Page 15

1967 stod de, bevares, rene i tøjet, for det var jo deres eget, men i forskellige skjorter, bluser og benklæder - og lignede et bedre opløb på et gadehjørne. Vi så ynkelige ud i sammenligning med alle de andre nationers deltagere i elegante jakkesæt, ens bluser og benklæder eller hvad de nu havde på. Ih, hvor var vi nogle stykker, der krummede tæer. Det var pinligt!« Verdensmestre blev David Pond, England og Helen Weston, USA, medens Helge A. Larsen og Henny Siwert var bedste danske.

Georg Rath (f. 1942). Aktiv i Sisu, LR64 og Sundby. Startede med bowling i 1962, og World Cup vinder i 1968. Har 29 gange repræsenteret dansk bowling ved landskampe, internationale mesterskaber og World Cup. Dansk mester individuelt 1967 og i par 1967 og 1968 med Svend Jarlstrøm som makker. Medlem af udtagelseskomiteeen for damer (DBwF).

Sidst - men ikke mindst Efterhånden var de unioner, som bestod af såvel kegle- som bowlingspillere, blevet selvstændige, men landsorganisationen, som havde Alex Kestenholtz som formand, havde ikke foretaget det endelige skridt. Om der lå noget taktisk i det faktum, at det stiftende repræsentantskabsmøde blev afholdt den 10. december, 3 dage før landsorganisationen kunne fejre 25 års jubilæum, skal være usagt. Men sådan blev det - og delingen var en kendsgerning på alle niveauer. Af hensyn til repræsentationen i den internationale organisation FIQ, opretholdt man dog stadig begrebet DKBU. De nye forbund kom til at hedde Dansk Bowling Forbund og Dansk Kegle Forbund medens overbygningen beholdt sit navn. Kurt Christensen valgtes af bowlerne, Alfred Christensen af keglespillerne, til at stå i spidsen for de to forbund, medens Henning E. Jensen, lod sig overtale til det hovedsageligt repræsentative job som DKBU-formand. De ses her med sidstnævnte i midten.

Overborgmester Urban Hansen åbnede et af de mest festlige stævner, der er er afholdt i KBU-området. Og når det var ham, så hænger det sammen med, at stævnet var arrangeret i anledning af 800-års jubilæet i København. Tel-Star, under ledelse af den dynamiske formand Ejben Henriksen, havde skelet til, at der var VM i Malme - og Copenhagen Open 800, som stævnets pompøse navn var,

blev lagt lige inden. Det betød, at en hel del VM-spillere fra udlandet, deltog, og de løb da også med de fleste af de store præmier. Brødrene Wayne og Robert Pinkalla, USA f.eks., henholdsvis med 1762 og 1658, atronomiste tal. Carole Miller var på 6 serier mere beskeden med 1208.

KBV tog det hele De første danske mesterskaber for hold blev en umådelig understregning af, at

det var KBU, der var de førende. Både hos damerne og hos herrerne sikrede hold fra unionen sig guldet, og såmænd også sølvet. Den stærkeste klub, TelStar blev både nummer 1 og 2 hos herrerne og CKC vandt hos damerne foran Sisu.

Mesterskaberne blev afviklet i Rossini, og det var unionernes bedste hold fra de lokale turneringer, som blev indbudt. Man spillede otte serier hos damerne og 12 hos herrerne - og så var den turnering om det danske mesterskab overstået.

13

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement