Page 39

midten af banen. Følg med fremad med armen og hånden rettet mod keglen. Ved spil mod sigtemærker, lad da kuglen passere over tredie trekant regnet fra højre side af banen. Hvis banen tager kuglen således, at den får for stærk skrue og går forbi keglen på højre side, skal linien til keglen flyttes en baneliste til højre for tredie trekant. Altså: En kugle som ruller over banen fra venstre til højre skal ikke have for stor bue. Slå ikke kuglen for langt til højre, da den i så fald vil falde i renden.

5. kegle Den letteste kegle at ramme af samtlige er 5. kegle. Der kræves kun præcis samme slag som ved strikeslaget, da kuglen træffer forkeglen på højre side og senere går ind mod 5. Ved spareslaget er det endnu lettere at tage 5., da der ikke er nogen forkegle til at drive kuglen mod højre.

6. og 10. kegle Grunden til at 6. og 10. kegle står tilbage er den, at kuglen træffer for højt på forkeglen - altså rammer for meget midt på. Denne spare tages på samme måde som 10. kegle. Det er dog vigtigt at tilstræbe et slag, hvor kuglen rammer begge kegler. Denne spare kan nemlig ofte volde vanskeligheder, og dette især for spillere med skrueslag. Der er en stor risiko for, at kuglen foretager et såkaldt "klip", hvilket i dette tilfælde vil sige, at kuglen får et så stort skrue til venstre lige før træffeøjeblikket, at 10. kegle står tilbage. Det gælder om at være fuldt orienteret om, hvilken beskaffenhed banens kondition er i, og i tilfælde af en for tung bane måske at snitte 6. kegle ved kugletræf til venstre for denne.

1.-3.-6. og 10. kegle To spares till inger på højre side kan tages med det sædvanlige 40

Profile for Bowleren

Bowling Instruktionsbog - (1963)  

Bowling Instruktionsbog - (1963)  

Profile for bowleren
Advertisement