__MAIN_TEXT__

Page 16

TERUGBLIK

BOVAG bestond in 2020 negentig jaar, kreeg een nieuwe voorzitter en zette zich naast zijn reguliere werkzaamheden vol in voor het ondersteunen van BOVAG-leden in dit crisis­ jaar. Algemeen voorzitter Han ten Broeke en algemeen directeur Peter Niesink nemen u mee in hun jaar, kijken vooruit en hebben een boodschap voor u.

Han ten Broeke Hoe was afgelopen jaar voor u? “Dit jaar bracht mij aan de ene kant het enthousiasme over de nieuwe en geweldige uitdaging bij BOVAG en aan de andere kant de frustratie dat je vrijwel niemand persoonlijk kunt leren kennen, de hand schudden en een kop koffie mee kunt drinken. Maar dat is slechts klein leed in vergelijking tot de zorgen die iedereen heeft over de gezondheid van geliefden of over de toekomst van zijn of haar bedrijf. Maar juist in deze tijden kan en moet een brancheorganisatie het verschil maken, omdat wij nu een schild en een paraplu moeten zijn, steun en toeverlaat en niet te vergeten: een vraagbaak.” Wat heeft u leden kunnen bieden? “BOVAG bood mij een professioneel thuis. Na jarenlang in de Tweede Kamer te hebben doorgebracht, vind ik het nu leuk om vanuit Twente of Den Haag naar Bunnik te rijden. Naar een organisatie die zo toegewijd is. En de BOVAG-leden geven me energie. Het zijn ondernemers naar mijn hart. Zowel de kleine familiebedrijven als de grote holdings. De diversiteit aan activiteiten, de oer-Hollandse nuchtere ondernemersmentaliteit en de uitdagingen die er liggen: elektrificatie, belastingen, consolidaties en nieuwe business modellen. Ik leef op van die dynamiek. Ik hoop de organisatie en de leden mijn energie te kunnen bieden. En natuurlijk de inzichten die ik de afgelopen jaren heb kunnen vergaren in politiek en bestuurlijk Nederland. Want de politiek en de overheid spelen wel een erg grote rol in deze sector en lang 16 BOVAGkrant NUMMER 12 / DECEMBER 2020

niet altijd een goede. Ik denk dat de leden een voorzitter hebben gezien die ze wellicht vanwege corona nog niet de hand hebben kunnen schudden, maar die via de vlogs en de media voor ze opkomt.” Waaruit bestaat het bood­ schappenlijstje van BOVAG voor 2021? “Er staat veel op mijn lijstje voor 2021. Ik wil dat we met behoud van ieders unieke identiteit slagvaardig blijven, iets meer in de buitenwereld zichtbaar worden en meer toegevoegde waarde bieden voor het lidmaatschap. De grootste uitdaging voor 2021 is om duidelijk te gaan maken dat het systeem van de autobelastingen niet langer houdbaar is. Het gevaar is dat dit systeem in stand blijft omdat links en rechts in Nederland elkaar in een ijzeren greep houden. Ik ga proberen daaraan iets te doen. En daarbij zijn onze leden een voorbeeld voor Den Haag, want die zijn al lang de oude tegenstelling tussen economie en vergroening voorbij. Ze verdienen met beide hun geld. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we met zijn allen deze coronacrisis, die ook tot een economische crisis zal uitgroeien, moeten doorstaan. Wij zijn er voor al onze leden, zij die hun verkoop zien stijgen omdat mensen de fiets of de bromfiets kiezen, maar ook voor de schadeherstellers en de showrooms met de nieuwe modellen waar het minder druk is.” Heeft u nog een boodschap voor leden? “Blijf gezond! En als je het even niet meer weet of ziet zitten: bel BOVAG!”

Deze foto is genomen voordat het mondkapjesadvies en de mond­ kapjesplicht er waren.

Profile for BOVAG

BOVAGkrant 2020-12  

BOVAGkrant 2020-12  

Profile for bovag