Page 22

1970 meste af natten «. Det var da et skulderklap, der var til at forstå. World CUp var kun for herrer - afløste den hidtidige Coca-Cola turnering, og havde AMF som initiativtager og sponsor.

genvalgt. Mødet varede 2 dage, selvom der kun var afsat en aften, og det skyldes ikke mindst, at der »vist nok for 4. år i træk« forelå omfattende lovændringsforslag fra forbundet.

6 baner mere Bowlinghalien på Islands Brygge, som dels var blevet overtaget af Aage Christensen og dels havde fået navnet »Ved Kajen«, havde lige nøjagtigt plads til 6 baner mere. Dem hentede man så i Karolinelund, Aalborg, hvor de var blevet tilovers, og et indvielsesstævne samlede stor tilslutning, ikke mindst på grund af en stor, samlet præmie sum men også derved, at der blandt dem, som ikke blev placeret, blev trukket lod om en lang række opmuntringspræmier.

450 med iKM Ikke mindre end 450 spillere fandt det attraktivt og ulejligheden værd, at forsøge at blive københavnske mestre. Det blev derved det hidtil største mesterskabsarrangement i KBU. Igen blev der mulighed for at indbyde de unge til kampen om Dansk Bowling Forbunds ungdomsmesterskab. Der blev spillet i en pige- og en drengerække, og en ung dame ved navn Birgitte Lund, Sisu, sikrede sig pigernesterskabet såvel individuelt som i par - med Lis Wendorff, samme klub, til at hjælpe sig her. Anders Larsen, som spillede i SBU, vandt drengenes række individuelt. I par blev han ligeledes vinder sammen med Carsten Andersen.

Den sidste landsturnering under den »gamle form«, blev vundet af CKC hos damerne. Holdet, som var frygtet overalt, bestod af Joan Højer Andersen, Elsa Petersen, Alice Juul-Jensen, Grethe Larsen og Lilly Bargholtz, og de vandt uden besvær finalen over Exodus, Århus, hvis herrerhold tog revance og vandt over Sisu.

Tvangsudskrivning? Endnu et nyt tiltag så omend med besvær, dagens lys. Hidtil havde bestyrelses- og spilleudvalgsmedlemmerne i unionen, været på opsyn, når der var turneringskampe i de efterhånden 4 haller, der lå i området. Det kunne af gode grunde ikke blive ved, så repræsentantskabsmødet i KBU vedtog, at indføre en såkaldt »turneringslederordning«, hvor de på mødet deltagende klubber regnede med, at man sagtens

20

Første holdmedaljer ved NM Et nyt landshold, hvor 75% af spillerne var fra KBU, hentede for første gang ved et NM, holdmedaljer hjem til det lille dronningerige. Både i disciplinen 4-mands hold, 3 serier AM og i den store, 8-mands hold, 8 serier EU, blev det til sølv for de hvide - for den farve havde holdets bluser - da mesterskaberne blev afviklet i Tammerfors, Finland. »Man kommer ikke uden om, at disciplinen er en fejende afslutning på alle mesterskaber. Også her, hvor de danske tilskuere var i den syvende himmel i 2 og en halv time. Svenskerne var der ikke noget at gøre ved de er jo også europamestre - men der, hvor det skulle være en kamp om 3. pladsen mellem Danmark og Norge, så blev det en om 2. pladsen mellem Finland og Danmark«, fortalte en begejstret udsendt redaktør af medlemsbladet, Bowling Journalen. Holdet, Helge A. Larsen, Henning G. Petersen, Carlo Lindstrøm, Jens Chr. Jørgensen, Torben Wurtz (JBU), Leif Pedersen (JBU), Henning Petersen og Georg Jensen gjorde holdleder Leif Hansen stolt og glad. Damerne kom i samtlige discipliner udenfor medaljerækken ved den pågældende begivenhed.

Første DM under DIF Dansk Bowling Forbund blev optaget i Dansk Idræts-Forbund efter flere forsøg og ikke helt uden en rynken på brynene. Der var nemlig kun 28, som stemte for, 22 var imod og 5 stemmesedler blanke, da det skulle afgøres i DIF. »Med optagelse af bowlingsporten, er der indført en ny praksis i dansk idræt«, fremførte nogle, uden at det dog nogensinde . kom frem, hvad man mente med det. Men optagelsen var en kendsgerning, og Rødovre Bowlinghal var stedet, hvor de danske bowlere for første gang skulle kæmpe om »de rigtige« medaljer, mesterskabsplaketterne fra DIF. Hvilket DM blev

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement