Page 38

gere fremme på banen og så rulle kuglen over disse to mærker. Men også her må visse forsøg og justeringer foretages, enten til højre eller venstre, afhængig af hvor kuglen møder keglerne.

Linieborwling Ved liniebowling drages en tænkt linie fra overtrædelseslinien til strikeindgangen. I denne imaginære linie findes derefter to eller tre sigtemærker. Det første ved overtrædelseslinien, det andet tre til seks meter fremme på banen og det tredie ved 1. og 3. kegle. Liniebowling er altså en kombination af kegle- og rnærkebowling. Mange storbowlere bruger liniebowling, da de mener, at denne metode giver flest muligheder for at kontrollere de forskellige detaljer i slaget: Først udgangsstillingen, derefter positionen ved overtrædelseslinien, senere mærket på banen og til sidst 1-3 vinklen, selve strikeindgangen. Prøv disse forskellige metoder og bliv klar over, hvilken der passer bedst, men tro nu ikke, at det kan lade sig gøre at udføre dem korrekt med det samme uden en omhyggelig gennemprøvning.

GLATTE

OG

"TUNGE"

BANER

Der findes ikke to baner, som er fuldkommen ens. Baneoverfladen kan være forskelligt behandlet med olie, - der anvendes mere eller mindre olie for at få banerne i en god kondition - og damp, fugtighedsgraden i hallen o.s.v. kan have betydning for banerne. Man skelner mellem "glatte" og "tunge" baner. En glat bane er højglanspoleret og indvirker således på kuglen, at den glider længere forinden skruen begynder. Kuglen foretager ikke den sædvanlige kurve. 35

Profile for Bowleren

Bowling Instruktionsbog - (1963)  

Bowling Instruktionsbog - (1963)  

Profile for bowleren
Advertisement