Page 1

GRATIS *AARGANGs%DITIEsÑ 

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

dnayachtinsurance.nl

Op de cover: Rheben Yachting: Rheben Allure, uit hobby geboren!

Verder o.a. in deze editie:

0ARTNER Boatshop24.com

Honda Marine Polis: Unieke samenwerking voor een beter milieu Evinrude E-Tec G2: Introductie 150 – 200PK platform Victron Energy: Multiplus Compact omvormer

Uw dichtstbijzijnde Honda dealer vindt u op www.honda.nl


WE WILL BE BACK www.wato.nl

2


>> Editie 6 2016

016 ACTIEMODEL 2

3


AVR Watersport BV Coenecoop 139 2741 PJ Waddinxveen, The Netherlands +31 (0) 182 - 392 403 www.avrwatersport.nl 4


>> Editie 6 2016

Redactionele inhoud Aquasport Sail Away .......................................................................................................... 33 Beveiligings Special ......................................................................................................68 - 73 BRP Evinrude ............................................................................................................98 - 100 Handelshuis Veenings ......................................................................................................... 55 Hiswa Rai.......................................................................................................................... 61 Honda......................................................................................................................... 16, 17 Pedro Boat BV .................................................................................................................. 77 Rheben Yachting ..........................................................................................................50 - 52 Stoffeerderij van Viegen ................................................................................................... 105 Victron Energy ............................................................................................................24 - 26 Boot Holland ..................................................................................................................... 37

16

50

Postadres Weteringschans 109 1017 SB Amsterdam Bezoekadres Strevelsweg 700 unit 306 3083 AS Rotterdam Directie: Marcel van Duiven 06 - 51 246 952 mvanduiven@boten.nl Amsterdam Finance Office: 020 - 70 73 680 Verkoop: Frans Versloot 010 - 24 36 671 fversloot@boten.nl Caitlin Weedage 010 - 24 36 673 cweedage@boten.nl Boatshop24.com: Rowana Legito rowana.legito@boatshop24.com Viktor Chauthi viktor.chauthi@boatshop24.com Service Center Particulieren: 010 - 24 36 688 Vormgeving: Bianca Koerten bkoerten@boten.nl Voorpaginafoto: Laurens Koster Druk: Corelio Printing

68

98

Redactie: Laurens Koster - hoofdredacteur Arne Smit - redacteur Caitlin Weedage - redacteur Internet: Balans Internet Diensten www.balans.nl Voorwaarden: Boten.nl magazine aanvaardt geen aansprakelijkheid van schade van welke aard ook. In het bijzonder schade ontstaan door niet, niet tijdige, of onjuiste plaatsing van advertenties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie of op welke andere wijze ook, zonder schriftelijke toestemming van Boten.nl

Rubrieken Nieuws

6

Motorboten

9

Sportboten

83

Sloepen

101

Zeilboten

119

Rond- of platbodems

137

Klassieke boten & huizen aan het water

139

Adverteerdersbon

143

Particulieren kunnen op verschillende manieren in het Boten.nl magazine adverteren. Een advertentie bestaat uit één fotoblok en een tekst van maximaal 100 letters en leestekens. Een advertentie verschijnt in één editie van het Boten.nl magazine en drie maanden op de website van Boten.nl. Zie voor alle adverteermogelijkheden de bon achterin deze uitgave of ga naar onze website www.boten.nl. Het Boten.nl magazine verschijnt 6 keer per jaar en bevat het meest actuele botenaanbod van particulieren en bedrijven. Het aanbod van Boten.nl is duidelijk gerubriceerd op soort én lengte. Particulieren hebben de mogelijkheid om online geheel gratis een boot met tekst en foto te adverteren. Het Boten.nl magazine wordt gratis verspreid bij meer dan 450 distributiepunten w.o. jachthavens, watersportwinkels en watersportverenigingen. Tevens wordt het magazine jaarlijks op diverse beurzen gratis verspreid. Het Boten.nl magazine is voor slechts € 2,25 te koop bij o.a. tijdschrifthandelaren, kiosken en benzinestations.

Boten.nl magazine, hét vraag- en aanbodmagazine voor de watersport! De volgende Boten.nl verschijnt half januari 2017! 5>> 5


NIEUWS

Door: Caitlin Weedage

Even Voorstellen.. Het Boten.nl Team heeft er een nieuw gezicht bij. Per 22 augustus is Viktor Chauthi ons komen versterken. Viktor richt zich voornamelijk op de mogelijkheden die Boatshop24 biedt. Het internationale karakter en de veelzijdigheid van Boatshop24 spreekt Viktor enorm aan. Met zijn ruime ervaring in acquisitie is de verkoopfunctie voor hem een uitdaging. Boatshop24 heeft onlangs een nieuwe homepage gelanceerd. Naast de strakke vormgeving zijn er ook nieuwe functionaliteiten en is zoeken op de website een stuk verbeterd. Neem een kijkje: www.boatshop24.com

Samenwerking Casio en KNRM

Waarschuwing: agressieve dieselbacterie niet alleen schadelijk voor de tank, maar ook voor de gezondheid

Casio en de KNRM hebben de krachten gebundeld voor de nieuwe G-shock GWN-Q1000, een aanwinst in het kader van ‘Tough watches for Tough professionals’.

Maandblad Zeilen heeft in de loop der jaren een aantal brieven van lezers gekregen over een agressieve dieselbacterie. Bij booteigenaren die met blote handen een vervuilde dieseltank of vervuilde filters hadden schoongemaakt, brokkelden hun nagels een aantal weken later af. Ook kwamen er zwarte randen onder hun nagels en werd het nagelbed aangetast. Eén ongelukkige meldde zelfs dat een stuk van zijn vinger is afgezet, omdat deze niet meer te genezen was.

6

Het horloge is uitgevoerd met een quadsensor die de continu veranderende omstandigheden op zee in de gaten houdt. Dankzij het DNA van de G-Shock waarin onverwoestbaar centraal staat, zijn deze modellen uitermate geschikt om onder de meest extreme omstandigheden op zee te gebruiken. Een perfecte match met het werk van de KNRM.

Zeilen heeft al eerder bij TNO Den Helder navraag gedaan en leerde dat het probleem van de agressieve dieselbacterie bekend is. De verontreiniging kan zelfs stalen of rvs tanks aantasten. Deze dieselbacteriën gedijen vooral in een zuurstofarme omgeving, zoals in of onder de sliblaag in een tank. Vooral de lasnaden zijn favoriet. Behalve dat dieselvervuiling dus slecht is voor je tank, is hij ook slecht voor je gezondheid. Het dragen van handschoenen bij het schoonmaken van tanks of filters is geen overbodige luxe. Zorg ervoor dat deze nagelbijters je huid niet aantasten.

Bekijk ook het filmpje op www.knrm.nl

Bron: www.zeilen.nl


>> Editie 6 2016

Volvo Ocean Race installeert hydro-generatoren op alle boten De Volvo Ocean Race installeert in alle deelnemende zeilboten een nieuwe hydro-generator, die dient als aanvulling op de Volvo Penta motor. Dit is een onderdeel van het 1 miljoen kostende refit-proces die alle boten ondergaan in Lissabon, een belangrijke stap richting energie-neutraal varen!

Groothandel in watersport verhuist naar Heereveen Watersportgroothandel Lankhorst Taselaar verplaatst het hoofdkantoor per januari 2018 van Lelystad naar Heerenveen.

Op industrieterrein IBF laat het bedrijf een pand van ruim 4500 vierkante meter neerzetten. De vestigingen Lelystad, Meppel en Sneek worden er samengevoegd. Het levert Heerenveen 37 voltijdbanen op en zo’n tien flexibele arbeidsplaatsen.

Dit zal zorgen voor een lager brandstofverbruik om de elektrische systemen aan boord van stroom te voorzien. Eén nieuwe boot in aanbouw en zeven boten van de afgelopen editie zullen over dit nieuwe systeem beschikken. Afhankelijk van de testresultaten, kan het gebruik ervan verplicht worden voor de editie 2017-18 van de race.

De gemeente Heerenveen en provincie Fryslân hebben er veel aan gedaan om Lankhorst Taselaar aan te trekken, zegt commercieel directeur Jarno Berkhof. De provincie verstrekt een loonkostensubsidie van een ton. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello is de aannemer van het nieuwe pand.

Meer informatie is te vinden op: www.volvooceanrace.com

Lees het volledige artikel op www.frieschdagblad.nl

Overwinteren in het water Het najaar is begonnen en dat betekent voor velen: het einde van het vaarseizoen. Doe je voordeel met deze checklist, vol tips om jouw schip helemaal klaar te maken voor aankomende winter. s s s s s s s

s s s s

Controleer de koelvloeistof. Let op de grenswaarden van bevriezing. Tap de carburateur af, haal de oude brandstof uit je buitenboordmotor of inboord benzine. Vervang het water in het koelsysteem voor antivries. Blaas de afvoeren van de douche, gootsteen en wasbak door en vul deze ook met antivries. Maak uw schip schoon en zet hem in de was, dat scheelt weer werk in het voorjaar. Haal de gasflessen van boord en sla deze veilig op. Vul de brandstoftanks volledig af, zo voorkomt u condensvorming. Voeg eventueel een micro-organisme dodend middel toe aan de brandstof. Laad de accu’s volledig op. Herhaal dit gedurende de winter regelmatig. Koppel de accupolen los en vet deze in met zuurvrije vaseline. Zorg voor goede ventilatie of zet vochtvreters neer. Neem preventieve maatregelen tegen inbraak en haal waardevolle bezittingen en diefstalgevoelige eigendommen van boord.

Tot slot: tip voor uw loospijp Is de loospijp van uw schip uitgerust met een afsluiter? Laat deze dan openstaan. Steek een tuinslang in de loospijp (tot ca. 3 cm onder water). Dop beide uiteinden van de tuinslang af met een kurk.

7


NOCTURNE

ZAT 11 FEB 10-18u

ZON 12 FEB 10-18u

MA 13 FEB 10-18u

VRIJ 17 FEB 10-22u

ZAT 18 FEB 10-18u

ZON 19 FEB 10-18u

FLANDERS EXPO GENT

€3 KORTING VIA WWW.BELGIANBOATSHOW.BE 8

www.varen.be

Organised by EASYFAIRS


Motorboten >> Editie 6 2016

Motorboten Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

9


TEST UW VAARBEWIJS KENNIS Vraag 1.

Artikel 3.25 BPR

Wat geeft een drijvend werktuig aan dat overdag nevenstaande dagmerken voert? a. het vaarwater is aan beide zijden vrij b. het vaarwater is aan beide zijden niet vrij c. het vaarwater is aan één zijde vrij; tijdens het voorbijvaren geen hinderlijke waterbeweging veroorzaken

Vraag 2.

Artikel 3.38 BPR

ziet een schip dat het hiernaast afgebeelde dagteken voert. Je Dit schip: a. heeft één of meer duikers onder water b. verricht onderhoud aan de bebakening van het vaarwater c. verricht opmetingen ten behoeve van Rijkswaterstaat

Vraag 3.

Vraag 5.

Artikel 3 BPR

Je ziet het vooraanzicht van een: a. klein motorschip b. klein open motorschip c. klein zeilschip

Vraag 6.

Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. baggermolen, aan één zijde voorbij te varen b. veerpont (bakboord-zijaanzicht) c. vissend vissersschip (bakboord-zijaanzicht)

Vraag 7.

Artikel 3 BPR

Artikel 3 BPR

Je ziet het vooraanzicht van een: a. motorschip b. zeilschip c. vissend vissersschip

Je ziet een: a. niet-vrijvarende veerpont b. vissend vissersschip c. zeilschip

Vraag 8.

Artikel 3.12 BPR

Vraag 4.

Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. motorschip aan de kop van een sleep (bakboord-zijaanzicht) b. motorschip aan de kop van een sleep (stuurboord-zijaanzicht) c. veerpont

ziet het vooraanzicht van een: Je a. klein zeilschip b. vissend vissersschip c. groot zeilschip

Deze quiz wordt mogelijk gemaakt door www.watersportcursussen.nl en www.boten.nl

Controleer uw antwoorden op 10


Motorboten >> Editie 6 2016

Vraag 9.

Artikel 3 BPR

Vraag 14. Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. schip met gevaarlijke lading (bakboord-zijaanzicht) b. schip met gevaarlijke lading (stuurboord-zijaanzicht) c. motorschip met een toezichthoudende taak (stuurboord-zijaanzicht)

Vraag 10.

Artikel 3.25 BPR

Je ziet een: a. groot motorschip met gevaarlijke lading (bakboord-zijaanzicht) b. groot motorschip met gevaarlijke lading (stuurboord-zijaanzicht) c. groot schip met een toezichthoudende taak (stuurboord-zijaanzicht)

Vraag 15. Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. baggerwerktuig; dat aan beide zijden voorbijgevaren kan worden b. baggerwerktuig; dat aan beide zijden voorbijgevaren kan worden; geen hinderlijke golfslag veroorzaken c. baggerwerktuig; voorbijvaren is niet mogelijk

Vraag 11. Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. groot motorschip (bakboord-zijaanzicht) b. groot motorschip (stuurboord-zijaanzicht) c. groot zeilschip (stuurboord-zijaanzicht)

Vraag 16. Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. baggermolen: die aan beide zijden voorbijgevaren kan worden b. veerpont c. vissend vissersschip: dat aan beide zijden voorbijgevaren kan worden

Vraag 12.

Je ziet een: a. klein motorschip (bakboord-zijaanzicht) b. groot zeilschip (bakboord-zijaanzicht) c. klein zeilschip (bakboord-zijaanzicht)

Vraag 17.

Artikel 3 BPR

Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. groot motorschip (bakboord-zijaanzicht) b. groot motorschip (stuurboord-zijaanzicht) c. groot zeilschip (bakboord-zijaanzicht)

Vraag 13. Artikel 3 BPR

Je ziet een: a. duwstel, 2 bakken breed (vooraanzicht) b. duwstel, 1 bak breed (vooraanzicht) c. gekoppeld samenstel (achteraanzicht)

Je ziet een: a. ten anker liggend groot schip (bakboord-zijaanzicht) b. ten anker liggend groot schip (stuurboord-zijaanzicht) c. groot zeilschip (stuurboord-zijaanzicht)

watersportcursussen.nl/boten 11


ROBERTS The Friendly Bedcompany

12


Motorboten >> Editie 6 2016

Column november 2016

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten ootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

Kotter schip WR 15/Verkocht

s X X Ms3TEELs'RENAADIESEL TYPEFBJs$IESELs s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € p.o.a.

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

Pegazus/300

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEss4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 1750

Sea Lion 325 consoleboot/Met 9.9pk 4takt!

s X X Ms0OLYESTERs3ELVA 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 5750

Aqualine 360/8pk yamaha 4takt

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3295

Seafinder/370 NIEUW

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 1495

Sea Lion 325 met /8pk merc

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 4650

Leuk bootje TERHI/MICRO FUN

s X X Ms0OLYESTERs'EEN sONBEKENDs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 595

Aqualine 360 tourbootje

s X X Ms0OLYESTERs'EEN sONBEKENDs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 1495

Aqualine 360 vis / consoleboot/Nieuw!!

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 2275

100 % slaaggarantie op een vaarbewijscursus, hoe kan dat?? Het geheim achter VBO Vaarbewijsopleidingen. Er is in Nederland nauwelijks of geen opleiding te vinden die een 100% garantie geeft op het resultaat van de opleiding. Wat is het geheim achter de VBO Vaarbewijsopleidingen? E-learning Het geheim zit hem in e-learning. E-learning is meer dan alleen een bak met vragen op internet zetten. Je kunt e-learning perfect gebruiken om kennis en vaardigheden aan te leren. Klassikaal leren Bij klassikaal leren heb je een docent die het allemaal weet, een boek waar alles in staat en cursisten die een diploma willen halen. Het succes van zo’n opleiding wordt bepaald door de docent, de kwaliteit van het lesmateriaal maar de belangrijkste factor is de cursist zelf. De toevallige samenstelling van het geheel bepaalt het succes. Een slimme gemotiveerde cursist slaagt altijd, soms ook ondanks de docent. Een enthousiaste docent is belangrijk maar is geen garantie voor het slagen van alle kandidaten. En met alleen een goed boek kom je er ook niet. Online learning Bij de online cursussen is dat anders. In de cursus zit een volledig geautomatiseerde memotrainer die alleen die onderwerpen traint waar je niet goed in bent. Dat betekent dat je heel efficiënt leert. Bovendien is de leerstof helemaal beperkt tot de onderwerpen die werkelijk gevraagd worden (need to know). Een docent wil nog wel eens uitwijden over dingen die heel interessant en belangrijk zijn (nice to know) maar niet in het examen voorkomen. Dat is wel leuk maar in het kader van een examentraining niet handig. Meetbaar Het aller belangrijkste is wel dat je de cursist kunt volgen. Je kunt van te voren al zien of hij of zij zal slagen of niet. Het systeem houdt alle prestaties nauwkeurig bij en als de kandidaat helemaal klaar is om examen te doen, krijgt de cursist het Certificaat van Deelname. Het is dan zo goed als zeker dat de kandidaat gaat slagen en als dat niet zo is, krijgt hij met het Certificaat van Deelname in ieder geval zijn cursusgeld terug. Niet geld alleen Het gaat niet alleen om het geld; bij VBO willen ze ook weten hoe het kan dat iemand met goede studieresultaten toch niet slaagt. Wat is er misgegaan; is er sprake van faalangst of was het een kwestie van een offday of een verkeerde studiestrategie? Samen met de cursist wordt een studieplan opgesteld om er voor te zorgen dat hij/zij de volgende keer wel slaagt. Het gevolg van deze aanpak is dat uiteindelijk iedereen slaagt. Voor meer info kijk op www.watersportcursussen.nl of bel 0162 323396 Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen (VBO) Info@benros.nl

GS Nautica /Lancia 370

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY PK0+s"ENZINEs s4ELs(IJVANBOVEN GMAIL COMsI CODE € 3495

Pioner Maxi visboot

s X X Ms0OLYETHYLEENs'EEN sONBEKENDs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 1450

13


10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu uw entreekaarten voordelig online Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur


Motorboten >> Editie 6 2016

Goedkope BUITENBOORDMOTOR kopen !! Marine 400 Fish Visboot NIEUW!

s X X Ms!LUMINIUMs'EEN s.IEUWs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3295

Topcraft/400 Basic

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 2995

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 9

08-03-16 10:36

Topcraft/400 Visboot

Topcraft/405 Classic

Boot met kajuitje/4.10meter incl trailer!

Terhi/4110

Marine 14M Visboot NIEUW!

Topcraft/420 comfort

Topcraft/420 Set

Ornvik/425 RLX

Lago Amore/430

Sylvan aluminium visboot/Alaskan De Luxe 15ft

StarCraft aluminium visboot/ SuperSnapper 1400

Topcraft/435 FUN

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 4999

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 2695

s X X Ms!LUMINIUMs'EEN s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s.IEUWs4EL sVZELST s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 4295 sI CODE € 1890

s X X Mss4EL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sVZELSTWATERSPORT sI CODE € 3950 GMAILCOM sI CODE € 4595

s X X Ms0OLYESTERs'EEN sONBEKENDs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 1795

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEss4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 5750

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEss4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 2999

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEss4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 1999

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO s X X Ms0OLYESTERs.IEUW BJ BOTENNL s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOMsI CODE € 5750 sI CODE € 4895

WWW.INSTAPSTEUN.NL

Sea-Finder /435 Vaarklaar

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 5999

Topcraft/435 Showroommodel!

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 3999

Aqualine 440/Incl. 9.9 4 takt en trailer

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 8950

Dé oplossing voor het makkelijk en veilig in– en uitstappen van uw boot! Een hele nette TOPCRAFT/440 FISH

Lago Amore/440- AANBIEDING

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU s X X Mss4EL ss4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € p.o.a. sI CODE € 1995

TOPCRAFT 440 FISH

s X X Ms0OLYESTERs3AIL0+ s"ENZINEss4EL s INFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 2495

Diverse modellen leverbaar!

 WWW.INSTAPSTEUN.NL


Laurens Koster

Honda Marine Polis

Unieke samenwerking voor een beter milieu Amsterdam heeft de spits afgebeten, de verwachting is dat andere steden met vaarwater vlot zullen volgen. Buitenboordmotoren uit grootmoeders tijd zijn niet langer welkom waar omwonenden toch echt last hebben van een blauwe verstikkende walm met bijbehorende herrie. Voor oude 2-takt motoren valt daarmee het doek. Met een vaarverbod zijn ze niet alleen onbruikbaar geworden maar ook in één klap letterlijk waardeloos. Of toch niet? Honda Marine, aartsvader van milieuvriendelijke 4-takt buitenboordmotoren, biedt in samenwerking met een viertal andere watersportondernemingen een uitgelezen kans om de oude motor in te ruilen voor een nieuwe Honda met flink wat voordeel.

Honda Marine Wanneer je 50 jaar geleden oog voor het milieu had, werd je minstens voor geitewollensokken drager uitgemaakt. Gelukkig is dat vooroordeel gekeerd en zijn de initiatiefnemers van toende helden van nu. Dat geldt in hoge mate voor Soichiro Honda die in 1964 als eerste 4-takttechnologie toepaste in buitenboordmotoren. Een experiment is dat nooit geweest. Als producent van miljoenen bromfietsen die nog steeds gelden als de betrouwbaarste op aarde, was een Honda outboard direct de enige waar je blindelings op kon vertrouwen. Iets wat bij de vroege generaties 2-takt motoren beslist niet het geval was. Na een halve eeuw doorontwikkelen levert Honda Marine tegenwoordig een range motoren van 2.3 tot 250PK die schoner en stiller zijn dan ooit.

Hiermee zijn ze het beste alternatief voor een vervuilende 2-takt. Om dit te onderstrepen is een verzekeringspolis ontwikkeld waarin Honda voor een aantrekkelijk inruilvoorstel zorg draagt en op de aanschaf van een nieuwe motor maar liefst 5 jaar volledige garantie verleent. Dat is een stuk langer dan de standaard 3 jaar. Voorwaarde is wel dat er één maal per jaar een servicebeurt wordt uitgevoerd. Iets wat je in de jaren daarna natuurlijk ook hoort te laten doen.


Motorboten >> Editie 6 2016

Delta Lloyd De grootste watersportverzekeraar van Nederland kent als geen ander de risico’s die varen met een boot met zich meebrengt. Dat is goed nieuws voor een polishouder aangezien deze kennis en ervaring de zekerheid biedt dat alle voorkomende risico’s op de juiste wijze zijn gedekt. Duidelijkheid is een andere troef van Delta Lloyd. Uitsluitingen en voorwaarden zijn ook voor gewone mensen begrijpelijk gemaakt waarmee de kans op een discussie bij schade geminimaliseerd is. Als geen ander ervaart Delta Lloyd de effecten van diefstal, vooral van buitenboordmotoren. Dit is van al het watersportonheil, de grootste post. De Honda Marine Polis is voor deze verzekeraar een middel om bewustwording te stimuleren. Ben je in het bezit van een outboard? Zorg dan dat dit zo blijft. In de specifiek voor de Honda Marine Polis ontwikkelde verzekeringsvoorwaarden krijg je een extra korting op de premie en 5 jaar volledige nieuwwaarde garantie bij diefstal of totaal verlies van de motor. De vooraf overeengekomen veiligheidsmaatregelen, die op de ligplaats zijn afgestemd, moeten dan wel in acht zijn genomen.

Watersportbeveiliging.com Alles rond het weren van inbrekers of tegengaan van diefstal vind je in de webshop watersportbeveiliging. com. In het geval dat de Honda Marine Polis een passend gecertificeerd slot vereist, bijvoorbeeld wanneer de ligplaats onbewaakt is, verleent deze webwinkel een extra korting op het juiste artikel. Zomaar een slot voldoet niet. Als distributeur van o.a. Stazo sloten is er voor iedere boot of motor een adequate oplossing te vinden. Uiteraard met het voorgeschreven VbV/ SCM keur. Ook in elektronische beveiliging is de onderneming innovatief zoals Track&Trace systemen die op een interne stroomvoorziening, dus zonder boordaccu, jarenlang dienst doen. Ook kleinere motoren zijn hiermee te beveiligen.

Suydersee Verzekeringen Leuk al dat voordeel maar hoe sluit ik die Honda Marine Polis af? Suydersee Verzekeringen is de vijfde initiatiefnemer. Geen boot is gelijk waarmee een goede verzekering maatwerk is. Suydersee is een expert in watersportverzekeringen en daarmee de juiste tussenpersoon om uit de mogelijkheden die Delta Lloyd biedt, de best passende te selecteren. Het kantoor is gevestigd in Medemblik, aan de oever van het IJsselmeer. Gemak en zekerheid zijn kernwoorden in de dienstverlening van Suydersee. Ten kantore kun je 6 dagen per week terecht voor een persoonlijk advies. Maar er is ook een telefonische helpdesk die voor calamiteiten 24u per dag bereikbaar is. Zelf verzekeren kan ook via suyderseedirect.nl. De Honda Marine Polis is een goed doordacht en ontwikkeld product met milieuwinst als sympathieke insteek. De unieke samenwerking tussen vijf verschillende partijen levert een watersporter die een stille en schone outboard zoekt veel voordeel op:

5 jaar volledige Honda garantie.

Fan van de watersport Het watersportverbond neemt als belangenbehartiger en vanuit hun betrokkenheid met Honda en Delta Lloyd ook deel aan de Honda Marine Polis. Met het afsluiten hiervan ben je automatisch Fan van de watersport. Dit jaarlidmaatschap geeft een voordeel op watersportartikelen, een abonnement op magazines of een overnachting in een van de vele Fanhavens. De deals zijn wisselend, op fanvandewatersport.nl kun je zien welke acties of kortingen er allemaal mogelijk zijn.

s 5 jaar nieuwwaarde garantie bij verlies of diefstal. s 1 jaar lidmaatschap Fan van de watersport met alle voordelen die daar bij horen. s Korting op gecertificeerde buitenboord motorsloten. s Zeer uitgebreide dekking op motor en boot tegen een scherp tarief.

Voor meer informatie: www.hondamarinepolis.nl
Inter/NorLine 6800

Kajuitboot model/SUCCES KRUISER

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR'-MOTORNR% s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ERCEDES0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDE s4EL s%MAILINFO WATERSPORTREINDERSNL LINGNL sI CODE € 7995 sI CODE € 39500

Sylvan aluminium visboot/Sporttroller 1400 A Prins/450 Aanbieding incl nieuwe 30 pk s X X Ms0OLYESTERs.IEUW

s4EL sVZELSTWATERSPORT s X X Mss4EL GMAILCOM sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 6750 sI CODE € 9499

Topcraft/455 Millenium

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE € 7295

Game Fisher Aluminium/Visboot 455

Pedro/Donky 29

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs"OUWJAARs4EL s s X X Ms!LUMINIUMs'EEN %MAILSALES PEDRO BOATNL sONBEKENDs4EL sVZELST sI CODE € 37500 WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 1995

Uttern/S46 Exclusive

WWW.VONHOFBV.NLs X X Ms0OLYESTERs-ERCURY %&) ,040+s"ENZINEss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 7450

SmokerCraft visboot Resorter/151 Sideconsole

s X X Ms!LUMINIUMs'EEN 0+s.IEUWs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 9560


Motorboten >> Editie 6 2016

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Terhi vis / consoleboot/Nordic 6020

s X X Ms0OLYESTERs'EEN sONBEKENDs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 2750

Barca Fisher/16

Jeanneau/Cap Camarat 4,7 CC

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE % TECPKss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 16700

Consoleboot 475/NIEUW!

s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms0OLYESTERs'EEN sINFO AVRWATERSPORTNL s.IEUWs4EL sVZELST sI CODE € 2995 WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 5995

Topcraft/484 Grande Exclusive Edition

dnayachtinsurance.nl

Prins 480 consoleboot/Vaarklaar

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY TAKT)NJECTIE0+s"ENZINEsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOMsI CODE € 11995

Oudhuijzer/472 electro (uniek exemplaar)

s X X Mss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 11999

Topcraft/484 Grande

Karnic/Smart One 48 incl. Mercury

Sylvan aluminium visboot/Freedom Tiller 16

Hogaroth. Pol. 500/Vis / consoleboot

STARLEY/Kajuitboot

SmokerCraft ProCamp 1620

F60 s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s X X Mss4EL s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sINFO AVRWATERSPORTNL s X X Ms0OLYESTERs sI CODE € 6295 sI CODE € 7999 s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 15950

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 11750

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten ootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 4750

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 3750

s X X Ms!LUMINIUMs'EEN 0+s.IEUWs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 8150

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Super Van Craft/950

Pedro/Donky 33

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6OLVO0ENTA0+s"ENZINEs"OUW s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0EUGEOT$400+s$IESELs"OUW JAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL JAARs4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 42000 sI CODE € 56450

19


Merry Fischer In Europe, the Merry Fisher has become a reference for its design concept, style, performance and comfort onboard. In all sea conditions, the Merry Fisher is seaworthy and sure, distinguished by its ex- traordinary versatility, capable of transforming from 100% cruiser to 100% fishing boat.

Boatland Dannijs

k 7942 LB Meppel Telefoon: +31 (0) 522 - 24 05 11 k Fax: +31 (0) 522 - 25 93 11 Setheweg 18

www.boatland.nl 20


Motorboten >> Editie 6 2016

Afdekzeilen !! op maat gemaakt

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 7

08-03-16 10:35

Vripack/965

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs'EENs$IESELs"OUWJAAR s4ELs%MAIL"RACKE HEYENS HOTMAILCOM sI CODE € 119000

SmokerCraft aluminium visboot

Smartliner/Sunbreeze 525 (Quicksilver) Pedro/34

SeaWave consoleboot/NIEUW!

Texas visboot/530 fisk

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6OLVO0ENTA0+s$IESELs"OUW s.IEUWs4EL sVZELST s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL JAARs4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 11150 sI CODE € 69500 sI CODE € 9999

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 7960

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3850

Quicksilver/555 Commander

Saver/540 open

Lago Amore/540 + 30 pk Suzuki AANBIEDING

Beekman/Alfa 540 Family

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEss4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 5999

s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 12900

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL s X X Mss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 18800 sI CODE € 17999

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Beekman/Alfa 540 Family incl. F25

Pedro/32 AK

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs"OUWJAAR s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sI CODE

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 18950

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

€ 102500

21 Bestel nu uw entreekaarten


GADGETS

Primeurs van de Mets 2016 Caitlin Weedage

MediaMaster 100S – JL Audio De nieuwe MM100S van JL Audio is een volledig waterdichte audioset die in vier afzonderlijk te regelen zones een kristalhelder geluid aan boord verzorgt. De versterker is elders in te bouwen, op een veilige droge plaats onderdeks. De unit is voorzien van alle aansluitingen om muziek te streamen via bluetooth, usb of via een aux ingang. Een strak design, grote makkelijk te bedienen knoppen en een helder kleuren LCD display maakt de MediaMaster een aanwinst in ieders dashboard. www.jlaudiomarine.eu

Ocean Scout TK Handheld Thermische Camera - FLIR Maritime De FLIR’s Ocean Scout TK is een handheld thermische camera met de mogelijkheid video of foto’s op te nemen. Extra veiligheid onder alle omstandigheden. Zowel in verblindend zonlicht als in het donker geeft de camera een helder beeld. Automatic Boat Loader ABL2500 - Balex® www.raymarine.com De Balex Boat Loader is een hydraulisch systeem om moeiteloos een trailerbare boot in of uit het water te halen. Geen moeizaam gedraai aan een onderbemeten winch meer en natte voeten blijven ook uit. De Boat Loader wordt bediend met een afstandbediening. Een simpele druk op de knop volstaat voor een comfortabele tewaterlating. Geschikt voor boten van 5 tot 9 meter met een gewicht van max 2500kg. Passend op iedere trailer. www.balexmarine.com

22


Motorboten >> Editie 6 2016

Sea-Tags - Securitag SAS Sea Tags is een eenvoudig, betrouwbaar en betaalbaar “man overboord systeem”. Een ingewikkelde installatie is niet nodig. De polsband wordt aangemeld op een smartphone met een bijbehorende app. Zodra de Sea Tag wordt ondergedompeld geeft de telefoon een alarm en slaat de positie van de boot, koers en afstand tot de drenkeling op om deze weer terug te kunnen vinden. Niet geschikt voor solozeilers. www.sea-tags.com

Motion Magnetisch Glaswerk - Motion Geen omvallende glazen meer wanneer de boot een schuiver maakt. Motion Magnetic Glassware heeft een ingebouwde magneet die dit voorkomt. Er zijn diverse accessoires leverbaar, zoals serveertrays, placemats of tafelkleden die magnetisch zijn. Kristalglas van hoge kwaliteit, liever niet in de vaatwasser zoals voor alle kristallen glazen geldt. www.motionglobal.co.uk

GX Series Generator Sets - VETUS De GX generatorsets van Vetus zijn vernieuwd. Stiller door het gebruik van de VETUS M-line diesels, voorzien van een extra koeling voor lagere warmte afgifte. De nieuwe lijn van 6,5 kVA tot 24 kVA is leverbaar in zowel 3000 als 1500 toeren. De GX generatorsets hebben een vast toerental. De sets met een laag toerental (1500 tpm) worden geadviseerd voor commerciële toepassing en langdurig gebruik. Generatoren met een hoog toerental (3000 tpm) voldoen weer beter in de pleziervaart. Klein en licht van gewicht, uitermate geschikt voor installatie in kleine ruimtes. www.vetus.com

23


Laurens Koster

Victron Energy Multiplus Compact omvormer/lader Introductie 800VA alleskunner Victron is producent van een brede range producten die één ding gemeen hebben. Het verzorgen van stroom wanneer een regulier stopcontact niet aanwezig is of niet voldoet. Omvormers, laders, accu’s, zonnepanelen en alle aanvullende accessoires om tot een optimaal renderend systeem te komen. Als marktleider in mobiele stroomoplossingen voert innovatie de boventoon. Na de Blue Smart laders zijn nu ook de Phoenix omvormers voorzien van Bluetooth connectiviteit.

RAL 5015 is de huidskleur van een brede range producten die één ding gemeen hebben; het verzorgen van een betrouwbare stroomoplossing wanneer een gewoon stopcontact niet aanwezig is of niet voldoet. Omvormers, laders, accu’s en een uitgebreide range aanvullende accessoires voor een optimaal renderend systeem. Victron Energy is de stuwende kracht achter dit blauwe wonder met als nieuwste product een 800VA Multiplus Compact omvormer, lader en omschakelautomaat in één. Als marktleider in mobiele stroomoplossingen met 40 jaar ervaring, voert innovatie de boventoon, direct gevolgd door een onverslaanbaar scherpe prijsstelling. Victron Energy produceert dermate efficiënt en inaansprekende aantallen waardoor een concurrent daar simpelweg niet bij in de buurt kan komen. Na een nieuwe 500VA, is op de 2016 editie van de Mets Tradeshow in Amsterdam, de volgende in deze lijn geïntroduceerd, een 800VA exemplaar in de nieuwe compacte behuizing voor wanneer er toch wat meer daadkracht richting accu’s of stopcontact gewenst is. Omvormer Het omvormer gedeelte in de Victron Energy Multiplus levert wisselspanning in een zuivere sinusgolf. De wisseling tussen de plus en min verloopt net zo vloeiend als de bekende energieleveranciers dat leveren. Stroom zoals thuis dus, waar gevoelige apparatuur probleemloos op werkt. De omvormers van Victron Energy bestaan al geruime tijd en hoeven hun betrouwbaarheid en feilloze werking niet meer te bewijzen. Toch hebben de nieuwe Multiplus modellen een belangrijke update gekregen. Naast een nieuwe behuizing die weer jaren meekan, beschikken de omvormer/laders over een VEBus poort waar een PC op kan worden aangesloten. Met de gratis te downloaden VEConfigurell software kun je de Multiplus instellingen aanpassen indien dat gewenst is. De Multiplus komt gebruiksklaar uit de doos. Uniek is de Powercontrol functie. De MultiPlus is een zeer krachtige acculader. Dat betekent, een zware belasting voor de aggregaat- of walaansluiting (bijna 10 A per 5 kVA Multi bij 230 VAC). Met het Multibedieningspaneel kan een maximum aggregaat- of walstroom worden ingesteld. De MultiPlus houdt dan rekening met andere stroomverbruikers en gebruikt voor het opladen alleen de stroom die nog ‘over’ is, zodat de aggregaat- of walaansluiting niet overbelast raakt. Power Assist functie is aanwezig vanaf de Multiplus Compact 800VA. Deze functie voegt nog een extra dimensie toe aan het principe PowerControl.


Motorboten >> Editie 6 2016 Hierdoor kan de MultiPlus de capaciteit van de alternatieve bron aanvullen. Waar piekstroom vaak maar kortstondig nodig is, zorgt de MultiPlus ervoor dat onvoldoende wal- of aggregaatstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de accu. Als de belasting afneemt, wordt de reservestroom gebruikt om de accu weer op te laden. Acculader Een accu heeft een beperkte levensduur. Maar de juiste lader kan dit verlengen met een flinke kostenbesparing als voordeel. Aan boord is een lange periode van stilstand meestal de boosdoener. Door zelfontlading raakt een accu leeg en daar houden de loden platen niet zo van. Er ontstaat sulphatatie waardoor de capaciteit van de accu gestaag terugloopt. Victron Energy Multiplus Chargers voorkomen dit met een storagemode. Zodra de lader langer dan 24uur aangesloten blijft, wordt het voltage teruggeschakeld zodat alleen het zelfontladen gecompenseerd wordt. Eén maal per week wordt de accu weer bijgeladen tot absorptieniveau. Hiermee heeft de boot altijd volle accu’s, wordt de levensduur van de batterijen geoptimaliseerd en blijft de capaciteit veel langer intact. De microprocessor in de nieuwe Multiplus serie past zich aan op ieder type accu door in de instellingen het accutype te kiezen. Hiermee kun je het laadgedeelte gebruiken voor zowel een Li-ion als een lood-zuur accu. Beide soorten hebben nu eenmaal een eigen laadkarakteristiek. Accu’s kunnen het warm krijgen van een laadproces met gasvorming tot gevolg. Om dit te voorkomen past Victron Energy een variabele absorbtietijd toe in de Multiplus Compact serie. Kort, wanneer de accu slechts een beetje is ontladen of langer wanneer de batterij dieper ontladen is. Dit vindt automatisch plaats met behulp van een standaard meegeleverde accutemperatuursensor. Omschakelautomaat Wanneer de netspanning een storing heeft of als het aggregaat uitgezet wordt, schakelt de Multiplus razendsnel om naar stroomvoorziening uit de accu’s. Hier merk je gelukkig niets van, een aangesloten computer of TV blijft onverstoorbaar zijn werk doen. Aansluiten en bedienen In de doos vind je een complete set om de Multiplus Compact op het boordnet aan te sluiten. Er zijn twee accu-uitgangen zodat de startaccu met een geringe laadstroom te maken krijgt aangezien deze vrijwel nooit geheel ontladen wordt. De serviceaccu’s daarentegen hebben het een stuk drukker en worden daarom gevoed met een hogere laadstroom. De bediening is eenvoudig. Met een tuimelschakelaar aan de onderzijde zet je de Multiplus Compact uit, volledig aan of op alleen laden. Die laatste stand voorkomt wanneer bij afwezigheid de netspanning wegvalt, de omvormer inschakelt en daarmee de accu’s onbedoeld belast. Op afstand aan- of uitzetten kan met een simpele driestanden schakelaar of met één van de bedieningspanelen die naast bedienen, ook als accubewaker kunnen fungeren. Victron Energy biedt hier vele mogelijkheden in. Met de nieuwe Multiplus Compact omvormer/lader brengt Victron Energy een solide acculader en omvormer op de markt die geïnstalleerd in een middelgrote boot voor elektrische luxe en comfort zorgt zoals je dat thuis gewend bent. In de nieuwe behuizing, die in het zicht niet misstaat of anders een technische ruimte siert, zijn nu een tweetal modellen beschikbaar. 500- en 800VA, terwijl

Victron Energy omvormer/lader tot 15.000VA in het programma heeft. Welke model volgt is nog even een raadsel. Het kan een bestaande versie zijn of een geheel nieuw exemplaar. Hierover laat Victron Energy ons nog even in spanning zitten.

Voor meer informatie: Victron Energy B.V. De Paal 35 1351 JG Almere Haven +31(0)36 5359700 sales@victronenergy.com www.victronenergy.com
Datasheet Energy Multiplus Compact omvormer 500VA & 800VA

12 Volt 24 Volt 48 Volt PowerControl / PowerAssist

Multi 12/500/20 Multi 24/500/10 Multi 48/500/6

Multi 12/800/35 Multi 24/800/16 Multi 48/800/9

No

Yes

Transfer switch

16A

INVERTER Input voltage range

9,5 – 17V

Output Cont. output power at 25°C

19 – 33V

Output voltage: 230VAC ± 2% (3)

38– 66V Frequency: 50Hz ± 0,1% (1)

500VA

800VA

Cont. output power at 25°C

430W

700W

Cont. output power at 40°C

400W

650W

Cont. output power at 65°C

300W

400W

Peak power

900W

1600W

90 / 91 / 92%

92 / 93 / 94%

Zero-load power

6,6 / 6,7 / 7,3W

8 / 10 / 12W

Zero-load power in search mode

2,2 / 2,3 / 2,8W CHARGER

2 / 3 / 3,5W

Maximum efficiency

AC Input

Input voltage range: 187-265 VAC

Input frequency: 45 – 65 Hz

Charge voltage 'absorption'

14,4 / 28,8 / 57,6V

Charge voltage 'float'

13,8 / 27,6 / 55,2V

Storage mode

13,2 / 26,4 /52,8V

Charge current house battery (4)

20 / 10 / 6A

Charge current starter battery

35 / 16 / 9A 1 A (6)

Battery temperature sensor

Yes GENERAL

Programmable relay (5) Protection (2) Common Characteristics

Yes a–g Operating temp. range: -40 to +65°C (fan assisted cooling) Humidity (non-condensing): max 95% ENCLOSURE

Common Characteristics Battery-connection

Material & Colour: Steel/ABS (blue RAL 5012) 16 / 10 / 10 mm²

230V AC-connection Weight Dimensions (h x w x d)

Protection category: IP 21 25 / 16 / 10 mm²

G-ST18i connector 4,4 kg

6,4 kg

311 x 182 x 100 mm

375 x 240 x 100 mm

STANDARDS Safety Emission / Immunity Road vehicles 1) Can be adjusted to 60Hz and to 240V 2) Protection a. Output short circuit b. Overload c. Battery voltage too high d. Battery voltage too low e. Temperature too high f. 230VAC on inverter output g. Input voltage ripple too highEN 60335-1, EN 60335-2-29, EN 62109-1 EN 55014-1, EN 55014-2, EN 61000-3-2, EN 61000-3-3 EN 50498 3) Non-linear load, crest factor 3:1 4) At 25°C ambient 5) Programmable relay which can be set for: General alarm DC under voltage or generator start/stop signal function AC rating: 230V/4A DC rating: 4A up to 35VDC, 1A up to 60VDC 6) 12V and 24V model


Motorboten >> Editie 6 2016

Curtevenne/1050

Succes/108 sport

Stevenvlet vd Belt/Steven vlet one off rondspant me

Linssen/Classic Sturdy 360 AC Royal

Brandaris/Barkas 11 Open

Pedro/Levanto 38

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0EUGEOT0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs)VECO0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL s4EL s%MAILRINYRIJNDERS PLANETNL sI CODE € 35900 sI CODE € 125000

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6OLVO0ENTA4-$ "s$IESELs"OUW s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6-5)4METDRAAIUREN JAARs4EL s%MAILADMIN BESTBOATSNL 0+s$IESELs"OUWJAARs4ELs%MAILJDVAN sI CODE € 97500 BRAAM HETNETNL sI CODE € 115500

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs$IESELs"OUWJAARONBEKEND s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUW s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL JAARs4EL s%MAILINFO OCEANSCOM € 299500 sI CODE € 247500 sI CODE
10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Beekman/Alfa 540 Fish Cabin

SmokerCraft aluminium visboot/Kodiak 1660 SmokerCraft visboot/V178C

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL s4EL sVZELSTWATERSPORT sI CODE € 16950 GMAILCOM sI CODE € 7500

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 8750

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

08-11-16 13:28

Openingstijden

Quicksilver/555 Commander

s X X Ms0OLYESTERs-ARINER %,04 %&)ss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 14900

Azure boats/188 Elite bowrider

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Karnic/Smart One 55 CC incl. F60 EFI

Jeanneau/Merry Fisher 605

SmokerCraft aluminium visboot

Smartliner/19 Fisher / Pilothouse

Aquamar/19 Samoa console

Sunchaser/Traverse 7518 Cuiser Pontonboot

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs ,ITER0Kss4EL s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 16980 sI CODE € 15900

s X X Ms0OLYESTERs:ONDER MOTORss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 19900

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL GMAILCOM sI CODE € 12900 sI CODE € 14500

Proficiat/1200

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORD-ERMAID0+s$IESELs"OUW s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON JAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL &OURSTROKE%&)ss4EL sI CODE € 59900 sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 9950s X X Ms!LUMINIUMs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 24900


Motorboten >> Editie 6 2016

Prins/580 Sundeck

Doerak/600

Quicksilver/Activ 605 Centerconsole

Sunchaser Traverse 7520 CR DeLux

Sunchaser/7520 Traverse CR DeLuxe

Sunchaser/Traverse 7520 CR DeLuxe

Marco/630

Harris/Cruiser 200 Pontonboot

Quicksilver/640 Weekend incl. 130 PK

Onedin kruiser/650

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI$& %&)ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 16750

Broom/Ocean 42

s X X Ms3TAALs9ANMAR0+ s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 7500

s X X Ms!LUMINIUMs-OTORNIET s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs#UMMINSTAs#UMMINSTA s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL INBEGREPEN0+ss4EL  s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO MERTRADENL € 29950 sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 147500 sI CODE sI CODE € 29195

s X X Ms!LUMINIUMs-OTORNIET INBEGREPEN0+ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 29195

Kompier Kotter/De Vries Lentsch

s X X Ms2ENAULT0+ s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORD,EHMANN0+s$IESEL s"ENZINEsONBEKENDs4EL s s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 99500 INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 7900

Spitsgatkruiser/640

Karnic/22 SR incl. 150 PK Mercury

diesel s X X Mss4EL s X X Ms0OLYESTERs sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL s X X Ms0OLYESTERs sI CODE € 13950 sI CODE € 39600 s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 28500

s X X Ms!LUMINIUMs-OTORNIET INBEGREPENss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 29195

s X X Ms!LUMINIUMsONBEKEND s4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 44000

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3950

SCM goedgekeurde sloten Interboat 21/Verkocht

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 19500

Presfjord/Sloep

s X X Ms'RENENs3ABBDIESEL s3ABBDIESELss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 7900

www.vonhofbv.nl 29


KURK SCHEEPSDEKVLOEREN WWW.KURK24.NL

Helderse vlet/6.60m

s X X Ms(OUTKOPERGEKLONKEN s!LBINs!LBINss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 12500

Bayliner/205 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)ss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 21900

Four Winns/H-220

SUNBIRD SWL 227

Kilkruiser 7m, opnieuw geverfd

Sea Ray 220/Bowrider

Monterey/238SS Roswell edition

Harris/Sunliner 220 Pontonboot

Fjord Kruiser met 40pk!/4 slaapplaatsen

Jeanneau/Merry Fisher 655

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 24900

s X X Ms0OLYESTERs/-##OBRA 0+s"ENZINEss4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 6995

s X X Ms0OLYESTERs2ENAULT s X X Ms0OLYESTERs 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL s4EL sINFO HMSBOTENNL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 24500 sI CODE € 8950

Valkvlet/12,30 openkuip (rondspant) s X X M s3TAAL s3TEYER0+ s$IESEL s s4EL

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -AG-0)" Pss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms!LUMINIUMs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 46500

si-code 343405 sEGVANBERGEN PLANETNL $EZE LUXE 6ALKVLET HEEFT WERKELIJK ALLES TE BIEDEN OM EEN LANG VERBLIJF AAN BOORD COMFORTABEL TE MAKEN 4HERMOPANE BEGLAZING LTR "OILER WASMACHINE GENERATOR AFSTANDBEDIENINGVOORMAST HEKENBOEGSCHROEF 6ICTRONOMVORMER 3IMRADMARIFOON STUURAUTOMAAT TOUCHSCREEN PLOTTERMET!)3 SLINGERRUIT ACHTERTENTVOORUITGEBOUWDEKUIPALLES 6ERLENGD ZWEMPLATEAU MET WARME KOUDE DOUCHE ACHTERUITKIJKCAMERA /MSCHAKELBAREOLIElLTERSENDUBBELEWIERPOTTEN/OKISHETSCHIPVOORZIEN VAN EEN KLUISJE EN EEN ELEKTRISCH TOILET DOUCHE 4EAK DEKKEN ZEER RUIME SALON MET OPENSLAANDE DEUREN NAAR UITGEBOUWDE KUIP MET GROTE ROND ZIT RUIMEDINETTE COMBIMAGNETRON46$6$SPELER%NORMSCHUIFDAKMET ,UXAmEX HOR ENZ $OOR EEN GEWELDIGE MOTORISOLATIE VAART DIT SCHIP VRIJWEL GERUISLOOS3CHIPVERKEERDINTOPCONDITIE,IGPLAATS:AANDAM Bouwprijs 485000,-- euro.

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE sONBEKENDs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 6950

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO$ 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 37500

€ 249000

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Mariah/Davanti 235

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 11450

30

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit


Motorboten >> Editie 6 2016

Polyester reparatie ! ook voor de verzekering

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 6

08-03-16 10:32

Jeanneau/Cap Camarat 7,5 WA Demo

Glastron/Gt 225

Winga/Fam four

Motorkruiser/7.50 ok

Ferretti/46

Harding/730

Jeanneau/755 Walk Around

Princess/50 Flybridge

Azimut/Magellano 50

Pedro/Levanto 44

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs$IESELs"OUWJAARs4EL & MECHANICALSHIFTss4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 389000 sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 57900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 15900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA )NTERCOOLERALU ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 48900

s X X Ms3TAALs6ETUSs6ETUS sONBEKENDs4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 6500

s X X Ms0OLYESTERs,OMBARDINI s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL 0+s$IESELss4EL s &&OURSTROKE%&)ss4EL s%MAILINFO GRANDYACHTSEU sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 199000 INFO HMSBOTENNL sI CODE € 22500 sI CODE € 22900

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO GRANDYACHTSEU s%MAILINFO GRANDYACHTSEU sI CODE € 239000 sI CODE € 725000

31


Carcleaning Autonieuw Shipcleaning

Al vanaf 1990 Specialisten in het reinigen van auto’s en pleziervaartuigen. Zowel voor de zakelijke als voor de particulieren markt. Ook Gelcoat en polyester reparaties, en reinigen buiskappen en tenten.

020-6423560/06-54636753 www.car-shipcleaning.nl

32


PERSBERICHT

Motorboten >> Editie 6 2016

Aquasportshop.nl Alles voor de watersport! Aquasportshop.nl is als dynamisch bedrijf een begrip op het gebied van watersport kleding. Aquasportshop.nl heeft een uitgebreid assortiment dat regelmatig wordt bekeken en vernieuwd. Aquasportshop zorgt altijd voor scherpe prijzen zodat iedere watersport liefhebber kan genieten van producten met een uitstekende kwaliteit. Wij staan altijd klaar voor onze klanten en hebben dan ook een uitstekende service.

Aquasportshop.nl is in de zomer van 2014 door Bram van den Broek opgericht vanuit zijn passie de watersport te promoten. Als gepassioneerd watersport liefhebber heeft hij middels aquasportshop.nl een podium willen bieden voor alle groepen watersporters en het assortiment te richten op alle niveaus van de watersport.

Voor jong en oud. Voor de professional die dagelijks op het water zit en de recreant die zo nu en dan de watersport beoefent. Aquasportshop.nl zorgt voor de producten die u nodig heeft. Aquasportshop.nl is gespecialiseerd in watersport kleding. Wij blijven ons aanbod regelmatig vernieuwen om zo mee te gaan met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Wij leveren zeilpakken, jassen, wetsuits, crew kleding, droogpakken en meer. Wij vertegenwoordigen de merken Gill, Jobe sports, Slam en Bic watersport. Buiten watersportkleding kunt u ook bij ons terecht voor kayaks roeiboten, sups, knee boards, towables en veel verschillende accessoires. Voor het hele assortiment kunt u terecht op onze website www. aquasportshop.nl. Vanuit de passie de watersport te faciliteren met onze artikelen heeft aquasportshop.nl een sterke band met haar klanten. Zo zijn wij ruim vertegenwoordigd bij (studenten) watersportverenigingen. Wij vinden het belangrijk dat de watersport mensen bij elkaar brengt en staan altijd open voor een samenwerking met verenigingen die zich inzetten voor de watersport. Op deze manier hopen wij als aquasportshop.nl ons steentje bij te kunnen dragen. Bij interesse in een samenwerking kunt u altijd contact met ons opnemen. Graag komen wij met u in contact om ons uitgebreid assortiment te presenteren en u van deskundig advies te voorzien. Vanwege de groei van ons bedrijf hebben we de ambitie om op korte termijn een fysieke winkel te openen voor een persoonlijke (op maat) service. Tot die tijd kunt u ons op verschillende watersportbeurzen en evenementen in Nederland en BelgiĂŤ vinden. Het afgelopen jaar heeft aquasportshop.nl haar entree gemaakt op de Hiswa Amsterdam Boat show. Wegens het succes en vele positieve reacties zullen wij bij de editie van de Hiswa Amsterdam Boat show 2017 weer aanwezig zijn, ditmaal op stand 07.306. Dit jaar met een grotere stand zodat wij ons uitgebreide assortiment nog beter aan u kunnen presenteren. U bent van harte welkom op een van onze evenementen of op onze website www.aquasportshop.nl.

33

Motorboten >> Editie 6 2016

Princess/62 Fly

Beachcraft/18.50 flybridge

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs#ATERPILLAR0+s$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORD0+s$IESELs"OUWJAAR s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO OCEANSCOM s4EL s%MAILINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 860000 sI CODE € 219000

Glastron/GS 249

Sea Fox Fishing boats/256 Walk Around

Harris/Grand Mariner SL 230 Pontonboot

Swedish Classic Boat/Pole Star

Motorkruiser/8.00 AK

Doerak/800 open kuip

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA LTR0+s"ENZINEss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 28500

Azimut/62 Flybridge

s X X Ms!LUMINIUMs-ERCURY s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs#ATERPILLAR0+s$IESEL 0+s"ENZINEss4EL  s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO OCEANSCOM sI CODE € 550000 sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 95000

Bayliner/255 Sportcruiser

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER, 0+K70+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE € 61900

Nimbus 26/Epoca Coupe

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA +!$%$# TURBODI0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 64000

s X X Ms3TAALs0EUGEOT INDENORs0EUGEOTINDENORs s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 8900

s X X Ms0OLYESTERs4WIN3UZUKI $&Elss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 31900

s X X Ms(OUTs6OLVO0ENTA 0+s"ENZINEss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 29500

s X X Ms3TAALs0EUGEOT)NDENOR CYL0+s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 35000

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Concordia/Vlet 800

s X X Ms3TAALs3OLE0+ s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 59500

Duinkerken Kruiser/800

s X X Ms3TAALs9ANMAR0+ ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 6500

Aluyard/Border 800

s X X Ms!LUMINIUMs$EUTZ 0+s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 69500

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit Bestel nu uw entreekaarten


Aluminium bootoverkappingen voor bootliften en aanmeerplaatsen.

Het professionele reinigingsmiddel en onderhoudsproduct voor uw boot.

Overkappingen op maat.

Van ’t Hoffstraat 39-41 s2991 XP Barendrecht Tel.+31(0)10 418 4373 sinfo@wijoverkappen.nl www.wijoverkappen.nl Openingstijden showroom: maandag-vrijdag van 09:30-17:00 en zaterdag op afspraakAqua Toilet / Anti Slip Deck Clean / Bilge All Clean / Bio Clean / Teak Clean/ Dieseltoevoeging/ Drinkwater Anti Vries / Fresh Clean / Quick Clean / RVS Clean www.freshmarine.info


Motorboten >> Editie 6 2016

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Inspiratie voor de boeg Boot Holland vaart voor de vloot uit. Jaar op jaar toont de inspirerende beurs de nieuwste ontwikkelingen in de watersport. Boot Holland is hét moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. Boot Holland is al 25 jaar de favoriete watersportbeurs voor professionals en liefhebbers. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Het maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Allround Met allround bedoelen we ook allround: in Leeuwarden exposeert alles van elektronica tot motoren, en van toerisme tot klassenorganisaties. Uiteraard vindt u bij Boot Holland veel boten, heel veel boten. Motor- en zeiljachten, van staal en polyester tot hout en composiet, in alle soorten en maten.

Toegankelijk Zo biedt Boot Holland de inspiratie die watersporters zoeken aan het begin van het seizoen. Met boten, motoren, accessoires, diensten, verenigingen en nog heel veel meer. Bovendien is Boot Holland zeer toegankelijk, dankzij schappelijke entreeprijzen en ruim voldoende parkeerruimte voor slechts € 4 per dag.

Staalbouw Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 35 schepen op de beurs.

Speciale typen Ook bij liefhebbers van typen die op het water minder gemeengoed zijn, staat Boot Holland prominent in de agenda. Zo exposeren in Leeuwarden enkele toonaangevende sloepen- en vlettenbouwers en is er een speciale stand voor rond- en platbodems.

Rond- en platbodempaviljoen Sinds jaar en dag is het rond- en platbodempaviljoen een belangrijk onderdeel van Boot Holland. Als echte botenbeurs voelt de beurs zich nauw verweven met de historie van de beroeps- en pleziervaart. Op het paviljoen staan naast rond- en platbodems ook ander historisch erfgoed en klassieke schepen. Daaromheen zijn er stands voor toeleveranciers actief in deze sector.

Bestel nu uw entreekaarten voordelig online 


Wij vieren het 60-jarig bestaan van TOHATSU met diverse spetterende aanbiedingen waaronder deze schitterende 30 pk 3-cilinder elektrisch gestarte 4-takt langstaart buitenboordmotor met afstandsbediening. Nu géén ¤ 5349,00 óók geen ¤ 4949,00 Slechts € 3999,- inclusief 5 jaar garantie!! Deze aktie is geldig t/m 31-12-2016 en zolang de voorraad strekt VIERT U DIT 60 jarig Jubileum met ons mee? Kijk snel voor deelnemende TOHATSU dealers aan de aktie op WWW.TOHATSU.NL

Tohatsu Importeur voor Benelux:www.tohatsu.nl


Motorboten >> Editie 6 2016

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Pedro/Watertaxi

s X X Ms3TAALs s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 29500

Doerak/800 AK

s X X Ms3TAALs0EUGEOTPK s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 18500

Harris/Crown 250 SL Pontonboot

s X X Ms!LUMINIUMs-ERCURY 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 165000

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

08-11-16 13:28

Openingstijden

Sea Ray/265 Sundancer

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+0+s"ENZINE ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENLsI CODE € p.o.a.

Marco/810 AK

s X X Ms0OLYESTERs2ENAULT -ARINA$42 METELEK0+s"ENZINE ss4EL sINFO HMSBOTENNLsI CODE € 17500

Antaris/720 Family

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS -ITSUBISHI0+s$IESELs s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 57500

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Antaris/720 Family

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL s INFO MAREDMARINENL sI CODE € 38500

Voor nieuwe en gebruikte boten, trailers en motoren.

Bayliner/265 Ciera

Z- Beste Vaer/830

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER LTR0+s"ENZINEs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 34950

s X X Mss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 16995

Topcraft boten

Kok/Stevenvlet 8.30

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ &-& CILIN0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 59500

Oedsmawei 24-h 9001 ZJ Grou 06-11591875 info@bj-boten.nl www.bj-boten.nl

Braassemkruiser/830 OK

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 18500

Braassem Kruiser/8.30 OK

Agder/840 Ak

Boarnstream/Sirocco 28AC

Z- Stalen Kruiser/8.5 Fahrengat

Motorsailer 27/Noorse Spitsgatter

Beachcraft/850 OK

Pedro/850 GSOK

Waterland Unieke kruiser!/8,5m! Compleet

s X X Ms3TAALs0EUGEOT)NDENOR 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 17500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4ELs HANSRAVENZWAAIJ QUICKNETNL sI CODE € 23500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s X X Ms0OLYESTERs s X X Mss4EL 4-$0+s$IESELss4EL s4EL sSALES PEDRO BOATNL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 19500 sI CODE € 7995 sI CODE € 59500

s X X Ms3TAALs"-#0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 19000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 12900

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 23000

39


Waarom kiezen voor een jacht uit de Rheben serie? t &FOFJHFOUJKETEFTJHONFUFFO LOJQPPHOBBSEFIJTUPSJF t 0OUXPSQFONFUQBTTJFFO VJUFSTUFQSFDJTJF t (FGBCSJDFFSENFUWBLNBOTDIBQ FOEFCFTUFNBUFSJBMFO t %PPSEBDIUUPUJOFMLEFUBJM t 6JUNVOUFOEWBBSHFESBH t ;FFSTUFSLDPODVSSFSFOEF QSJKTLXBMJUFJUWFSIPVEJOH t KBBSHBSBOUJFPQIFUHFIFMF TDIJQ

t *OUFSJFVSCPVXOBBSEFXFOTFOFO TNBBLWBOEFPQESBDIUHFWFS t /JFVXCPVXFOSFรถU

UW KLEUR, UW MODEL, UW BEKLEDING NAAR KEUZEKlaaskamp 3, 8531 XE Lemmer www.rheben.nl tel: +31 6 23 75 73 97

Th. a Kempisstraat 115-119 8021 BL Zwolle Tel: 038 - 453 49 80 info@heyman.nl www.heyman.nl


Motorboten >> Editie 6 2016

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Starcraft/256 Majestic Starliner

s X X Ms!LUMINIUMs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 58900

Super Favorite/860 OK

Ariadne/850 ok

s X X Ms3TEELs6ETUS0+ s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 12900

Pedro/Donky 29

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s X X Ms3TAALs s$IESELss4EL sINFO s4EL sSALES PEDRO BOATNL DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 44000 sI CODE € 14900

dnayachtinsurance.nl

Pedro/Donky 29

Jeanneau Merry Fisher/855

Crownline/280 CR

Selco/8.80 ak SOLD

s X X Ms3TAALs0EUGEOT$40 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 37500

s X X Ms0OLYESTERsX4ORQEEDO #RUISE24ELEC0+s%LECTRISCHs s4EL sWEHMEYER PLANETNLs I CODE € 59000

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Jeanneau New/Merry Fisher 855

s X X Ms0OLYESTERs4WIN 9AMAHAss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 110900

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

s X X Ms0OLYESTERs)LMOR-6 0+K7 0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE € 99500

s X X Ms0OLYESTERs4AMD s4AMDsONBEKENDs4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 9500

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

Z-Yacht/8.50 GS/AK

Birchwood/29

Bege/Kruiser

Marco/860 AK

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 36500

s X X Ms3TAALs6ETUS0EUGEOT 00+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 35900

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 59000

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Antaris/MareLibre 900 Aprto

BONITO 900/OK

Marco/860 AK

Sea Ray/270

Crown/Buster open kuip

Diamond/850 Retro

Stabila/900 AK

Kokvlet/Rondspant

s X X Ms0OLYESTERs&ORD,EHMAN 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 34900

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0K0+s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 59000

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL s INFO MAREDMARINENL sI CODE € 84500

s X X Ms0OLYESTERs$AIMLER STEYR0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 69500

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 16000

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 8250

s X X Ms3TAALs,AMBORDINI ,$7-0+s$IESELs s4EL sHATTEM SCHEPENKRINGNL sI CODE € 79500

s X X Ms3TAALs9ANMARJHTE s9ANMARJHTEss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 49000

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 14750Motorboten >> Editie 6 2016Motorboten >> Editie 6 2016

SCM goedgekeurde sloten Intercruiser/29

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 129500

Nordwest/900 FB

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 4!-$0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 59500

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

Nidelv/28 HT

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( (4%0+s$IESELs s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 72500

Pedro/Marin 30

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 112500

13-01-14 07:06

Skagerrak/900 S AK

Pedro/Marin 30

Pedro/Marin 30

Pedro/Donky 30

s X X Ms0OLYESTERs9ANMARNR 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 49500

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 104900

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Pedro/Marin 30

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 122500

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

s X X Ms3TAALs$IESELs s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 189500

s X X Ms3TAALs$IESEL sONBEKENDs4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 179500

08-11-16 13:28

Openingstijden

Amsterdammer/900

s X X Ms3TAALs0EUGEOT)NDENOR 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 9800

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

St. Jozefvlet/920

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 14990

Verhoef/KRUISER

s X X Ms3TAALs-ERCEDES/- 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 12500

Marco/860 AK

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 00+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 39500

Uw trots is onze zorg!

Wij zijn Specialist in: s s s s s

Volg ons ook op: facebook.com/NauticCareInternational

NauticCare_strook.indd 1

Poetsen / polijsten Was / wasprogramma Teakdek reiniging Interieur reiniging Beurs / verkoop klaar maken

Nautic Care International Mobiel: +31(0)646396786 E-mail: info@nautic-care.nl Website: www.nautic-care.nl21-04-16 11:22


Winterbeurt overbodig? Dat merkt u pas als u volgend seizoen wilt gaan varen

Maak uw afspraak via service@watersportparadise.nl of telefonisch 0031 492469110

Ons team staat voor u klaar!

www.watersportparadise.nl 


Motorboten >> Editie 6 2016

Watersport Paradise En wilt u alvast kijken voor volgend vaarseizoen, hebben we deze pontoonboten voor u op voorraad!

230

riner SL a M d n a r G

Cruiser 20

0, 220, 24

0

Crown 250

SL

Solstice 220

Sunliner 220Motorboten >> Editie 6 2016

jacht, scheeps- en interieurbetimmering

0184-618737 WWW.D-K-S.NL DKS strook.indd 1

08-08-16 10:29

Cascaruda/930

Deve/875B

V.d zee stevenvlet

Draaier Kruiser/940

Westlandkruiser/950 ok

Mitchell/31 MK III

Sessa Oyster/30

Altena 950/Motorkruiser

Ten Broeke kruiser 9,5m/100pk diesel

Intervon/9.5

Pedro/950 AK

Pedro/30

Wartener/Vlet

Bonneville/960 GSAK

Pedro/30

Benelux Vlet/960 GSOK

s X X Ms3TAALs0EUGEOT )NDENOR0+ss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 9500

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s-ERCEDESss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 11500

s X X Ms3TAALs4HORNICRAFT 0+s$IESELsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 14750

s X X Ms3TAALs6ETUSPK s6ETUSPKss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 99500

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 79000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES 0+s$IESELs s4ELsGLOBTROT XSALLNL sI CODE € 26500

s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI s X X Ms3TAALs 0+s$IESELs s4EL sSALES PEDRO BOATNL s4EL sI CODE € 8750 sI CODE € 92500

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO+!$ 0$00+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 52500

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 29500

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 57500

s X X Ms3TAALs0EUGEOTCYL 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 32950

s X X Ms3TAALs-ERCEDES 0+s$IESELss4EL s INFO HMSBOTENNL sI CODE € 11500

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4-$0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 64500

s X X Ms3TAALs$!&$$ 0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 38500

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Vripack/965

s X X Ms3TAALs6ETUS- 0+s$IESELss4EL s INFO JACHTMAKELAARDIJ DEMAASNL sI CODE € 90000

Verhoef/Motorboot / Reddingvlet

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 34000

Pedro/Levanto 32

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 139500

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit 


RHEBEN YACHTING Uit hobby geboren……………..!

“Als ervaren watersporters en de markt terdege te hebben verkend, kwamen wij tot de conclusie dat er ruimte was voor het fabriceren en verkopen van kwalitatief hoogwaardige stalen jachten voor acceptabele prijzen” Aan het woord is Arjan Rhee Benneker DGA van Rheben Yachting en Aquamar Jachtbetimmering, beiden gevestigd in Lemmer. “De schepen moesten een uitstraling hebben welke zowel de oudere als ook de jonge watersporter zou aanspreken; een tijdloos model dus. Daarnaast moesten ze niet alleen over goede vaartechnische eigenschappen beschikken maar vooral ook veel comfort bieden, waardoor ze geschikt zouden zijn voor langer verblijf aan boord.”Hiervoor werd in januari 2011 Rheben Yachting BV opgericht en werd met de bouw van het eerste schip gestart. “Dit schip werd aan de hand van door ons aangeleverde schetsen in samenwerking met Visser Yachtdesign uit Sneek ontworpen.

Rheben Allure 1440 OC-PH


Motorboten >> Editie 6 2016

Rheben Allure 1440 OC-PH

Rheben Allure 1440 OC-PH

Rheben Allure 1440 OC-PH

Zo ontstond het moederschip van de huidige serie, de Rheben Allure 1440 OC-PH, een schip dat aan alle door ons gestelde eisen voldeed. Het is zeewaardig (cat. Ce A/B), heeft een luxe uitstraling en alle opties met betrekking tot maximaal comfort aan boord zijn standaard in het schip verwerkt.”

Rheben Allure 1440 OC-PH

“Daarnaast, niet onbelangrijk voor een deel van de doelgroep, is deze uitvoering door haar afmetingen, t.w. 1440 x 4.75 x 3.40, geschikt voor doorvaart over de Franse kanalen om daarnaast op het grote water over de nodige stabiliteit te kunnen beschikken.” Ondertussen kent de standaardserie 5 variaties in 12 verschillende afmetingen. Alle schepen worden “custom build” gebouwd en beschikken standaard naar keuze over een rondspant- of een multiknikonderwaterschip. Al deze schepen hebben hetzelfde design en dezelfde uitstraling als het moederschip de RB Allure 1440 OC-PH.

Rheben Allure 1440 OC-PH

Rheben Allure 1440 OC-PH
Rheben Allure 130O AC Rheben Allure 130O AC

Dat de recessie geen grip heeft gekregen op de activiteiten van Rheben blijkt uit het feit dat per 1 januari 2016 het bekende jachtbetimmeringsbedrijf Aquamar van de familie van den Berg werd overgenomen en nu samen met Rheben Yachting een onderdeel vormt van Rheben Holding. Vanaf 1 september 2016 is er daarnaast een samenwerkingsovereenkomst tot stand gekomen tussen de Rhebengroep en WJH uit Workum. Dit omhelst de betimmering door Aquamar van door WJH geproduceerde Lemsteraken en snelvarende kruisers. Om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen verhuizen Rheben Yachting en Aquamar Jachtbetimmering per 1 jauari 2017 naar een gloednieuw onderkomen op een deel van het complex van WJH in Workum en kunnen zodanig over uitgebreide faciliteiten beschikken zoals direct dagelijks contact met enkele belangrijke toeleveranciers, winterstalling en een op het terrein aanwezige botenlift met een capaciteit van 60 ton.

Rheben Allure 130O ACConclusie Rheben Yachting bouwt een kwalitatief hoogwaardig schip in de maten 12.50 tot 17.00 mtr. met een geheel eigen design en uitstraling voor een zeer aantrekkelijke prijs (ANWB: “het schip is niet te vergelijken met andere schepen en moet door ons dan ook op zijn eigen kwaliteiten worden beoordeeld”). Nadere informatie Rheben Yachting Klaaskamp 3 8531 XE Lemmer Nederland

email: info@rheben.nl Tel: 00316 23 757 397 www.rheben.nl


Motorboten >> Editie 6 2016

Kok/Vlet

Aquador/32 C

Sea Ray/325 Sundancer

Succes Jachten/980 Sport

Caravelle/Kruiser

Rakker/9.60 AK

Vechtkruiser/1000

Marco/990 GS

Beenakker vlet/10m

Storbero/Adler IV34

Beachcraft/1000

Succes/1000 Ultra

Otto De Bruin Kruiser/10.00

Pedro/33

Succes/1000 Sport

Multivlet/10.10

Linssen/Dutch Sturdy 320 AC

Friesche Vlet/Verkocht

Bully/960 OK

Galeon/330 Fly

Proficiat/My Boat 1015

Greuns/Launch / motorboot

Waalkotter/10.20

Aquanaut/Beauty 1000 AK (C)

s X X Ms3TAALs s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s4EL sSALES PEDRO BOATNL +!-$0+s$IESELss4EL -0)0+0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA sI CODE € 37450 sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 125000 RADISENLsI CODE € 99900

s X X Ms3TAALs$IESELs s X X Ms3TAALs s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI s4EL sSALES PEDRO BOATNL s4EL sSALES PEDRO BOATNL 6ETUS0+s$IESELss4EL sI CODE € 22500 sI CODE € 26000 sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 24750

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s X X Ms(OUTs s X X Ms3TAALs-ERCEDES s-ERCEDESsONBEKENDs4EL s4EL sINFO MERTRADENL /-0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 29500 sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 27500 sI CODE € 39500

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 27500

s X X Ms3TAALs0EUGEOT 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 28750

s X X Ms3TAALs)6%#/0+ s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 92500

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA s X X Ms3TEELs s X X Ms3TAALs674$) 4!-$CYLINDER0+s$IESELs s4EL sINFO MERTRADENL 0+s$IESELss4EL s s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 69500 INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 109500 sI CODE € 109500

s X X Ms3TAALs6ETUS $(0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 76500

s X X Ms3TEELs$ETROIT 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 32000

s X X Ms3TAALs&ORD,EHMAN 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 45000

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 79990

s X X Ms9ANMAR,(! STP 0+ss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 92500

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $4!!0+s$IESELs s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 118000

s X X Ms3TAAL MM s6ETUSPs6ETUSPs s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 44000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO$ 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 139500

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4-$!0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 45000
moderne techniek, ouderwetse service... www.jachtenscheepsvloeren.nl

Aquanaut/Beauty 1000

Aquanaut/Beauty 1000 AK (D)

Pedro/Donky 34

Pedro/Donky 34

Pedro/Donky 34

Grand Azur/33 Classic

Tranz/34 Workboat

Linssen/Grand Sturdy 33.9 AC

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$!0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 54500

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 69500

s X X Ms3TAALs s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s4EL sSALES PEDRO BOATNL 0ENTA$ MET: DRIVE0+s$IESEL sI CODE € 99500 ss4ELsINFO BARNAUTICANLsI CODE € 169000

s X X Ms3TAALs$IESEL s X X Ms3TAALs sONBEKENDs4EL sSALES s4EL sSALES PEDRO BOATNL PEDRO BOATNL sI CODE € 125000 sI CODE € 198500

s X X Ms0OLYESTER s3TEYRMOTOR-/(0+s$IESEL ss4EL sINFO LEMMERNAUTICNLsI CODE € 89000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 199000

7PPSXFHt/+;PFUFSNFFS tKNWBO[FMTU!IFUOFUOM "MNFFSEBO45KBBSVXMFWFSBODJFS

XXXWBO[FMTUXBUFSTQPSUOM

10.000m2WBBSQMF[JFStOJFVXFFOHFCSVJLUFCVJUFOCPPSENPUPSFOtOJFVXFFOHFCSVJLUFUSBJMFST

PG JOSVJMDBNQFS FMJKL H P N O WB DBSB WE;FF4UFWFOWMFU 4FB-JPOTQPSUT$POTPMFCPPU $PNQMFFUFOWBBSLMBBS û ;FFSDPNQMFUFCPPU û 

4FB-JPO 4QFFEFS

û 

8FHFOTSFPSHBOJTBUJFHBBOXFWFSCPVXFO /VFYUSBBBOUSFLLFMJKLFQSJK[FOPQPO[FHFIFMFWPPSSBBE ,PNMBOHTFOTMBVXTMBH Zelst_E3_2016_half.indd

1

20-04-16 17:30


Motorboten >> Editie 6 2016 PERSBERICHT

Uw adres voor een betaalbare en fraaie scheepsvloer!

Maar ook hebben wij HPL teak,mahonie, kersen en vele andere houtsoorten op voorraad. Voor de betimmering en afwerking van uw jacht of boot. HPL is een zeer duurzaam en slijtvast product om uw schip te verfraaien of af te bouwen. u verlijmt het eenvoudig over uw nieuwe of bestaande vloer heen! Kijkt u gerust rond in onze webshop; www.jachtenscheepsvloeren.nl
‌

Pedro, Hollandse garantie voor onbezorgd vaargenot!
Motorboten >> Editie 6 2016

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Brandsma/Vlet 1000 OK

Succes/Aqua Classic 1050 AK

s X X Ms3TAALs s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ s4EL sSALES PEDRO BOATNL -OTORNR 0+s$IESELs sI CODE € 137500 s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE € 144900

dnayachtinsurance.nl

Antaris/Nine Fifty

Birchwood/34

Euroclassic/35

Doerak/1050 AK

Roeiersvaartuig/10.50 ok

Sk Kotter/1050 Pilot

Succes/1050 SPORT

Beachcraft/1050 AK

Ariadne/1050

Altena/Kruiser 10.50

Boorncruiser/1000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 138500

s X X Ms3TAALs$EUTZs$EUTZ sONBEKENDs4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 12500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ,( 4%0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 44500

s X X Ms3TAALs67-ARINE 4$) 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 158000

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 129500

s X X Ms3TAALs)VECO0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 49000

s X X Ms3TAALs&ORDs&ORD ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 24500

s X X Ms3TAALs-ERCEDES /-0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 29500

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten ootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

s X X Ms3TAALs"-#MARINE s X X Ms3TAALs s X X Ms3TAALs 0+s$IESELss4EL s s4EL sSALES PEDRO BOATNL s4EL sSALES PEDRO BOATNL INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 32500 sI CODE € 84500 sI CODE € 17500

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Ten Broeke/1050 AK

s X X Ms3TAALs4IMRAY0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 44900

s X X Ms3TAALs7ESTERBEKE 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 129500

Van Vossen/Patrouille 1050 OK

Akkerman/Kotter

Roorda/Kruiser

Pedro/Skiron 35

Ten Broeke/10.60

Pedro/Skiron 35

Maxum/3200SCR

s X X Ms3TAALs0ERKINS-" 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 117500

s X X Ms3TAALs0ERKINS s0ERKINSsONBEKENDs4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 17500

s X X Ms3TAALs$!&$$ 0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 49950

s X X Ms3TAALs0ERKINS-" 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 132500

s X X Ms3TAALs.ISSAN0+ s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 15000

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEs s4EL s&IEN.ARTUS TELENETBE sI CODE € 59500
www.mijnbootaccu.nl

Pedro/Skiron 35

Pedro/Aspre 35

Pedro/Skiron 35

Pedro/Skiron 35

Pedro/34

Aquanaut/Drifter 1050 AK

Aquanaut/Drifter 1050 AK

Bruijsvlet/1070 OK/AK

Neptunus/107

Falmouth/Boat

Succes/108 Ultra

Jacmar/Kruiser

Marhen/1085

s X X Ms3TAALs0ERKINS -4I0+s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 124500

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 0+s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 57500

s X X Ms3TAALs s X X Ms3TEELs9ANMAR0+ s4EL sSALES PEDRO BOATNL s$IESELss4EL sINFO sI CODE € 51500 MERTRADENL sI CODE € 149500

s X X Ms3TAALs$IESEL sONBEKENDs4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 209900

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 105000

s X X Ms3TAALs0ERKINS-" 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 119900

s X X Ms3TAALs$AFs$AF ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 48500

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten ootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

s X X Ms0OLYESTERs$!& 0+s$IESELss4EL sJOHN MARJAN ZIGGONL sI CODE € p.n.o.t.k.

s X X Ms7OODCOREEPOXY s&ORD{ 0+s$IESELs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 59000

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $4CYLINDER0+s$IESELs s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 79500

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Succes Yachts/1080 Sport

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $40+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 74995

Excellent/1000

s X X Ms3TAALs9ANMAR s X X Ms3TAALs s X X Ms3TAALs,OMBARDINI 0+s$IESELss4EL s4EL sSALES PEDRO BOATNL ,$70+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 19500 sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 89900 sI CODE € 82500

Linssen/Classic Sturdy 360 AC Royal

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$$ ($0+s$IESELs s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 139000Princess/35 Flybridge

WWW.VONHOFBV.NL

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA4AMD0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 69000


Motorboten >> Editie 6 2016

MMS/1100

Intership/Verkocht

Brandaris/Barkas 1100

Motorkruiser/1100 AK

s X X Ms3TAALs$AFs$AF s X X Ms3TEELs s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ss4EL sINFO s4EL sINFO MERTRADENL 0+s$IESELss4EL MERTRADENL sI CODE € 59000 sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 62000 sI CODE € 178995

Gebr. Taat/Motorboot / Reddingsloep

s X X Ms3TEELs6OLVO0ENTA s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 37500

s X X Ms7OODs0ERKINS 0+s$IESELss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 29750

s X X Ms3TAALs)VECO .%&&0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 119500

Succes/108 Ultra (Rondzit)

Aquanaut/DRIFTER 1100 OK

Pedro/Donky 36

Kok/Grundel AK

Haas/Kotter

Proficiat/1120

Pedro/Donky 37

Rinker/360

Klaassenvlet/11.50 OKAK

Aquanaut/Beauty 1100 AK

Broesder Kotter/1130

Aquanaut/Unico 1100 Fly

Aquanaut/Unico 1100 FA

Sea Ray/340 Sundancer

Barkas/1150 OK

Motorkruiser/11.50

Atico/38 SPECIAL

Patrouillevaartuig halfglijder/11.50

Broom/Ocean 37

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s$IESELss4EL sSKR WARTEN SCHEPENKRINGNL sI CODE € 30000

s X X Ms0OLYESTERsXVOLVO PENTADPPKBEsXVOLVOPENTA ss4EL sINFO MERTRADENLsI CODE € 139000

s X X Ms3TAALs6OLVO4!-$ 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 79900

s X X Ms3TEELs-ITSUBISHI 0+s$IESELss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 29500

s X X Ms3TAALs-ERCEDES 0+s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 72750

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 69500

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 199900

s X X Ms3TAALs0ERKINS-" s X X Ms3TAALs 0+s$IESELss4EL s4EL sSALES PEDRO BOATNL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 119500 sI CODE € 169500

s X X Ms3TAALs&ORD,EHMAN 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 67500

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 119900

s X X Ms-ERCRUISERs s4EL sSALES NAVIS YACH TINGNL sI CODE € 87500

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ s X X Ms3TAALsONBEKEND 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO MERTRADENL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 12500 sI CODE € 119500

s X X Ms3TAALs$IESEL sONBEKENDs4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 249000

s X X Ms3TAALs$!&0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 70000

s X X Ms3TAALs.ANNI !4$)0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 159000

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS s0ERKINSss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 55000
Er zijn boten in vele soorten en maten... ...daarom stofferen wij op maat.

Einsteinstraat 21 B 3902 HN Veenendaal T : 0318 556642 F : 0318 556939

Scheepskussens in model, met of zonder knieholte verdikking, met lendestuk of glad, eventueel met bies of knopen.

www.stoffeerderijvanviegen.nl

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Eurobanker/36 Classic Trawler

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNL sI CODE € 53500

Cupido/De Luxe 1150

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 24900

Molenkruiser/1200 AK

s X X Ms3TAALs$AF s$IESELss4EL sINFO JACHTBEMIDDELINGCOM sI CODE € 49500

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

08-11-16 13:28

Openingstijden

Pedro/Levanto 38

Valkkruiser/1160 Ak

s X X Ms3TAALs$IESELs s X X Ms3TAALsX-ERCEDES s4EL sSALES PEDRO BOATNL /-0+s$IESELss4EL sI CODE € 229500 sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 89900

Aqua Star 38 Ocean Ranger/Aft Cabin

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA4!-$! DIESELOVE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 73500

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Aquanaut/Drifter 1150 AK

s X X Ms3TAALs&ORD-ERMAID 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 99900

Aquanaut Majestic 1150 - 1300 1500 OC/AC
Motorboten >> Editie 6 2016

DE WERELDEN VAN HISWA 2017

VERBREED JE HORIZON OP HISWA 2017 8 t/m 12 maart 2017 in RAI Amsterdam Van 8 t/m 12 maart vindt de HISWA plaats in RAI Amsterdam. Met honderden boten tot ongeveer 10 meter, waaronder het grootste sloepenaanbod ter wereld en een compleet assortiment onderdelen en accessoires voor ieder type boot en watersporter, is er voor iedereen genoeg te zien en te beleven. Kom langs en verbreed je horizon op het grootste watersportevenement van Nederland! Beursmanager Joost Ringeling: “We liggen goed op koers met de voorbereidingen voor HISWA 2017. Al veel bekende, maar ook nieuwe exposanten hebben zich verzekerd van deelname. We zijn volop bezig met het uitbouwen van verschillende werelden en de toevoeging van nieuwe elementen. Ook aan de indeling en uitstraling wordt één en ander gewijzigd. De bezoeker kan in maart weer een prachtig evenement verwachten!” Boot van het Jaar 2017 Ook dit jaar wordt de prestigieuze Boot van het Jaar prijs weer uitgereikt in de categorie Zeilboot en Motorboot. De genomineerde zeilboten zijn de Bente24, Bestevaer 45ST PURE, Dehler 34, Sunbeam 22.1en X4. De boten die strijden om de titel Motorboot van het Jaar 2017 zijn de Da Vinci 35E, DutchCat Twelve, Majestic 1300 OC, Marex 3100 OC en XO 360. Alle genomineerde boten zijn tevens op de HISWA te bewonderen. NIEUW: Funsports Xperience Nieuw is de Funsports Xperience. Er wordt een volledige hal aan het bestaande beursoppervlak toegevoegd waar een nieuw event verrijst voor watersportgerelateerde boardsports (golfsurfen, kitesurfen, skimboarden, suppen, wakeboarden, windsurfen) en aanverwante sporten (bmx, longboarden, skateboarden, skaten). De Funsports Xperience is met name bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar en herintredende funsporters en staat volledig in het teken van het uitproberen en (opnieuw) beleven van deze sporten. Daarnaast zijn vele funsportmerken aanwezig met de nieuwste collecties. Speciale kaartenactie Voor de vroege beslisser en voor iedereen die nog op zoek is naar een origineel sinterklaas- of kerstcadeau voor een watersportende partner, collega, vriend(in) of familielid is er nu een speciale feestdagen-actie. T/m 31 december bestel je HISWA toegangskaartjes met 50% korting voor slechts €7,50 per stuk. Kinderen t/m 16 jaar hebben bovendien gratis toegang!

Meer informatie en kaartverkoop via www.hiswarai.nl

HISWA Sloep Het grootste aanbod aan sloepen, weekenders en tenders ter wereld. Van eenvoudige modellen voor een leuke dag op het water tot compleet ingerichte weekenders waarmee met gemak een lang weekend weg mogelijk is.

HISWA Speed Een ruim en divers aanbod van sportboten, rubberboten, RIB’s en buitenboordmotoren. Variërend van kleine eenvoudige speedboot tot grotere boten met meerdere buitenboordmotoren en powerboten. HISWA Zeilen Bekijk een mooie collectie kielboten, day sailers, zwaardboten, open trailerbare boten, catamarans en trimarans. Ook zijn de genomineerde boten voor Zeilboot van het Jaar hier te bewonderen.

HISWA Shop Het winkelcentrum biedt alle denkbare watersportspullen om goed voorbereid en perfect uitgerust het water op te gaan.

HISWA Onderdelen & Accessoires Een zeer compleet aanbod onderdelen en accessoires voor zowel grote- als kleine boten. Van reddingsboeien, zeilen en dekbeslag, tot kleding, navigatie apparatuur en onderhouds-producten.

HISWA Klassiek Zorgt voor een mooie verbinding tussen het rijke maritieme verleden van Nederland en de moderne tijd van nu.

Funsports Xperience Een nieuwe hal boordevol actie. Volledig in het teken van watersportgerelateerde boardsports en aanverwante sporten.
HOUSE OF YACHTS WE SELL YOUR BOAT ON A FIRST CLASS LOCATION

JUST A SELECTION OF OUR QUALITY YACHTS

Jeanneau Sun Odyssey 409 Bouwjaar 2011 € 149.000

Monte Carlo 32 Bouwjaar 2008 € 109.000

Jeanneau Sun Odyssey 39DS Bouwjaar 2009 € 112.500

Contest 44CS Bouwjaar 2004 € 299.000

Beneteau Oceanis 50 Bouwjaar 2008 € 199.000

Fairline Phantom 37 Bouwjaar 1996 € 119.500 Jachthaven Bruinisse Jachthavenweg 71E 4311 NC Bruinisse +31 - 111 483890 www.houseofyachts.nl 


Motorboten >> Editie 6 2016

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Linssen/Grand Sturdy 380 AC

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$30+s$IESELs s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 192500

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

08-11-16 13:28

Openingstijden

Hakvoort Kotter/26m

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

Aquanaut/Privilege 1150 AK (A)

Lowland/Kotter

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TEELs"OUWJAARs4EL s X X Ms3TAALs0ERKINS- s X X Ms3TEELs&ORD,EHMAN 0+s$IESELss4EL 0+s$IESELss4EL s%MAILINFO MERTRADENL sINFO MERTRADENL sI CODE € 97500 sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 199900 sI CODE € 64000

Aquastar/38 Ocean Ranger

Bloemsma Kotter SOLD/1180 AK

Babro/Classic 1150 XL

Pedro/Levanto 40

Rapsody/R36 Cabrio RLX

Gruno/38 SPORT

S-spant/Kotter

Combikotter/1200

Amels Makkum/Motorboot / Sleepboot

Princess/366 Riviera

Platinum/40 Luxury

Aquanaut/Beauty 1200 AK (B)

Linssen/Classic Sturdy 40 AC Twin

Fairline/Targa 39

Moonen Kotter/1250

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR 4!-$CILINDER0+s$IESEL ss4ELsINFO BARNAUTICANLsI CODE € 154000

s X X Ms0OLYESTERSANDWICH s6OLVO0ENTA$(00+s$IESEL ss4EL sINFO OCEANSCOMsI CODE € 292500

s X X Ms3TAALs$AFs$AF ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms3TAALs&ORD0+ s$IESELss4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 89900

s X X Ms3TEELs$AF s X X Ms0OLYESTERs 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO GRANDYACHTSEU sINFO MERTRADENLsI CODE sI CODE € 69500 € 45000

VALKVLET 1230 BB/Twin Engines

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$!0+s$IESELss4EL sHATTEM SCHEPENKRINGNL sI CODE € 122500

s X X Ms3TAALs6ETUSDEUTZ s X X Ms3TAALs$IESELs DTAEs$IESELss4EL s4EL sSALES PEDRO BOATNL sINFO JACHTBEMIDDELINGCOM sI CODE € 324500 sI CODE € 199500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 33000

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE € 119000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA s X X Ms0OLYESTERs 4-$"CYLINDER0+s$IESELs s4EL sINFO GRANDYACHTSEU s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 87500 sI CODE € 149500

s X X Ms3TAALs6-$ETROIT -ARINE(2( 0+s$IESEL ss4EL sADMIN BESTBOATSNLsI CODE € 109500

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+ss4ELs INFO BARNAUTICANL sI CODE € 109900

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$#0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 79500
Elektroproducten voor scheepvaart en industrie. In onze online shop leveren wij alle denkbare apparatuur voor uw pleziervaartuig, binnenvaartschip, werkschip en al het overige in de maritieme sector. Ook voor industriĂŤle toepassingen kunt u bij ons terecht. U koopt niet alleen voordelig bij de Scheepselektroshop.nl, maar u bent ook verzekerd van gedegen kennis.

www.scheepselektroshop.nl 


Motorboten >> Editie 6 2016

SCM goedgekeurde sloten Hollandse Spitsgat Kotter Verrie/41 GSAK IJsselmeerkotter/PU3 s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 65000

s X X Ms3TEELs6OLVO0ENTA $0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 59500

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

13-01-14 07:06

Succes/125 Ultra

Succes/125 Ascona Fly

Super Van Craft/1260

Aquanaut/Drifter 1250 AK

Princess/V40

Ijlstervlet/1280 AK

Kuijper NV/Koopmans kotter

Linssen/Grand Sturdy 40.9 AC

Storebro/Baltic 420 Royal Cruiser

De Groot/1300 Fly

Pedro/Bora 43

Combi Kotter/1300

Jetboat/JETBOAT HELKA V 1200

Treffer/1300

Maasland Jachtbouw/Polaris

Tukkervlet/1300 OK

Aquanaut/Drifter CS 1300 AK (B)

Aquanaut/Drifter CS 1300 AK

Storebro/STOREBRO 430 BISCAY

Aquanaut/Andante 438 OC (B)

s X X Ms3TAALs)VECO0+ s$IESELss4EL sINFO SLEEUWIJKYACHTINGNL sI CODE € 169000

s X X Ms3TAALs)VECO0+ s$IESELss4EL s ADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 77500

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms3TAALs)VECO s4EL sINFO GRANDYACHTSEU - CILINDER0+s$IESELs sI CODE € 99000 s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 169500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA4!-$0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 225000

s X X Ms'20s6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 99000

s X X Ms3TAALs0ERKINS -4I0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 399900

s X X Ms3TAALs$!&0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 105000

s X X Ms3TAALs)6%#/0+ s$IESELss4EL s SALES PEDRO BOATNL sI CODE € 149500

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 4Is$IESELss4ELs INFO BARNAUTICANL sI CODE € 329900

s X X Ms3TAALs$!&0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 89500

s X X Ms3TEELs&ORD,EHMAN 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 95500

s X X Ms3TAALs$IESEL sONBEKENDs4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 449500

s X X Ms3TEELs$AF 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 87500

s X X Ms'20s3CANIA0+ s$IESELss4ELs LOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 289000

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $40+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 159000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA $0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 329000

s X X Ms3TAALs6-$ETROIT 0+s$IESELss4EL sJACHTMAKELAARDIJ WOLFRATNL sI CODE € 144000

s X X Ms3TAALs"-7(ATZ CYLINDER0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 97500

s X X Ms3TAALs0ERKINS -4I0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 399900
ShipModul Marine Electronics

MiniPlex NMEA multiplexers De perfecte link tussen computer en navigatiesysteem via RS-232, USB, WiFi, Bluetooth of Ethernet. MiniPlex NMEA multiplexers zijn dè oplossing voor het koppelen van navigatie-instrumenten en computersystemen. Een uitgebreide set configuratieopties biedt een oplossing voor bijna elk NMEAprobleem. Tevens wordt Raymarine® SeaTalk® ondersteund. Op verzoek kunnen door ons ook speciale functies worden ontwikkeld. Kijk op www.shipmodul.nl voor meer informatie. ShipModul is een handelsmerk van CustomWare, Borgstee 27b, 9403 TS, Assen ! 0592-375700, " 0592-375550, ! sales@shipmodul.nl
Motorboten >> Editie 6 2016

Aquanaut/Drifter CS 1300 OK

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 325000

Aquanaut/Andante 438 OC

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 469000

Aquanaut/Majestic 1300 OC

s X X Ms3TAALs$EUTZ$4% %LECTRONIC0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 499900

Jijlandkruiser/13,20 Mtr. Totale Refit 2011

s X X Ms3TAALs$!&$$ 0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 99500

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Super Van Craft/River

s X X Ms3TAALs6OLKSWAGEN CILINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 385000

de eerste van de beste

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

showmodel nu te koop

08-11-16 13:28

Openingstijden

Een unieke kans: De allereerste MarinHome die we als showmodel gebouwd hebben in 2015, is NU te koop. De houseboat is zeer luxe uitgevoerd met onder meer een volledig meubelpakket en vele opties. Alles in staat van nieuw en direct klaar voor gebruik. Diverse ligplaatsen in Nederland en Duitsland direct beschikbaar. Kijk ook op www.marinhome.nl voor alle technische details. Prijs € 135.000 excl. btw. Bel 06 22792777 voor alle informatie.

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

s X X Ms3TEELs6ETUS$EUTZ 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 172000

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Marco Succes/1300GS

Van Den Akker/1280

Aquanaut/Privilege 1300

Pedro/Levanto 44

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 179500

s X X Ms3TAALs0ERKINS- :&! TOEREN0+s$IESEL ss4EL sADMIN BESTBOATSNLsI CODE € 347500

Aquanaut/AQUANAUT UNICO FA 1300

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

s X X Ms3TAALs3OLE3- 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 129000

s X X Ms3TAALs0ERKINS -4I0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 239900

Pedro/Levanto 44

s X X Ms3TAALs0ERKINS -44I0+s$IESELs s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 199500

WWW.VONHOFBV.NL
Beveilig je boot

Voorkom een onaangename verrassing Er wordt te veel gestolen. Met name buitenboordmotoren. Vorig jaar is dan wel een lichte daling ingezet. Maar dat is geen gegeven om gerustgesteld mee achterover te leunen. Die daling komt voort uit allerlei inspanningen om diefstal te voorkomen. De rol die social media en websites zoals gestolenboten. nl spelen, betere sloten of een geavanceerd Track&Trace systeem vervullen daar een belangrijke rol in. Uitontwikkeld is dat echter niet en iedere diefstal is er één te veel. Een overzicht van manieren en aandachtspunten om het dievengilde een stap voor te zijn.Er zijn door heel Nederland diverse initiatieven op het internet te vinden met als doel om gestolen spullen weer terug te vinden en om diefstal te voorkomen. Bijvoorbeeld de Facebookpagina “Gestolen boten Enkhuizen” een soort buurtwacht op internet. Dieven weten inmiddels dat verdachte situaties aan elkaar gemeld worden door de honderden mensen die lid van deze groep zijn. Een dergelijk netwerk blijkt een sterk middel tegen diefstal te zijn. Er zijn sinds de oprichting vorig jaar al boten en spullen teruggevonden, maar het belangrijkste is de preventieve werking die er van uitgaat. Er zijn meer van dit soort initiatieven. Volgens de politie is dit mede de oorzaak dat het aantal gestolen boten enigszins terugloopt. In 2012 werden er nog 968 boten in Nederland gestolen. Vorig jaar waren dat er 925. Maar buitenboordmotoren vormen een aantrekkelijk doelwit. Jaarlijks worden ruim 2100 buitenboordmotoren ontvreemd. Astrid Postma van DNA jachtverzekeringen: “Diefstal van complete schepen loopt inderdaad terug, maar buitenboordmotoren blijven nog wel een gewild object. Dat is een landelijk probleem met een lichte voorsprong in het midden van Nederland. De grootte van de motoren maakt niet veel uit, zowel de draagbare als zwaardere motoren komen in aanmerking. Vandaar dat er vanuit de verzekeringsmaatschappij eisen gesteld worden aan beveiliging met gecertificeerde sloten”.


Motorboten >> Editie 6 2016

De politie houdt dan wel toezicht op jachthavens, neemt aangiftes op en spoort de criminelen zo goed mogelijk op. Maar omdat het meestal een zaak voor de verzekering is, heeft dit niet de allerhoogste prioriteit. Je kunt echter zelf ook maatregelen treffen om het leed wat diefstal heet te voorkomen. Leg de boot zo goed mogelijk vast aan de wal met een goedgekeurde combinatie van een kabel of ketting met een slot. Zorg voor goed hangen sluitwerk bij de kajuitingang aangezien uitrustingsstukken zoals een stuurautomaat of kaartplotter ook in trek zijn bij mensen zonder geweten. Installeer een aanvullend elektronisch beveiligingssysteem, bijvoorbeeld een inbraakalarm of een track&trace systeem. Stal de boot in de winter liever in een veilige botenstalling dan op een trailer in de voortuin. Zet op een goed zichtbare plaats van de boot, inboard of buitenboordmotor je postcode en huisnummer. Wanneer de boot op een trailer staat, beveilig deze dan met een passend en goedgekeurd disselslot of wielklem. Neem de motor van de boot mee naar huis of zorg anders dat er een goedgekeurd buitenboordmotorslot op zit. Niets erin, niets eruit: neem waardevolle spullen mee bij het verlaten van de boot. Registreer de boot of buitenboordmotor bij het Kadaster. Hiermee is er overtuigend bewijs dat een teruggevonden boot toch echt van jou is. Alleen een aankoopbewijs is niet voldoende om dat aan te tonen. Een juridische procedure verzekert geen succes en is duurder dan een kadastraal brandmerk. De kosten van een tenaamstelling, inclusief dat brandmerk, zijn â‚Ź 450,-. Op het moment dat een boot of buitenboordmotor toch gestolen wordt, is het handig een gedetailleerde omschrijving te geven. Het komt nog steeds vaak voor dat iemand aangifte doet, maar niet voldoende informatie kan geven over het betreffende vaartuig of de motor.

Vul daarom een registratiekaart in, dan zijn altijd alle gegevens bij de hand. De politie kan zo sneller starten met opsporen en de kans is groter dat de gestolen boot of motor weer wordt getraceerd. Een registratiekaart kun je downloaden op de site van stichtingvbv. nl Naast het registreren van boot en buitenboordmotor is het ook raadzaam een foto van de boot te maken. Sla de foto digitaal op zodat deze snel naar de politie kan worden verzonden op het moment dat de diefstal en eventuele sporen, nog vers zijn. Heeft de boot bijzondere kenmerken, zet die dan ook op de foto. Microdots zijn ook een goed werkend antidiefstalmiddel. Dit zijn zeer kleine kunststof schijfjes met een uniek identificatienummer. Met een spuitbus worden duizenden van deze schijfjes samen met een helder opdrogende lijm aangebracht op vaste of diefstalgevoelige onderdelen van een schip.
STAZO marine equipment b.v. Since 1932 STAZO marine equipment bv produces and exports accessories for pleasure cruise such as steering wheels, shipdecks and mechanical security.

STAZO Cabin Lock, uw kajuitbeveiliging!

STAZO® smartlock

STAZO® spindlelock

Doordat het slot duidelijk zichtbaar is werkt het ook preventief. STAZO Cabin Lock wordt aanbevolen door verzekeringsmaatschappijen.

s$IKWANDIG263SLOTVOORBUITENBOORDMOTORENMET schroefspindel bevestiging sJAARGARANTIE s)NTERNATIONAALGECERTIlCEERD s-ET34!:/PLUSCYLINDERENSLEUTELCODEKAART s:EEREENVOUDIGEMONTAGE ZONDERGEREEDSCHAP s,ASSOKABELAPARTVERKRIJGBAARIN MENM

STAZO® nutlock

STAZO® decklock

STAZO® lasso cable

STAZO Cabin Lock is het slot om uw kajuit afdoende af te sluiten. Dat houdt inbrekers buiten. STAZO Cabin Lock is op iedere gewenste lengte af te korten.

Dikwandig RVS slot voor buitenboordmotoren met bout/moer bevestiging 2 jaar garantie Internationaal gecertificeerd Met STAZO plus cylinder en sleutelcode kaart Eenvoudige montageDikwandig RVS slot voor dek- of wandbevestiging 2 jaar garantie Internationaal gecertificeerd Met STAZO plus cylinder en sleutelcode kaart Diefstalveilige bevestiging 6ERKRIJGBAARMET MENMLASSOKABEL

s$IKWANDIG263SLOTVOORBUITENBOORDMOTOREN met schroefspindel bevestiging s*AARGARANTIE s)NTERNATIONAALGECERTIlCEERD s-ET34!:/PLUSCYLINDERENSLEUTELCODEKAART s:EEREENVOUDIGEMONTAGE ZONDERGEREEDSCHAP

263LASSOKABEL MMDIAMETERMET34!:/ANTI DOORKNIPKERNENSLOTPEN VOOR34!:/® smartlock QuickLink en STAZO® decklock QuickLink Met polyethyleen bekleding 6ERKRIJGBAARIN MENMSTAZO® eye cable

,USBARE SPECIAALGEWEVENKABEL METPOLYETHYLENE bescherming Met STAZO anti-doorknip kern Vele toepassingen !LSSETVERKRIJGBAARMMKABELMET34!:/® 3ECURITY,OCKMMKABEL34!:/® Security Lock

STAZO® security chain

STAZO® security chain / SCEP-serie Lusbare ketting met vierkante schakels Vervaardigd van gehard staal Met STAZO beschermhoes !LSSET VERKRIJGBAARMET34!:/® Security Lock

STAZO® security lock

STAZO® security lock Hangslot vervaardigd van gehard staal Voorzien van natuur- en chemisch bestendige rubber beschermlaag Met afsluitbaar sleutelgat tegen vervuiling Voorzien van STAZO®plus cylinder met sleutel codekaartVeersedijk 83 | 3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 0031 [0]78 6832222 Website: www.stazo.nl | E-mail: info@stazo.nlStazo sloten.indd 1

10-11-16 10:39


Motorboten >> Editie 6 2016

De microdots zijn wateren hittebestendig en kunnen zowel binnen- als buitenboord worden aangebracht. De lijmlaag met microdots is nagenoeg onzichtbaar. Alleen experts van de waterpolitie kunnen de code met speciale apparatuur aflezen. Het is onmogelijk om alle aangebrachte microdots te verwijderen of de unieke code te wijzigen. Er hoeft slechts 1 microdot te worden gevonden om te achterhalen op welke naam een gestolen schip bij het Kadaster geregistreerd staat. Bovendien is de levensduur gegarandeerd tot minimaal 20 jaar na het aanbrengen. Microdots zijn hierdoor veiliger dan het brandmerk, dat moedwillig kan worden weggehaald of beschadigd. Meld verdachte situaties Nu kun je een roestige spijker in een stuk hout slaan en daarmee op wacht gaan staan. Dat is alleen nogal arbeidsintensief en wanneer het er op aankomt, kun je dat stuk hout maar beter achterwege laten voor je er iets onwettelijks mee doet. Grijp daarom niet zelf in maar waarschuw altijd de politie wanneer je iets verdachts ziet om en rond jachthavens of aanmeerpunten. Bel 0900-8844 (lokaal tarief) of bij een heterdaadsituatie 1-1-2. Schroom niet om te bellen. Havenmeesters, booteigenaren en politie kunnen op die manier samenwerken om diefstal te voorkomen of nog beter, de onverlaten in hun kladden te vatten. Liever een keer te veel gebeld, dan te weinig.

slot de enige juiste keuze om doorsnee inbrekersgereedschap te weerstaan, uiteindelijk krijgt een crimineel alles open, de moeite wat dit kost bepaald echter wanneer jouw boot of motor er daadwerkelijk uitgepikt wordt”. Watersportbeveiliging.com heeft een intensieve relatie met de meeste watersportverzekeraars in Nederland omdat de webshop over het meest complete assortiment beveiligingsproducten beschikt

Wat is er zoal te koop In de grabbelbak van de bouwmarkt kun je natuurlijk een slot kopen voor enkele euro’s. Afgezien van het roesten en daardoor de onmogelijkheid het nog open te krijgen, voldoen deze niet als een waardige antidiefstal beveiliging. Tim Stok van watersportbeveiliging. com legt uit. “Ook wanneer de verzekeringsmaatschappij geen eisen stelt is een gecertificeerd
om een vaartuig optimale bescherming te bieden. Die samenwerking is voor watersporters interessant aangezien er een aantrekkelijke korting wordt gegeven wanneer je als klant bij een aangesloten maatschappij bent verzekerd. Keurmerken: Het SCM/VbV keurmerk wordt aan sloten voor fietsen, brommers, motoren, scooters en ook boten toegekend door de gelijknamige stichting. Voorheen was de ART hiervoor verantwoordelijk waardoor er een wat onduidelijke situatie bestond welke organisatie nu verantwoordelijk was voor het ene of andere slot of systeem. ART en SCM/VbV zijn daarom samengevoegd. Deze nieuwe opzet stelt zich ten doel om het niveau van diefstalpreventie van voertuigen en boten te verhogen. De stichting voert verschillende activiteiten uit om dat doel te bereiken en legt de focus daarbij op antidiefstalvoorzieningen. Zo worden er eisen geformuleerd voor de mechanische beveiliging met een slot. Ook worden er testen uitgevoerd van sloten en worden goedgekeurde producten van een SCM/VbV keurmerk voorzien.

Sloten met dit keurmerk bieden de beste beveiliging op het gebied van antidiefstalpreventie. De stichting raadt dan ook aan om voor boten die onbeheerd worden achtergelaten een slot aan te schaffen die van een SCM/VbV keurmerk is voorzien. Deze sloten zijn namelijk uitvoerig getest en worden bovendien goedgekeurd door verzekeraars als er een diefstalverzekering wordt afgesloten. Indien er een combinatie van sloten gebruik wordt, bijvoorbeeld van een ketting en een hangslot, dan wordt aangeraden om de juiste sloten te combineren. Indien een ketting wel door de stichting is goedgekeurd en het hangslot niet, kan dat gevolgen hebben voor de beveiliging en bovendien ook voor de diefstalverzekering. Het SCM/VbV keurmerk bestaat uit een vijftal categorieën. Elke categorie kent weer een andere preventiewaarde. De sloten die in categorie 1 en 2 worden ingedeeld, zijn bijvoorbeeld geschikt om fietsen te beveiligen en categorie 3 is tevens geschikt voor scooters en brommers. De hoogste preventiewaarde wordt geboden in categorie 4 en 5. Sloten met dit keurmerk zijn geschikt om motoren of boten optimaal te beveiligen. Indien het slot gebruikt voor het afsluiten van een diefstalverzekering, vraag dan altijd bij je verzekeraar welke categorie SCM/VbV slot er nodig is voor de ligplaats van de boot. Dit kan per verzekeraar verschillen. Vrijwel alle sloten worden met twee sleutels geleverd en bij bepaalde sloten geldt dat er zelfs drie sleutels bijzitten. Het sleutelnummer staat doorgaans ingegraveerd op de sleutel zelf, maar er zijn ook sloten die met een code card geleverd worden. Het wordt aanbevolen om de sleutel die niet gebruikt wordt op een veilige plaats te bewaren. Bij verlies van een sleutel kan een vervangende sleutel worden bijgemaakt. Het bij laten maken van een extra sleutel dient overigens gemeld te worden aan de verzekeraar. Een reservesleutel is herkenbaar door een ´C´ of een ´D´ aan het

Al meer dan 38 jaar ervaring. Nieuwe levering en Jaarlijkse controle. Brandblussers voor Boot, Caravan, Auto E.a. Schuimblusser vorstbestendig tot - 30°C Contact: info@geerfast.nl Mobiel: 0638764548
Motorboten >> Editie 6 2016

sleutelnummer is toegevoegd. De ´C´ staat daarbij voor copy en de ´D´ staat voor duplicate. Wanneer slot en sleutel door diefstal verloren zijn gegaan, vormt de aankoopfactuur het bewijs dat er voldoende zorg aan de beveiliging is besteed. Hiervoor bewaard Watersportbeveiliging.com 10 jaar lang deze facturen voor haar klanten. Electronische beveiliging kent hetzelfde keurmerk. Track &Trace bijvoorbeeld dient VBV/SCM gecertificeerd te zijn. Dat is de verzekering van cruciaal belang. In sommige gevallen ben je verplicht om de boot te voorzien van een dergelijke GPS tracker en alleen de systemen met dit keurmerk komen dan in aanmerking. Het VbV/SCM Keurmerk Voertuigbeveiliging is niet alleen van toepassing op de beveiligingsproducten, maar ook op de inbouw van die producten. Dit moet op een vakkundige en betrouwbare wijze gebeuren. De door het College van Deskundigen Voertuigbeveiliging ontwikkelde normen, voorschriften en procedures worden door Certificatie Instellingen (CI’s) uitgevoerd. Dit gebeurt onder licentie van het VbV. De inbouwbedrijven die voldoen aan de gestelde eisen krijgen een erkenning en kunnen daarmee ook een boot high tech beveiligen.

Meer info: www.dnaverzekeringen.nl www.watersportbeveiliging.com www.deltalloyd.nl

Tot nu toe bestonden er alleen track& trace systemen die gevoed werden door de scheepsaccu’s. Tegenwoordig zijn er ook draadloze systemen die op een eigen interne batterij zo’n drie jaar blijven functioneren. Dit heeft een aantal voordelen voor de beveiliging van een boot of motor. De montagemogelijkheden zijn eindeloos, omdat er geen stroomdraadje nodig is komt iedere onzichtbare plaats aan boord in aanmerking. De dief kan een draadloos systeem ook veel moeilijker detecteren. En de montage is uiterst eenvoudig waarmee wisselen van boot ook geen enkel probleem is.
BETTER SAFE THAN SORRY?

THE NO NONSENSE WAY TO BE SAFE FOR SURE!

WWW.DNAYACHTINSURANCE.COM 


Motorboten >> Editie 6 2016

Valkkruiser/1350 AK

Valk/Kruiser 1360 AK

Zuiderzeekruiser/1360

Type Valkkruiser/1360 Poeldijk

Ancora/44

Aquanaut/European Voyager II 1400

De Vries Lentsch/Kotter 1400 OK

Doornbos/Bakdekkruiser

Linssen/Grand Sturdy 45.9 AC

Super Van Craft/14.40

Majesty/48

Apreamare/48

RNLI / Grove / Gutteridge/Motorboot

Grand Banks/42 EUROPA

Hemmes/Trawler 1400

Flevo/Spiegelkotter

Hemmes/Kruiser

Super Van Craft/1480

LORD NELSON 49 VICTORY TUG

Altena/48 Excel Cabrio

Super Van Craft/14.80

Amsterdammer/15m

Luxemotor/15m

Damen/Motorboot / Reddingvlet

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 93000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 75000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA $ :& (0+s$IESELs s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 539000

s X X Ms3TEELs'ARDNER 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 95000

s X X Ms3TEELs&ORD-ERMAID 0+ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 139000

s X X Ms3TAALs.ANNI-!. 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 395000

s X X Ms3TAALs$AF 0+s$IESELss4EL sINFO SMELNENL sI CODE € 89500

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 74900

s X X Ms3TAALs0ERKINS s X X Ms3TAALs 0+s$IESELss4EL s4EL sSALES PEDRO BOATNL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 119500 sI CODE € 495000

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE 4&- CILINDER0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTERs#UMMINS 13"-0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 749000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES /-0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 59000

s X X Ms3TAALs$!&$3. 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 67500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$ 0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 495000

s X X Ms(OUTs$IESELs s X X Ms3TAALs s X X Ms3TAALs-!. s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE s4EL sSALES PEDRO BOATNL 0+s$IESELss4EL MIDDELINGNL sI CODE € 99500 sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 79000 sI CODE € 175000

s X X Ms3TAALs-!. $-% CILINDER0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 270000

s X X Ms3TAALs$AFs$AF ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 19500

s X X Ms'20s#UMMINS 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 349000

s X X Ms3TAAL MM s3OLESFNs3OLESFNs s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 140000

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 295000

s X X Ms3TEELs#ATERPILLAR 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 129000
Ex Viskotter/UK 158

Nelson/NELSON 46

Van der Belt/Kotter

Aquanaut/European Voyager 1500

Riverline/Excellent 1500

Zijlmans Jachtbouw/Eagle 1500 cabrio

Long Ranger 1500/Eigenbouw

Pacific Allure/148

Type Damen/15

Sleepboot/15m

No Limit Ships/1500

Sleepboot Lauwerszee/Sleper

De ruiter/Kotter

Sleepboot/15m 'Intento'

Cranchi Mediterranee 50// 2 HT

Princess/48 Flybridge

Sealine/T52

Princess/V50

Gebr. Niesteren ontwerp / Reddingboot

Sealine/T52

Sunseeker/Manhattan 50

Bakdekker/1600

Super/Van Craft kofferdek uitvoering

Schmidt-Werf/1700

s X X Ms3TAALs&ORD,EHMANN 0+s$IESELss4EL sSMSLAAKWEG LIVENL sI CODE € 35000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$( !0+s$IESELs s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 109000

s X X Ms'20s6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 325000

s X X Ms3TAALs6ETUSDEUTZ 0+s$IESELss4EL sINFO ZIJLMANSNL sI CODE € 179000

s X X Ms3TEELs.7- 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 190000

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 225000

s X X Ms3TEELs s X X Ms3TAALs-WMs-WM s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA s4EL sINFO MERTRADENL ss4EL sINFO X+70+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39500 MERTRADENL sI CODE € 35000 sI CODE € 454000

s X X Ms3TAALs&ORD0+ s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 115000

s X X Ms3TEELs+LOCKNER $EUTZ0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 79500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s X X Ms0OLYESTERs $ 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO GRANDYACHTSEU sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 189000 sI CODE € 295000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$ 60+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 349000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 225000

s X X Ms3TEELs&IATs$IESEL sONBEKENDs4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 27500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $IESEL4AMD0+s$IESELs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE € 159000

s X X Ms3TEELs-ITSUBISHI s X X Ms0OLYESTERs 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO ELBURGYACHTINGNL sINFO MERTRADENL sI CODE € 279000 sI CODE € 185000

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms3TAALs4HORNYCROFT s X X Ms3TAALs s4EL sINFO GRANDYACHTSEU s$IESELss4ELsINFO s4EL sINFO ELBURGYACHTINGNL sI CODE € 365000 BARNAUTICANL sI CODE € 215000 sI CODE € 160000s X X Ms3TAALs6OLVO$0+ s$IESELss4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 395000

s X X Ms3TAALs$EUTZ BFLs$EUTZBFLs s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 68500


Motorboten >> Editie 6 2016

Oudejaarsshow 2016 bij Pedro-Boat! Ruim zeventig jachten op één dag bezichtigen? Dat kan tijdens de Pedro-Boat oudejaarsshow van maandag 19 t/m zaterdag 24 december te Zuidbroek. Tijdens deze dagen zijn de diverse occasions scherper geprijsd. De Pedro-Boat oudejaarsshow is bedoeld voor de oriënterende bootliefhebber en vindt plaats op het 40.000m² grote terrein in Zuidbroek, vlakbij de Duitse grens. Onder het genot van een warme oliebol en glühwein of een lekker kopje koffie/thee met iets lekkers kunnen bezoekers kennis maken met de jachten in het verkoopassortiment van Pedro-Boat. Ook voor bezoekers die een nieuwe Pedro willen laten bouwen is deze oudejaarsshow een mooie gelegenheid om ideeën op te doen. Wellicht kunt u al onbezorgd varen in 2017.

De werf is tijdens deze dagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Voor de bezoekers die van ver moeten komen is er een hotel Van der Valk te Zuidbroek. Meer informatie over de oudejaarsshow is te verkrijgen bij Pedro-Boat op marketing@pedro-boat.nl. Bellen mag tel. 0598-451763.
Zomerdijk 35 | 7942 JS Meppel Tel: 0522- 258113 www.jachthavenmeppel.nl

Drentsche Kotter U vaart al een Drentsche Kotter vanaf € 190.000,of een Drentse Trawler vanaf € 219.500,-

Drentse Trawler 


Motorboten >> Editie 6 2016

Absolute/56

Princess/55

Spitsgat/Motorkotter

Directie vaartuig/16m

Lunstroo Kotter/1700

Woonkotter SOLD/17

Majesty/56

Super Van Craft/17.50

Valk Voyager/1750

Snelvarende Tender/17m

Super Van Craft/17.80

Super Van Craft/17.89

Mancini Craft/Symbol SS

Bonito/SEASCAPE 1800

Pershing/58

Sunseeker/Manhattan 56

Mulder/61 Sport

Feadship/19 Meter

Majesty/63

Bakdek Salon/20m

Nomad/65

Van Der Valk/Continental 2000 (model 1700) Woonschip/Hagenaar 2050

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s X X Ms0OLYESTERs 0ENTA$)030+s$IESELs s4EL sINFO GRANDYACHTSEU s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 119000 sI CODE € 425000

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s$IESELss4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms3TAALs$EUTZ$4 CILDIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 289000

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE € 129000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 375000

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR #!#%240+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 1895000

s X X Ms3TAALs'Ms'M sONBEKENDs4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 35000

s X X Ms3TEELs6OLVO0ENTA TAMPPKs$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 119500

s X X Ms3TEELs.%& 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 299000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES /-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 595000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA s$IESELss4EL s ADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 475000

s X X Ms(OUTs$EUTZ0+ s$IESELss4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTERs-!. 6 0+s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 1299000

s X X Ms3TAALs-!.% CYL$IESELT0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 595000

s X X Ms3TAALs"RONZs"RONZ ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 27500

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE 0+s$IESELss4ELs INFO BARNAUTICANL sI CODE € 890000

s X X Ms3TAALs-!.0+ s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 595000

s X X Ms0OLYESTERs-!.6 s X X Ms0OLYESTERs (0#20+s$IESELs s4EL sINFO GRANDYACHTSEU s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 369000 sI CODE € 1100000

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR #!#%240+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 1695000

s X X Ms3TEELs$!&CILINDER 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 159000

s X X Ms3TAALMMsXVW sXVWss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 72500

Majesty/70

s X X Ms0OLYESTERs-!. 6 0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 2190000
Waarom kiezen voor een jacht uit de Rheben serie? t &FOFJHFOUJKETEFTJHONFUFFOLOJQPPH OBBSEFIJTUPSJF t 0OUXPSQFONFUQBTTJFFOVJUFSTUFQSFDJTJF t (FGBCSJDFFSENFUWBLNBOTDIBQFOEF CFTUFNBUFSJBMFO t %PPSEBDIUUPUJOFMLEFUBJM t 6JUNVOUFOEWBBSHFESBH t ;FFSTUFSLDPODVSSFSFOEFQSJKTLXBMJUFJU WFSIPVEJOH t KBBSHBSBOUJFPQIFUHFIFMFTDIJQ "MMFTDIFQFOXPSEFOHFCPVXEOBBSXFOT WBOEFLMBOU%JUHFMEUOJFUBMMFFOWPPSIFU JOUFSJFVS PPLEFCVJUFONBUFOLVOOFO CJOOFOFFOCFQBBMELBEFS [POEFSFYUSFNF QSJKTWFSIPHJOHFOBBOVXXFOTFOXPSEFO BBOHFQBTU $VTUPNCVJMEJOPQUJNBGPSNBEVT

Klaaskamp 3, 8531 XE Lemmer www.rheben.nl tel: +31 6 23 75 73 97
Motorboten >> Editie 6 2016

10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Kempers/2200

Sunseeker/Predator 72

s X X Ms3TAALsX#ATERPILLAR s X X Ms0OLYESTERs "CYLINDER0+s$IESELs s4EL sINFO GRANDYACHTSEU s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 735000 sI CODE € 629000

Nomad/75

s X X Ms0OLYESTERs-!. 6 0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 2695000

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten BootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Majesty/77

Ferretti/780 HT

Varend woonschip/24m

Van den Andel/Kotter

Ferretti/830 HT

Sunseeker/Yacht 86

Majesty/88

Klipper/Motor 27.20

Astondoa/96 GLX

Hektrawler/UK157

Nomad/95

Majesty/101

SanLorenzo/SL 104

Majesty/105

Classic/CLASSIC STEEL MOTOR YACHT

Majesty/122

Majesty/125

Majesty/135

Majesty/155

Kempenaar/62

s X X Ms0OLYESTERs-!.6 0+s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 2795000

s X X Ms0OLYESTERs-45 6-0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 3150000

s X X Ms0OLYESTERs-45 0+s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 2500000

s X X Ms0OLYESTERs-45 6-0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 4800000

s X X Ms0OLYESTERs-456 -0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 12000000

s X X Ms0OLYESTERs-45 0+s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 1550000

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR #!#%240+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 1695000

s X X Ms3TEELs#UMMINS +4!Ms$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 295000

s X X Ms0OLYESTERs-45 6-0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 7950000

s X X Ms0OLYESTERs-45 6-0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 16000000

s X X Ms3TAALs-WMs-WM ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 68500

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR #!#%240+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 3795000

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR #!#%240+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 4595000

s X X Ms3TEELs"7!LPHA $IESEL0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 2450000

s X X Ms0OLYESTERs-456 -0+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 25000000

s X X Ms3TEELs#UMMINS 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 42000

s X X Ms3TAALs'ARDNER,7 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 195000

s X X Ms0OLYESTERs-45 60+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 5250000

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR #!#%240+s$IESELs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 9500000

s X X Ms3TAALs#UMMINS 0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 105000
Technologie waarop u kunt vertrouwen wanneer u op zee bent. Wie heeft het gestart ?

VARTAÂŽ Professional batterijen zijn zo ontworpen dat u met een gerust hart kunt uitvaren. Dankzij de hoogwaardige AGM- en Deep Cycle technologieĂŤn die het vermogen leveren waarop u kunt vertrouwen, zowel om uw motor te starten als om alle elektrische verbruikers aan boord van stroom te voorzien: zeemijl na zeemijl. Ga naar www.varta-automotive.com en vind de geschikte batterij voor uw boot.

It all starts with

HEFRA IS DISTRIBUTEUR VAN VARTA MARINE-BATTERIJEN Hefra is de grootste leverancier van batterijen voor alle mogelijke toepassingen en alle toebehoren zoals batterijladers. Hefra Hongkongstraat 25 3047 BR Rotterdam T +31 (0)88 400 90 00 E info@hefra.nl www.hefra.nl
Sportboten >> Editie 6 2016

SPORTBOTEN Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

83


sinds 1874

Chris*Craft Launch serie

Chris*Craft Corsair serie

Chris*Craft 21 Capri

Passie * Snelheid * Exclusiviteit * Hoge kwaliteit * Stijlvol

WWW.CHRISCRAFT.NL

Importeur Nederland reeds sinds 1991

Omtzigt Watersport | Industriekade 22 | 2172 HV Sassenheim | the Netherlands | +31 (0)252 - 232 604 84


Sportboten >> Editie 6 2016

Goedkope RUBBERBOOT kopen ! ! Wato /Spitfire

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE s.IEUWs4EL sMIRIAM OMTZIGTCOM sI CODE € 2450

Tour / speedboot/

s X X Ms/NBEKENDsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 2950

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 8

Vega/

s X X Ms/NBEKENDsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 1450

Yam/310 R

s X X Ms0OLYESTERs'EEN sONBEKENDs4EL sINFO VEBAWATERSPORTNL sI CODE € 950

Chris Craft/Sea Skiff 19

Brig/Falcon 275 RIB

Suzumar/290

Nimarine MX 310 /Opvouwbare RIB

Quicksilver/Quicksilver 310 air

Sea Lion 325/Console boot

s X X Ms0OLYESTERs#HRIS#RAFT -ARINE%NGINEs"ENZINEss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms2UBBERs'EENs.IEUW s4EL sINFO WATERSPORTREIN DERSNL sI CODE € 995

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 2090

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO SANDENWATER SPORTNL sI CODE € 650

Brig / NIEUW / INCL. 15 PK/Falcon 330 Sport

WWW.VONHOFBV.NL

Brig/Falcon 330 RIB

Brig/Falcon 330 Sport

Brig/Falcon 330 Hypalon incl. F15E

Brig/Falcon 360 de Luxe

Brig/Falcon 360 RIB

Grand/Golden Line 380 EF

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 4600

s X X Ms2UBBERs'EENs s4EL sINFO BOOTCENTERWILNIS NL sI CODE € 395

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 2595

Grand/Golden Line 340 EF

s X X Ms0OLYESTER2UBBER ss4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 7600

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 2505

08-03-16 10:35

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 4125

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 3035

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 6045

Mercury/340 RIB

s X X Ms0OLYESTER2UBBER s X X Mss4EL ss4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL BEEKMANBOTENNL sI CODE € 2999 sI CODE € 9575

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 7580

roughneckmarine.nl 85


SCM goedgekeurde sloten Grand/Silver Line 370 NL de Luxe

www.vonhofbv.nl

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 5415

onhof_DubbelKajuit.indd 2

Grand/S 370 L

s X X Ms0OLYESTERs-AX0+ ss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE € 5280

13-01-14 07:06

Zodiac (Bombard / Brig)/Futura Mark II Suzumar/DS 390 incl. Yamaha F40 s X X Ms2UBBERs3UZUKI0+

Vis/En Toer Boot

Shakespeare speedboot met 40pk/Mercury

Marina/Speedboot

Avon Rib/SEASPORT 400 DL

Zeer leuke speedboot!/Inclusief 60pk en trailer

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s"ENZINEs.IEUWs4EL s s4EL sINFO JACHTBEMIDDE s X X Ms2UBBERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL INFO TTHWATERSPORTNL LINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 6750 sI CODE € 2299 sI CODE € 3250

s X X Ms0OLYESTERs'EEN ss4ELsLENNART?LEU SINK HOTMAILCOM sI CODE € n.o.t.k.

Roughneck Marine/420

s X X Ms2UBBERs)EDERE BUITENBOORDMOTORPASTs"ENZINEs s4EL sINFO VDMWATERSPORTNL sI CODE € p.n.o.t.k.

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE % 4ECss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 9250

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 2975

s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3950

Grand Golden Line 500

"'"OATS"6s 

www.grandboats.nl
Sportboten >> Editie 6 2016

Luxury Rib’s by Tiger Marine

Groot zonnedek

Bowstep

Tube step

TIGER

Marine

Model 620PL

Tiger Marine Center

Nieuw tube design

Bokelweg 18 (naast A20) 3125 AC Schiedam tigermarinecenter.nl

Teak tafel Nieuw kussen design

Tigermarine2strookNEUSRECHTS.indd 1

12-01-15 14:34

Brig/Heavy Duty 410 met vloerdelen

XG Nautic/RIB

Grand/S 420 NL

Zodiac/Yachtline 420 De Luxe Met 20pk Y Geen idee/Klein

s X X Ms2UBBERsONBEKEND s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 3975

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA"& ,245ss4EL s INFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE € 15999

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA"& $sONBEKENDs4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 5450

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA &"%,0+ss4EL sINFO SERRYCOM sI CODE € 7500

Sea Lion 420 Sports/Console boot

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 4225

Grand/Silver Line 420 NL de Luxe

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 6250

Shakespeare 430/Speedboot

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND ss4ELsVONNY LIVE s4EL sVZELSTWATERSPORT NL GMAILCOMsI CODE € 2450 sI CODE € 100

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Lodestar NSA 430 rubberboot

s X X Ms0OLYETHYLEENs(ONDA TAKTINJECTIE0+s"ENZINEsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOMsI CODE € 6350

Beekman/450

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3975

Fletcher 140 GTO/Supersport 60pk! speedboot

dnayachtinsurance.nl

Brig/Falcon 450 de Luxe

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 7050

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 3950

Brig / NIEUW //Falcon 450 PRO INCL. 50 PK

s X X Ms0OLYESTER2UBBER ss4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 14790

roughneckmarine.nl 


88


Sportboten >> Editie 6 2016

Uw RIB verkopen ? contact met foto leo@kewi.nl

Zodiac/Cherokee

s X X Ms0OLYESTERs'EEN ss4EL sINFO ZUIDWAARDNL sI CODE € 3750

Promarine/470 rib

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY &FOURSTROKE%&)ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 9900

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 2

Grand inflatable/470 RIB

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA FOURSTROKEss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 8950

08-03-16 10:28

Ryds/478 GT

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEs s4EL sKRISTALUST HETNETNL sI CODE € 9000

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Stingray/220SX

dnayachtinsurance.nl

Selva/480 Rib

s X X Ms0OLYESTERs0K -ERCURYss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE € 8750

Campion/485 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE % 4EC0+s"ENZINE TAKTBs s4EL sKORTGENE SCHEPENKRINGNLsI CODE € 16000

WWW.VONHOFBV.NL

Brig/Falcon 500 de Luxe

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 9175

Brig Falcon 500 de Luxe INCL. 60 PK

s X X Ms0OLYESTER2UBBER ss4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 17300

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER0+s"ENZINE s"OUWJAARs4ELs%MAIL*OHNLAUMEN PLANETNL sI CODE € 16500

Style/160 Bowrider

Style/160 Bowrider new

Grand/Golden Line 500 LF de Luxe

Bayliner/175

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs s4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 3999

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 13890

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI$& !4,ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 12900

s X X Ms&ERROCEMENT s-ERCRUISER0+s'ASOLINEs s4ELsDINAH HEMAILNL sI CODE € 4999

Sylva/

s X X Ms/NBEKENDsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 5950

roughneckmarine.nl 


Larson speedboot 120pk OMC/Nette boot 51646

Starcraft Eurostar/Elite 170 Bowrider

Grand/Silver Line 520 de Luxe

Vega/Tornado GTS

Achilles/SU15, 5,20meter Hypalon

Renken 1700 Elite speedboot

Glastron/SX 175

Boesch/530 Competition

Sea Ray/175 Bowrider

Grand/Silver Line 550 de Luxe

Glastron/GTX 185

Bernico/18

s X X Ms0OLYESTERs/-# 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 4750

Brig/Navigator 700

s X X Ms0OLYESTER2UBBER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTER2UBBERs"OUWJAARONBEKEND sONBEKENDs4EL sINFO s4EL s%MAILINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 34230 BEEKMANBOTENNL sI CODE € 9255

s X X Ms2UBBERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sMARCOBON PLANETNL sI CODE € 3500

Malibu/21 Xti

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKIDF ATLss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 7900

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 11500

s X X Ms0OLYESTERs/-#&ORD 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 5750

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s X X Ms(OUTs#RUSADER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ONSOON0+s"ENZINs"OUW 0+s"ENZINEss4EL "OESCH-ARINE0+s"ENZINEs JAARs4EL s%MAILADMIN BESTBOATSNL s4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 29900 sINFO WSCJANDEGROOTNL sI CODE € 9950 sI CODE € 16500

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 7990

Glastron/GLS 215

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 17325

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs-OTORNIET s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTALTR'8)60+ ,TR4+30+s"ENZINEs INBEGREPENss4EL  s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO VALCKXWATERSPORTNL sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 34500 s4EL sINFO VALCKXWATER SPORTNLsI CODE € 29900 sI CODE € 4500
Sportboten >> Editie 6 2016

RUBBERBOTEN EN RIB’S onderhoud en reparaties

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 5

Style/265 Open

08-03-16 10:31

Zodiac/PRO OPEN 550

Glastron/GX 185 Bowrider

Chaparral/18H20 met 3.0 liter

Sea Lion 560 sports/Console boot

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOs"OUWJAAR.IEUW 0+s.IEUWs4ELsM s4EL s%MAILINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 85000 KOOIJ ZODIACMARINENL sI CODE € p.o.a.

Mariah/SX 18 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 12950

Glastron/GX 185

s X X Ms-ERCURY-0) s"ENZINEss4EL s INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 18900

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE sONBEKENDs4EL sINFO KLOPWATERSPORTNL sI CODE € 35950

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO LITERPKss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 13900

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 7960

SCM goedgekeurde sloten Wellcraft 186S/Speedboat inboard 190pk Mariah/SX18 s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 10750

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEs s4ELsMARCOPETRABUCHNER GMAILCOMsI CODE € 12750

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

Glastron/GX 185 Bowrider

Brig/Navigator 570 inclusief 115 PK

Brig/Falcon 570 de Luxe

Wellcraft /Excaliber

Brig/Eagle 580

Bayliner/185 bowrider Sport

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO '8) 0K6ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 13950

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL s+AWARIJDER HOTMAILCOM sI CODE € 10900

s X X Ms0OLYESTER2UBBER ss4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 26850

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 21140

13-01-14 07:06

Nimarine rib/580

s X X Ms0OLYESTER2UBBER s X X Mss4EL sONBEKENDs4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL BEEKMANBOTENNL sI CODE € 9950 sI CODE € 13845

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 16850

roughneckmarine.nl 


10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten ootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

Glastron/MX 195 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO LITERPKss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 13900

Glastron boats/GT-185 Bowrider

Karnic/2050 Walk-Around

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs ,8PKss4EL s s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 19750 sI CODE € 36299

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Sea Ray/190 Sport incl. Mercruiser 4,3

Boesch/C84 Compertition

Arriva Bayliner/2000

Regal Boats/2000 Bowrider

Quicksilver/600 Commander

Frauscher/606 Riviera

Brig RIB Inflatable/N 610 Navigator

Bayliner/2051 Sport

Style/210

Navara Ghostrider/

s X X Ms"ENZINEs s4EL  sMAIL s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 25750 sI CODE € 24900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY &OUR3TROKE%&) TAKT0+s%UROLOODVRIJ ss4EL sWEHMEYER PLANETNLsI CODE € 14900

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 22950

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s0ETROLss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 45500

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 5995

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 6ERADOElss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 34900

s X X Ms/NBEKENDsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 13750

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)6 PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 24900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 7900

WWW.VONHOFBV.NL

Brig/Falcon Rider 620 SHOWROOMMODEL!

Style Fibrafort/200 Bowrider

Viper/203

Glastron/GT 205

Four Winns/210 H Bowrider

Style/210 Bowrider BLACK

Fletcher 21 arrowbolt

Phantom/Waterski boot

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE s X X Ms2UBBERs'EENs.IEUW $',% 4ECsONBEKENDs4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL s4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 11900 sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)$43 PK"Rss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 25900s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE € 22950

s X X Ms-ERCRUISER-0) s"ENZINEss4EL s INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 32500

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEsONBEKENDs4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 8950

s X X Ms-ERCRUISER4+3 ss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 22000

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEs s4ELsMAXIM HOTMAILCOM sI CODE € p.o.a.


Sportboten >> Editie 6 2016

Sessa/21 Islamorada

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA& ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 21500

Hydro Sport Rib/VFi 646 RIB new model Hydrosport/Rib 646 s X X Ms0OLYESTERs-AX PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 18900

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI $&%&)VIERTAKTss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 28900

roughneckmarine.nl

Roughneck_Kajuit.indd 5

Karnic/2255 Cabin

Glastron/GLS 215

Bayliner/212 / 652 Cuddy Cabin

Style boats/215i Cabin

Style nieuw/215 Outboard

Lion marine rib/6.6- AANBIEDING

A.G.A. Marine/640 Spirit zonder motor

Sea Ray/220 Signature

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL '8)0+s"ENZINEss4EL sI CODE € 33940 sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 32900

s X X Ms0OLYESTERs s X X Mss4EL s4EL sINFO BOATSERVICEDAN sINFO AVRWATERSPORTNL NIJSNL sI CODE € 16950 sI CODE € 21900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0) 6 PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 16900

14-01-16 11:43

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 21500

s X X Ms0OLYESTERs:ONDER s X X Ms0OLYESTERs MOTORss4EL sINFO s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 12800 sI CODE € 29900

"'"OATS"6s 

www.brigboats.nl 

Sportboten >> Editie 6 2016

ADVENTURE RIB’S

nieuwe en overjarige modellen 2,60 t/m 6,50 extra korting !!

Glastron/GT 225

s X X Ms6OLVO0ENTA0+ s"ENZINEss4EL s INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 23900

Bayliner/2152 Cuddy Cabin

s X X Ms0OLYESTERs/-# #OBRA PKss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 6750

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 10

Stingray/230 SX

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL s THOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE € 22950

Nordkapp/Enduro 705

s X X Ms0OLYESTERs ss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE € 33200

Viper/243

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,-0)"RAVO)))s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 58000

roughneckmarine.nl

Roughneck_Kajuit.indd 6

08-03-16 10:36

Bayliner/2355 Ciera

Stingray/220 DR

Glastron/GT-229 Cuddy Cabin

Duarry/Raider 730 Vst

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 60+s"ENZINEs s4ELsKIWIJENS GMAILCOM sI CODE € n.o.t.k.

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,PK!LPHAOss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 49900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL s INFO BOATINGWORLDALMERENL sI CODE € 24500

s X X Ms(YPALON.EOPREEN s%VINRUDE0+s"ENZINEs s4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 32500

14-01-16 11:43

Monterey/242 Cruiser

Monterey/244 FSX Bowrider

Saver/Riviera 24

Monterey/258 SuperSport Bowrider

Maxum/2400SCR

Chris Craft/Corsair 25

Sea Ray 240/Sun Sport SSE

Fairline/Fury 26

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 27000

s X X Ms-ERCRUISER,8 60+ss4EL s INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 14900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Mss4EL ,ITER6 PK"Rss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 22950 sI CODE € 59500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sRPORTHEINE HOTMAILCOM sI CODE € 68000

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -!'0+s"ENZINEs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE € 39950

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0) ss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNL sI CODE € 14900

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Sunseeker boats/27 Hawk

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA X0Kss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 19500

Sunseeker/Hawk 27

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+ss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 26900

dnayachtinsurance.nl 


HENGELSPORT & BOTENBEURS DE GROOTSTE VAN EUROPA!

ng

el

nd e

so

he

350 HENGELS PER DAG*

r d e 16 j a a r.

Gratis

vo o

er

*E l k e d a g g r a t i s

VR 2 DEC ZA 3 DEC ZO 4 DEC

20.000 m2

10.00 - 17.00

160 INTERNATIONALE BEDRIJVEN

r de

b ez e er s te 3 5 0

oe

k

Bestel nu uw kaarten online met € 3,00 korting en maak KANS OP EEN VISREIS T.W.V.

€ 3000,-

JAARBEURS UTRECHT WWW.HENGELSPORTBEURZEN.NL 


Sportboten >> Editie 6 2016

SCM goedgekeurde sloten Chris-Craft/Concept 27

s X X Ms'20s6OLVOPENTA6 %&)0+s0ETROLss4EL sINFO BINNENBOORDMOTORNL sI CODE € 22750

Sea Ray/280 Sun Sport

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -AGNUM-0) 60+s"ENZINE ss4ELsINFO BARNAUTICANLsI CODE € 32500

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

13-01-14 07:06

Monterey/275 SY

Grand Golden Line 850 INCL. 330 PK

Four Winns/278 Vista Cruiser

Maxum/2700 SCR

Maxum/2900 SCR Cruiser

Sealine/290 ambssador

Bayliner/2855 ciera sunbridge

Boesch/900 Riviera De Luxe

Jeanneau/NC9, Diesel voorraad

Beneteau/9.80 Antares

Meridian Yachts/341 Sedan

Jeanneau/NC11

Jeanneau/NC-11

Regal 3760/

Bavaria/37 sport ht met 2x D4-260

Sunseeker/37 Tomahawk

Parker Ribs/1600 Interceptor

Sunseeker/Predator 75

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -AG-0)" Pss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTER2UBBER sONBEKENDs4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTERsX6OLVO 0ENTA'I PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 31900

s X X Ms0OLYESTERsX s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER-ERCRUISER6ss4EL s"ENZINEs s"ENZINEss4EL s sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 24950 THOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE € 37900 sI CODE € 34450

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $ $UOPROPss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 186900

s X X Ms0OLYESTERsX6OLVO $ $03ss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 159500

Sunseeker/Thunderhawk 43 MKII

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+ss4EL s INFO OCEANSCOM sI CODE € 64500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 71000

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE ss4EL sINFO KLOPWATERSPORTNL sI CODE € 112500

s X X Ms0OLYESTERHYPALON ORCA s6ARIABELs6ARIABELsONBEKEND s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTERs#UMMINGS "4!XPKDIESELMss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNLs I CODE € 99850

s X X Ms0OLYESTERs$IESEL ss4EL sINFO KLOPWATERSPORTNL sI CODE € 139950

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE € 395000

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEs s4ELsSBGOLDGROUP GMAILCOMsI CODE € 41500

s X X Ms(OUTs-ERCRUISER6 -0)0K0+s"ENZINEs s4EL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 264950

s X X Ms0OLYESTERsX6OLVO $$IESEL$UO 0ROPss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 239000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO PENTAs"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE € 49500

roughneckmarine.nl 


Laurens Koster

Evinrude E-Tec G2 Introductie 150 – 200PK platform Twee jaar terug bracht Evinrude een serie outboards op de markt die in design, techniek, emissie en brandstofverbruik als revolutionair gezien kunnen worden. De 200tot 300PK motoren hebben alle toegedichte kenmerken inmiddels bewezen waarmee Evinrude de tijd rijp achtte een tweede serie te introduceren. In de populaire klasse van 150 tot 200pk hebben liefhebbers van mooi, snel en zuinig nu ook echt iets te kiezen. De plaats van handeling bleef gelijk. Net als twee jaar geleden vormde een herfstig en verlaten Lago Maggiore het decor waar we met een 15-tal boten de nieuwe Evinrudes aan de tand konden voelen.

Technisch zijn de E-Tec G2 motoren gebaseerd op de aloude 2-takt techniek. Toch is er een cruciaal verschil met vroeger. In plaats van carburateurs heeft Evinrude een high-tech, elektronisch geregelde, directe benzine-injectie ontwikkelt. Hiermee zijn alle bezwaren die aan de oude techniek kleefden, volledig weggenomen terwijl de voordelen juist beter benut worden. In zijn klasse is de nieuwe Evinrude sneller, zuiniger, schoner en scherper geprijsd. Van een 2- takt kun je daarom niet meer spreken, het zijn E-Tec motoren, met G2 als aanduiding van een adembenemende vormgeving.
Sportboten >> Editie 6 2016 Design Het lijkt misschien wat onbelangrijk maar het uiterlijk van een outboard kan zomaar een dealbreaker zijn wanneer de vorm niet bij het lijnenspel van een boot past. Outboards met veel vermogen worden steeds populairder ten koste van inboard benzinemotoren. Natuurlijk ook omdat het technisch verder doorontwikkelde machines zijn maar vooral omdat een moderne aangehangen motor een aantrekkelijke vormgeving heeft die gezien mag worden. Evinrude’s G2 outboards steken daar nog eens met kop en schouders bovenuit. Strakke lijnen en een kleurstelling die afgestemd kan worden op het kleurschema van de boot maken van deze compacte machines een aangenaam opvallende verschijning. Achter de wegneembare zijpanelen is een 2,7L-V6 het kloppend hart in een 150- 175- of 200PK uitvoering. Hydraulische besturing met een dynamische stuurbekrachtiging is volledig geïntegreerd in de motor. Instelbaar is de weerstand die je voelt aan het stuur, zwaarder naarmate de snelheid oploopt. De gashendel heeft eenzelfde mogelijkheid. Trimmen gaat verder volautomatisch, of manueel met een druk op de knop. De integratie van deze onderdelen in één machine houdt de aansluiting beperkt tot een enkele slang waarin de kabels. Ook zijn er geen after market producten meer nodig voor besturing en bediening. Het gevolg is een superstrakke rigging zonder losliggende kabels of aangebouwde onderdelen.

Zuinig en schoon zijn geen loze kreten. E-Tec injectie is tot veel in staat. Door een exacte hoeveelheid benzine op het juiste moment in te spuiten is een E-Tec G2 ongeveer 30% zuiniger dan een vergelijkbare 4-takt outboard, volgas is dat verschil zelfs 40%. Aanbevolen is benzine met een laag octaangehalte, tevens de goedkoopste aan de pomp. Het prijsverschil tussen super en gewone benzine financiert de verbruikte olie waar een Evinrude zijn smering uit haalt. Wat blijft zijn veel meer mijlen op een volle tank. De emissies van de nieuwe Evinrude’s zijn ook de laagste in hun klasse. Gecombineerd is het verschil met andere 4-takt’s 15 tot 150%. Wanneer je naar de uitstoot van koolmonoxide kijkt is het in dezelfde vergelijking niet meer in een percentage uit te drukken. 1200PPM is de officiële grens waarboven inname van dit reukloze gas levensbedreigend wordt. 720PPM is de waarde die een Evinrude stationair uitstoot. De andere merken zetten daar een getal rond de 50.000PPM voor neer.
Vanuit iedere positie waar de gashendel in staat toont de Evinrude een excessieve acceleratiedrift. Het geluid wat daarbij geproduceerd wordt is niet zozeer luid, eerder agressief. Tot wind en water het overstemmen en er een sonore zoemtoon op de achtergrond overblijft. Maar je kunt er natuurlijk ook rustig mee varen. De aanvangssnelheid is zelfs aangenaam laag evenals de stationaire geluidsproductie. In vergelijk met de zwaardere modellen maakt de nieuwe serie stationair nauwelijks geluid. Vissers kunnen er mee trollen zonder extra elektromotortje op de boeg.

Een direct gevaar kleeft daar nu ook weer niet aangezien het rap vervliegt. Het geeft echter wel aan hoe milieuvriendelijk deze motoren zijn. Zuinig en milieuvriendelijk zijn meestal geen eenheid met prestaties. Toch lijden deze op geen wijze onder de mooie waardes die verbruik en uitstoot laten zien. Integendeel. Bij een E-Tec outboard is iedere tweede slag een arbeidsslag. Bij een 4-takt is dat iedere vierde slag. Hierdoor denkt een 4-takt eerst heel even na voor hij het volgas commando van de baas opvolgt. Bij een Evinrude E-Tec is er geen sprake van nadenken, die gaat er direct vandoor. Het koppel ligt zo’n 30% hoger dan bij andere motoren. En veel koppel heb je nodig om een boot vlot uit de startblokken te krijgen. Van stationair tot het middengebied zijn de prestaties dan ook indrukwekkend. De schop in je rug die dan nog krijgt wanneer je volgas geeft grenst aan het ongelofelijke.In het onderhoud vragen de nieuwe motoren nauwelijks aandacht. Eens in de vijf jaar is een servicebeurt voorgeschreven. Maar regelmatige inspectie blijft natuurlijk noodzakelijk. Achter de zijpanelen kom je overal bij. Van bougies tot waterscheider van de staartolie. De olietank is goed voor ongeveer 50 vaaruren, via een vuldop onder een paneel aan de bovenzijde vul je deze bij. Aan het einde van het seizoen geef je de motor zelf een winterbeurt met een druk op de knop. Op plaatsen waar corrosie mogelijk is worden dan extra gesmeerd waarna lang stilstaan of lage temperaturen geen probleem opleveren. Weer tot leven wekken is net zo eenvoudig, gewoon starten en wegvaren. Met deze functie is het makkelijker genieten van een onverwachte nazomer of een vroeg voorjaar. Specs Evinrude E-Tec G2 - 150 – 150HO – 175 – 200PK Motortype: V6 - 66° E-Tec Boring x slag: 86 x 78,7 mm Cilinderinhoud: 2744 cc Overbrengingsverhouding: 2,17:1 Toerentalbereik: 5000 – 6000 rpm Gewicht: 245 kg Kleur: 5 basiskleuren in 400 verschillende combinaties Prijs: v.a. € 18.449,Voor meer informatie en dealeradressen: www.brp.com


Sloepen >> Editie 6 2016

SLOEPEN Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

101


Maak uw Topcraft of Oud Huijzer uniek!

AVR Watersport biedt u vele soorten teak.

AVR Watersport BV Coenecoop 139 | 2741 PJ Waddinxveen | The Netherlands + 31 (0)182 - 392 403

www.avrwatersport.nl 102


Sloepen >> Editie 6 2016

Uw SLOEP verkopen ? contact met foto leo@kewi.nl

Antaris/Outboard 400

Kruger/4,00 de luxe

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEss4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 2999

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 1

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sINFO KOMDUURWATERSPORTNL sI CODE € 2750

08-03-16 10:28

nautamaritiem.nl Adria/400 vaarklaar

Texas/420

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEss4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 3999

s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON 0+s"ENZINEss4EL s#HRIS "LOKKENKARNL sI CODE € 4750

Voor nieuwe en gebruikte boten, trailers en motoren.

Nauteakos/530

Whaly/New Classic

s X X Ms0OLYESTERs3OLE0+ s$IESELss4EL s MIRIAM OMTZIGTCOM sI CODE € 17950

s X X Ms0OLYETHYLEENs(ONDA 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO DEBIESBOSCHINNL sI CODE € 4999

Oud Huijzer sloepen

Admiral /440 Classic

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 3950

Oedsmawei 24-h 9001 ZJ Grou 06-11591875 info@bj-boten.nl www.bj-boten.nl

Lago Amore/450

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 4795

SCM goedgekeurde sloten Admiral/450

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 4795

www.vonhofbv.nl

Sea Lion 460A incl kussenset!

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sVZELST WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 5995

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

13-01-14 07:06

Clever/465

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 7995

Lago Amore/475 XL

dnayachtinsurance.nl

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 4695

103


Onbekend/PM450

Rebel/470

Admiral/470XL

Admiral/470 Classic

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sINFO ROZEBOOMWATERSPORTNL sI CODE € 7950

Admiral/565 Tender

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTER s'EENs"OUWJAAR.IEUWs4EL s%MAILINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE

Kruger/480XL

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 4750

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL € 4950 € 8950 sI CODE

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4ELs INFO SUYDERSEESLOEPENNL sI CODE € 3395

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 4150

Oud Huijzer/471

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sMIRIAM OMTZIGTCOM sI CODE € 4950

WWW.VONHOFBV.NL

Oudhuijzer/471 basic

Oudhuijzer/471 Tender

Admiral/475

Oudhuijzer/480

Oud Huijzer/480 *inclusief motor*

Oudhuijzer/480

Oudhuijzer/480

Topcraft/484 Limited

Topcraft/484 Exclusive Edition

Lago Amore/480

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs'EEN s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL s.IEUWs4EL sI CODE € 4950 sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 4950

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 10995

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 8495

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s X X Ms.IEUWs4EL s.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 8495 sI CODE € 5495

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 8495

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 4895

nautamaritiem.nl s X X Ms0OLYESTERs'EEN s X X Ms.IEUWs4EL s.IEUWs4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL BJ BOTENNL sI CODE € 5495 sI CODE € 6295
Sloepen >> Editie 6 2016 PERSBERICHT

Het is nu de tijd om uw bootkussens te laten stofferen

In Veenendaal vindt U de showroom en werkplaats van Stoffeerderij van Viegen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het op maat maken van kussens en het stofferen van meubels. Het bedrijf is in 1996 begonnen met het stofferen van meubels. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid en heeft inmiddels 4 stoffeerders in dienst. De stoffeerders hebben meer dan 30 jaar ervaring. De werkzaamheden zijn zeer uitgebreid. Of het nu gaat om bootkussens, caravankussens, meubels, matrassen, hoofdborden, maar ook op maat gemaakte dekzeilen. Complete speedboten worden voorzien van nieuwe kussens en vloerbedekking. “Wij kunnen veel hier in het bedrijf, want alle kussens maken we zelf in model. Geen opdracht is ons te gek en we hebben een enorme collectie stoffen in huis van bekende merken als Vyva Fabrics,de Ploeg, Kvadrat, Gabriël, en Romo. Ook hebben we leer van o.a. Ohmann en Hulshof en Sunbrella stoffen voor de buitenstoffering. Dat is allemaal te zien in onze uitgebreide showroom die ook op zaterdagmorgen open is. Wij gebruiken verschillende soorten koudschuim om de matrassen, kussens en meubels op te vullen of geheel te vervangen, zodat ze aan de wensen van de gebruiker kunnen worden aangepast. En combineren daarbij verschillende hardheden. Bij iemand die wat zwaarder is gebruiken we een wat steviger koudschuim met daarop een zacht aanvoelende toplaag, zodat het toch comfortabel zit of ligt en voldoende steun geeft. Dat is belangrijk want mensen zitten vaak langere tijden op een boot en je wil toch comfortabel zitten. En we kunnen alle ronde vormen zelf snijden,

zodat het originele model volledig behouden blijft Concurrerende prijzen Bij Stoffeerderij Van Viegen werken ze niet alleen aan kussens en banken voor de boot of caravan. Ook banken, fauteuils voor thuis en kantoor worden hier opnieuw gestoffeerd. Verder maakt de stoffeerderij hoofdborden op maat zoals de klant dat wenst. Hierbij zijn verschillende modellen zoals capiton mogelijk. Van een lekkere stoel of bank neem je niet graag afscheid maar de stof verslijt wel door de jaren. Of er is een emotionele band met het meubel omdat het een erfstuk is. En dan wil je dat wel laten stofferen door een ambachtsman die alles tot in de puntjes uitvoert. “Wij hebben een goede prijskwaliteit verhouding. Het is een kwestie van goed opmeten, de juiste calculatie maken en eerlijk zijn tegenover je klanten. Dan kun je een goede prijs maken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de stoffen of het werk zelf. Het is nu de tijd om het interieur te laten vernieuwen. “Mensen wachten vaak tot het voorjaar voordat ze hun kussens of banken willen laten overtrekken. Doe dat vóór het vaarseizoen, dan heb je er in het vaarseizoen veel plezier van!” Via de website www.stoffeerderijvanviegen.nl kan een offerte aangevraagd worden waarna contact kan worden opgenomen om de details te bespreken. Op de website kan je via een programma ook stoffen selecteren en die op voorbeeld foto’s projecteren. Als er een principe akkoord is komen we ter plekke de maat opnemen en spreken de levertijd af.” Stoffeerderij Van Viegen is een CBW erkend bedrijf.

Stoffeerderij van Viegen Einsteinstraat 21 B 3902 HN Veenendaal 0318 556642 info@stoffeerderijvanviegen.nl www.stoffeerderijvanviegen.nl
Bellus Boats

Jachtwerf Daniël

Producer and dealer of Bellus Boats in The Netherlands. On our site we offer you a look at our yacht dockyard as well as in our shop with its extensive range of boat equipment.

The Bellus 580: Has been on the market since 1984 and has continuously been modernised. This splendid, traditional sloop has a powerful 11 or 25 hp Vetus diesel engine at its disposal. POWERED BY DIESEL

Apart from that a 4 hp electric version is available.

The Bellus 750: Pieter Beeldsnijder has designed a modern version of the traditional Dutch longboat, a strong open boat that was used to bring officers to the shore in earlier days. And this is still obvious: officers are keen on comfort indeed and therefore the Bellus 750 offers unknown sailing qualities and stability, even under the most extreme circumstances.

POWERED BY DIESEL

Jachtwerf Daniël Koperweg 7 • 2401 LH Alphen aan den Rijn • +31 (0)172-422219

www.bellusboats.nl
Sloepen >> Editie 6 2016

SLOEPEN Stalling en onderhoud Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 3

Icelander/23

08-03-16 10:29

Lago Amore/495 Lounge

SeaWave 510/Sloep

Lago Amore/510 Lounge

Oudhuijzer/510 met afsluitbare cabine

Rebel/530 XL

Oud Huijzer/510

Oudhuijzer/510

Frie Style/510

s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs,OMBARDINI0+s$IESELs"OUW sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sVZELSTWATERSPORT JAARs4EL s%MAILINFO BBSWATERSPORTNL € 6295 GMAILCOM sI CODE € 19450 sI CODE sI CODE € 5995

s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms0OLYESTERs sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL sI CODE € 6895 LANDNL sI CODE € 9895

Oudhuijzer/720 diesel

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUSs"OUWJAAR.IEUW s.IEUWs4ELsINFO s4EL s%MAILINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 33950 SUYDERSEESLOEPENNL sI CODE € 5995

Watercraft/510

s X X Ms0OLYESTERs6ETUSBJ 0+s$IESELss4EL sPKUIJPER HOTMAILCOM sI CODE € 14800

Prachtige ARIE WIEGMANS AW16

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 11995

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 9895

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 9895

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEss4EL sINFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 7900

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Quicksilver/500 Fish

s X X Ms0OLYESTERs"UITENBOORD MORTOR-ARINER3ERIE0+s"ENZINEs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMID DELINGNLsI CODE € 8249

Lago Amore/530 Lounge

dnayachtinsurance.nl

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 8399
Antaris/RB 27

Maril/950 Classic

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUW s4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL JAARs4EL s%MAILINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39990 sI CODE € 109000

Antaris/520 Sloep

s X X Ms0OLYESTERs6ETUSPK DIESELss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 13750

Wellevlet/520

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELsONBEKENDs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 6999

Kruger/520

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 6950

Het Sloepencentrum van de regio.

Admiral/525 Classic

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 6950

nautamaritiem.nl

495

Vaarklaar voor:

€ 9.950.00

Meest complete sloep in zijn klasse! Hoge Rijndijk 217, 2382 al

T (071) 589 26 06

Zoeterwoude-Rijndijk,

E info@nautamaritiem.nl

16 NM BOTEN Halve.indd 

1

nautamaritiem.nl

8 1968 - 2016

13-04-16 09:51


Sloepen >> Editie 6 2016

SCM goedgekeurde sloten Oudhuijzer/530

Lifestyle/530

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms.IEUWs4EL s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 11995 sI CODE € 6950

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

Oud-Huijzer (Corisiva)/530 sloep incl. 15 PK

Oud-Huijzer/530 sloep

13-01-14 07:06

Nicki/530 bun

Oudhuijzer/530 Bun

Oud Huijzer 530 Sloep 15pk 4takt Honda Oudhuijzer/540 diesel s X X Ms0OLYESTERs(ONDA 0+s"ENZINEss4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 12850

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms.IEUWs4EL s.IEUWs4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO AVRWATERSPORTNL BBSWATERSPORTNL sI CODE € 23950 sI CODE € 8699 sI CODE € 23950

Oudhuijzer/540 Diesel

Lago Amore/545

Winsome 550 met inboard Vetus Diesel

Winsome/550 Vlet

Z- Eiken sloep/550

Reddingsloep/5.50

Wiedesloep /560

Lago Amore/560 bun

Lago Amore/560 Diesel

Sloep/Speedboot

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 11995 sI CODE € 12900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 6999

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s X X Ms.IEUWs4EL s X X Mss4EL 0+s$IESELs.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO AVRWATERSPORTNL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 32995 sI CODE € 18495 sI CODE € 29995

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms.IEUWs4EL )NBOARD0+s.IEUWs4EL s sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO AVRWATERSPORTNL INFO TTHWATERSPORTNL sI CODE € 9495 sI CODE € 19995 sI CODE € p.n.o.t.k.

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 11995

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 12500

s X X Ms(OUTs'EEN sONBEKENDs4ELsINFO MEYERJACHTBETIMMERINGENNL sI CODE € 3999

Oud Huijzer Experience center (bij ons alle modellen te zien)

WWW.OMTZIGTWATERSPORT.NL Oud Huijzer 575 aktie model

Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (Z/H). 0252 - 232 604

Oud Huijzer 570 Tender
Ja

Ik word abonnee

2

OP HET WATER VRIENDSCHAP EN

ONTSPANNING SLOEP! 2016 2016s2sJAARGANG 1

JAARGANG 1 PRIJS € 9,50 SAMEN EN ALLEEN KABBELEN

BIJ ZONSONDERGANG KIJKEN NAAR

DE HORIZON HEEREN EEN TIJDSCHRIFT VOL BELEVING RONDOM SLOEPVAREN EN MEER!

OP HET WATER ETEN EN DRINKEN DAUW EN DRUPPELS WOLKEN ZON WIND EN GOLVEN VRIJHEID LINNEN LIJNEN BOEIEN EN BINDEN BUBBLES EN BIER

T I J D S C H R I F T

SENSUEEL EN STOER DAEMES OP DE GOLVEN RUST EN uitgeverij

STILTE STAD EN LAND

Drie nummers voor

25.–

daemesenheeren.nl

Voorwaarden abonnement SLOEP! • Een jaarabonnement kost € 25,– waarvan twee keer een digitale- en één keer een printversie verschijnt. • Nieuwe abonnementen kunnen op ieder moment ingaan. • Een abonnement wordt aangegaan voor de opgegeven periode en wordt daarna – behoudens opzegging – automatisch verlengd. • Opzegging kan, met inachtneming van een opzegtermijn van een maand, via mail of schriftelijk. • Kijk voor onze uitgebreide voorwaarden op daemesenheeren.nl

110


Sloepen >> Editie 6 2016

BUITENBOORDMOTOREN onderhoud en reparaties

Clever/565

Oudhuijzer/575 Luxury

s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 10995 sI CODE € 10795

Rotterdam

Kewi_Kajuit_2016.indd 4

08-03-16 10:31

Life Style Sloep/570 Tender

Oudhuijzer/568 Tender

Oudhuijzer/568 Tender

Oudhuijzer/570 Tender

Oudhuijzer/568 Tender

Life Style Sloep/570 Tender Primeur

Oudhuijzer/575 Luxury

Oud-Huijzer (Corsiva)/575 Luxury sloep inclusief 15 PK

s X X Ms0OLYESTERs3OLE s X X Ms.IEUWs4EL CILINDERPKDIESELss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 12595 sI CODE € 16900

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 12595

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS DIESELCILINDERPKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 19950

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 12595

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 10795

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 12995

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sI CODE € 14995

One Off/Mahoniehouten sloep

Topcraft (Oud-Huijzer / Corsiva)/600 Exclusive INCL. Vetus diesel

Oudhuijzer 600/Inboard Vetus Diesel

Icelander/20 E-GO

Beenakker/Vlet 600

Topcraft/605 TENDER

Lago Amore/610 bun

Liberty 610/Met motor en accessoires.

Troll 20/Zeer leuke Noorse Spitsgatter

Saga/20

s X X Ms(OUTs"UKH0+ s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 7850

s X X Ms3TAALs6OLVO0+ s$IESELsONBEKENDs4EL s INFO BJ BOTENNL sI CODE € 9999

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELs.IEUWs4EL s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BEEKMANBOTENNL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 18950 sI CODE € 29995

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s X X Ms.IEUWs4EL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL sINFO AVRWATERSPORTNL LANDNL sI CODE € 11495 sI CODE € 13395

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sZEEWOLDE SCHEPENKRINGNL sI CODE € 24500

s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON TAKT0+s"ENZINEsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT GMAILCOMsI CODE € 7995

nautamaritiem.nl s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO MEESTERNAUTICNL sI CODE € 6900

s X X Ms0OLYESTERs!LBIN ss4EL sINFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 8950

111


Oud Huijzer/620 Sloep

Bootsmansloep/21 hybride

Moonday/21 sloep

Langweerdersloep/-

Winsome/650 Sloep

Roamer Grachtenvlet/Vlet

Zarro/Master 22 WB

Moonday/21 CS

Eurosloep/6.60 Unique

Bullit /660 Olympic tender

Oudenrijn /660 Deluxe

Type/Breedendam

Bredendam/690 Exclusief

Roamer Grachten Vlet/Vlet

Oud Huijzer 700 Tender VAARKLAAR

Oud Huijzer/700 Tender

Alure/700 Stuurwiel

Oudhuijzer/700 Tender

Makma/Loungevlet

Oud Huijzer 700 Cabine

Oud Huijzer/700 Cabine

Oud Huijzer 700 Cabine

Makma/700 Vlet

New Xperiance 700 RE/Elektro Sloep - Vlet

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI$& !23%&)ss4EL s INFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 16900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ELEKTRISCHs$IESELss4EL sINFO GOOSWATERSPORTNL sI CODE € 39500

s X X Mss4EL s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA sINFO AVRWATERSPORTNL 0+s"ENZINEss4EL sI CODE € 47995 sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 9950

s X X Ms3TAALs6ETUS MITSUBISHI0+s$IESELs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE € 37900

s X X Ms(OUTs9ANMAR0+ s$IESELss4EL s ZEEWOLDE SCHEPENKRINGNL sI CODE € 35000

s X X Ms!LUMINIUMs3ELVA 0+s"ENZINEss4EL sINFO PRINSVANORANJENL sI CODE € 29950

s X X Ms0OLYESTERs9AMAH& "%4ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 34900

112

s X X Ms!LUMINIUMs6ETUS 0+s$IESELss4EL s INFO MAREDMARINENL sI CODE € 42750

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sPEEKWES TELFORTNL sI CODE € 12000

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO BJ BOTENNL sI CODE € 19950

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL s INFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 29950

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS $IESELPKMOTORss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 22500

s X X Ms0OLYESTERs.ANNI s$IESELss4EL sINFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 26250

s X X Ms0OLYESTERs.ANNIDIESEL 0+s$IESELss4EL sSWANNY PEETERS ONLINENL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEs.IEUW s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 27950

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO WATERSPORTREINDERSNL sI CODE € 29995

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '- CILDIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 22500

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL s ATDERUITER ZONNETNL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL s INFO MAREDMARINENL sI CODE € 21995

s X X Ms(OUTs6ETUSCIL 0+s$IESELss4EL s INFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 19950

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 37950

s X X Ms3TAALs3EVCONELEKTRO MOTOR VAARURE0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 15500


Sloepen >> Editie 6 2016

SCM goedgekeurde sloten Drait/Vlet 720

ONJ Sloep/725

s X X Ms3TAALsONBEKEND s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s4ELsINFO DEDRAITCOM 0+s$IESELss4EL s sI CODE € 27500 NORMAANTON GMAILCOM sI CODE € 19950

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

Atender/72

Blokzijler Sloep/730

s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms7OODCOREEPOXY sINFO AVRWATERSPORTNL s9ANMARCILINDER0+s$IESELs sI CODE € 29995 s4EL sINFO PRINSVANORANJENL sI CODE € 28500

Jacuzzie sloep/740

s X X Ms0OLYESTERs%LEKTRO MOTOR0+s%LEKTRISCHss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 29500

Winsome/750 Sloep

13-01-14 07:06

Scherpelvlet/Scherpelvlet

s X X Ms(OUTs9ANMAR0+ s$IESELss4EL s WIMVANBEMMEL HOMENL sI CODE € 49850

Winsome/750 Sloep

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 69995

WWW.VONHOFBV.NL

s X X Mss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE € 69995

Lifestyle/750 Tender

Klassiek geklonken/Sloep

/Sloep

Bellus/750 Barkas

ONJ Werkboot 770/Evo

Interboat/Intender 760

Rowy/Wherry 26’

AW (Arie Wiegmans)/25

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELs.IEUWs4EL sINFO SUYDERSEESLOEPENNL sI CODE € 32950

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( (4% CILINTERCOO0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 87500

s X X Ms3TAALs3ABB0+ s$IESELsONBEKENDs4EL s INFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 16000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 12999

s X X Ms0OLYESTERSANDWICH s X X Ms(OUTs s6ETUS0+s$IESELss4EL s4EL sSALES PEDRO BOATNL sADMIN BESTBOATSNL sI CODE € 3750 sI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL s INFO MAREDMARINENL sI CODE € 44500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '- CILDIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 32500

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Arie Wiegmans/25

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 41000

Arie Wiegmans/25

dnayachtinsurance.nl

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO JACHTBEMIDDELINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 34500

113

Sloepen >> Editie 6 2016

Waterdream/820

s X X Ms!LUMINIUMs3UZUKI s"ENZINEss4EL s INFO PRINSVANORANJENL sI CODE € 48000

Seafury/730 Comfort

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS - 4URBODIESEL0+s$IESELs s4EL sINFO DEJACHTMAKE LAARSNLsI CODE € 36500

WWW.VONHOFBV.NL

Otech surfboat 26 ft/Coastguard marinesloep Noorse sloepen samen 30pers s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sRGROOT HOTMAILCOM sI CODE € 34500

s X X Ms!LUMINIUMs"ELLMARINE V0+s%LEKTRISCHs s4EL sINFO WATERTAXI HOORNNLsI CODE € p.n.o.t.k.

One Off/Open stalen vlet

PTS/26

Antaris/RB 27

Jan Van Gent/820 ST (Soft Top)

Weco 825/Cabin

Iversen/Sloep

HARDING SLOEP 8.30/Ex Reddingssloep

AdmiralsTender 8.50/Classic

Rapsody/29

Wilhelmina Sloep/900 Cabin

Intercruiser/29 C

Winsome/940 Cabin

Pinasse/Motorsloep

Reddingssloep/10.00 m.

Jan Van Gent/10.35 Cabin

Jan van Gent/1035 Cabin

Brandaris Barkas/1100 Open Pur Sang Steilsteven/Sloep

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL s INFO MAREDMARINENL sI CODE € 39990

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( 4% CILTURBODIES0+s s X X Ms0OLYESTERs s4EL sWEHMEYER PLANETNL s4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 36500 sI CODE € 64000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s X X Ms.IEUWs4EL $" "40+s$IESELs sINFO AVRWATERSPORTNL s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 79995 sI CODE € 99750

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+s$IESELss4EL sINFO OCEANSCOM sI CODE € 72500

s X X Ms'20s9ANMAR 0+ss4EL s INFO E Y NCOM sI CODE € 99000

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ $IESELCILINDER0+s$IESELs s4ELsINFO SMITINTERIEURAF BOUWNLsI CODE € 25750

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS - CILDIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 57500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( (4% CILDIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 75000

s X X Ms(OUTs-7- CILINDERVERTRAGINGOP0+s$IESEL ss4ELsINFO BARNAUTICANLsI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ,0!3400+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 179000

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s$IESELss4EL sINFO STATEMENTMARINENL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms(OUTs,OMBARDINI 0+s$IESELss4EL s WEHMEYER PLANETNL sI CODE € 27500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( 4%0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTER s#RAFTSMANs$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 53000

s X X Ms3TAALs&ORD0+ s$IESELss4EL s JPLAURET YAHOOCOM sI CODE € p.n.o.t.k.Sloepen >> Editie 6 2016
Wilt u uw boot verkopen? ✔ Binnen 48 uur gehaald en betaald! ✔ Contante betaling of indien gewenst per bank ✔ Zeer vlotte afhandeling

Vul snel en gemakkelijk het contactformulier in op onze site

www.bootfrl.nl Bellen of appen kan naar 0657979753 


Zeilboten >> Editie 6 2016

Zeilboten Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

119


In perfecte staat verkerende /Zeilboot

Troffee/Malice

Zeilboot 6m/Vaarklaar, inc trailer!

Carina/R

Beneteau/First 21.7

Jaguar/22

s X X Ms(OUTs'EENs s4EL sINFO WATERSPORTREIN DERSNL sI CODE € n.o.t.k.

Schelde Jol/Zeilboot

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTs'EENs"OUWJAAR s4ELs%MAIL!-")--%, '-!),COM sI CODE

Nomen Nescio/Kajuit zeilboot polyester

s X X Ms0OLYESTERsONBEKEND s4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 1500

Jouet/620

s X X Ms(OUTs'EEN sONBEKENDs4EL sVZELST € 7000 WATERSPORT GMAILCOM sI CODE € 2295

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 4500

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA TAKT 0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 16900

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA BUITENBOORDMOTOR0+s"ENZINEs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE € 3500

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 1950

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE ss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 4200

Matras op maat voor uw boot, camper of andere projecten

t .BUSBTTFOFOUPQEFLNBUSBTTFOXPSEFOPQWPPSCFFMEWBOFFO NBMPGPVEFNBUSBTOBHFNBBLU t 7FSLSJKHCBBSJOQPDLFUWFSJOHPGDPNGPSUTDIVJN t )FUJTNPHFMJKLFJHFOTUPGBBOUFMFWFSFO /FFNHFSVTUDPOUBDUNFU POTPQWPPSNFFSJOGPSNBUJF PGLPNFFOTMBOHTJOPO[F TIPXSPPNWPPSEF NPHFMJKLIFEFO

120


Zeilboten >> Editie 6 2016

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

dnayachtinsurance.nl

Laurin koster/L28

Invader 22/

Kievit/680

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTs!LBIN0+s"ENZINEs"OUWJAAR s X X Ms/NBEKENDsONBEKEND s4EL sVZELSTWATERSPORT s4EL s%MAILRENEKOPS HOTMAILCOM sI CODE € p.o.a. GMAILCOM sI CODE € 4250

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 1900

Cinderella/

Neptun/22

Neptun/22

Fareast/23R

Zalmschouw/7.30m

Z- Euro Kruiser/MK3

Dufour/24

Waarschip/740

Jeanneau/Sun 2500

Jeanneau/Sun 2500

Jeanneau/Sangria

Dehler/Delanta 76

Chaparral/2550

Mallard/Start 7

G-Force/X-treme 25

Mac Gregor/26

s X X Ms-ERCURY0+ s X X Ms0OLYESTERs s"ENZINEsONBEKENDs4EL s s4EL sINFO HMSBOTENNL INFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 2950 sI CODE € 1900

s X X Ms3TAALs9AMAHA s X X Mss4EL TAKTs9AMAHATAKss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO MERTRADENL sI CODE € 4399 sI CODE € 8900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 23900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s0ETROLss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 14900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-DIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 23900

s X X Ms0OLYESTERs2ENAULT -ARINE0+s$IESELs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 4900

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 3950

s X X Ms0OLYESTERs2ENAULT 2C0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 5900

s X X Ms0OLYESTERs'EEN0+ s$IESELss4ELs KEVINMONKHORST HOTMAILCOM sI CODE € 4850

s X X Ms0OLYESTERSANDWICH ss4EL sINFO FORSAILYACHTBROKERSNL sI CODE € 31985

s X X Ms(OUTs6OLVOL0ENTA 3AIL DRIVE-"30+s"ENZINEs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 7750

s X X Ms0OLYESTERs&ARYMANN DIESEL0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 6900

s X X Ms0OLYESTERSANDWICH s X X Ms0OLYESTERs ss4EL sINFO s4EL sINFO HMSBOTENNL FORSAILYACHTBROKERSNL sI CODE € 9750 sI CODE € 24950

121


Webasto voor comfort aan boord! Lucht- & waterverwarmers

Raam- & luikblinderingen

Airconditioningsystemen

Koel- & vriesapparatuur

Elektrische schuifdaken & beglazing

Boilers

www.webasto-marine.nl 122


Zeilboten >> Editie 6 2016

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

Kelt 8 DONKERBLAUW/Jean Berret

s X X Ms0OLYESTERs6/,6/ 0%.4!-$!0+s$IESELs s4EL sERICANNABELVELTHUIS TELENLsI CODE € 9550

Beneteau/First 265

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 20750

dnayachtinsurance.nl

Friendship/26

Kajuit/Zeilboot

Gib Sea/76

Leisure/27

Etap/26i

Dompkruiser/27

H-Boot/H-Boat

Koopmans Kustvaarder 1

Moody 28/MK-II

Fellowship/28

Karoff/Stalen zeilboot

Victoire/28

Workumer/Bol

Hunter/28

Contest/28

Dehler Duetta/86 LS

Friendship/28

Compromis/888

Friendship/28

Jeanneau/Sun Odyssey

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 9800

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO-$ 0+s$IESELss4EL sROB KRIJGSMANNL sI CODE € 26950

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ CYLDIESE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 28500

s X X Ms3TAALs9ANMAR0+ s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 39500

s X X Ms0OLYESTERs"UKH 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 13500

s X X Ms(OUTs*OHNSON s-ENGSELss4EL s INFO HMSBOTENNL sI CODE € 6000

s X X Ms3TAALs9AMAR'- 6ASTESCHROEFASWATE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 12000

s X X Ms0OLYESTERs&ARYMANN 0+s$IESELss4ELs 2OBIN STGROEPNL sI CODE € 9950

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 21500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '- CILDIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 29000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA CYL0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 9000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -"! 3 BENZINES0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 8900

s X X Ms3TAALs9ANMAR9- 0+s$IESELs s4ELsFELIXELOY HOTMAILFR sI CODE € 5000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 10000

s X X Ms0OLYESTERs"UKH06 0+s$IESELss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 13000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA -$A30+s$IESELs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 9600

s X X Ms3TAALs3ABB0+ s$IESELss4ELs ROBCHBAKKER GMAILCOM sI CODE € 16800

s X X Ms0OLYESTERs3OL√© -INI CILINDERINTERCO0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 12500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 13500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR GMs9ANMARGMs s4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 30500
Zorg dat u de boot niet mist 


Zeilboten >> Editie 6 2016

Combi Kotter/10.60 meter

Nauticat/33

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORD0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs&ORDDIESEL0+s"OUWJAAR s4ELs%MAILIWANJODY HOTMAILCOM s4EL s%MAILWEHMEYER PLANETNL € p.n.o.t.k. sI CODE € 59500 sI CODE

Trintella/1A

Breewijd/29

Contest zeer mooie Zeilboot. 9meter TEAB!

Traditionele/klassieke Zeilsloep

Huitema zeeschouw/8 meter

Westerdijk/Zeeschouw

s X X Ms0OLYESTERs3ABBDIESEL 0+ss4EL s WEHMEYER PLANETNL sI CODE € 17500

Jeanneau/Sunfast 36

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTER s9ANMAR'-0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILRACKET TISCALINL sI CODE

s X X Ms(OUTs6ETUS0+ s$IESELss4EL s X X Ms0OLYESTERs4EL sRIENZORGE GMAILCOM sVZELSTWATERSPORT GMAILCOM € n.o.t.k. sI CODE € 24500 € 58500 sI CODE

Steun belangerijk werk

www.zoekhonden.com

gni.indd 1

s X X Ms3TAALs"UKH$6 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 22000

s X X Ms3TAALs3OLEs3OLE ss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 9500

s X X Ms3TAALs3!""0+ s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 24500

22-06-16 14:53

Dufour/30 CLASSIC

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO WWYNL sI CODE € 34500

Dufour/30 CLASSIC

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 29800

Etap/30

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 19500

Friendship/30

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ CILDIESE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 19800
For the superyacht industry we produce made-to-measure dock lines, mooring lines and anchor lines. From high

DOCK grade LINES, MOORING LINES fibers to an excellent durable product. AND ANCHOR LINES

Allsuperyacht dock- and mooring For the industry lines we can be supplied on the length produce dock lines, youmade-to-measure prefer. Leather protected eyes, length labels and mooring lines and anchor lines. stainless steel thimbles are some of the possibilities.

From high grade fibers to an excellent durable product. All and our dockandlines mooring All dockmooring can lines are made from HT be supplied on the length you prefer.

polyester yarns which have an excellent UV resistance.

Leather protected eyes, length Besides our double braided Beaufort dock lines, we also labels and stainless steel thimbles have an Ocean range which contains 3-, 8-, and 12 strand are some of the possibilities. constructions.

www.dock-lines.com www.dock-lines.com
Zeilboten >> Editie 6 2016

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

dnayachtinsurance.nl

Regina Af Vindo/43

Hunter/306

Carter/30

Dartsailer/30

Beneteau/First

Jeanneau/Rush

Buchanan/31 MI

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR*( $4"%TURBO0+ s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s$IESELs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL '-METINTERCOOLING 0+s sI CODE € 225000 s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 49000

s X X Ms0OLYESTERs0ERKENS 0+s$IESELss4EL s INFO HMSBOTENNL sI CODE € 39500

Dehler/39 CWS

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA0+s$IESEL 0+s$IESELss4EL s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO HMSBOTENNL sI CODE € 69500 sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 16500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL s INFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 13950

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO MERTRADENL sI CODE € 7950

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 17000

Amerglass/Searunner

Bavaria/30

Ovni/30 (ophaalbaar zwaard)

Phantom/30

Bavaria/30

Victoire/933

Victoire/933

Hallberg Rassy/31 Monsun

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS INBOORDMODEL0+s$IESELs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE € 25900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ CILDIESE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 25000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 28000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39750

s X X Ms!LUMINIUMs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39950

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39500

s X X Ms0OLYESTERs"UKH 0+s$IESELss4EL s INFO HMSBOTENNL sI CODE € 6000

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sYACHTBROKER ESAILING NL sI CODE € 32500
STAZO marine equipment b.v. Since 1932 STAZO marine equipment bv produces and exports accessories for pleasure cruise such as steering wheels, shipdecks and mechanical security.VeersedÄłk 83 | 3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 0031 [0]78 6832222 Website: www.stazo.nl | E-mail: info@stazo.nl 


Zeilboten >> Editie 6 2016

Danish Rose/31 kajuitzeiljacht

Dehler/31 TOP NOVA

Dufour/31

Hallberg Rassy/312

Jeanneau/Sun Odyssey 32.2

Maxi/95

Dufour/31

Noordsvaarder/900

Zeeschouw/De Plaete 9.60

Dehler/Optima 98 GS VERKOCHT!

Hunter/326

Beneteau/Oceanis Clipper 31 (311)

Beneteau/First 31.7

Feeling/326

Compromis/999

Maxi/33

Compromis 999/Class

Phantom/32

Beneteau Oceanis/323 Clipper

Moody/33 CC

Van De Stadt/34

Vindˆ/45

Hallberg Rassy/34 Scandinavian

Comet/333

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 48000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 36000

s X X Ms3TAALs0EUGOTREV{ 0+s$IESELss4EL s WEHMEYER PLANETNL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 65000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-&#% 3$ CILDIES0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 49500

s X X Ms3TAALs6ETUS- 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 29500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$" DIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 16500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 33500

s X X Ms0OLYESTERs"UKH 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 20000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 52500

s X X Ms0OLYESTERs3OLE0+ s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$#0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 17000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 52900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 48500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 9- CILINTERCOOLIN0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 57500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 79000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 44500

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sFAMSCHOEP GMAILCOM sI CODE € 10500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ #"40+s$IESELs s4EL sROB KRIJGSMANNL sI CODE € 48900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39990

s X X Ms0OLYESTER s4HORNYCROFT0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 25000

s X X Ms0OLYESTERs.ANNI 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 29500

129


De Valk en de Arend van Bruynzeel. Al sinds 1939 een perfecte verbintenis.

bruynzeelplaatmateriaal.nl

Foto Valk © Peter Oort

Heeft u ook zo genoten van het seizoen? MET HET JUISTE MATERIAAL LANGER PLEZIER Voor romp, dek en kajuit: BRUYNZEEL HECHTHOUT BRUYNZEEL SUPRAHECHT BRUYNZEEL REGINA BRUYNZEEL SOLID TEAK

Op maat gemaakt voor de jachtbouw: BRUYNZEEL DECORA wand en vloer voor interieure toepassing met edelfineer naar keuze Alternatief voor massief teak dek: BRUYNZEEL MARINE DECKING teak dek

Meer voor extreme buitentoepassingen: BRUYNZEEL GARANT BRUYNZEEL MULTIGROOVE BRUYNZEEL MULTIPAINT

Productinfo en verkoopadressen op:

www.BRUYNZEEL PLAATMATERIAAL.nl

het keurmerk voor verantwoord bosbeheerGARANTIE


Zeilboten >> Editie 6 2016

Cecilia Verhaa r

Bavaria/32

Bavaria/34-2 Cruiser

Zeeschouw/10.50

Dehler/35CWS

Hanse/350

Dufour/34 Performance / 3 cabin

Nicholson/35

Defender/35

Bavaria/34-3

Scylla/36

Jeanneau/S.O. 36i

Bavaria 35 - 3/Holiday

Sigma/362

Van De Stadt/36

Winner/11.20

Etap/37S

Sunbeam/37

Louis van de Wiele/Corvo Sloop

Bavaria/37-2 Cruiser

Bavaria/37-3

Moody/376

Wieringer Aak/12 meter

Comfortina/38

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHT MAKELAARSNLsI CODE € 59500

Digitaal ondertekend door Cecilia Verhaar DN: cn=Cecilia Verhaar, Valkkruiser/10.60 o=marketing & s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA communicatie, 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL ou=International Plywood sI CODE € 59000 BV, email=c.verhaar@intplywo od.nl, c=NL Datum: 2016.11.02 13:40:03 +01'00'

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 25000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$ CILINDERI0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 42500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 85000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$ 0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 73750

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+s$IESELss4EL sINFO JANSMAJACHTNL sI CODE € 59900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 9-0+s$IESELss4EL sINFO WWYNL sI CODE € 79500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 42500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA CYLINDER0+s$IESEL ss4EL sLELYSTAD SCHEPENKRINGNLsI CODE € 49900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 149000

s X X Ms0OLYESTER s4HORNYCROFT40+s$IESELs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 67500

s X X Ms3TAALs4IMRAY0+ s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 54000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$ 0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 76000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 65000

s X X Ms3TAALs"UKH $6-%0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 24900

s X X Ms3TAALs3ABB0+ s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 42500

s X X Ms(OUTEIKEN s0ERKINS DIESELs0ERKINSDIESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 64500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELs s4ELsRAYMOND WOLFERTME sI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTERs-ERCEDES /-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 49000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 9-0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 85000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 9-0+ss4EL s INFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 98000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$ 0+s$IESELs s4EL sINFO WWYNL sI CODE € 71500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTAPK0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 69900
TH E

WORLD

OF

VAN DER VALK TOGE THER WE ARE EXCELLENT Van der Valk Continental Yachts has been constructing both steel and aluminium motor yachts since 1968. The family-owned shipyard is located in Waalwijk, The Netherlands, with founder Wim van der Valk still a driving force behind the company. The yards offers their semi-custom Continental series of motor yachts, with the layout, interior and style of yacht offered as “custom-built� according to clients special needs and wishes.

Industrieweg 47a | 5145 PD Waalwijk | +31 (0)416 651 562 | info@wimvandervalk.com | www.wimvandervalk.com
Zeilboten >> Editie 6 2016

Jeanneau/S.O. 39i

Jeanneau/Sun Odyssey 40.3

Fountaine Pajot/Lavezzi 40

Trintella/IV

X-Yachts/X-402

Contest 40/Ketch MK-2

Bavaria/38

Bavaria/39 Cruiser

Victoire/VICTOIRE 1270

Wauquiez Centurion/42

Moody 44/44

Historische/Zeiltjalk

Van De Stadt/43

Cumulant/45

Koopmans/46 T Frisian

Hanse/470

Beneteau/First 47.7

Koopmans/KOOPMANS 49

Hartley Fijian/Cutter 49

Noordkaper/47

Noordkaper/47 Classic

Zeil/Kotter

Groninger/Boltjalk

Verstock/Koftjalk

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *(0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 89500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 69000

s X X Ms'20s6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 139000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$!0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 79500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA4-$0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHT MAKELAARSNLsI CODE € 169000

s X X Ms3TAALs0ERKINS -40+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 595000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( %s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 135000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$ CILINTERCO0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 42500

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sYACHTBROKER ESAILING NL sI CODE € 149500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 67000

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS s X X Ms0OLYESTERs 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO ANDIJKYACHTINGNL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 109000 sI CODE € 74000

s X X Ms3TAALs9ANMAR*( 4%TURBO 0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 98500

s X X Ms!LUMINIUMs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sLOOSDRECHT DEVALKNL sI CODE € 430000

s X X Ms7OODs$AF0+ s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 62500

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0K0+s$IESELs s4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 119500

s X X Ms&ERROCEMENT s9ANMAR*( $4%0+s$IESELs s4EL sINFO E Y NCOM sI CODE € 87500

s X X Ms3TAALs$AF 0+s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 85000

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS 0+s$IESELss4EL s INFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 39500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 80000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES 0+s$IESELss4EL s INFO HMSBOTENNL sI CODE € 24500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 199000

s X X Ms3TAALs3OLE0+ s$IESELss4EL sINFO LEMMERNAUTICNL sI CODE € 468000

s X X Ms3TEELs3CANIA$3 s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 285000
TOPDEK TOPDEK THE HETALTERNATIVE ALTERNATIEF FOR TEAK VOOR TEAK

In meerdere kleuren leverbaar

Sustainable outdoor PVC, PVC,zeewater seawaterbestendig resistant and superior antiskid Duurzaam outdoor en sublieme antislip Looks real teak en andisiszelfs even sandable Oogt like als echt opschuurbaar Klassieke uitstraling, Classic craftsman lookmodern gebruiksgemak Gewichtsbesparend enmaintenance snellere verwerking Weight saving and low Laten leggen - Professioneel door middel van PVC lassen Option 1: By a deck fitter - Professionally, by means of PVC welding Zelf leggen - € 99,- incl. BTW p/m2 in de kleur traditional Option 2: Do it yourself - € 99,- incl. VAT p/m2 in traditional colorPhone: +31 (0) 320 28 11 50 Total Cats International b.v. +3111 (0) 320 Total Cats Fax: +31 (0)Phone: 320 28 51 28 11 50Apolloweg 88 International b.v. Fax: +31 (0) 320 28 11 51 Apolloweg 88 info@topdek.nl 8239 DA8239 Lelystad info@topdek.nl DA Lelystad www.topdek.nl The Netherlands www.topdek.nl The Netherlands


Rond & Platbodems

Rond & Platbodems >> Editie 1 - 2017

Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

135


p €n. o.kt. .

Fjouweracht Tjotter

Schouw/Friese Zeilschouw

Grundel/6.25 kooijman en de vries

Boeier 630/Polyester

Kooyman en De Vries/Grundel

Johannes van der Meulen /Staverse jol

Zeeschouw/Fries

De Plaete/Zeeschouw

Gouwe schouw (H. Lunstroo)/Platbodem

Grundel/Meerman

Werfgebouwd/Motor zeeschouw

Zeeschouw Huitema VN60 Zusterschip van zeeschouw Ostara

Van Rijnsoever Vollenhovense bol 8.60

Vollenhovense/Bol

Westerdijk Zeeschouw/.

Vollenhovense Bol/H. Lunstroo

Baarda/Zeilgrundel

Blok Zeeschouw/900

Zeeschouw/9m

Zeeschouw/Zeeschouw

Lemsteraak

Zeeschouw 900

Jochem Smid/Zalmschouw

• 4,80x2,40x0,45m • Hout • Honda 5 PK • 1997 • Tel. 0514-603100 • schaap.vanderwoude@gmail.com • i-code 71030   € 30000

• 7,70x2,55x0,40m • Polyester • Vetus M204, 2-cil. diesel 11 PK • 1995 • Tel. 035-6940604 • wehmeyer@planet.nl • i-code 288705   € 25000

• 8,00x3,20x0,80m • Staal • Yanmar,type 3 GMD 24 PK • Diesel • 1978 • Tel. 06-13785775 • mariet.bouma@online.nl • i-code 61138   € 19500

• 6,00x2,00x0,30m • Hout • Yamaha 6 PK • Benzine • 1980 • Tel. 0251232367 • s.duif@casema.nl • i-code 45130   € 9500

• 7,75x2,65x0,50m • Staal • Volvo Penta 7 PK • Diesel • 1970 • Tel. 06-50518122 • gert.wieringa@gmail.com • i-code 17047   € n.o.t.k

• 8,20x3,10x0,80m • Staal • Yanmar 17 PK • Diesel • 1979 • Tel. 020-6313879 • aghadv@gmail.com • i-code 275859   € 32000

• 8,60x3,20x0,75m • Staal • Volvo Penta MD2030 28 PK • Diesel • 2003 • Tel. 0631001376 • • 8,50x3,35x0,90m • Staal • Yanmar 3 cyl. 30 PK bossebol@home.nl • Diesel • 1978 • Tel. 06-21294229 •  hd-belt@ kpnmail.nl • i-code 341497   € 7500 • i-code 341764   € 65000

• 8,85x3,25x0,76m • Staal • Bukh DV20ME 20 PK • Diesel • 1977 • Tel. 035-2600013 • info@ zuiderzee-jachtmakelaars.nl • i-code 272921   € 49000

• 9,00x3,30x0,80m • Staal • Farrymen 28 PK • Diesel • 1978 • Tel. 06-14626655 • hansnel1@ hotmail.com • i-code 58965   € 22900

• 9,00x3,00x0,60m • Staal • Mitsubishi 40 PK • 9,00x3,25x0,70m • Staal • Volvo Penta 25 PK • Diesel • 1978 • Tel. 0630119388 • info@ • Diesel • 1980 • Tel. 0598-395477/06-40242641 • vanmarwijk.nl sarinaheller@home.nl • i-code 61964   € 79000 • i-code 281733   € n.o.t.k.

136

• 6,25x2,40x0,40m • Staal • Johnson 10 PK • Benzine • 1972 • Tel. 0653283763 •  Halloilanit@ gmail.com • i-code 335093

• 7,95x3,00x0,95m • Hout • Lombardini 24 PK • Diesel • 1980 • Tel. 06400 45444 •  wimstolk@ quicknet.nl • i-code 334992   € p.n.o.t.k.

• 8,50x3,00x0,70m • Staal • Thornycraft 34 PK • Diesel • 1976 • Tel. 0182-353270 • svanderwel@hetnet.nl • i-code 309090   € 18500

• 8,55x3,55x0,80m • Staal • Mitsubishi 22 PK • Diesel • 2000 • Tel. 020-6386991 • info@dejachtmakelaars.nl • i-code 283005   € 59900

• 9,00x3,00x0,80m • Staal • Sole 26 PK • Diesel • 1972 • Tel. 06-53241454 • info@biesboschyachting.nl • i-code 207416   € 24500

• 9,00x3,00x0,50m • Staal • Mercedes OM636, 4 cilinder 40 PK • Diesel • 1966 • Tel. 06-11395929 • hattem@schepenkring.nl • i-code 318153   € 13500

Schuit/Tuindersvlet koolschuit schuit

• 7,00x1,70x0,20m • Staal • Volvo Penta 12 PK • Benzine • 2010 • Tel. 0641473463 • alsi@ quicknet.nl • i-code 52122   € 10000

• 8,00x3,40x0,70m • Staal • Volvo md2 25 PK • Diesel • 1960 • Tel. 0642250747 • ron@ronnyjordaan.com • i-code 23830   € 27000

• 9,32x3,05x0,70m • Staal • Mercedes OMC 636 VI-E 40 PK • Diesel • 1965 • Tel. 0624822463 •  jamakumail@gmail.com • i-code 340256   € 15000

• 8,80x3,20x0,85m • Staal • Vetus M3.09, 3 cilinder 25 PK • Diesel • 1972 • Tel. 06-11395929 • hattem@schepenkring.nl • i-code 318123   € 27500

• 9,00x3,00x0,80m • Staal • Yanmar 27 PK • Yanmar • onbekend • Tel. 088-8899444 • info@ mertrade.nl • i-code 235253   € 22500

• 9,00x2,60x0,60m • Staal • Mercedes OM632 20 PK • Diesel • 2005 • Tel. 0610234332 • info@ Ldenhartog.nl • i-code 331405   € 13950


Rond & Platbodems >> Editie 1 - 2017

Beenakker/Beenakker

Pauwels/Motorschouw

Lemsteraak/910

Zalmschouw/Overdrijver

Bekebrede/Zeegrundel

Scheldeschouw

Koijmann en de Vries/Vredeburgh Schokker

Kok Zeeschouw/"DE KIEVIT"

Zeeschouw/10 M

Blomaak/Lemsteraak

Lemsteraak 10.10/Hoek Design

• 10,10x3,84x0,85m • Staal • Volvo Penta MD2003E, 3-cil. dies 45 PK • 1993 • Tel. 035-6940604 • wehmeyer@planet.nl • i-code 342873   € 125000

Tjalk, Lemsteraak, Skutsje/Met opbouw

• 10,50x2,70x0,75m • Staal • Mercedes 40 PK • Diesel • onbekend • Tel. 06-43724413/030-6035921• friescheschouw@gmail.com • i-code 296608   € p.n.o.t.k.

Marker Rondbouw/Rondbouw

BOTTERJACHT/11 M

Lemsteraak/Blomaak 1120

Lemsteraak/Blom

Melkscheepje/Platbodem

LEMSTERAAK Brinksma/11.50

Lemsteraak/Kuperus

Lemsteraak Visserman/Ontwerp Blom

Lemsteraak 1250/Akkerman

Lemsteraak/Kajuitaak

Tjalk/Platbodem

Crolus/Skutsje

• 9,00x0,00x0,00m • Staal • Renault 38 PK • Benzine • 1950 • Tel. 06-26675828 •  patrick@ rvamakelaars.nl • i-code 314163   € 8000

• 9,00x3,00x0,65m • Staal • Ford lansing mariner (BMCblok) 60 PK • Diesel • 1973 • Tel. 0625400275 •  pcbvliet@live.nl • i-code 336989   € 17500

• 9,20x3,35x0,85m • Staal • Bukh 36 PK • Diesel • 9,60x3,50x0,90m • Staal • Mercedes 40 PK • 1979 • Tel. 0228512672 • koningjj@xs4all.nl • Diesel • 1980 • Tel. 06-10213843 • albert@ • i-code 329216   € 16500 quintone.nl • i-code 240562   € 17500

• 10,00x3,50x0,68m • Staal • Albin 0.41 20 PK • Benzine • 1964 • Tel. 058-2553480 • warten@ schepenkring.nl • i-code 332254   € 15000

• 10,50x3,50x0,80m • Staal • Timray TMD 80 4 PK • Diesel • 1937 • Tel. 036-5222262 •  zeewolde@ schepenkring.nl • i-code 319497   € 32500

• 11,25x2,68x0,70m • Staal • DAF 475 85 PK • Diesel • 1928 • Tel. 06-20351424 •  info@deruijteryachtbemiddeling.nl • i-code 328431   € 24900

• 12,50x4,50x0,85m • Staal • Mitsubiti 6DS70 105 PK • Diesel • 1982 • Tel. 0610953323 • info@ heeresloot.nl • i-code 323105   € 98000

• 10,00x3,80x0,80m • Staal • Peugeot 42 PK • Diesel • 1976 • Tel. 06-23626155 • lacomble@kpnmail.nl • i-code 296274   € 105000

• 11,00x4,00x0,90m • Staal • 1949 • Tel. 0882502500 • yachtbroker@esailing.nl • i-code 341472   € 62500

• 11,59x4,15x0,90m • Staal • Samofa 55 PK • Diesel • 1978 • Tel. 020-6386991 •  info@dejachtmakelaars.nl • i-code 325525   € 136000

• 13,00x4,00x1,00m • Staal • Lister 80 PK • Diesel • 1919 • Tel. 06-22901199 • jan-zwart@planet.nl • i-code 126720   € 139150

• 9,10x3,54x0,75m • Staal • Volvo Penta 2 PK • Diesel • 1979 • Tel. 036-5222262 • zeewolde@ schepenkring.nl • i-code 325683   € 59800

• 9,84x3,30x0,65m • Staal • Nanni Diesel 43 PK • Diesel • 1978 • Tel. 0173-5139828 • dancingqueen80@web.de • i-code 50873   € 59500

• 11,20x4,10x0,95m • Staal • Nanni 5.250 TDI 5 cilinder 85 PK • Diesel • 2001 • Tel. 072 5152727 •  info@barnautica.nl • i-code 239267   € 195000

• 12,00x4,75x0,85m • Staal • Mitsubishi 63 PK • Diesel • 1995 • Tel. 0622502992 • bobdietz@me.com • i-code 295277   € 159000

• 13,50x3,25x0,60m • Staal • Misubishi 42 PK • Diesel • 1907 • Tel. 0612084383 • door.v.g@icloud.com • i-code 278608   € 65000

• 9,20x2,85x0,35m • Staal • Yamaha 10 PK • Benzine • 2009 • Tel. 0651876983 • roneninge@ live.nl • i-code 52972   € 22000

• 10,00x3,75x0,85m • Staal • Mercedes OM636, 4 cilinder 42 PK • Diesel • 1986 • Tel. 06-11395929 • hattem@schepenkring.nl • i-code 265938   € 39500

• 11,20x4,25x0,80m • Staal • Ebro/Ford 60 PK • Diesel • 1979 • Tel. 06-29999373 • braakholdingbv@quicknet.nl • i-code 319069   € p.n.o.t.k.

• 12,10x4,50x0,90m • Staal • Mitsubishi S6E 95 PK • Diesel • 1999 • Tel. 0314324996 • wendelienijdel@hotmail.com • i-code 341224   € 175000

• 14,00x3,00x0,70m • Staal • Nanni 40 PK • Diesel • 1910 • Tel. 00 31 6 470 20 2 •  cornelis800@gmail. com • i-code 297971   € 52000

137


DĂŠ link tussen koper & verkoper!

138


Klassieke Boten & Huizen aan het water >> Editie 6 2016

KLASSIEKE BOTEN & HUIZEN AAN HET WATER Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

139


Permanente of recreatieve bestemming

Op exclusieve locaties aan het water bieden wij luxe en ruime appartementen en penthouses te koop aan. HELLINGWEG SCHEVENINGEN

HET DOK VLISSINGEN

Recreatief

Permanent, Recreatief

RESIDENCE WEUMELINGHE IN WEMELDINGE

HOOGLICHT VLISSINGEN

Permanent, Recreatief

Permanent

www.luxewonenaanwater.nl 140


Klassieke Boten & Huizen aan het water >> Editie 6 2016

MINERVA/Tugboot

s X X Ms(ECHTHOUTs3OLE $IESEL(03HAFTDRIVEN0+s$IESEL ss4ELs TWALLI GMXATsI CODE € 15000

Riva/Ariston 131 Runabout 1957

s X X Ms(OUTs#HRIS #RAFT (00+s"ENZINEss4EL sINFO CLASSICBOATSAMSTERDAMNL sI CODE € 135000

Mariner/Hurricane American Runabout 1960 Palmbeach/

Pedro/Liberty

s X X Ms(OUTs'-6#HEVROLET s X X Ms(OUTs#HEVROLET s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs"OUWJAARONBEKENDs4EL 0+s"ENZINEss4EL s$IESELss4EL s s%MAILSALES PEDRO BOATNL RUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE € 299000 sINFO CLASSICBOATSAMSTERDAMNL sI CODE € 45000 sI CODE € 24750

Atlanta/24

Van De Stadt/Juno

Swiss Craft/Classic Runabout

Storebro/Solo 25

Storebro/25 Solo

Historisch Zeiljacht Kemphaan Volledige Restauratie In 2014

Riva/Tritone Runabout 125 1960

Zweedse/Klassieker

Pettersson/8.5

Da vinci/29-er Annabel

Da vinci/29-er Fiorente

Bakdek/Kruiser

Zeeschouw 9.15 Kooijman & De Vries

Johanson/Snipa

Italiaanse Watertaxi/9,5

Kempala /Spiegel kotter

s X X Ms7OODs(ONDA0+ s X X Ms(OUTs'EENss s X X Ms(OUTs#HRYSLER s$IESELss4EL s HENDRIKS?F HOTMAILCOM ,"IG"LOCK0+s"ENZINEs 7RIGHTVFR CARAMAILCOM sI CODE € n.o.t.k. s4EL sINFO CLASSIC sI CODE € 3300 BOATSAMSTERDAMNLsI CODE € 45000

s X X Ms(OUTs6OLVO0ENTA s"ENZINEss4EL s INFO PRINSVANORANJENL sI CODE € 29500

s X X Ms(OUTs-ITSUBISHI3, 0+s$IESELss4EL s INFO FORSAILYACHTBROKERSNL sI CODE € 34000

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s$IESELss4EL sINFO DEJACHTMAKELAARSNL sI CODE € 34000

s X X Ms(OUTs#RUSADER 8,0+s"ENZINEss4EL s X X Ms(OUTs sINFO CLASSICBOATSAMSTERDAMNL s4EL sWARTEN SCHEPEN KRINGNLsI CODE € p.o.a. sI CODE € 169000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s$IESELss4EL sINFO VANVEENYACHTINGNL sI CODE € 72000

s X X Ms(OUTs'EEN0+ s$IESELss4ELs STEFJANSCHAAP KPNMAILNL sI CODE € 35000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s$IESELss4EL sINFO VANVEENYACHTINGNL sI CODE € 69500

s X X Ms(OUTs&IAT0+ s$IESELss4EL sINFO PRINSVANORANJENL sI CODE € 24500

s X X Ms(OUTs6OLVO0ENTA 0+s"ENZINELOODVEs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 24500

s X X Ms(OUTs9ANMARCIL 0+s$IESELss4EL s HETANKER SIMPCNL sI CODE € 12500

s X X Ms3TAALs s4EL sINFO JACHTBEMIDDE LINGSNEEKERHOFNL sI CODE € 46000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTHA 0+s$IESELss4EL sGERRIEVANMEEGEN GMAILCOM sI CODE € 110000

141


De Ruiter/Bakdekkruiser

LAURENT GILES Classic/43 Ft

Volendamkotter/VD 22

Motorsleepboot/Scherpsteven

Boothuis Schiphuis/New England

Noordewind 1/Sleep / werkboot

Slieker/Sliekervlet 15

Krabben/Kotter

s X X Ms3TAALs CIL0EUGEOT )NDENOR-ARINE0+s$IESELs s4EL sMWIJNBERG UPCMAILNL sI CODE € 49000

s X X Ms(OUTs s4EL sYACHTBROKER ESAILING NL sI CODE € 165000

s X X Ms3TAALs-!.0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 109500

s X X Ms(OUTsONBEKEND s X X Ms3TEELs&ORD,EHMAN s X X Ms3TEELs3CANIA s4EL sINFO PRINSVANORANJENL 0+s$IESELss4EL s 0+s$IESELss4EL sINFO MERTRADENL sI CODE € 175000 INFO MERTRADENL sI CODE € 11500 sI CODE € 23900

s X X Ms3TAALs6OLVO0+ s$IESELss4EL s NORBRA HOTMAILBE sI CODE € p.n.o.t.k.

s X X Ms3TAALs3CANIA6ABIS 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 64900

Team Boten.nl en Boatshop24 wenst u hele fijne feestdagen!
Klassieke Boten & Huizen aan het water >> Editie 6 2016

ADVERTENTIEBON

1

Kruis uw manier van adverteren aan:

o Keuze 1: Internet 3 maanden gratis op internet

$

o Keuze 2: 1 Blok 6 maanden gratis op internet + een advertentie in het Magazine In hoeveel edities wilt u in het Magazine adverteren? o 1 editie € 40,o 2 edities € 60,o 3 edities € 90,o Keuze 3: 4 Blokken 6 maanden gratis op internet + een advertentie in het Magazine In hoeveel edities wilt u in het Magazine adverteren? o 1 editie € 69,o 2 edities € 100,o 3 edities € 140,o Keuze 4: 8 Blokken 6 maanden gratis op internet + een advertentie in het Magazine In hoeveel edities wilt u in het Magazine adverteren? o 1 editie € 129,o 2 edities € 258,o 3 edities € 387,-

2

Kruis de catagorie aan

o Zeilboten o Rond&Platbodems o Motorboten

o Sportboten o Sloepen o Klassieke boten

Vul de gegevens van de boot in blokletters zo compleet mogelijk in n Merk ................................................................................. n Type .................................................................................. n Materiaal ........................................................................... n Formaat (lxbxd) ............................... n Bouwjaar .................. n Merk motor .................................... n Aantal motoren ......... n Brandstof ....................................... n Aantal pk’s ................ n Ligplaats ............................................................................ n Prijs................................................................................... n Omschrijving ....................................................................... ......................................................................................... ......................................................................................... .........................................................................................

3

Vul uw contactgegevens in blokletters zo compleet mogelijk in

n Naam ................................................................................ n Adres ................................................................................ n Woonplaats .................................... n Postcode ..................

2

n Telefoonnummer.................................................................. n Emailadres .........................................................................

3

4

Indien u heeft gekozen voor een betaalde optie vul dan deze machtiging in

n ondergetekende, houder van rekening met IBAN-nummer: ......................................................................................... n Machtigt Boten.nl éénmalig € ....................te doen afschrijven. n Naam rekeninghouder ..........................................................

4

n Datum ............................................................................... n Handtekening ......................................................................

Foto retour: Indien u uw foto retour wilt hebben, sluit dan een aan uzelf geadresseerde en gefrankeerde envelop bij.

U kunt uw advertentie gemakkelijk opgeven via www.boten.nl of deze bon invullen en samen met een kleurenfoto van uw boot opsturen naar:

Zakelijk adverteren: Zie colofon voor contactinformatie.

Uw advertentie verschijnt in ons magazine én op de site. Zodra de bon bij ons binnen is, plaatsen wij uw advertentie met foto z.s.m. op www.boten.nl.

Boten.nl 3TREVELSWEG UNITs!32OTTERDAM

143


Kajuitjes

Check je premie op bootpolisvergelijker.nl

nautamaritiem.nl dnayachtinsurance.nl

SCM goedgekeurde sloten

www.vonhofbv.nl 13-01-14 WWW.INSTAPSTEUN.NL

onhof_DubbelKajuit.indd 2 10 t/m 15 februari 2017 boot-holland.nl

WWW.VONHOFBV.NL

Goedkope WWW.INSTAPST RUBBERBOOT kopen ! ! WWW.INSTAPSTEUN.NL

07:06

Al ruim 25 jaar voor de vloot uit

Bestel nu 1uw entreekaarten ootHolland_kajuit2016.indd voordelig online

Rotterdam Dé oplossing voorKewi_Kajuit_2016.indd het makkelijk en veilig in– en uitstappen van uw boot!

08-11-16 13:28

Openingstijden Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

10 februari 11 februari 12 februari 13 februari 14 februari 15 februari

13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 13.00 - 22.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 17.00 uur

8

Dé oplossing voor heten gebruikteDé oplossing vo voor nieuwe 08-03-16 10:35 boten, trailers en motoren makkelijk en veilig makkelijk en v in– en uitstappen van in– en uitstapp uw boot! uw boot!

Diverse modellen leverbaar!

Diverse modellen leverbaar!

Diverse modellen lev

WWW.INSTAPSTEUN.NL

WWW.INSTAPSTEUN.NL

WWW.INSTAPST

roughneckmarine.nl

oughneck_Kajuit.indd 2

14-01-16 11:43

Oud Huijzer sloepen Steun belangerijk werk

www.zoekhonden.com

gni.indd 1

Oedsmawei 24-h 9001 ZJ Grou 06-11591875 info@bj-boten.nl www.bj-boten.nl

Dé oplossing voor hetExperience Dé oplossing het Oud Huijzer center envoor makkelijk en veilig makkelijk veilig (bij ons alle modellen 22-06-16 14:53 te zien) in– en uitstappen van in– en uitstappen van uw boot! uw boot!

Dé oplossing vo makkelijk en v in– en uitstapp uw boot!

Diverse modellen leverbaar!

Diverse modellen lev

Diverse modellen leverbaar!

WWW.OMTZIGTWATERSPORT.NL

Oud Huijzer 575 aktie model

144

Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (Z/H). 0252 - 232 604

WWW.INSTAPSTEUN.NL

Oud Huijzer 570 Tender

WWW.INSTAPSTEUN.NL

WWW.INSTAPST


Adverteerdersindex >> %DITIE !MRITWATERSPORT !.0RODUCTS !QUANAUT !QUASPORTSHOPNL !UTONIEUW#ARCLEANING !627ATERSPORT  !66"EHEER"6140 "'"OATS "ELGIUM"OATSHOW "* "OTEN "OATIMPORT(OLLAND  "OATSERVICE$ANNIJS "OOT&2, #ARPORT#ENTRE%UROPE"67IJ/VERKAPPEN #USTOMWARE $+3*ACHTTIMMERBEDRIJF49 $.!!DVIESGROEP OA    $ROOMMEUBEL %UROSHIP3ERVICES &A$ANIÔLEN:ONEN '%%2&!34 'IELISSEN3HIPYARD 'ROENENACCUS (ANDELSHUIS6EENINGS (EFRA (ENGELSPORT"OTENBEURS (EYMAN3TOFFEERSPECIALISTEN"640 (ISWA2AI (OLLAND7ARMTE (ONDA-OTOR%UROPE,IMITED  (OP3CHOON114 (OTTUG (OUSEOF9ACHTS )MMERS,ED,IGHTS )NOUTBOARDSERVICEDETOEKOMST )NSTAPSTEUNNL )NTPLYWOOD130 *ACHTHAVENEN(ANDELSONDERNEMING-EPPEL"6 *OBE +EWI"OTEN"6 OA   +URK30 ,ANGMAN4OUW -INI-AX)NTERNATIONAL"6 .AUTA-ARITIEM  .AUTICCARE)NTERNATIONAL .AUTICLINK94 /MTZIGT7ATERSPORT3ASSENHEIM 0EDRO"OAT"6 2HEBEN9ACHTING   2OBERTSPECIAALHUIS 2OTTERDAM0LASTICS"6 2OUGHNECK-ARINE OA    3JIPPIE    3LOEPENBOEKJE110 34!:/MARINEEQUIPMENTBV 3TERKENBURG%LEKTROTECHNIEK 3TOFFEERDERIJVAN6IEGEN 4IGER-ARINE 4OPDEK134 6AARBEWIJSOPLEIDINGEN  6AN:ELST7ATERSPORT"6 6ICTRON%NERGY  6ONHOF"6 OA   7ATERSPORT0ARADISE 7EBASTO4HERMO#OMFORT"ENELUX 7ILDSCHUT GROEP44 74#%XPO"//4(/,,!.$ OA    8TRA/RDINARY"OATS.EDERLAND"6 9ACHT#LEANING)NTERNATIONAL40Klassieke Boten & Huizen aan het water >> Editie 6 2016

AVR AVR Watersport Watersport Uw Uw oude oude motor motor is is Goud Goud waard waard

Ruil Ruilnu nuuw uwoude oudebuitenboordmotor buitenboordmotorin enontvang ontvangtot tot Ruil nu uw oude buitenboordmotor ininen en ontvang tot wel wel€€€900,900,-inruil inruilbij bijaanschaf aanschafvan vaneen eennieuwe nieuweSuzuki Suzuki4-takt 4-taktmotor. motor. wel 900,inruil bij aanschaf van een nieuwe Suzuki 4-takt motor.

SUZUKI INTRODUCEERT TWEE NIEUWE REVOLUTIONAIRE BUITENBOORDMOTOREN:

de nieuwe Suzuki DF25A en DF30A Model Model Model Suzuki SuzukiDF DF2,5 2,5 Suzuki DF 2,5 Suzuki SuzukiDF DF4as 4as Suzuki DF 4as Suzuki SuzukiDF DF5as 5as Suzuki DF 5as DF30A vanaf Suzuki 6as SuzukiDF DF 6as Suzuki DF 6as € 5.099,Suzuki SuzukiDF DF8as 8as Suzuki DF 8as Suzuki SuzukiDF DF9,9 9,9as Suzuki DF 9,9 asas Suzuki SuzukiDF DF15as 15as Suzuki DF 15as Suzuki SuzukiDF DF20as 20as Suzuki DF 20as 4892_suz_marine_adv_dealerblad.indd 1

prijs prijs prijs €€€ 849 849 849 €€€1199 1199 1199 €€€1349 1349 1349 €€€1449 1449 1449 €€€2499 2499 2499 €€€2849 2849 2849 €€€3349 3349 3349 €€€3649 3649 3649

Suzuki heeft wederom twee nieuwe super zuinige lichtgewicht buitenboordmotoren aan haar range toegevoegd; de DF25A en DF30A. Beide modellen vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van prestaties, verbruik en gebruiksgemak.De nieuwe Suzuki DF25A en DF30A maken gebruik van het volkomen nieuw ontwikkelde driecilinder in lijn motorblok met een inhoud van 490 cc die voorzien is de nieuwste generatie elektronische brandstofinjectie, het Suzuki “Lean Burn Control System”. Hierdoor zijn deze motoren nog eens tot 15% zuiniger is dan hun voorgangers en daarmee verreweg het zuinigste in hun klasse.

inruil inruil inruil €€€215 215 215 €€€300 300 300 €€€340 340 340 DF25A vanaf €€€365 365 365 € 4.299,€€€625 625 625 €€€715 715 715 €€€840 840 840 €€€900 900 900

WWW.SUZUKI.NL

Wat doe jij dit weekend? Het water op met Suzuki!

Naast een breed scala aan buitenboordmotoren levert Suzuki ook een variëteit aan rubberboten. Suzuki levert twee A-merken rubberboten; Suzumar en Nimarine. Suzumar rubberboten worden uitsluitend verkocht als Boot & Motor combinatie met een Suzuki buitenboordmotor. Terwijl Nimarine rubberboten ook separaat verkocht worden. Beide merken onderscheiden zich door kwaliteitsrubberboten aan te bieden tegen een zeer scherpe prijs. Met meer dan veertig keuzemogelijkheden is er altijd een combinatie die op uw wensen aansluit!

Altijd Altijdeen eenruim ruim aanbod aanbodin inonze onze showroom showroom

uuubetaalt betaalt betaalt €€€ 634 634 634 €€€ 899 899 899 €€€1009 1009 1009 €€€1084 1084 1084 €€€1874 EEN GREEP UIT DE VELE SUZUMAR BOOT & MOTOR COMBINATIES: 1874 1874 www.avrwatersport.nl www.avrwatersport.nl www.avrwatersport.nl €€€2134 2134 2134 € 1.529,- € 1.879,- € 2.349,€€€2509 2509 2509 Coenecoop Coenecoop139 139 Coenecoop 139 €€€2749 2749 2749 2741 PJ Waddinxveen 2,30m boot met 2.5pk motor

2,65m boot met 4pk motor

3,60m boot met 6pk motor

WWW.SUZUKI.NL

4892_suz_marine_adv_suzumar_dealerblad.indd 1

23-01-15 09:55

**Deze actie isisniet geldig i.c.m. anere acties. * Deze actie isniet niet geldig i.c.m. anere acties. Deze actie geldig i.c.m. anere acties. ** Vaarklaarkosten € 22,50 incl. BTW, olie, embalage, (verplichte) nulbeurt, technische uitleg Vaarklaarkosten€ 22,50 € 22,50 incl. BTW, olie, embalage, (verplichte) nulbeurt, technische uitleg ****Vaarklaarkosten incl. BTW, olie, embalage, (verplichte) nulbeurt, technische uitleg *** Uw inruil motor dient te zijn voorzien van een serie nummer *** Uw inruil motor dient zijn voorzien van een serie nummer *** Uw inruil motor dient tete zijn voorzien van een serie nummer

2741PJPJ Waddinxveen Waddinxveen 2741 0182 0182-- -392 392403 403 0182 392 403 23-01-15 09:58
HISWA stand 01.132

016 ACTIEMODEL 2

Voor € 28.950,-Voor € 33.950,-

Profile for Boten.nl

Boten.nl editie 6 - 2016  

Boten.nl editie 6 - 2016  

Profile for boten.nl
Advertisement