Page 24

1971

Det er en KBU'er! Det var langtfra lykkedes at skabe de endegyldige rammer omkring bowlingsportens organisationer. Så de arme repræsentanter måtte igen igennem et stak love eller ændringer til de bestående, da årets landsmøde fandt sted i Odense. På et tidspunkt skulle en af deltagerne træde afpå naturens vegne midt under de alvorlige lovbehandlinger, og da han kom ind igen, havde dirigenten ordet: »Er der nogen imod?«. Det var der mange der var, blandt andet to unge JBU' ere, som sad lige ved indgangen. »Hvad stemmer I om?« »Aner det ikke, men det var fra KEU!»

TILVMIUSA Efter nogle forrygende udtagelseskampe, der kun var for folk med stærke nerver, fandt man frem til, hvem der skulle på de landshold, som dansk bowling kunne sende til VM - så langt væk som Milwaukee i USA. I første omgang var der økonomi til ialt 8 spillere, og forbundsledelsen bestemte, at af disse skulle de 6 være af hankøn. Til stor fortrydelse for mange af de kvindelige bowlere, blev det også 2 herrer, som fik de to pladser mere, der blev mulighed for, ved at Texaco gik ind med en sponsorering. KEU var - næsten sædvanen tro - rigt repræsenteret, for efter de gruopvækkende kampe, placerede Harry Jensen, Georg Jensen, John Thomassen, Helge A. Larsen og Ib Ibsen sig og fik følgeskab af Joan Højer Andersen og Lillian Christiansen. De fik alle en oplevelse for livet da det gik løs, og fik iøvrigt følgeskab til det fremmede af Karl Feldt, Ejben Henriksen og Kurt Christensen.

»Er dansk bowling forbeholdt herrer« spørger Vibeke Jarlstrøm harmdirrende i et læserbrev: »Det kan ikke kun være mig, der mener, at dansk bowling efterhånden er en noget ensidig forestilling, idet den tager mere og mere form af efterhånden kun at beskæftige sig med herrerne. Dette gælder forbundet, unionerne og såmænd også hallerne. Stævner, udtagelser og mesterskaber bliv-r, med få undtagelser, lagt op til herrerne, med damerne som en underordnet deltager.« «World Cup har danske bowleres store interesse, samtlige haller i Danmark arrangerer store indledende runder med masser af dejlige præmier, - VI FIK LOV TIL AT OVERVÆRE DET! DBwF's udtagelseskomite udtog i sæsonen 70/71 et 5-mands hold, der skulle repræsentere Danmark i Europa Cup. I dette stævne kunne vi damer desværre ikke opfylde vor tildelte mission - ROLLEN SOM PUBLIKUM· da det var i Holland det foregik. Stor overskrift idetjydske bowlingblad: »Nerverne slog klik hos Georg Jensen, da han stod med det ene ben i USA", men som damebowler kommer det jo ikke mig ved (udover at jeg kan glæde mig over Georgs succes), idet stævnet hedder Gillette Cup, hvor damer har nix adgang« »Sidst, men ikke mindst, må man kalde VM

22

Afgørelsen faldt, da KBU vandt rub og stub i opgøret mod JBU, og sikrede sig alle kampens points. Jonna Lind, Ilse Rasmussen, JoanHejer Andersen, Lillian Christiansen, Bodil Christiansen, Elsa Petersen og helt bag ved, Alice Balling samt foran Vibeke Jarlstrøm. Bodil Hansen og Martha M. Jensen og Per Nybro Christensen, Ove Larsen, Poul Erik Petersen, Georg Jensen, Flemming Buchardt, Bill Kennedy, John Thomassen og Carlo Lindstrøm stod for bedriften her til sidst - en sand triumf på det mere lokale var hjemme. Ungdommen spillede også - og også her vandt KBU med overbevisende cifre. Men - der var stillet adskillige spørgsmålstegn ved, om man skulle fortsætte unionskampene i den form, de havde. Tre gange årligt skulle hver union ud i kamp, og da der var 2xlO spillere samt deres ledere med hver gang, var det både besværligt og, ja, halvkostbart. Det sidste betød mere og mere for unionerne, som ikke havde for meget at rutte med. Der skulle endvidere startes en »rigtig« landsturnering, hvor 1. divisionerne var dækkende for hele Danmark, og så kom man heller ikke uden om, at noget af gejsten fra de første år var gået af Set. Gertrud. Den omstændighed, at unionskampene hverken talte med her eller der, virkede ej heller inspirerende. De kunne være så inderligt ligegyldige for spillere med ambitioner - bortset fra, at det da altid var rart at træffe bowlingkammerater fra de andre unioner. Altså kort og godt, mente nogle: »Den sportslige berettigelse var ikke særligt iøjnefaldende, og de mange penge, unionerne måtte ofre, kunne anvendes til mere fornuftige formål«.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement