Page 29

1972 ment. Når man foretrak denne hal, hang det sammen med, at der var opført et relativt stort hotel på den selvsamme grund, hvor også hallen var beliggende. Meget praktisk, når der var mange gæster! De københavns damer reddede æren ved at score 10matchpoints ud af 12mulige, men herrerne satte det hele til, så det sammenlagt kun blev til en 3. plads. Men hele stævnet blev så stor en succes, at man på stedet blev enige om, at det skulle fortsætte på skift i de fire hovedstæder.

se drenge, hvoraf de ældste altså nu er 22 år, har lært bowling som den skal læres, og som den skal spilles. De har fået det rette grundlag at starte på og i de senere par år har resultaterne heller ikke ladet vente på sig«, konstaterede den københavnske ungdomsredaktør. SBK' erne var frygtet overalt, hvor de mødte frem. De havde folk med på snart sagt alle repræsentative hold, og slog rekord efter rekord. Nogle af dem der var med i dette flotte show, Per Carlsen, Tommy Klintskov, Henning Petersen og Flemming Damstoft, kom man i årene fremover til at møde overalt, hvor der blev spillet god bowling.

For 3. år i træk blev CKC vinder af den landsomfattende turnering for 5-mands hold. CKC var tiden ubestridt stærkeste dameklub, og holdet, som sejrede i finalen i Globetrotter, bestod af Grete Larsen, Addy Sparre, Alice Balling, Elsa Petersen og Joan Højer Andersen.

Sidstnævnte var forøvrigt også Danmarks repræsentant på damesiden ved World Cup verdensfinalen i Hamburg, hvor AMF havde bøjet sig for de krav om ligeberettigelse, som bla. var blevet fremført af Vibeke Jarlstrøm her til lands. For første gang var der damer med i den store, verdensomspændende turnering.

Nyt lands(by)hold

30 kampe uden nederlag Bowlingklubben Hook stod for en flot præstation. Klubbens bedste herrehold præsterede at vinde 30 turneringskampe i træk, og rykkede op i 4 sæsoner efter hinanden. Af de sidste 40 turneringskampe, havde Hook kun tabt en, og det var 4 sæsoner siden! Holdet for 1972 bestod af nederst fra venstre: Jan Donde, Sten Gustavson, Ernst Nøddegaard, Gert Engelhardt, Leif Mikkelsen og Niels Lund.

Det damelandshold, som skulle repræsentere Danmark ved årets nordiske mesterskaber, kom til at bestå udelukkende af spillere fra KEU. Bodil Christiansen, Elsa Petersen, Bodil Hansen, Lizzie Reuss, Lillian Christiansen, Birgitte Lund og Joan Højer Andersen blev ledsaget af Grete Larsen, da NM kørte i Malme. Resultatet var - set med danske øjne ikke noget at prale af, hverken for damernes eller herrernes vedkommende.

27

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement