Page 20

1969 kunne de gode sjællændere, som vandt zone 1 og oven i købet hjembragte det danske mesterskab ved i finalen i Herning at sl~ vinderholdet fra zone 2, Exodus, Arhus. Gutterne - John E. Hansen, Ib Larsen, Alex Larsen, Werner Siwert og Jan Holst - udgjorde et frygtet team, som også sad på samtlige sjællandske rekorder. Sisu måtte tage til takke med 2. pladsen - for Lady Strike, Aalborg vandt de 3 serier med 14kegler!

For sent De københavnske repræsentanter fik sig en kold dukkert, da de mødte op til det årlige repræsentantskabsmøde i.Dansk Bowling Forbund. Det foregik i Arhus og ak og ve - KBU' erne kom for sent! Så hjalp det ikke, at forklaringen var, at færgen var forsinket, nej, »I må blive udenfor, til vi har afsluttet dette punkt« var forbundsformand Kurt Christensens besked til Helge A. og hans svende. Stor opstandelse. Hvad bildte de sig ind! Skal VI - fra den største, bedste, klogeste, mest progressive m.m. union stå udenfor døren? Ja, det skulle de altså, og først efter indgreb fra besindige repræsentanter, og andre beroligende tiltag, lagde adrenalin en sig i normalt leje - mødet kunne køre efter de planlagte retningslinier. Om det var de indledende begivenheder, som gjorde, at så godt som alle de forslag JBU (som var kommet betids) stillede, blev nedstemt af KBU, skal være usagt. Men således blev det nemlig, og KBU havde jo majoriteten!

Ny i bestyrelsen På årets KBU-repræsentantskabsmøde blev årets mange flotte sportslige præstationer fremhævet, men man måtte konstatere, at det var umuligt at få konkrete oplysninger om fremtiden for Rossini Bowlinghal. Ingen ville ud med sproget. Bestyrelsen fik en kraftig opbakning af de fremmødte repræsentanter »som fyldte en hel sal« - og ny i bestyrelsen blev Poul Abrahamsen, der afløste Ejnar Wendorf.

UNIONS·

[iJrnmffi~ D

lURNIRINGIN

:.E:.:EK."U:. ctr.

J..:EK~

Jylland og København fik fornøjelsen af et være de første, som tørnede sammen i en ny turnering, Unionspokalturneringen kaldet. Det var det københavnske medlemsblad, som stod fadder til turneringen, der som deltagere havde alle 4 unioner med såvel herre- som damehold. Man spillede over en tre-årig periode 2 discipliner: for første gang i unions sam-

18

De to EM-landshold med godt med københavnere. Bagest fra venstre spilleudvalgsformand, Ib Sparre, Helge A. Larsen, Henning G. Petersen, Ib Ibsen, Georg Jensen, Jørgen Skriver, Kaj Skarving, de jydske spillere, Torben Hansen, Knud Theis og Torben Wurtz, Helt til højre Kurt Christensen. Forrest aalborgenseren Maria Petersen og en stribe KBU' ere: Bodil Christiansen, Grethe Larsen, Martha M. Jensen, Lizzie Carlsen og Elsa Petersen.

forberedende arbejde, jobbet i døgndrift, slidt og slæbt med et forbilledligt humør. Intet er glippet. Mesterskaberne er forløbet som vi ønskede. Ingen forsinkelser - Ingen afbræk. « Pressecentret, der som chef havde aalborgenseren Eivind Samuelsen, var en veritabel myretue, hvor op mod 40 udsendte medarbejdere fra østrigsk, belgisk, fransk, engelsk, svensk, finsk, spansk, norsk og dansk presse hamrede på skrivemaskinerne og telefonerede Europa rundt. Og Teknisk komite, som bl. a. tog sig af resultater og stillinger: Til trods for, at SAS-manden Karl Feldt i sidste øjeblik måtte flyve ind som leder, fordi Helge A. Larsen blev udtaget til det danske landshold, gik det hurtigt og gnidningsløst. Der var en velsignet ro over beregnerne og maskinskriversker, selvom jaget var hektisk og EDB-en ikke taget i brug.

De stormer frem Jørgen Skriver og Lis Vendorff, begge Sisu, tog sig guldet individuelt, da de første danske ungdomsmesterskaber blev afviklet. Det var et eksperiment der lykkedes, for deltagelsen var over forventning, og stemningen enorm her første gang, hvor de unge var delt ind i en pigeog en drengerække. I par dukkede et navn op på en spiller, der også kom fra Sisu. Hun hed Birgitte Lund, og vandt mesterskabeti par med Pernille Sparre, Rossini som makker, ligesom hun blev nr. 2 individuelt. Den første landskamp for unge blev spillet mod Sverige og trods fint spil af landsholdet, der med 7 fra København og 1 fra Århus, også nærmest var at sammenligne med et byhold, blev det til et nederlag. Alligevel var DBwF tilfreds: »Med dette danske ungdomslandsholds fine spil som baggrund og sammenholdt med de stadig oftere forekommende topresultater af helt unge, nyoprykkede seniorspillere, kan man for alvor se den nye generation i toppen af dansk bowling. Lad os håbe for dansk bowlings fremtid, at lederne i klubber, unioner og forbund nu viser sig i stand til lede disse talenter på en sund sportslig måde, således at vi ikke blot får en ny stab af individualister, men også holdspillere, der kan støtte og animere hinanden i det, der er hovedsagen i al holdidræt, team-work og kammeratskab«.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement