Page 1

Zorg goed voor elkaar Dicky Honingh is pas 12 jaar als ze voor het eerst problemen aan haar heup krijgt. Na het trampoline springen heeft ze pijn aan haar been. In het ziekenhuis blijkt haar heup uit de kom. Een jaar later glijdt ze uit en breekt diezelfde heup. In die tijd betekende dat nog vier maanden ziekenhuisopname. Tijdens de opname wordt een aangeboren heupafwijking ontdekt. Haar ene been blijkt vier centimeter korter dan het andere been. De klachten die door dit lengteverschil ontstaan lost ze in de jaren daarna op door het dragen van aangepaste schoenen. Als Dicky 45 jaar is beginnen de pijnklachten opnieuw en is een heupoperatie nodig. Twee jaar geleden komen de klachten terug, dit keer aan het andere been. De huisarts adviseert een intensieve fysiotraining om de spieren sterker te maken. Helaas helpt dit onvoldoende en blijkt een operatie van de andere heup uiteindelijk onvermijdelijk. ‘Ik ben zelf op zoek gegaan naar een ziekenhuis want ik vond het belangrijk dat ik snel terecht kon’, vertelt Dicky. ‘Met het BovenIJ ziekenhuis ben ik bekend omdat onze dochter daar is bevallen. En in mijn omgeving waren ze ook positief over het ziekenhuis. Een week na mijn afspraak met dokter Taminiau kon ik terecht voor een heupoperatie via de ‘voorste

Snel herstel na heupoperatie via ‘voorste benadering’

benadering’. Best spannend, want ik had al ervaring met een operatie op de traditionele manier.’ Orthopedisch chirurg Lucas Taminiau: ‘Bij een heupoperatie via de ‘voorste benadering’ worden de spieren rondom het heupgewricht zoveel mogelijk gespaard. Patiënten hebben hierdoor na de operatie veel minder pijn en kunnen vaak de volgende dag al naar huis. De herstelperiode is ook aanzienlijk korter. In principe mag de patiënt gelijk alle bewegingen maken en zijn daarin geen beperkingen.’

‘Na de operatie kwam dezelfde dag nog de fysiotherapeut aan mijn bed’

Orthopedisch chirurg Lucas Taminiau

Dicky: ‘Na de operatie kwam dezelfde dag nog de fysiotherapeut aan mijn bed. Jammer genoeg was ik toen nog te misselijk om te kunnen oefenen. Nadat ik de dag erna het traplopen met de fysiotherapeut had geoefend mocht ik naar huis. Het revalideren ging goed en na zeven weken liep ik alweer zonder krukken. Ik fiets weer en het gaat steeds beter.’

Blij met mijn dermatoloog Meelevend en geduldig

Bouwen aan de toekomst Jessica Lijmer

Op de 3e etage komen drie nieuwe, moderne verpleegafdelingen met ruime patiëntenkamers, een open verpleegpost en zitjes voor patiënten en familie. Twee afdelingen zijn inmiddels in gebruik genomen. Zowel medewerkers als patiënten zijn erg blij met het resultaat. De laatste afdeling is bijna klaar en patiënten en bezoekers ontvangen we straks bij een centrale balie.

Als je een huidaandoening hebt, heeft dat een grote impact op je leven. Ook speelt onbegrip van de omgeving vaak een grote rol. Jessica Lijmer heeft eczeem en weet er alles van.

Fotowedstrijd ‘Breng Amsterdam-Noord in beeld’

Voor de aankleding van de nieuwe ruimtes zijn wij op zoek gegaan naar foto’s die de uitstraling van en de verbondenheid met Amsterdam-Noord weergeven. Hierbij wilden we graag de buurt betrekken en schreven in het voorjaar een heuse fotowedstrijd uit. Uit de vele inzendingen zijn vier winnende foto’s gekozen. Deze zullen straks, uitvergroot, te zien zijn op de 3e etage.

Andere vernieuwingen

De nieuwe spoedeisende hulp/huisartsenpost en de ambulancepost op ons achterterrein zijn in maart feestelijk geopend. Ook zijn de gipskamer, de polikliniek urologie, het afnamelaboratorium en een groot deel van de bezoekerstoiletten vernieuwd.

Afnamelaboratorium Een impressie van de vernieuwde 3e etage.

Het afnamelaboratorium heeft een nieuw digitaal volgsysteem. Bij de ingang kunt u een keuze maken waar u

BovenIJ ziekenhuis persoonlijk, verbindend, ondernemend

Een nieuw volgnummersysteem

voor komt en krijgt u een volgnummer. Het afnamelaboratorium is op werkdagen geopend van 08.00 – 17.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur. Als u voor bloedafname niet nuchter hoeft te zijn, komt u dan in de middag. Dan is de wachttijd vaak korter. Door letterlijk te blijven bouwen aan de toekomst, willen wij laten zien dat wij de zorg voor u graag goed voor elkaar hebben. Nu én in de toekomst.

‘Een goede specialist is erg belangrijk’, vertelt Jessica Lijmer. Zij wil graag een compliment geven aan dermatoloog Meijs. ‘De huidaandoening begon vrij onschuldig maar al snel zat ik ‘helemaal onder’. Vanaf het eerste consult bij dermatoloog Meijs heb ik het gevoel dat we samen op zoek zijn naar de juiste behandeling en dat is erg fijn. Mijn eczeem is nu redelijk stabiel. De controles vinden regelmatig plaats en indien nodig is telefonisch contact mogelijk. Ik ben erg blij dat ik in het zieken-huis in mijn eigen buurt een specialist gevonden heb die het belang van de patiënt echt centraal stelt.’

Meer weten?

Op woensdag 23 november kunt u om 19.30 uur naar een gratis voorlichting over eczeem. Informatie en aanmelden op www.bovenij.nl.

BovenIJ ziekenhuiskrant november 2016  

De BovenIJ ziekenhuiskrant gaat over de zorg die wij verlenen. Patiënten vertellen over hun ervaringen, dokters beantwoorden vragen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you