at ændre denne lov i en ellers god Danmarksturnering. Dajeg heraf må regne med, at KBU-klubberne går ind for fortsat at spille det nye holdspil, synes jeg, at det er på tide, at man gør lidt mere ud af modtagelsen af vore gæster før kampene, samt sørger for at de kommer af sted igen. Jeg ved godt, at nogle klubber har forsøgt, men vi halter bag efter, sammenlignet med de jydske klubber. For at denne spillefacon skal blive til noget, er det nødvendigt med samvær også uden for den egentlige spilletid. Med venlig hilsen B. Holst Rasmussen Medlem afBBK«

Et herligt ungdomslandshold, forrest fra v.: John Sørensen, Arne Jensen, Rene

30

købt 100kugler, som ungdomsspillerne efter ansøgning kunne disponere over til en rimelig penge.

Besværlig krise

I en nervepirrende finale, lykkedes det Harry Jensen fra B64, at blive dansk mester individuelt. Hos damerne var det Joan Højer Andersen, CKC, som for 3. gang stod øverst på sejrsskamlen da det hele var forbi i Rødovre Bowlinghal. KBU dominerede mesterskaberne, for på 2. og 3. pladserne kom Leif Hansen, Viking og Bent Pedersen, KBK1940, og en ung, nyoprykket ynglingespiller, Birgitte Lund, Sisu samt Gerda Damstoft, Starlet. I par blev det til mesterskab for Bo Carlsen/Gert Gjertsen, SBK og Maria Larsen/Lone Hansen, Sisu. Joan Højer Andersen kvalificerede sig ligeledes igen til verdensfinalen i World Cup, som skulle spilles i Singapore. Hendes klub, CKC, vandt for 4. år i træk landsturneringen for 5-mands hold, som hos herrerne fik et nyt hold helt i top. Det kom fra Sisu, som derved også blev en slags dobbeltmestre.

Omkring hallerne Ved Kajen og Rødovre, blev der dannet de såkaldte »alliancer«. De lavede en hel del, hvoraf et initiativ fra Amager Bowling Alliance, vakte særlig opsigt. »For at fremme spilleglæden og højne resultaterne, tilbyder Amager Bowling Alliance klubberne at leje et antal kugler specielt boret til den enkelte ungdomsspiller, mod en årlig leje på 25 kr.«. Alliancen havde i første omgang hjem-

Et nyt begreb dukker op: Oliekrise. Priserne på dette for bowlinghaller, vigtige produkt, stiger og stiger, der rasles med rationeringssabelen og al privatkørsel bliver forbudt om søndagen. Hallerne går i aktion: »Lederen i Ved Kajen, Lise Christensen, fortæller, at hun allerede har gennemgået det daglige el-forbrug og fjernet overflødigt forbrug eller direkte spild. Der er en direkte besparelse at hente, men det store problem er fremskaffelse af olie«. Forbudet mod at køre privat om søndagen er uhyre generende - især for dem, der kommer langvejs fra. Frederikssunderne, som havde flere hold i divisionerne, måtte se i øjnene, at de skulle bruge adskillige timer for at komme til bowling i København - det samme den anden vej forstå' s. . Der kom derfor hurtigt gang i forsøg på at få turneringskampene afviklet på hverdagsaftener, hvad gerådede dem der gik ind for samfundssind, i stort raseri: Meningen med søndagsforbudet er ikke at genere bowlingspillerne, men at samfundet skal spare på resurserne, og ved at flytte til hverdagsaftner, sker dette jo ikke - bæster!

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement