Page 16

1968 Bent Pedersen, Tel-Star var i særklasse en af landets bedste spiller. Individuelt

som på hold lå han i front, og han var blandt andet med, da det danske 5mands landshold sensationelt besejrede Sverige, Finland og Norge i kampen om at blive Scandinaviens repræsentant ved europacup-finalen i Augsburg, Tyskland. Svenskerne stillede med berømtheder som Borje Åsberg (t.v.) og Bernt Hellstrom - men lige meget hjalp det overfor et hold, der var stærkt KBU-præget. I Europafinalen sluttede Danmark på 2.pladsen efter Østrig.

Det umulige skete alligevel

Resultattavlen efter 1. runde i verdensfinalen i International Masters Championship, viser, at det går godt for den danske deltager, Georg Jensen. Efter de første 16 serier lå han nummer 1 i den knaldhård e konkurrence. Det blev til en samlet B.plads, »men vi vil fra DBwF både hylde og takke Georg Jensen for den smukke indsats i Guadalajara,

Mexico« . Turneringens danske afdeling hed CocaCola-turneringen og senere blev det hele omdøbt til World Cup. Der deltog kun herrer i denne turnering, der som hovedarrangør og sponsor, havde AMF.

En af de første handlinger, den nye unionsbetyrelse foretog var, at optage forhandlinger med dem ude på Sjælland, som lavede det lokale blad. De tog en times tid, så var det afgjort, at Bowling Journalen skulle afløse Bowling Nyt som unionsbald også for de københavnske

14

Hvordan det hele begyndte og hvad årsagen var, var der vist ikke så mange, som fandt ud af. For det gik stækt den aprilaften, da ilden havde fået fat i en af banerne i Rossini Bowlinghal, Danmarks første hal. Branden opstod under afraspning af kugler og kegler, og den påsmurte olie viste sig at yde et betydeligt bidrag til, at hele hallen udbrændte i rekordfart, ja, det gik så stærkt, at adskillige af bowlerne og keglespillerne ved siden af, måtte lempes ud af vinduerne og ned på S-togs-banelegemet klods op af hallen. De kunne ikke komme ud af de normale udgange. Alle var enige om, at branden kunne have fået de frygteligste menneskelige følger, for ikke alene var der ilden, men den udviklede en nederdrægtig røg, som kunne have forvoldt uoverskuelige skader på dem, der sekunder forinden havde hygget sig på forskellig vis, eller var i gang med træningen. I den retning var heldet med bowlingsporten, »kun« 10 mennesker kom lettere til skade, men de otte baner og tilhørende maskiner udbrændte totalt. Forretningsfører Erik Dalby (t.v.) måtte med mismod fortælle formanden for Dansk Kegle Forbund, Alfred Christensen, at bowlingspil på Rossini havde lange udsigter, medens keglespillerne kunne forberede sig på, at de snart kunne komme i gang igen. Banerne her havde kun lidt beskeden overlast. Det var meningen at hallen skulle genopbygges som den oprindeligt så ud og genåbnes allerede i august måned, men det gik ikke helt som planlagt, hvad KBU-Iederne ret hurtigt blev klar over. »Tabet af Rossini er et kollosalt problem for KBU «, konstaterede formand og spilleudvalgsformand Helge A. Larsen. »De 250 kampe, som skulle have været spillet i hallen, må nu flyttes til de øvrige haller, og i betragtning af, at vor turnering i forvejen er blevet 15% større, er det lidt af en heksekunst, at få kabalen til at gå op«. Det kom da også til at betyde, at visse kampstarter fandt sted på højst mærkelige tidspunkter, men der var ikke andet at gøre, »og vi har da også forsøgt at dele sol og vind lige, så det ikke er de samme klubber, der får de upraktiske tider hele tiden«. Bowlerne tog da også situationen med forståelse.

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement