Page 21

1970 Et fantastisk år »Det vil ikke undre, hvis 1969 bliver det år, som - hvis nogen en gang gider skrive bowlinghistorie - kommer til at stå som det mest betydningsfulde bowlingår. Vi kom ganske vist ikke ind i Dansk Idræts- Forbund, og vi fejrede heller ikke så store internationale triumfer som året forud, men vi fik tid til at »sætte os«, og oplevede et par højdepunkter, som på lang sigt vil betyde mere end mange aner«, skreven ung, forhåbningsfuld bowler i medlemsbladet. Et af de områder, hvor året var knapt så fantastisk, set med KBUøjne, var dog årets danske mesterskaber. For første gang slog provinsen igennem for alvor, og snuppede samtlige medaljer individuelt og i par.

Man skal høre meget .... før øjnene triller ud af hovedet! Men KBK1940 formåede, hvad ingen anden bowlingorganisation tidligere havde haft særligt held med: at interessere hovedstadspressen (en hel kvart side i BT) og at skabe en landsomfattende og kraftig diskussion. Anledningen var, at et af klubbens medlemmer, tillige med tre andre, var blevet udtaget tillandsholdsudtagelseskampene. Nu var KBK 1940 ikke specielt vilde med disse udtagelser, som fandt sted over flere week-ends, og som ikke var helt omkostningsfrie for deltagerne. Så - de tre meldte afbud, medens den ene gerne ville være med! Klubben besluttede, iflg. BT, sig til, straks at ekskludere medlemmet, hvis han stillede op, og det fik den formastelige til øjeblikkeligt at melde sig ud og melde sig ind i en ny klub og for denne gennemføre landskampudtagelserne. KBK1940 hævdede, at medlemmet ikke var blevet ekskluderet, men havde meldt sig ud frivilligt, men noget må der have været i gærde, for KBU's bestyrelse meddelte, at »KBK1940-spillerne indtil videre er blevet fritaget for deltagelse i landsholdsudtagelser, og at alle spillere i KBU er udelukket fra deltagelse på repræsentative unionshold indtil 1.7.1971.Endvidere vil klubben i gentagelsestilfælde blive ekskluderet afKBU«. Nu var KB K' erne ikke sådan at bide skeer med. Så mon ikke, der var lagt op til et eller andet, når det årlige KBU-repræsentantskabsmøde (marts) skulle afvikles, og denne »dramatiske« sag skulle på? Her kunne dommen komme under debat, og da repræsentantskabet er unionens højeste myndighed, måtte den kunne ændres eller helt fjernes? Så frem med stemmesedlerne - repræsentanterne skulle enten svare ja eller nej til, om de gik ind for dommen, foreslog den dømte klub. De fik deres ønske opfyldt - afstemning og resultat: 30 sagde ja, den var god nok, 5 stemte nej og 5 foretrak ved at aflevere en pæn blank seddel, at de var ligeglade. Noget helt andet var, at systemet med landsholdsudtagelsen var ved at have overlevet sig selv. Det var blevet indført for at imødegå den enorme kritik næsten enhver »normal« holdudtagelse var blevet mødt med tidligere, for når man spillede om det, og lod de bedste i en sådan kvalifikation komme på hold, så var der da ikke nogen, som kunne have noget at indvende. De udtagne tøffede land og rige rundt over div. week-ends, og fik ikke alle omkostningerne dækket. Det var man ved at være trætte af, så KBU lagde op til en både hurtigere og billigere afvikling af udtagelserne. Med et driftunderskud på 1600 kr., som skyldes faldende indtægter, var det ikke svært at motivere en kontingentforhøjelse fra 20 kr. til 25, og på mødet blev samtlige bestyrelses- og spilleudvalgsmedlemmer

menhæng med 5-mands hold og derudover »det sædvanlige«, S-mands hold. Vinderen af de enkelte discipliner fik 2 points, og den union, som havde det højeste antal points, blev tildelt kampens 2 matchpoints, som var de endeligt tællende. KBU sikrede sig i den første kamp de 2 attraktive matchpoint ved at besejre JBU i samtlige discipliner, med undtagelse af den der blev spillet mellem JBU's og KBU's 2. hold for 5 spillere.

En hal til SAS stod bag opførelsen af en nyt hotelcenter på Amager, Globetrotter, og da der var stor interesse for bowling - også i det Seandinaviske selskab - blev hotellets kælder indrettet med S nye bowlingbaner af fabrikatet AMF. Faciliteterne i og omkring den lille, men hyggelige hal, var der ikke noget i vejen med.

Klaus Muller, Vesttyskland slog i finalen Henry Tan, Singapore, da Rødovre Bowlinghal igen var i centrum internationalt. Denne gang fordi, verdensfinalen i den turnering, som nu blev kaldt World Cup, blev spillet her. Dansk repræsentant var Kaj Skarving, i et arrangement, som igen blev kørt af folk fra KBU. »Er vi ikke over en bred front så gode til selve spillet, så har vi, i hovedsagen i København, nogle mennesker, som efterhånden har udviklet en ganske enestående evne til at få store arrangementer til at køre. Evner i den retning kan imidlertid ikke udfoldes, hvis ikke de kombineres med en enestående interesse og en sjælden vilje til at. ville ofr- t.i log kræfter på, at opgaverne løses. Adskillige af de implicerede har ofret hele ugen på sagen - dag og det

19

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement