Page 29

STOPPEN OF DOORGAAN?

Netjes afgerond IGNACE TERPSTRA (60), SINDS 1984 DIRECTEUR VAN SAAB TERPSTRA NIJMEGEN, ZETTE 30 JUNI JONGSTLEDEN DEFINITIEF EEN PUNT ACHTER ZIJN BEDRIJF. MAAR NIET ZONDER ZIJN MEDEWERKERS ELDERS ONDER TE BRENGEN.

Ik zag een­voudig geen perspectieven meer

Waarom zette u na ruim dertig jaar een punt achter uw onderneming? “Ik heb alle opties doorgenomen, maar met de jongste productiestop van Saab-eigenaar NEVS in Trollhättan, mei vorig jaar, zag ik geen gezonde toekomst meer voor het autobedrijf, dat het toch vooral van Saab moet hebben. En die nieuwe Saabs, die heb ik sinds het voorjaar van 2011 niet meer in de showroom gehad. Op zeker een moment houdt het op. Zeker als de leaserijders niet meer terugkeren en naar andere merken overstappen.” Herinnert u zich het moment nog dat u het zeker wist? “Zeker, het was december 2014. Net voor de kerstdagen. Maar ik wilde niet zomaar de boel de boel laten. Ik wilde per se mijn trouwe medewerkers goed onderbrengen en ging via mijn netwerk op zoek. Daar heb ik dan toch nog een half jaar voor nodig gehad.” Dus u bent in die missie geslaagd? “Jazeker. Een monteur is nu aan de slag bij een naburige Saab-specialist, de ander bij een Volvo-specialist. En mijn administratief medewerkster is enkele weken voor de sluiting aangenomen bij een bedrijf in Tiel. Dat voelt goed.” Is er ook een bestemming gevonden voor het bedrijfspand in Nijmegen? “Gelukkig wel! Dat is de komende vijf jaar verhuurd aan een autohandelaar, met een optie tot koop. Dat geeft rust, kan ik verzekeren.” Spijt gehad van de beslissing om te stoppen? “Nee, mijn hart lag bij Saab. Jammer dat het merk er niet meer is. Ook het aftersalestraject is een aflopende zaak. Het is allemaal netjes afgerond. Maar ik mis het vak wel. Ik hoop toch nog bij een autobedrijf een zekere rol te kunnen vervullen.” Nooit overwogen om als onafhankelijk auto­bedrijf verder te gaan? “Wél even overwogen. Maar toch niet gedaan. Daar houd je je eigen klanten namelijk niet mee vast. Dan schakel je zo om, dat is een heel ander hoofdstuk.” Wat is u de laatste jaren in zijn algemeenheid in de branche opgevallen? “Veel collega’s teren te lang in op het eigen vermogen. Je moet dan wel een héél goed plan hebben om weer een renderend autobedrijf te creëren.”

Hulp bij ‘Stoppen of doorgaan?’ Ondernemers vertellen in de nieuwe rubriek ‘Stoppen of doorgaan?’ hun persoonlijke verhaal. Wat bewoog hen er toe om de knoop resoluut door te hakken en hun koers – vaak rigoureus – te wijzigen? Staat u ook voor een ingrijpende keuze? Lees dan de brochure ‘Stoppen of doorgaan?’ of laat BOVAG Dealeradvies u helpen. Dat heeft in de personen van onder andere Martin Huisman, Bob Velthuis, Herman Driessen en Wim Manders adviseurs in huis die ervaring hebben met bedrijfs­ overnames, bedrijfsoverdrachten en – beëindigingen en faillissementen. Maar ook de concrete ideeën en acties uit het BOVAG-platform Mijn Toekomst kunnen uitkomst brengen. Meer info: leden.bovag.nl/mijntoekomst of bovagdealeradvies.nl.

BOVAGkrant NUMMER 14 / NOVEMBER 2015 29

Profile for BOVAG

BOVAGkrant 2015-14  

Een uitgave van BOVAG. Kijk op www.bovagkrant.nl voor meer informatie.

BOVAGkrant 2015-14  

Een uitgave van BOVAG. Kijk op www.bovagkrant.nl voor meer informatie.

Profile for bovag

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded