__MAIN_TEXT__

Page 29

STOPPEN OF DOORGAAN?

Geen twijfel WAT DOE JE ALS BLIJKT DAT DE PASSIE VOOR OMGAAN MET DE KLANT STERKER IS DAN DE LIEFDE VOOR HET ONDERNEMERSCHAP? ARNO VINK (46) VERKOCHT DE ZAAK AAN HENK SCHOLTEN. NU IS HIJ ALS DEALERMANAGER VAN HENK SCHOLTEN TIEL DAGELIJKS MET KLANTEN BEZIG. Vink en Volvo, dat was toch een begrip in de regio Tiel? “Nou en of. Mijn vader Henk Vink vervulde sinds 1981 het Volvo-dealerschap in Tiel. Aanvankelijk met drie compagnons, vanaf 1987 heeft hij de zaak zelfstandig voortgezet. Hij bouwde een trouwe klantenkring op.” Wanneer kwam u in beeld? “Ik was eigenlijk niet van plan in de voetsporen van mijn vader te treden. Maar mijn ouders woonden pal boven het autobedrijf en zo werd ik toch langzaam maar zeker tot het dealerschap aangetrokken. In 1993 kwam ik in dienst en mijn rol werd gaandeweg steeds groter, totdat ik in 2000 het stokje overnam.”

De beste stap die ik ooit heb gezet

So far, so good, zou je zeggen. “Inderdaad. Maar toen kwam ik er toch al snel achter dat mijn liefde voor het vak vooral ligt bij het omgaan met de klant. Ik verkoop geen producten, ik stel de mens centraal, de Volvo-benadering zeg maar. De pure ondernemersfacetten lagen mij niet zo na aan het hart. Dan moet je toch een overweging maken en op tijd schakelen.” Die overweging hebt u vrij snel gemaakt. “Je vraagt je toch al snel af of de onderneming in goede handen is als ik aan het roer zou blijven. Ik voelde een grote verantwoordelijkheid naar mijn medewerkers en hun gezinnen. Ik wilde de twijfel wegnemen.” Was een goede partner snel gevonden? “Ik wist het eigenlijk meteen: Volvo Henk Scholten met vestigingen in Ede, Arnhem en Nijmegen zou de ideale partij zijn. En niet alleen vanwege de voornaam! Ook Henk Scholten is een familiebedrijf en de bedrijfscultuur past bij die van ons. Tiel zou mooi in hun portfolio passen. De deal was dan ook snel gemaakt.” Hoe kijkt u nu op uw beslissing terug? “Het is het beste wat ik ooit heb gedaan, en ik zou het zo weer doen. Iedereen heeft er baat bij gehad en onze klanten hebben er nauwelijks iets van gemerkt. Ik kan mij als dealermanager nu helemaal op de klant richten, zonder mij te bekommeren om ondernemersvraagstukken. Bovendien hebben we nu 120 collega’s waarmee we kennis delen, maar ook auto’s en gereedschappen. Ik kan collega’s die twijfelen over hun toekomst als ondernemer deze stap van harte aanraden.”

Hulp bij ‘Stoppen of doorgaan?’ Staat u ook voor een ingrijpende keuze? Download dan de brochure ‘Stoppen of doorgaan?’ op leden. bovag.nl/stoppenofdoorgaan of laat BOVAG Dealeradvies u helpen. Dat heeft in de personen van onder andere Martin Huisman, Bob Velthuis, Herman Driessen en Wim Manders adviseurs in huis die ervaring hebben met bedrijfsovernames, bedrijfsoverdrachten en ‘beëindigingen en faillissementen. Maar ook de concrete ideeën en acties uit het BOVAG-platform Mijn Toekomst kunnen uitkomst brengen. Vul de checklist in of volg een workshop. Meer info: leden.bovag.nl/ stoppenofdoorgaan, leden.bovag.nl/mijntoekomst of bovagdealeradvies.nl.

BOVAGkrant NUMMER 15 / NOVEMBER 2015 29

Profile for BOVAG

BOVAGkrant 2015-15  

Een uitgave van BOVAG. Kijk op www.bovagkrant.nl voor meer informatie.

BOVAGkrant 2015-15  

Een uitgave van BOVAG. Kijk op www.bovagkrant.nl voor meer informatie.

Profile for bovag