Page 1

GRATIS

Zeilboten >> Editie 4 2015

*AARGANGs%DITIEsÑ 

Op de cover:

Nauta Spirit 25 Zie ook het artikel op pagina 102

0ARTNER Boatshop24.com

Verder in deze editie o.a: BRIG Navigator 570 Topcraft 605 Tender Regent Track and Trace

Uw dichtstbijzijnde Honda dealer vindt u op www.honda.nl

1


Kom lekker varen en genieten in Giethoorn wij zijn geopend van dinsdag t/m zondag

2

0521 - 360 550 www.watersportgiethoorn.nl www.facebook.com/watersportgiethoorn www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

100% Nederlands fabricaat!

Standaard voorzien van: Console met RVS/ zwart 55 stuur Met roer bij diesel/ elektro uitvoering Luxe rug/ zit kussens met zonnedek Div. opbergvakken Luxe bolders Zwemtrap Rubberen stootrand Technische omschrijving: Polyester sloep Lengte 5.30 meter Breedte 2.00 meter Diepgang 45 cm Ledig gewicht 600 kg. Max. motorvermogen 20 pk. Geschikt voor een kortstaart bbm. /diesel of elektromotor Geschikt voor 6 personen Categorie C Leverbaar in verschillende kleurencombinaties.

BUN â‚Ź 12.995,= incl. BTW Diesel/elektro â‚Ź 13.995,= incl. BTW

Eindelijk hebben wij de sloep gevonden waarbij we kunnen zeggen “dit is ’m�. Het onderwaterschip is gebaseerd op een reddingssloep, dus heeft deze sloep uitstekende vaareigenschappen. De sloep kunnen wij leveren in de BUN-versie, waarbij de buitenboordmotor in de “bun� geplaatst wordt. Er is zelfs ruimte voor een Suzuki 20 pk 4 takt injectie motor. Ook aan de echte diesel/ elektroliefhebber kunnen wij de KAAPsloep leveren. Bij deze versie zal de sloep met het roer bestuurd worden. Door de rubberen stootrand heeft de sloep een stoere uitstraling gekregen.

.ERINGs$+s'IETHOORN sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL

WWWWATERSPORTGIETHOORNNL 3


Introductie tijdens de HISWA! Tohatsu breidt haar Outboard range uit met de BFT 60, BFT 75, BFT 90, BFT 115, BFT 150, BFT 200, BFT 225 en de BFT 250!! Vanaf heden te koop bij onze dealers de complete vier-takt range: MFS 2.5 pk t/m BFT 250 pk.

Tohatsu 40 en 50 pk De nieuwe 40 en 50 pk vier-takt elektrisch gestart met afstandsbediening en powertrim. Deze zuinige 3 cilinder van slechts 97 kg heeft standaard brandstofinjectie. Absoluut de zuinigste, stilste en snelste in zijn klasse!

MFS40A ETL MFS50A ETL

€ 6499,€ 6999,-

Tohatsu MFS9.8 EPL Compact en krachtig Tohatsu motoren zijn licht en compact. Dit gaat niet ten koste van de betrouwbaarheid en kwaliteit, want dat zijn de kernwaarden van Tohatsu. Dit geldt ook voor de 4-takt Tohatsu de compacte klasse.

MFS9.8A3 EPL € 2695,-

www.tohatsu.nl 4

www.dna-adviesgroep.nl


Inhoudsopgave en colofon >> Editie 4 2015

Boat import Holland ............................................................................................................................ 138, 139, 140 Enkhuizensloep .................................................................................................................................... 116, 117 Flying Arubies ........................................................................................................................................ 16, 17 Hiswa te water ........................................................................................................................................ 58, 59 Jachtwerf Arie Wiegmans .................................................................................................................................... 134, 135 Jachtwerf Reewijk ..................................................................................................................................... 120,121 Nauta Maritiem Crescent ............................................................................................................................ 128, 129, 130 Nauta Maritiem Spirit .................................................................................................................... 102, 103, 104, 105 Regent track en trace .................................................................................................................................... 112, 113 Sloepen Hype .................................................................................................................... 124, 125, 126, 127 Vaarbewijs opleidingen ........................................................................................................................................ 50, 51 Valckx Watersport ........................................................................................................................................ 94, 95 Van der Sanden Watersport ............................................................................................................................ 88, 89, 90, 91

138

Postadres Keizersgracht 127 1015 CJ Amsterdam Bezoekadres Strevelsweg 700 unit 306 3083 AS Rotterdam Directie: Marcel van Duiven 06 - 51 246 952 mvanduiven@boten.nl Amsterdam Finance Office: 020 - 70 73 680 Verkoop binnendienst: Frans Versloot 010 - 24 36 671 fversloot@boten.nl Boatshop24.com: Marcel van Duiven 06 - 51 246 952 mvanduiven@boatshop24.com Service Center Particulieren: Stefanie Harpal 010 - 24 36 675 sharpal@boten.nl Vormgeving: Bianca Koerten bkoerten@boten.nl Voorpagina: Nauta Spirit 25 Voorpaginafoto: Arne Smit

94

Druk: Corelio Printing Redacteuren: Arne Smit Laurens Koster Walter Knopper Johan Schoppert

50

128

Internet: Balans Internet Diensten www.balans.nl

Voorwaarden: Boten.nl magazine aanvaardt geen aansprakelijkheid van schade van welke aard ook. In het bijzonder schade ontstaan door niet, niet tijdige, of onjuiste plaatsing van advertenties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie of op welke andere wijze ook, zonder schriftelijke toestemming van Boten.nl

Rubrieken Nieuws

6

Zeilboten

9

Rond- of platbodems

25

Motorboten

27

Sportboten

71

Sloepen

101

Klassieke boten, huizen a/h water & diversen

141

Adverteerdersbon

143

Particulieren kunnen op verschillende manieren in het Boten.nl magazine adverteren. Een advertentie bestaat uit één fotoblok en een tekst van maximaal 100 letters en leestekens. Een advertentie verschijnt in één editie van het Boten.nl magazine en drie maanden op de website van Boten.nl. Zie voor alle adverteermogelijkheden de bon achterin deze uitgave of ga naar onze website www.boten.nl. Het Boten.nl magazine verschijnt 7 keer per jaar en bevat het meest actuele botenaanbod van particulieren en bedrijven. Het aanbod van Boten.nl is duidelijk gerubriceerd op soort én lengte. Particulieren hebben de mogelijkheid om online geheel gratis een boot met foto te adverteren. Het Boten.nl magazine wordt gratis verspreid bij meer dan 450 jachthavens, watersportwinkels en watersportverenigingen. Tevens wordt het magazine jaarlijks op tientallen beurzen gratis verspreid. Het Boten.nl magazine is voor slechts € 2,25 te koop bij o.a. tijdschrifthandelaren, kiosken en benzinestations. Voor de exacte oplagecijfers verwijzen wij u naar onze tariefkaart die u kunt vinden op onze website.

Boten.nl magazine, hét vraag- en aanbodmagazine voor de watersport! De volgende Boten.nl verschijnt eind augustus 2015! 5>> 5


NIEUWS

Abu Dhabi kan bijna niet meer stuk Met een derde plaats in de voorlaatste etappe heeft Abu Dhabi Ocean Racing zich donderdagochtend verzekerd van de winst in de Volvo Ocean Race van dit jaar. De boot met de Britse schipper Ian Walker is in de laatste etappe niet meer in te halen door de Nederlandse boot Team Brunel. Met nog één etappe te gaan is de boot van de Britse Schipper Ian Walker alleen nog te achterhalen als het laatste wordt in de slotetappe en daarnaast nog minimaal twee strafpunten krijgt.

Jongert te koop

SCA-vrouwen uitzinnig van vreugde

Geen rare kop voor een artikel gezien er vele prachtige boten van deze werf te koop liggen maar nu gaat het om de werf. Jongert Shipyard is in juni 2009 overgenomen door VEKA Group, nadat het bedrijf failliet ging. De Veka groep heeft de superyachtbouwer Jongert in de etalage gezet.

In de vroege ochtenduren van donderdag kleurde Team SCA, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, het Franse Lorient roze. Na 25 jaar lukt het een vrouwenteam weer om een etappezege in de Volvo Ocean Race te pakken, de derde in de racegeschiedenis. Schipper Sam Davies (GBR) en haar bemanning pakten de leiding op de eerste morgen van deze achtste etappe en gaf die niet meer af. Team Vestas Wind finishte als tweede, wat hun comeback een gouden rand gaf. Abu Dhabi Ocean Racing kwam als derde binnen. Team SCA greep maandagmorgen de leiding en bouwde die op dinsdag verder uit door een koers verder op zee te kiezen. De meeste concurrenten bleven op weg naar de Golf van Biskaje onder de Franse en Spaanse kust.

Jongert met een rijke geschiedenis vanaf 1953 bouwde 325 schepen. In 2001 verhuisde de werf van het pittoreske Medemblik naar Wieringerwerf, vanaf het water bekend als de werkhaven naast de zandplaat Oude Zeug. Op maar liefst 44.000 m2 terrein verrees een bouwhal van 60 meter die is uit te breiden tot 100 meter lengte voor toekomstige projecten. Op de website Funda in Business wordt het scheepsbouwcomplex aan Kluisgat 1 sinds het begin van dit jaar aangeboden voor vijf miljoen euro, nadat de vraagprijs eerder nog een miljoen hoger zou hebben gelegen. Een makelaarskantoor uit Amsterdam is het aanspreekpunt voor geïnteresseerden.

6

De topzeilsters hadden 3 dagen, 11 minuten en 11 seconden nodig om de afstand van 647 nautische mijlen winnend te overbruggen. “Dit is een beloning voor al het harde werken van het hele team. Dit sterkt ons vertrouwen. Dit is groots voor ons. We moesten een berg verzetten om hier te komen.”

www.dna-adviesgroep.nl


>> Editie 4 2015

Watersportverbond en eredivisie-zeilen Net als bijvoorbeeld voetbal en hockey krijgt de zeilwereld zijn eigen nationale competitie voor clubs: Eredivisie Zeilen. Waar de zeilwereld voorheen georganiseerd was rond individuen of teams gaat het bij Eredivisie Zeilen vooral om de eer van de vereniging te verdedigen op nationaal en internationaal niveau in competitieverband. Het Watersportverbond en sportmarketingbureau Marvin & Miles willen Nederland al dit najaar kennis laten maken met de ‘pilotversie’ van Eredivisie Zeilen. De afgelopen periode is er voldoende positieve feedback gegeven door onder andere Watersportverenigingen en gemeentes. Na de zomer maakt de organisatie de eerste locatie voor deze pilot bekend. Bij een succesvolle pilot zijn de betrokken partijen voornemens om vanaf 2016 met de officiële competitie te starten. Dit zou het zoveelste zeilkampioenschap betekenen.

Scheveningen Haven Recent heeft de gemeenteraad ingestemd met de ontwikkelingen in Scheveningen Haven. Het CDA is zeer verheugd omdat in de plannen havengebonden activiteiten en industrie en visserij volop de ruimte krijgen. Iets waar het CDA al geruime tijd voor pleit.Economie en werk Woordvoerder Scheveningen Cees Pluimgraaff ‘’Er wordt volmondig gekozen voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de haven. De jeugd in Scheveningen, Duindorp en de rest van Den Haag krijgt meer zicht op een maritiem gerichte baan.’’ De plannen zorgen naast een economische impuls ook voor meer bekendheid voor de Den Haag als sportstad. Scheveningen wordt nog meer op de kaart gezet als watersportlocatie en in het bijzonder als zeezeilhaven.

Pieremachocheltocht tijdens Sail 2015 Op donderdag 20 augustus om 13.00 uur vormen de Amsterdamse grachten het decor voor een ludiek evenement: de Pieremachocheltocht van SAIL Amsterdam 2015. De ‘vaarobjecten’ van de Pieremachocheltocht staan in groot contrast met de grandeur en glorie van de enorme windjammers. Een pieremachochel, ook wel pieremegoggel, is een zelfgebouwd bootje. Iedereen kan zich inschrijven. Hoe origineler en creatiever, hoe beter; zolang het maar blijft drijven. Duizenden toeschouwers zullen de deelnemers straks aanmoedigen en toejuichen. De Pieremachocheltocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Het CDA is ook erg blij dat in de nieuwe plannen waar havengeboden industrie en werkgelegenheid wordt verkozen boven toerisme, de hoge hoteltoren op het zuidelijke havenhoofd en de omstreden oeververbinding niet meer nodig blijken en definitief uit de plannen zijn geschrapt. ‘’Het CDA heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat wij geen voorstander zijn van een hoge hoteltoren aan de kust en een zweefpond’’, aldus Pluimgraaff.

Een vrolijke ‘wedstrijd’ waarin iedereen zich kan uitleven en niemand zich beperkingen hoeft op te leggen, geheel in de goede Amsterdamse traditie van tolerantie, gein en waardering voor mensen met lef! Iedereen die een Pieremachochel bezit of bereid is er een te bouwen, kan zich, mede dankzij de sponsoring van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, kosteloos voor de Pieremachocheltocht inschrijven. Het maximaal in te schrijven Pieremachochels is 75: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

7


Technologie waarop u kunt vertrouwen wanneer u op zee bent. Wie heeft het gestart ?

VARTAÂŽ Professional batterijen zijn zo ontworpen dat u met een gerust hart kunt uitvaren. Dankzij de hoogwaardige AGM- en Deep Cycle technologieĂŤn die het vermogen leveren waarop u kunt vertrouwen, zowel om uw motor te starten als om alle elektrische verbruikers aan boord van stroom te voorzien: zeemijl na zeemijl. Ga naar www.varta-automotive.com en vind de geschikte batterij voor uw boot.

It all starts with

HEFRA IS DISTRIBUTEUR VAN VARTA MARINE-BATTERIJEN Hefra is de grootste leverancier van batterijen voor alle mogelijke toepassingen en alle toebehoren zoals batterijladers.

8

Hefra Hongkongstraat 25 3047 BR Rotterdam T +31 (0)88 400 90 00 E info@hefra.nl www.hefra.nl

www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

Zeilboten Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

9


TEST UW VAARBEWIJS KENNIS Vraag 1.

Hoofdstuk 7 BPR geeft voorschriften voor het stilliggen. Welk schip ligt stil volgens het BPR? a. Een schip dat is vastgevaren (zit aan de grond). b. Een schip dat op neergelaten “spudpalen” ligt. c. Een schip met motorpech, dat drijft zonder dat het ergens door wordt voortbewogen.

Vraag 2.

De bestuurder van een snelle motorboot trekt daarmee een waterskiër. Wat bepaalt het BPR? a. De bestuurder moet een medeopvarende van tenminste 15 jaar oud als uitkijk aanstellen. b. De bestuurder moet er voor zorgen dat de skiër tenminste 15 jaar oud is. c. De bestuurder moet een reddingsvest dragen.

Vraag 5.

Een klein schip volgt het Kanaal van Gent naar Terneuzen in de lengterichting. Wat schrijft het SRKGT voor? a. Midden vaarwater varen en alleen bij tegemoet komend verkeer uitwijken naar stuurboord. b. Altijd stuurboordwal houden zo dicht als veilig en uitvoerbaar is. c. Uitsluitend bij beperkt zicht stuurboordwal houden zo dicht als veilig en uitvoerbaar is.

Vraag 6.

U heeft in uw schip een set van twee accu’s staan, die geschakeld zijn zoals op het plaatje te zien is Er volgen twee beweringen over deze accu’s. U moet de beweringen los van elkaar lezen. Let op: elke bewering kan juist zijn of onjuist zijn.

Vraag 3.

Wat is er bepaald over een registratiebewijs voor een snelle motorboot op het Nederlandse Rijnvaartpolitiereglement-gebied? a. In het Rijnvaartpolitiereglement wordt een registratiebewijs niet voorgeschreven, dus het is niet nodig. b. In het Rijnvaartpolitiereglement wordt een registratiebewijs voorgeschreven dat is afgegeven door de Rijnvaartcommissie. c. In het BINNENvaartpolitiereglement wordt voor het Nederlandse Rijnvaartpolitiereglement -gebied een registratiebewijs voorgeschreven.

Vraag 4.

Wat bepaalt het RPR over de vaarregels van een klein motorschip? a. Een klein motorschip mag met een blauw bord en wit flikkerlicht aan een ander KLEIN motorschip aangeven dat het “stuurboord op stuurboord” wil ontmoeten. b. Een klein motorschip moet altijd voorrang verlenen aan een groot motorschip en ook ALTIJD aan een snelle motorboot. c. Een klein motorschip moet altijd voorrang verlenen aan een groot motorschip maar NIET ALTIJD aan een snelle motorboot. d. Een klein motorschip mag met een blauw bord en wit flikkerlicht aan een ander GROOT en KLEIN motorschip aangeven dat het “stuurboord op stuurboord” wil ontmoeten.

Bewering I: Dit is een 24 Volts systeem. Bewering II: Om deze accu’s op te laden moet u altijd de blauwe kabel losmaken. Welke bewering is juist of onjuist? a. Bewering I is juist en II is onjuist. b. Bewering I is onjuist en II is juist. c. Beweringen I en II zijn beide onjuist. d. Bewering I en II zijn beide juist.

Vraag 7.

Waarom moet een wierfilter worden geïnstalleerd? a. Om het water in een ‘gesloten’ koelsysteem te filteren. b. Om het vuil uit de smeerolie te filteren. c. Om het condenswater uit de dieselolie te filteren. d. Om te voorkomen dat er vuil in het koelsysteem komt.

Deze quiz werd mogelijk gemaakt door www.watersportcursussen.nl en www.boten.n

Controleer uw antwoorden op 10

www.dna-adviesgroep.nl


Vraag 8.

Hoe kan men bij het starten van een benzinemotor het brand- en explosiegevaar zoveel mogelijk voorkomen? a. Door een ventilatietoevoer zo diep mogelijk in de machinekamer aan te brengen. b. Door de motorluiken open te zetten. c. Door een gasdetector onder de motor aan te brengen. d. Door een vonkvrije ventilator de dampen onder de motor te laten afzuigen.

Vraag 12.

Een schip volgt de zwarte pijl. Zie het plaatje. De bolle ton is aan de onderkant groen en aan de bovenkant rood. Wat is juist ten aanzien van hoofdvaarwater - nevenvaarwater?

Vraag 9.

Varen zonder reddingsvesten aan boord is erg onverantwoord. Wat is het advies over het minimale aantal reddingsvesten dat aan boord moet zijn van een klein schip? a. Eén voor iedere opvarende. b. Eén voor iedere opvarende plus een reserve. c. Eén voor de stuurman en één voor degenen die aan dek werken.

Vraag 10.

Een gasdetector is uitgerust met één of meer sensoren. Waar moeten deze sensoren worden geplaatst? a. Zo dicht mogelijk bij de plaats waar wordt gestuurd, als dat binnen is. b. Zo dicht mogelijk boven een kooktoestel. c. In het laagst gelegen gedeelte van de ruimte waarin een gastoestel is geplaatst.

a. Het schip blijft het hoofdvaarwater volgen. b. Het schip komt uit een nevenvaarwater en vaart het hoofdvaarwater in. c. Het schip komt uit een hoofdvaarwater en vaart het nevenvaarwater in.

Vraag 13.

Wat is het karakter van een schitterlicht (Fl)? a. Het schijnsel is korter dan de verduistering. b. De verduistering is korter dan het schijnsel. c. De verduistering is even lang als het schijnsel.

Vraag 11.

U wilt voorkomen dat de opvarenden overboord kunnen vallen. Welke maatregel geeft daarvoor de beste bescherming? a. Scepters aan de buitenkant van het dek aanbrengen met een relingdraad op 60 cm boven dek en daaronder nog een relingdraad op 30 cm hoogte. b. Een zogenaamde “voetlijst” (rechtop staande strip) aan de buitenkant van het dek aanbrengen. c. Een reddingsvest dragen. Wij voorkeur een van het type dat zich automatisch opblaast wanneer de persoon die het draagt overboord valt.

watersportcursussen.nl/boten 11


Lobster/10

First/18

Carina R/

Amel/Pampero

Westerly/GK 24

Van Vossen/BigOne 600

Greyhound/620

Etap 22/Hef-kiel

s X X Ms(OUTs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEmiddeling.nl sI CODE € 3700

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA TAKT0+s"ENZINEss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 4800

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINECILINDss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 3000

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTA0+s$IESELs"OUWs X X Ms0OLYESTERs3UZUKI JAARs4EL s%MAILIKO IKO PRODUCTIONSNL TAKT0+ss4EL sI CODE € 12500 sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 2900

Invader 22/

s X X Ms!LUMINIUMs(ONDA s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA s X X Ms/NBEKENDs s"ENZINEss4EL s4EL sINFO HMSBOTENNL STROKE0+ss4EL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE € 750 sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 4250 sI CODE € 19950 sI CODE € 4500

12

www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

Column juni 2015

Noordkaper/22

s X X Ms3TAALs9ANMAR0+ s$IESELss4EL sPETERGOUW PLANETNL sI CODE â‚Ź 16500

Cinderella/

s X X Ms-ERCURY0+ s"ENZINEss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE â‚Ź 1900

Slaaggarantie Wat opvalt bij Watersportcursussen.nl is dat ze al jaren een 100% slaaggarantie geven en de vraag is hoe kan dat. Is het een kwestie van je aanmelden voor een vaarbewijscursus, een week later examen doen en als je dan niet slaagt je cursusgeld terug krijgen of zit er meer achter? Online cursussen Als je goed leest, zie je dat het alleen geldt voor de online cursussen. VBO werkt met een intelligent interactief e-learningssysteem dat zich aan de cursist aanpast. De cursist staat centraal. Als je de cursus helemaal en met goed gevolg doorlopen hebt, krijg je een ‘Certificaat van Deelname’. Het certificaat geeft aan dat je klaar bent om examen te doen. Mocht je onverhoopt toch zakken omdat je bijvoorbeeld een off day hebt, krijg je het cursusgeld 100% terug.

Noordkaper/25

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTs3OLE0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO HMSBOTENNL sI CODE â‚Ź 16500

Karawi/710

s X X Ms0OLYESTERs&ERRYMAN 0+s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE â‚Ź 5700

Zalmschouw/Zeilschouw

s X X Ms3TAALs9AMAHAFOUR STROKE0+s"ENZINEss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE â‚Ź 8900

Clever/23

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE â‚Ź 8500

Jeanneau/Tonic 23

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE â‚Ź 13900

Het werkt heel eenvoudig. De cursus bestaat uit een stuk of veertig onderwerpen die ieder gemiddeld een A4-tje groot zijn. Na elk onderwerp volgen zo’n 15 controle vragen. Je maakt die vragen en het systeem onthoudt wat je goed of fout gemaakt hebt. Vervolgens wordt er getraind. Trainen betekent niet alles nog eens dunnetjes overdoen. Onderwerpen waar je goed in bent, hoef je niet extra te oefenen. Het gaat om de onderwerpen waar je slecht gescoord hebt en het systeem weet dat. Deze onderdelen worden extra getraind tot je ook deze onder de knie hebt. Het blijkt in de praktijk perfect te werken. Ondanks het feit dat vaarbewijsexamen de afgelopen jaren een stuk moeilijker is geworden en het landelijk slagingspercentage gezakt is tot zo’n 50%, scoren de onliners met het ‘Certificaat van Deelname’ extreem hoog; 99% slaagt de eerste keer. Examentrainers Naast de online cursussen verkoopt VBO ook online examentrainers, zeg maar de oude oefen CD-rom. Het is een onderdeeltje uit de online cursus. Bij de examentrainer gaat het om vragen oefenen en onbeperkt proefexamens maken. De examentrainer is een mooi hulpmiddel bij een ‘gewone’ cursus of boek. Alleen examens oefenen zonder verder iets werkt niet. De examencommissie heeft een ultra geheime database en de actuele examenvragen zijn altijd anders dan de oefenvragen die opleiders gebruiken of die je kunt vinden op internet. Zelfs de vragen uit het voorbeeldexamen van de VAMEX (examinerende instantie) zelf, komen in het echte examen niet voor. Meer informatie U kunt bellen 0162-323396, mailen info@watersportcursussen.nl of kijk op www.watersportcursussen.nl Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen (VBO) Info@benros.nl

Jeanneau Tonic/23

Euro Kruiser MK3/MK3

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU s X X Mss4EL 0+s"ENZINEss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sQTECHNIEK MECOM sI CODE â‚Ź 4399 sI CODE â‚Ź 92500

13


Dufour/24

ETAP 23/Hef-kiel

Van De Stadt/25

Ronautica/260

IP/23 Kotter

Jouet/760

s X X Ms0OLYESTERs2ENAULT 2C0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 6900

s X X Ms7OODCOREEPOXY s9ANMAR'-DIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 12900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 22750

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHAIN BUN 0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 6900

Waarschip 740/.

s X X Ms(OUTs6OLVOL0ENTA 3AIL DRIVE-"30+s"ENZINEs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 9750

Jakon/1

s X X Ms3TAALs3ELVA0+ s"ENZINEss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 5900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$INTERCOOLING0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNLsI CODE € 26900

Laurin koster/L28

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTs!LBIN0+s"ENZINEs"OUWJAAR '- DIESEL0+ss4EL s4EL s%MAILRENEKOPS HOTMAILCOM sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € p.n.o.t.k. sI CODE € 12500

Dehler/Delanta 76

Skippi/750 Cruiser

Friendship/25

Hasselter/Kustkruiser

Vollenhovense Bol

Bavaria/820

s X X Ms0OLYESTERs&ARYMANN DIESEL0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 6900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR GM0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 7500

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$ #REVISIE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 27500

14

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 25000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 5950

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 13950 www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving

www.pythondrive.com Dintra_DubbelKajuit_Pythondrive 2.indd 1

All Round/850

Victoire/822

Super Daimio/28 FT

Fellowship/28

09-11-14 15:5

Victoire/822

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs9ANMAR0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL 0+s$IESELss4EL s4ELs%MAILJENNYVANTOL HETNETNL sWHVUNDERINK GMAILCOM sI CODE € 13900 sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 17900 sI CODE € 16500

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs&ARYMANNs$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"UKH0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILHANS CL DECORNL s4EL s%MAILLMHOUTOP ZIGGONL sI CODE € 12500 sI CODE € 12000

Marcon/Sabre 27

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 11950

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS - CILDIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 39500

Hurley 830 Comfort/- 800 AT Special

Dufour/27

Hurley/830 Classic

LM Mermaid/270

Koopmans Kustvaarder/1

Beneteau/First 27

Imexus/28

s X X Ms0OLYESTERs"5+( $63-%0+s$IESELs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 19900

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s$IESELss4EL sPIM leenheer@gmail.com sI CODE € 14800

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA=0+ss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 4950

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 93- PKDIESELZEERZs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 7900

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS -0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNLsI CODE € 39000

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA "&$64%# STROKE T0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 37500

15


Medal Race Time voor de Flying Arubies!

Medal Race Time in Weymouth Tekst: Hester Ozinga, Hestag Online Media Nicole van der Velden (20) en Thijs Visser (25) vormen sinds december 2013 een zeilduo in de Nacra17 klasse, de enige gemixte klasse in het olympisch zeilen. Op het WK Nacra17 in Aarhus, Denemarken van 3 t/m 11 juli kunnen ze Aruba als land kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Thijs en Nicole zijn het enige Arubaanse duo in de mixed multihull klasse. Dit betekent dat wanneer ze deze zomer in Aarhus het land kwalificeren voor de spelen, ze ook automatisch zichzelf kwalificeren. En dat moment komt snel dichterbij. Voor Boten.nl volgt Hester Ozinga het duo op hun weg naar kwalificatie voor de Spelen.

Goed starten essentieel voor een plek bij de top 10 De medal race halen op een groot evenement heeft iets speciaals. Van der Velden: “Je voelt extra spanning. Je bent tijdens de medal race met de 10 beste bootjes op het water en de jury kijkt de hele wedstrijd naar alles wat je doet. Er zijn camera’s op alle hoeken van de baan en het gaat natuurlijk om de medailles.” Dit seizoen kwam de medal race op elke groot evenement dichterbij. Constante series neerzetten en elke wedstrijd goed starten waren de punten waar we hard aan moesten werken. Tijdens de Delta Lloyd Regatta in Medemblik viel bijna alles op de goede plek. Van der Velden: “De starts gingen daar supergoed en er werd hard gevaren. Het is fijn om er meteen goed bij te zitten. Dat vaart zoveel leuker en geeft je zoveel meer kansen onderweg. Door een aanvaring en een gebroken roer belandden we net buiten de top 10.”

Delta Lloyd Regatta 2015 in Medemblik

16

“Net geen medal race dus maar wel het vertrouwen dat het erin zit. Daarnaast zijn de omstandigheden qua weer in Medemblik vergelijkbaar met die in Aarhus, waar het WK gevaren wordt. Dat we daar goed mee overweg kunnen is een goed gevoel.” www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

‘Medal Race Time in Weymouth! Tijdens de Sailing World Cup in Weymouth, het laatste grote evenement voor het WK in Aarhus, slagen de Flying Arubies erin om bij de beste tien te eindigen. Medal race time! Van der Velden: “Het was erg leuk om deze ervaring mee te pakken en te zien dat we wel een hoop van onze eerdere medal race (EK 2014) hebben geleerd.”

het idee dat we er klaar voor zijn. We gaan voorafgaand aan het WK nog een week in Aarhus trainen om de omgeving, het weer en het wedstrijdwater te leren kennen. Vervolgens nemen we 3 dagen voor onszelf om 100% uitgerust aan de start te beginnen en gaan we er wat moois van maken!

www.flyingarubies.com

Delta Lloyd Regatta 2015

© Sander van der Borch

ISAF Sailing World Cup Weymouth Het moment van kwalificeren komt dichterbij Na alle gemaakte stappen dit seizoen en de medal race op de World Cup in Weymouth, is het tijd voor een verdiende week rust. Daarna gaat het duo weer vol in training voor Aarhus. Van der Velden: “We hebben veel zin in het WK. We willen en moeten daar pieken en hebben

Niet de ideale manier om een boei te ronden

© Sander van der Borch

Zeil clinics geven aan jonge zeilers op Aruba

17


Balaton/Balaton

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA 0+s"ENZINEss4EL sINFO MAKELAARDIJWAGENAARNL sI CODE € 3900

Dekker en zn/Defender 27

s X X Ms0OLYESTERs"UKH s$IESELss4EL sINFO valckxwatersport.nl sI CODE € 6000

Friendship/28

Feeling 286/Special

Contest Zeer mooie Zeilboot./

Winner/900 Limited

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ CIL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 12500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 'M CIL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 26500

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s4EL sJMVANZELST HETNETNL 9-CILINDERINTERCO0+s sI CODE € 6750 s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 93500

Colin Archer/Danish Rose

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6OLVOPENTA0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILDEWINTER DDSNL sI CODE € 60000

Dehler/31 TOP NOVA

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR'-0+s$IESEL s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 29500

Spirit/32 Sport

Jensen/29

Mac Wester/Ketch

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTA0+s$IESELs"OUW0+s$IESELss4EL  CILINDERs$IESELss4EL JAARs4EL s%MAILACLZANT HOTMAILCOM sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 37500 sRHEUKELS GMAILCOM sI CODE € 12500 sI CODE € 27500

18

www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

BRANDSTOF-REINIGINGSYSTEEM

Contest 30/B

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 13500

Voor diesel, benzine en kerosine. Haalt 99,9% van alle vrije water uit de brandstof!

Colvic/30

WWW.DINTRA.COM

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 18500

Dintra_DubbelKajuit_MicroSep 2.indd 1

Dufour/30 CLASSIC

Taling/30

Sunbeam/30

Gouwzee Pieter Beeldsnijder

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 34000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL sJOHANDEWIT CHELLONL sI CODE € 20000

09-11-14 16:0

s X X Ms0OLYESTERs-ITSUBISHI 0+s$IESELss4EL sCHIEL GIPINL sI CODE € 17500

Rob/34

s X X Ms3TAALs&ARRYMEN s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs!RONA0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILGGWAHULST ZIGGONL sFERRYDIJKSTRA KPNPLANETNL sI CODE € 17500 sI CODE € 16750

Hunter/33

Hunter/33.5

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA-$0+s$IEs!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUWSELs"OUWJAARs4EL s%MAILWEHMEYER PLANETNL JAARs4EL s%MAILCHRISBONGERS TELFORTNL € 59800 sI CODE € 48900 sI CODE

Spear/30

s X X Ms0OLYESTERs4IMRAY NIEUWEMOTOR 0+s$IESELs s4EL sWHGDERCKX ONLINENL sI CODE € 19000

Amerglass/Searunner

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS INBOORDMODEL0+s$IESELs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNLsI CODE € 35000

Phantom/30

s X X Ms0OLYESTERs"UKH 0+s$IESELss4EL sKINGMA HETNETNL sI CODE € 12000

Moody 31 MK2// MKII

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ CIL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 32500

19


Dehler 31/TOP

Seahawk/Van De Stadt

Phantom/31

Zeeschouw/(9.60 Mtr.)

Feeling/960

Dufour/32 Classic

Klassiek zeiljacht/Lodewijk Meeter 10

Nauticat/33

Hunter/33

Van De Stadt/34

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '- DIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 33900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 29500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNLsI CODE € 59800

s X X Ms3TAALs2ENAULT0+ s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 4750

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 39500

s X X Ms0OLYESTERs"UKH 0+s$IESELss4EL sINFO MAKELAARDIJWAGENAARNL sI CODE € 15000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES CIL0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE € 12900

s X X Ms3TAALs0EUGOTREV{ 0+s$IESELss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 29500

s X X Ms0OLYESTERs&ORD DIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 59500

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sBERRIE HOTMAILCOM sI CODE € 55000

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving Dehler/35 CWS

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESEL METGROFF s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 49500

www.pythondrive.com

ntra_DubbelKajuit_Pythondrive 2.indd 1

09-11-14 15:54

Victoire/1044

Victoire/1044

Victoire/1044

Spirit/32

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s X X Ms0OLYESTERs 0ENTA0+s$IESELss4EL s4EL sINFO HUTTINGNL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 85000 sI CODE € 49500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$"0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNLsI CODE € 49500

20

Fisher/37

s X X Ms0OLYESTERs3OLE s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs&ORD0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILLSLINGERLAND QUICKNETNL sVAKWERKVOLGENSBARTJES GMAILCOM sI CODE € 79000 sI CODE € 17500 www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

DOLPHIN/35 (Ann 25)

Jeanneau/Sunrise 34

Dehler 34/Top Nova

Bavaria 34/Customline

Seahawk/36

Ligplaats Ketelmeer/Marina Schokkerstrand

Dehler/36 CWS

Victoire/11.22

Grand Soleil/42

Bavaria/37 CR-3

Hanse/370

Bavaria 36/Cruiser

Gouwzee/Orca Special

Jeanneau/Sun Odyssey 40.3

Hutting (Koopmans)/40

Bavaria 38 - 3/Cruiser

Bavaria/39 Cruiser

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-CILINDER0+s$IESELs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE € 23500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 40500

s X X Ms3TAALs670+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 19500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-&0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 52500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO PENTA0+s$IESELss4EL sTTDORST GMAILCOM sI CODE € 75000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR '-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 29000

De Vries Lentsch/One Off

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0ERKINS0+s$IESELs"OUWJAAR 0ENTA$ CYL0+s$IESELs s4ELs%MAILROBENJOAN ZONNETNL s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 52750 sI CODE € 72500

s X X Ms/VERIGs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTmakelaars.nl sI CODE € 16900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA40+s$IESEL 0ENTA$0+s$IESELs s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTsI CODE € 89500 MAKELAARSNLsI CODE € 184000

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 9-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 92500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s X X Ms!LUMINIUMs *( %s$IESELss4EL s4EL sINFO HUTTINGNL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 278000 sI CODE € 135000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$ CIL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 56900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA-$ CILINTER0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 71500

s X X Ms3TAALs+UBOTA0+ s$IESELss4ELsINFO barnautica.nl sI CODE € 29500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 80000

21


De beste stuurlui adverteren in ons magazine...

GRATIS

GRAT S

*AARGANG

s%DIT

GRAT S

A

GR

B

S

IEsÑ

 

*AARGANGs%DITIEsÑ 

B m

R

N Op de

Pedro Bo cover: ra 43 0AR TNE Boatshop R 24.com

M

Verder in deze Introduc editie o.a tie Evinru : de E-TEC Next Ge G2 neration Shipyard s Veno Ya chting

Op de cover:

Chris*Craft 21 Capri

Verder in deze editie o.a: Jobe Sports International Watersport Paradise DOCK Steel Boten

BOATSHOP24 .COM International Fair Edition 2013

BO2ATSHOP24.COM BOATSHO 015 P24.C OM N

RNA

FA R ED ONA T ON

n

on 0 4 na ona Fa Ed

m

ag

az

in

e

7 Be dr

ij fs pr es B& L Ja en ta ti e: ch tb ou w

14 Va Di am ar im pr es on d 85 si e: 0 Re tr o

38 Va ar

im pr es Vi pe si e: r 24 3

M m

dise Watersport Para W

den Heijd Van der H

Yachts

Crownline 325 SCR

Boten.nl Boten.be Boatshop24.com 22

2 0 12

• ED IT IE

1

www.dna-adviesgroep.nl


Zeilboten >> Editie 4 2015

Winner/12.20 ‘Galatea’

Hutting (Koopmans)/40

Hutting (Koopmans)/40

Salona 45 (Cruiser-Racer)/1/3 deel Te Koop

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s X X Ms!LUMINIUMs *(0+s$IESELss4EL s4EL sINFO HUTTINGNL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE € 295000 sI CODE € 219500

s X X Ms!LUMINIUMs s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s4EL sINFO HUTTINGNL PENTAs$IESELss4EL sI CODE € 450000 sHVDEJONG GMAILCOM sI CODE € 45750

Regina Af Vindo/43

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR*( $4"%TURBO 0+s$IESELs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE jachtmakelaars.nl sI CODE € 265000

Nautic Saintonge/Rorqual 44

Gaffel Ketch/S-Spant

Hutting (Koopmans)/45

Sparkman & Stephens/New York 32

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs3OLE0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ITSUBISHI0+s$IESELs"OUWs4EL s%MAILDZWEERS UPCMAILNL JAARs4EL s%MAILGEENEMAIL? BOTENNL sI CODE € 58000 sI CODE € 80500

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL!LUMINIUMs"OUWJAARs4EL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL7OODCOREEPOXYs9ANMAR*(80+ s%MAILINFO HUTTINGNL s$IESELs"OUWJAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL sI CODE € 425000 sI CODE € 350000

23


Wauquiez/Centurion 45s

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *(4%s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE â‚Ź 189950

Hanse/470

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE â‚Ź 219000

Hutting (Koopmans)/47

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL!LUMINIUMs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO HUTTINGNL sI CODE â‚Ź 425000

Hutting (Koopmans)/49

Colvic Victor/50

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL!LUMINIUMs"OUWJAARs4EL s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS s%MAILINFO HUTTINGNL 0+s$IESELss4EL sI CODE â‚Ź 525000 sINFO BARNAUTICANL sI CODE â‚Ź 149500

Beneteau/Oceanis 523 Clipper

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE â‚Ź 195000

PERSBERICHT

Jong gebruikte schepen in trek. Geachte lezer, Eind 2014 en begin 2015 zijn voor ons positieve maanden geweest qua verkoop. We zijn daardoor dringend op zoek naar nieuw aanbod jong gebruikte werf schepen. Heeft u uw schip te koop liggen, twijfelt u nog of wilt u meer informatie over de bemiddelingsvoorwaarden dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen: info@prinsvanoranje.nl 0515 - 444 550 Daarnaast kan onze Prins van Oranje Service afdeling zeer scherpe offertes maken voor onderhoudswerkzaamheden gedurende de zomer periode. Terwijl u

persberichthalf.indd 24

1

geniet van uw vakantie kan uw schip er weer tip top bij komen te liggen. We zijn u graag van dienst! Met vriendelijke groet, Het Prins van Oranje Team

www.dna-adviesgroep.nl 02-07-15 09:29


Zeilboten >> Editie 3 2014

Rond & Platbodems Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

25


Schouw/410

s X X Ms3TAALs'EENs s4EL sINFO WATERSPORTGIET HOORNNL sI CODE Ñ

Fiberline/500

Fries Jacht /Fries Jacht

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI s X X Ms(OUTs'EENs 0+s"ENZINEss4EL s4EL sMAR RINCOROOSNL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Boeier 630/Polyester

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS - CILDIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 34000

Toe aan een nieuwe boot?

www.boten.nl

Vollenhovense Bol/H. Lunstroo

s X X Ms3TAALs"UKH$6-% 0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

METRUIMBOTENONLINEZITERVASTWELIETSTUSSEN

Gipon/Gipon

Vollenhovense Bol/Vollenhovense Bol

Blomaak/Lemsteraak

Lemsteraak/Blomaak 1120

s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI 0+s$IESELss4EL sPBIERMA PLANETNL sI CODE € 20000

Lemsteraak/Lemsteraak

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6OLVO0ENTA0+s$IESELs"OUWJAAR s X X Ms3TAALs0EUGEOT 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILSARINAHELLER HOMENL sI CODE Ñ sLACOMBLE KPNMAILNL sI CODE € 105000

Melkscheepje/Platbodem

Lemsteraak/De Jong Durgerdam

Prachtige Tjalk/Prachtige Tjalk

Tjalk/Platbodem

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL sGJDEVOLDER HOMENL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs.ANNI 4$)CILINDER0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AF s X X Ms3TAALs 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO HUTTINGNL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 250000 sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AF s$IESELss4EL sABUTTER HETNETNL sI CODE € 55000

26

Lemsteraak/Kajuitaak

s X X Ms3TAALs-ISUBISHI s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs,ISTER0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILJAN ZWART PLANETNL sDOORVG ICLOUDCOM sI CODE Ñ sI CODE Ñ


www.dna-adviesgroep.nl

Motorboten >> Editie 4 2015

Motorboten Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

27


GADGETS

De Schiller X1 Fietsen zit in onze Nederlandse cultuur evenals de watersport. Voeg deze twee aan elkaar toe en het resultaat is de Schiller X1. Voor een prijsje van rond de 5000 euro fietst u als een ware Joop Zoetemelk over de Vinkeveense plassen, het IJsselmeer of voor de durfal van Harlingen naar Terschelling.

De fietser zet een aandrijfstang in werking die onderwater naar de dubbele schroef leidt. Ook het stuurwiel is verbonden met deze schroeven zodat je daadwerkelijk voor bak- of stuurboord kunt kiezen. Let wel: natte voeten krijgen is gegarandeerd.

28

De Subwing Onderwater waterskiĂŤn is niet langer een droom maar werkelijkheid geworden met de Subwing. De Subwing bestaat uit twee vleugels verbonden door een draaibare swivel. Door de grip op elke vleugel kan in alle richtingen gemakkelijk worden gestuurd. Manoeuvreren gebeurt door het kantelen van de vleugels in verschillende hoeken. Kantel beide vleugels naar beneden om te duiken, en naar boven om weer op te duiken voor de broodnodige hap lucht.

Slimme drone Stel u wilt een cool filmpje van uw talenten maken tijdens het surfen. Dat stelt u voor een probleem want de camera wordt nat en als de camera eventueel waterdicht is spat er toch wellicht water op de lens. Mogen wij u voorstellen aan Lily de slimme drone die uw talenten haarfijn zal vastleggen. Lily is een autonome drone die u alleen maar in de lucht moet gooien om u verder te volgen. Vergeet het bedienen van de drone van een controlepad of een smartphone app - de drone is ontworpen om volledig zelfstandig te vliegen. Op die manier hoeft u alleen maar te zorgen dat u er goed opkomt door niet te vallen.


www.dna-adviesgroep.nl

Stuurautomaat afstandbediening Onze gadgets zijn veelal beschrijvingen van het allernieuwste speelgoed op de markt, maar deze autocontrol is dat niet helemaal. Toch willen wij u dit onder de aandacht brengen want het leven van een stuurman gaat niet over rozen. Stel u vaart lekker buitengaats, windkrachtje 4 in het grootzeil en de genua I trilt van genoegen. Ineens verschijnen er aan de boeg twee bruinvissen die genieten van de visjes die u met uw boeg opschrikt. Daar staat u dan aan het roer, achterin de kuip, wanhopig trachtend een blik op te vangen van deze geweldige gebeurtenis. De Smart controller is een draadloze unit die SeaTalk gebruikt om te communiceren met de stuurautomaat. Met de Raymarine Smart controller in de hand of om uw nek kunt u evenveel van de bruinvissen genieten als de rest van de familie die zich allemaal al op de punt posteerde.

Gouwe ouwe Herinnert u zich deze nog? De hippe bootschoen van de jaren zestig gedragen door zowel kinderen als ouderen stond destijds garant voor zweetkakkies. Ze bestaan nog steeds en zijn onvervalst origineel gebleven. Voor 16,95 heeft u een stevige canvas bootschoen met antislip profiel. De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 36 tot 46. Bent u de trotse eigenaar van een retro sloep of een klassieker dan kunt u niet op de kade verschijnen zonder deze gouwe ouwe.

Motorboten >> Editie 4 2015

Veilig met een fender Van de fender of stootwil is bekend dat bij het aanleggen van de boot de eerste klap veilig kan worden opgevangen. De fender staat symbool voor bescherming

tegen deuken en krassen. Star fenders maakt dankbaar gebruik van deze symbolische veiligheid door de fenders zo heet te wassen dat er een klein formaat fendersleutelhanger overblijft. Voor minder dan 5 euro bent u zeker dat uw sleutel niet meer naar de bodem verdwijnt bij het te water raken. Krassen of deuken hadden de sleutels aan niet zo’n last van maar nu blijven ze ook nog eens drijven.

29


STAZO marine equipment b.v. Since 1932 STAZO marine equipment bv produces and exports accessories for pleasure cruise such as steering wheels, shipdecks and mechanical security.Veersed캐k 83 | 3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht Tel. 0031 [0]78 6832222 Website: www.stazo.nl | E-mail: info@stazo.nl 30


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

SmokerCraft visboot/V178C

Sylvan aluminium visboot/1032

Wally/310 roeibootje / tourboot

Sea Lion 325 met /8pk merc

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Crest/Pontoon

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL!LUMINIUMs9AMAHA0+s"ENZINEs"OUW s X X Ms0OLYETHYLEENs'EEN s X X Ms0OLYESTERs JAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORTPARADISENL s.IEUWs4EL sJMVANZELST s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ hetnet.nl sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Sylvan aluminium visboot/Alaskan De Luxe 12ft

Vis / consoleboot/Aqualine 360

Aqualine 360 tourboot/NIEUW!

Aqualine 360 tourboot/NIEUW! met motor

Sylvan aluminium visboot/Alaskan Deluxe 13DLX

Jumbo Visboot /Fish 4 Pike

Crescent/410

Placom/410

Texas Tour / consoleboot/420 groot zonnedek!

Placom/420

Topcraft/420 comfort

Sylvan 14 VFO Aluminium visboot!

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sJMVANZELST HETNETNL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN ss4EL sINFO watersportgiethoorn.nl sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA s X X Ms0OLYESTERs 0+s"ENZINEss4EL s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL s X X Ms0OLYESTERs s4EL sJMVANZELST HETNETNL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s.IEUWs4EL sJMVAN ZELST HETNETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO WATERSPORTGIET hoorn.nl sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

SCM goedgekeurde sloten Polyester visboot/

Sylvan aluminium visboot/Alaskan De

Luxe 15ft s X X Ms/NBEKENDs s4EL sJMVANZELST HETNETNL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW sI CODE € 2200 s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

www.vonhofbv.nl 31

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

13-01-14 07:0


DOORZIET U ALLES?

AAN- EN VERKOOPBEGELEIDING (AANKOOP)KEURINGEN EN EXPERTISES, vanaf € 350,=

TAXATIES, vanaf € 199,= Johan Schoppert

Boatbiz, Brouwerstraat 5, 8356 DV, Blokzijl www.boottaxeren.nl/ info@boottaxeren.nl/ 32

0527-291111


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

StarCraft aluminium visboot/ SuperSnapper 1400

Sylvan aluminium visboot/Sporttroller 1400

Askeladden/445 Chaser

Topcraft/455 millenium

Topcraft/480 Sport

Topcraft/485 Open

Topcraft/485 open

Sylvan aluminium visboot/SportTroller

SmokerCraft aluminium visboot/ProLodge 160

SmokerCraft aluminium visboot /1600 Select SC

Sylvan aluminium visboot/Freedom Tiller 16

Hogaroth. Pol. 500/Vis / consoleboot

Sylvan aluminium visboot/ SuperSnap-

Quicksilver/505 Commander

Boston whaler/17 Super Sport

Tenderline/Rascal

SeaWave consoleboot/NIEUW!

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY& ELPTss4EL sINFO boatservicedannijs.nl sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL land.nl sI CODE Ñ

Barca Fisher/16

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU s X X Ms.IEUWs4EL ss4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Prins /480 Open

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA &OURSTROKEss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL land.nl sI CODE Ñ

1600 s X X Ms0OLYESTERs s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"ENZINEs"OUWJAAR.IEUW s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL s%MAILJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE € 9999 sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs per 1600 s4EL sJMVANZELST HETNETNL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY &&OURSTROKE%&)ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 12900

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms!LUMINIUMs9AMAHA s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s"ENZINEss4EL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

33


Texas visboot/530 fisk

Sting/530 Jeep

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs-AXPK s4EL sJMVANZELST HETNETNL ss4EL sINFO sI CODE Ñ sandenwatersport.nl sI CODE Ñ

WINNAAR INNOVATIE AWARD 2014!

Ketelbinkie: De meest compacte oliegestookte (combi) ketel voor aan boord.

Vanaf € 2.21 5,40 excl. BTW

Vripack/Sleper

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR.IEUW s4EL s%MAILVDHOOPBV HOTMAILCOM sI CODE Ñ

Orka/535 Sl

9,5 kW

17 kW

25,7 kW

s X X Ms0OLYESTERs-OTORNIET INBEGREPENss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € p.o.a.

Saver/540 open

s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 12900

• kinderlijk eenvoudig • compact • degelijk, duurzaam en veilig • met perfecte service Ook complete installatie mogelijk

www.maritimebooster.nl Jan van der Heijdenstraat 1 T 088-1180800 3281 NE NumansdorpE info@maritimebooster.nl

Shetland/535

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9AMAHA0+s"ENZINEs"OUW JAARs4EL s%MAILMARKRUTTE PLANETNL sI CODE Ñ


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Ranieri /Soverato Console boat

Mariah /SX18

SmokerCraft aluminium visboot/Kodiak 1660

Ocean Master/550 Sundeck nieuw

QUICKSILVER ACTIV 555 150 PK VER

Bayliner/185 bowrider

Sea Pro/186 CC (1 st launch: June 2014)

SmokerCraft aluminium visboot/ Millentia 19.2

s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON &OURSTROKE%&)ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERsPK ss4EL sINFO sandenwatersport.nl sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € 12900

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATSERVICEDAN nijs.nl sI CODE € 11900

Harris/Cruiser 200

s X X Ms0OLYESTERs s4EL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

Harris/Cruiser 200

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL  s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL!LUMINIUMs"OUWJAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORTPARADISENL s%MAILMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € p.o.a. sI CODE Ñ

Larson/194 SEI Bowrider

Boston Whaler/18 FT Dauntless

Quicksilver/600 Commander

Condor 600 visboot/Met kajuit

Arie Wiegmans/AW 19

‘DOERAK/600

Inter 630 Kajuitboot!/

Onedin kruiser/650

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER, 0+K70+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA DISENLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEss4EL sSCHILDERSBEDRIJFVDGRIFT GMAIL COMsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s X X Ms0OLYESTERs s"ENZINEss4EL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs s$IESELss4EL sINFO s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ
w w w. h a e m m e r- n e d e r l a n d. n l 


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Er zijn boten in vele soorten en maten... ...daarom stofferen wij op maat.

Einsteinstraat 21 B 3902 HN Veenendaal T : 0318 556642 F : 0318 556939

Scheepskussens in model, met of zonder knieholte verdikking, met lendestuk of glad, eventueel met bies of knopen.

www.stoffeerderijvanviegen.nl

Quicksilver/650 weekend

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s"ENZINEss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 19900

Sea Pro/206 WA

s X X Ms0OLYESTERs s4EL  sMAIL watersportparadise.nl sI CODE Ñ

Sea Pro/206 WA

Stalen Kruiser/Kajuitboot

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s X X Ms0OLYESTERs s"ENZINEss4EL   s4EL sJMVANZELST HETNETNL sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ sI CODE € 19900

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving Selva/7.0 Open Consoleboot

Sea Ray 220/Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs3ELVA s X X Ms0OLYESTERs 9AMAHA0Kss4EL s4EL sINFO HMSBOTENNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

www.pythondrive.com

Dintra_DubbelKajuit_Pythondrive 2.indd 1

Monterey/238SS Roswell edition

Quicksilver/Activ 705 cruiser

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -AG-0)" Pss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms0OLYESTERs ss4EL sINFO sandenwatersport.nl sI CODE Ñ

Fjord Kruiser met 40pk!/

Beneteau Antares/750

Bayliner/242 Classic

Limburgia/Limburgiakruiser

s X X Ms/NBEKENDs"ENZINE s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9AMAHA0+s"ENZINEs"OUW ss4EL sJMVANZELST JAARs4EL s%MAILINFO ARJANDENBESTENCOM hetnet.nl sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

09-11-14 15:5

s X X Ms3TAALs9ANMAR0+ s$IESELss4EL sELS GOULMY GMAILCOM sI CODE € 8900

Monterey/248

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE € 39900

Saver/7,20

s X X Ms0OLYESTERs(ONDA s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Kanaalkruiser/Kanaalkruiser

s X X Ms0OLYESTERs.ANNI0+ s$IESELss4EL sNIGEL RIDER BCSORG sI CODE € 12000

37


jacht, scheeps- en interieurbetimmering

0184-618737 sWWW.D-K-S.NL

Winga/Fam four

BWM RIB Boat/25 Rapier

Bella 760/Falcon 26 Fantino

Line Kruiser/

Polaris Beta Sport/770

Sea Ray/240 Sun Sport

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE € 19900

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $ CYL0+s$IESELs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Hoekstra Kruiser/800

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER(064ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Motorkruiser/7.50 ok

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

Glastron/GS 249

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA LTR0+s"ENZINEss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs2ENAULT s"ENZINEss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Bayliner/246 Discovery

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER, s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER0+s"ENZINE -0)0+0+s"ENZINEs s"OUWJAARs4EL s%MAILKEESHORDIJK LIVENL s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA sI CODE Ñ DISENLsI CODE € 29900

Compleet gerenoveerde kruiser/Compleet gerenoveerde kruiser

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ITUBISHI0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs"UKH0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL s4EL s%MAILSAJAOBERMAN GMAILCOM sI CODE Ñ sI CODE Ñ

38


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Bayliner/245 Cruiser

Amulet/Vlet

Motorkruiser/Motorkruiser

Cascaruda/800

Aluyard/Border 800

Crownline/264 CR

TK Bayliner/265

Saga 27/AC

Drammer 820/Cabrio

Gein Kruiser/

Monterey/270 Sport Cruiser

Bayliner/265 Ciera

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER, -0)0+0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA DISENLsI CODE € p.o.a.

s X X Ms!LUMINIUMs$EUTZ s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS - CILINDER0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs"-#0ERKINS 0+s$IESELss4EL sHOOGKAMERHIELE ZIGGONL sI CODE € 11000

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA DISENLsI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0EUGEOT INDENTORCIL0+s$IESELs s4EL sINFO HETANKERMARI TIEMNLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA +!$0+s$IESELss4EL sHJBREDEWOUT LIVENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA '8I0+0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA DISENLsI CODE € p.o.a.

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA -$ CIL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER LTR0+s"ENZINEs s4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

SCM goedgekeurde sloten Risor/Noorse Spitsgatter/27

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sJAN VOORMEERENNL sI CODE Ñ

Jonkerpaan Amulet/765 AK

www.vonhofbv.nl

s X X Ms3TAALs-ERCEDES 0+s$IESELss4EL sMSCHUIJER TELENL sI CODE Ñ

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

13-01-14 07:0

Intercruiser/27

Beste Vaer/830

Risor/27

Intercruiser 27/Cabin

Nautic Generation/28

Boarncruiser/840

Agder/840

Cantia/28 Cabin Cruiser

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO$ s X X Mss4EL 0+s$IESELss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Mss4EL s X X Ms3TAALs3OL sINFO AVRWATERSPORTNL s$IESELss4EL sI CODE € 79000 sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs0ERKINS s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 29900

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $ PKDIESE0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 79000

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

39


Hop Schoon is uniek in Nederland door zijn speciale ‘door en door’ reiniging voor uw s "OOTKUSSENS s #ARAVANKUSSENS s 4UINSTOELKUSSENS Professionele reiniging hoeft niet duur te zijn! Wilt u weten wat wij nog meer reinigen? www.hopschoon.nl

Cascaruda/850 AK

s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI SAMOFA 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 19900

Hop Schoon Tapijtreiniging Slichtenhorsterweg 20 3862NR Nijkerk 033 - 2456921 info@hopschoon.nl

hopschoon 2.indd 1

Sollux/850

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Stalen Kruiser/8.5 Fahrengat

s X X Mss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ

19-01-15 11:24

Pedro/850 GSOK

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Motorsailer 27/Noorse Spitsgatter

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTA0+s$IESELs"OUW JAARs4ELs%MAILHANSRAVENZWAAIJ QUICKNETNL sI CODE Ñ

Doerak/850 AK

Antaris/MK 25

Doerak/850 OK

Marco/860 Salon

Super Favorite/860 OK

Colvic Watson/Avonturier

Azure (USA)/275 Cruiser

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0EUGEOTINDENOR0+s$IESELs"OUW s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL JAARs4EL s%MAILFRANS ANTAMEANL sI CODE Ñ sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs0EUGEOT 6ETUS0+s$IESELss4EL sMVOORN HOMENL sI CODE Ñ

Waterland Unieke kruiser!/8,5m! Compleet

s X X Ms3TAALs0EUGEOT85$ 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 19000

s X X Ms0OLYESTERs4HORNYCROFT s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL s"ENZINEss4EL s4EL s%MAILJMVANZELST HETNETNL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 23000 sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ sI CODE Ñ
Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Bayliner 285/Cruiser

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)60+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

Rapsody 29/OC-F Limited

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( (4%0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Target/Grandioos 875

Kok Kruiser/880

Vreelander/880 Semi Cabin

Meter Kruiser/

Birchwood/29

Antaris/Mare Libre 900 Aperto

MV yachts/Small Cabin

Coronet/27 Seafarer

s X X Ms3TAALs670/. .AUTIC0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sMOES PLANETNL sI CODE Ñ

Pedro/Donky 29

s X X Ms0OLYESTERs&ORD s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0EUGEOTs$IESELs"OUWJAAR ,EHMAN0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO$ 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ECEDES 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 17900

s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs3TEYR $AIMLER0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA 0+s"ENZINEss4EL sGRETAZENIK HOTMAILCOMsI CODE Ñ

Antaris/Connery 29

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL sI CODE € 119990

Makma/Caribbean 31

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ,(! 340 TURBODIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

Marco/860 AK

Rinker/260 Speedcruiser

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISERs"ENZINEs"OUWJAAR s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s4EL s%MAILINFO BNSSERVICENL 0K0+s$IESELss4EL sI CODE Ñ sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ
Rapsody/29

Windy/Mc 8600

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUW s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTA0+s$IESELs"OUW JAARs4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL JAARs4EL s%MAILHANSVDBERG ZIGGONL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Sea Ray/270

Stabila kruiser/900

Makma/Caribbean 31 + Boatsaver

Intercruiser/29

Motorkruiser/Motorkruiser

Rapsody/29 OC

Marco Succes/860 AK 100pk Yanmar

Nidelv/28 hardtop

Hellingskip/850

Skagerrak/900 S AK

Pedro/Marin 30

Pedro/Marin 30

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs#RAFSMAN 0+s$IESELss4EL sMBERNHART GMAILCOM sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs9ANMAR*(% 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINSs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñs X X Ms3TAALs0EUGEOT s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms(OUTs9ANMAR0+ s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $0+ss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMARNR 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Mebokruiser/Mebokruiser

s X X Ms3TAALs0ERKINSs$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ERCEDESs$IESELs"OUWJAAR ss4EL sSALES s4EL s%MAILGEER ZIGGONL PEDRO BOATNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Pedro/Marin 30

Succes jachten/880 Ultra

Bayliner/2855 Ciera

Brandsma Vlet 900/AC-SP

V.d zee stevenvlet/

Gantelkruiser/940

Sessa Oyster/30

Nimbus/320 Coupe 06

s X X Ms3TAALs0ERKINSs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs)VECOs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sBERTOUWENDIJK HOTMAILNL sI CODE Ñ

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms3TAALs-ERCEDES"ENZ s X X Ms0OLYESTERs6OLVO+!$ s4EL sJMVANZELST HETNETNL 0+s$IESELss4EL 0$00+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Super Van Craft/950

s X X Ms3TAALs6ETUSs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Altena 950/Motorkruiser

Antaris /MareLibre 940

Meeuwkruiser/Meeuwkruiser

Cascaruda/950

Bayliner/2855

Aquanaut/Drifter 950 OK

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs.ANNI0+s$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 109000

Black Rose/950

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s"ENZINEss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs!RONA 3CHEEPSDIESEL0+s$IESELs s4EL sADRIEENLIN LIVENL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs9ANMAR *( 4%0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

Hooveld/950 AK

s X X Ms3TAALs0EUGEOT0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Pedro/Levanto 32

s X X Ms3TAALs9ANMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0ERKINSs$IESELs"OUWJAAR 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ sI CODE Ñ
Crowne

er

Cruis 

Solstice


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

VERKRIJGBAAR IN DIVERSE SOORTEN EN MATEN...

Grand M ariner

Omni

Sunline

r

Watersport Paradise.nl
7e

editie

grat toeg is ang

GEBRUIKTE-BOTENBEURS de grootste en gezelligste gebruikte-botenbeurs kom (ver)kopen in Hoorn informatie en inschrijven: kom (ver)kopen in Hoorn www.gebruiktebotenbeurs.nl

www.gebruiktebotenbeurs.nl De Gebruikte-Botenbeurs Hoorn wordt u aangeboden door: mijn botensite!

YachtFocus.com

Uitgevoerd door

Mediapartners: 

European claim experts


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

UW KLEUR, UW MODEL, UW BEKLEDING NAAR KEUZE

Th. a Kempisstraat 115-119 8021 BL Zwolle Tel: 038 - 453 49 80 info@heyman.nl www.heyman.nl

Fairline/Targa 28 (29)

Marex/290 Sun Cruiser

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO4URBO !$00+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA +!$0$00+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Proline/29 Grand Sport

Viper/V303

Altena/Kruiser

Carravelle/Kruiser

Bakdekker/Kruiser

Klassiek/Jacht rondspant

Motorjacht/Storebro Bruks Adler IV

Beenakker/Vlet

Curtevenne/AK

Motortjalk/1000

Motorkruiser/Achterkajuit

Brabokruiser/Brabokruiser

Pedro/950

Pedro/33

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERsXLTR6-0)0+s"ENZINE s"ENZINEss4EL s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO VALCKXWATERSPORTNL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms(OUTs6OLVO)NDENOR CYL0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 29900

s X X Ms3TAALs-ERCEDES CIL0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE € 29000

s X X Ms3TAALs.ANNI0+ s$IESELss4EL sKIA ORA SHIPMAILNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ITSUBITSU 0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AF$ %0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Aquador/32 C

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ERCEDES 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ERCEDES /-0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0EUGEOT s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ
Pedro Bora 43’

Pedro, uw garantie voor onbezorgd vaargenot! --


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Beachcraft/1000

Verhoevenkruiser/(waaier steven)

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ERCEDES/-0+s$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ERCEDES0+s$IESELs"OUWJAAR s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL s4EL s%MAILRBRANDTMETSELWERKEN GMAILCOM sI CODE Ñ sI CODE Ñ

voor nieuwe en gebruikte boten, trailers en motoren.

Pedro/950

Tukker/Vlet

s X X Ms3TAALs0EUGEOT s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 29900

s X X Ms3TAALs"MWs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 39900

Topcraft boten Ijlstervlet/960 GSAK

s X X Ms3TAALs3OL s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Cupidokruiser/

s X X Ms3TAALs"RITISCH ,EYLANDPK0+ss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Oedsmawei 24-h • 9001 ZJ Grou 06-11591875 • info@bj-boten.nl • www.bj-boten.nl

Crown Cruiser/950 OK

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Makma 36/Caribbean 36

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

Succes Jachten/1000 Sport

s X X Ms3TAALs)VECO0+ s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

Birchwood/33 AK

s X X Ms0OLYESTERs&ORD 0+s$IESELss4EL sALOYSLANGENHUIZEN TELFORTNL sI CODE € 29000

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving Aquanaut/Beauty 1000

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$!0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Brandsma Vlet/1000 Cabrio de Luxe

www.pythondrive.com

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA $0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 139000
Alles over het Watersport Certificaat Voor alle watersporters die niet vaarbewijsplichtig zijn.

Laurens Koster Sinds 1982 kennen we in Nederland het Klein Vaarbewijs en sinds 1992 is het verplicht voor snelle boten en een paar splintergroepen zoals boten tussen 15 – 25 meter en een stukje beroepsvaart, werkboten van 15 tot 20 meter. Het is een lastig examen, veel moeilijker dan bijvoorbeeld het theorie examen voor je rijbewijs. Hoe zit het met het overgrote deel van de varend Nederland, alle boten tot 15 meter die niet snel varen (motorjachten, sloepen, zeilboten) in totaal zo’n 300.000 boten? Kun je daar zo maar mee gaan varen zonder enige ervaring of kennis?

Natuurlijk niet, we kennen de algemene regel “iedere Nederlander dient de wet te kennen” en we hebben het Binnenvaart Politiereglement (BPR) artikel 1.09 waarin staat dat een boot alleen mag uitvaren als ze bestuurd wordt door een bekwaam persoon. Een lastig artikel want de bekwaamheidseis wordt op wat leeftijdsgrenzen na, niet verder ingevuld. Een ding is zeker, je kunt niet zo maar, zonder enige kennis van zaken, gaan varen. Voor zeilers is de opleiding aardig geregeld. De meeste zeilscholen zijn aangesloten bij de CWO (Commissie Watersport Opleidingen) waar je diverse diploma’s kunt halen om aan te tonen dat je bekwaam bent. Voor de rest (motorjachten, sloepen enz.) was er tot voor kort weinig. Theorie In september 2014 heeft VBO (Vaarbewijsopleidingen), de grootste theorie opleider voor het Vaarbewijs, Marifonie, Marcom-B en Kustnavigatie (TKN) het Watersport Certificaat (WSC) gelanceerd. Een prima opleiding voor iedereen die wil gaan varen. Alles wat je moet weten voordat je een bootje in stapt komt aan de orde. Er wordt met name veel aandacht besteed aan veiligheid
www.dna-adviesgroep.nl

maar natuurlijk ook de verkeersregels en bijvoorbeeld verzekering. In tegenstelling tot het wegverkeer varen er op het water helaas nog steeds veel te veel boten onverzekerd rond. Het zal je maar gebeuren dat je betrokken raakt bij een ongeluk en een leven lang moet blijven betalen omdat je niet verzekerd bent. De opleiding voor het behalen van het Watersport Certificaat en de uitgifte daarvan is bedoeld voor de beginnende watersporter met weinig of geen vaarervaring. Daarnaast zijn er duizenden ervaren watersporters zonder papieren. Mensen die het varen met vallen en opstaan hebben geleerd en inmiddels echt wel kunnen varen en bekwaam zijn. Ook voor deze mensen heeft het zin de cursus gaan volgen en examen doen om. Op zich is een opfriscursus helemaal niet verkeerd en krijgt men een certificaat waarmee aangetoond kan worden bekwaam te zijn om een boot te besturen. Ook wanneer je een boot gaat huren kan het Watersport Certificaat het verschil maken. De verhuurder weet dan in ieder geval dat de klant over de elementaire basiskennis beschikt en geen fout zal maken die voortkomt uit totale onwetendheid. Vaarinstructie kan zich dan concentreren op het verhuurde schip en niet zozeer op de inhoud van het BPR. Praktijk Voor de ervaren watersporter die het wel wat overdreven vindt om een cursus te volgen en examen te doen (praktijk ervaring is toch veel belangrijker) heeft VBO de ‘Praktijkverklaring’ ontwikkeld. Iedereen die vindt dat hij/zij over voldoende praktijk ervaring beschikt kan een praktijk onderzoek aanvragen. Op basis van dit onderzoek kan een praktijkverklaring worden verstrekt waarmee men het Watersport Certificaat kan aanvragen. Mocht het onderzoek negatief uitvallen kan men alsnog kosteloos de cursus volgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de praktijkervaring aan te tonen. Het kan met bijvoorbeeld CWO diploma’s of buitenlandse

Motorboten >> Editie 4 2015

certificaten zoals RYA certificaten maar ook middels verzekeringspapieren, liggeldfacturen, huurovereenkomsten en eigen verklaring. Aan het onderzoek naar praktijk ervaring zijn wel kosten verbonden. Het Watersport Certificaat is een initiatief van Vaarbewijsopleidingen (VBO), het nationale opleidingsinstituut voor opleiding en examinering van watersport gerelateerde theorie opleidingen zoals Watersport Certificaat, nautische communicatie (Marifonie en Marcom-B) en voor opleidingen (geen examinering) voor Klein Vaarbewijs en navigatie (TKN). VBO is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en hanteert de NRTO voorwaarden en gedragscodes. VBO is geregistreerd bij het CRKBO, aangesloten bij de HISWA en door de minister aangewezen als examinerende instantie voor Marifonie en Marcom-B. VBO geeft het Watersport Certificaat uit naast het officiële vaarbewijs, niet als alternatief.

Voor meer informatie ga naar: www.watersportcursussen.nl kantoor@watersportcurussen.nl of bel 0162-323396
1 T/M 6 september 2015

HISWA TE WATER AMSTERDAM MARINA

! n e r a rv e m o K

www.hiswatewater.nl

De #1 in-water bootshow van Noord-Europa

Een dagje watersport aan het IJ ( ( ( ( ( ( (

Het grootste aanbod van Nederlandse jachtbouw en internationale merken Tientallen werven lanceren hun wereldprimeurs Honderden nieuwe modellen sloepen, zeiljachten en motorboten Elke dag demonstraties, proefvaarten en spetterende activiteiten op het water Breed aanbod van nautische producten en diensten en gezellige terrassen aan het water Direct bereikbaar met de pont vanaf Amsterdam CS – NDSM Werf Elke dag open van 11 – 19 uur

Koop uw kaarten nu online met korting op www.hiswatewater.nl.
Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Verhoefkruiser/1050

s X X Ms3TAALs-ERCEDES GEREVISEERD0+ss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Birchwood/34

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ,( 4%0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Grand Azur/33 Classic

Sealine/S34

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER $,4URBO!#0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE € 99000

Roeiersvlet/10,50

s X X Ms3TAALs$EUTZ0+ s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

Aquanaut/Beauty 1000

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA$ MET: DRIVE s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0EUGEOTCILINDER0+s$IESEL 0+s$IESELs"OUWJAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL s"OUWJAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL sI CODE € 179000 sI CODE Ñ

Euroclassic/35

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Gruno/1050 AK

Pedro/1000

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Super Lauwersmeerkruiser/10.50

s X X Ms3TAALs!RONA$! 0+s$IESELss4EL sTMIL HOMENL sI CODE Ñ

Akkerman Kotter/

s X X Ms3TAALs$AFs$IESEL ss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Intercruiser/34

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORD,EHMAN0+s$IESELs"OUW s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTA0+s$IESEL s"OUWJAARs4EL s%MAILJANENGELS YAHOOCOM JAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ sI CODE € 179000
Zandstralen op locatie, van dek tot kiel! Straling & Cleaning reinigt uw plezierjacht, onderwaterschip, motorboot, sloep of kiel. 8JKLVOOFOVXCPPUPOUEPFOWBOBMHFO roest door middel van zandstralen en zelfs op locatie. U hoeft dus niet meer met uw boot naar ons toe, maar wij komen naar u! Polyester, hout of staal, dit is voor Stralen & Cleaning geen probleem. Stralen & Cleaning BV 1PTUCVTt",8FFTQ 

www.stralenencleaning.nl ShipModul Marine Electronics De perfecte link tussen computer en navigatiesysteem via RS-232, USB, WiFi, Bluetooth of Ethernet. MiniPlex NMEA multiplexers zijn dè oplossing voor het koppelen van navigatieinstrumenten en computersystemen. Een uitgebreide set configuratie-opties biedt een oplossing voor bijna elk NMEA-probleem. Tevens wordt RaymarineŽ SeaTalkŽ ondersteund. Op verzoek kunnen door ons ook speciale functies worden ontwikkeld. Kijk op www.shipmodul.nl voor meer informatie.

ShipModul Borgstee 27b, 9403 TS, Assen ! 0592-375700, " 0592-375550 ! sales@shipmodul.nl

MiniPlex NMEA multiplexers 


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Doerak /10.50 AK

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs,ISTER0ETTER0+s$IESELs"OUW JAARs4EL s%MAILINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Ex-Dienstschip/Ex-Dienstschip

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ITSUBISHI0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILMVANSCHEPPINGEN HOTMAILCOM sI CODE Ñ

Cascaruda/1050 AK

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&IAT0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

Aquanaut/Beauty 1050 AK (2)

Aquanaut/Beauty 1050 AK

Pedro/Skiron 35

Pedro/Aspre 35

Pedro/Aspre 35

Pedro/Skiron 35

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs9ANMAR s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS0+ s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0ERKINSs$IESELs"OUWJAAR s$IESELss4ELsINFO s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL barnautica.nl sI CODE € 110000 sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Pedro/Skiron 35

s X X Ms3TAALs"LADTs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ
(BWPPSLXBMJUFJU HBWPPSFFOCPPUWBO#PBU&RVJQNFOU V.a. â‚Ź 22.950

/VIFU IFMFKBBS BDUJF QSJK[FO

Kom langs voor een vrijblijvende offerte! V.a. â‚Ź 4.999

V.a. â‚Ź 6.250

V.a. â‚Ź 7.995

Ook trailer-verhuur tot 3000 kg ! V.a. â‚Ź 11.500

V.a. â‚Ź 8.500

V.a. â‚Ź 10.500

V.a. â‚Ź 24.500 V.a. â‚Ź 10.495

V.a. â‚Ź 14.500

Gratis eerste winterstalling (gedurende1 jaar - let op beperk

De betere speciaalzaak voor de Watersport met altijd een groot basisassortiment aan topmerken !

aantal plaatsen!)

Actie tot 31 december 2014

MARINE SERVICE SCHULLER B.V.

r Verf & conservering r Motoren r Generatoren r Electronica r Boten r Accessoires

r Bevestigingsmateriaal r Mobiele service dienst r Reparatie- en onderhoudswerkzaamheden

,MPPTUFSTUSBBUr/-+#.BBTCSBDIU 5FM  r'BY  

XXXCPBUFRVJQNFOUOMrJOGP!CPBUFRVJQNFOUOM 

Openingstijden: maandag - vrijdag: van 9 tot 18 uur (van 1 oktober - 31 maart tot 17 uur geopend) Zaterdag: van 9 tot 15 uur


kt

Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

WWW.INSTAPSTEUN.NL

Pedro/Skiron 35

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Dé oplossing voor het makkelijk en veilig in– en uitstappen van uw boot! Pedro/Aspre 35

Pedro/Skiron 35

s X X Ms3TAALs0ERKINS s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0ERKINSs$IESELs"OUWJAAR s$IESELss4EL s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Diverse modellen leverbaar!

WWW.INSTAPSTEUN.NL

Excellent/1000 Classic Hybride

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ,(! $4%ENX%LEKTROMOT0+s$IESEL ss4ELsINFO BARNAUTICANLsI CODE Ñ

Aquanaut/Drifter 1050 AK (2)

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

Dé oplossing voor het makkelijk en veilig in– en uitstappen van uw boot! Diverse modellen leverbaar! Pedro/Aspré 36

Rego/Standard 35

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6OLVOPENTAs$IESELs"OUWJAAR s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

Falmouth/Boat

s X X Ms7OODCOREEPOXY s&ORD{ 0+s$IESELs s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

WWW.INSTAPSTEUN.NL

Succes/108 sport

s X X Ms3TAALs)VECO0+ s$IESELss4EL sRINYRIJNDERS PLANETNL sI CODE Ñ

Fourwinns/325 Cruiser

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $IESEL4AMD0+s$IESELs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE Ñ

Dé oplossing voor het makkelijk en veilig in– en uitstappen van uw boot! Diverse modellen leverbaar!

Van Lent/Gruis

Jacmar/Kruiser

s X X Ms3TAALs$AFs$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0EUGEOT0+s$IESELs"OUWJAAR ss4EL s4EL s%MAILOLDEGBERTS GMAILCOM sI CODE Ñ sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Marhen/1085

s X X Ms3TAALs,OMBARDINI ,$70+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ
Grootste collectie Nederlandse jachten op HISWA te water 2015 HISWA te water 1 t/m 6 september 2015 De HISWA te water 2015 brengt de grootste collectie Nederlandse jachten en een breed aanbod internationale merken bij elkaar. Naar verwachting liggen er straks zo’n 300 nieuwe boten in alle soorten en maten afgemeerd in Amsterdam Marina. Inmiddels zijn er tientallen Nederlandse en wereldprimeurs aangekondigd. Op de kade vindt u een breed aanbod van nautische producten en diensten en een gezellige terras. Daarnaast zijn er leuke en leerzame activiteiten op het water en aan de wal. Kortom een heerlijk dagje watersport aan het IJ! Nederlandse jachtbouw De HISWA te water brengt de grootste collectie Nederlandse jachten bijeen. Tientallen Nederlandse werven en een groot aantal buitenlandse merken leggen hun nieuwste modellen straks naast elkaar in het water. Met ruim 30 deelnemers zijn de Nederlandse jachtbouwers heel sterk vertegenwoordigd op de HISWA te water 2015. “Nergens anders liggen zoveel nieuwe Nederlandse jachten en motorboten bij elkaar. Dat maakt de HISWA te water echt uniek”, aldus beursmanager Michelle Jonker. “ Maar ook het internationale aanbod met merken als Bavaria, Hanse en Beneteau is sterk.”Primeurs op de beurs Jonker kijkt met veel enthousiasme uit naar de primeurs die er van 1 t/m 6 september worden gepresenteerd in Amsterdam Marina. “Met trots kan ik melden dat we nu al 17 wereldprimeurs kunnen aankondigen, 13 Nederlandse primeurs en twee Europese primeurs. En het aantal aanmeldingen stijgt nog steeds.” Onder de wereldprimeurs bevinden zich de Storm X-65 Wheelhouse van Dutch Quality Yachts, de Sossego Comfort 22 van Gebroeders van Enkhuizen, de Bestewind 50 van KM Yachtbuilders en de isloep Rapida 777. Een greep uit de Nederlandse primeurs op de HISWA te water 2015: de Aluqa luxe snelvarende tender van Esteq, de Galeon 305 HTS van Klop Watersport, de Azuree 33C van Sirena Marine en De Kapiteinssloep 8M van Wajer & Wajer Yachts. Primeurs in staal


www.dna-adviesgroep.nl

Motorboten >> Editie 4 2015

Nederland is sterk in staal. Dat zien we ook terug in de sterke vertegenwoordiging van de Nederlandse staalbouwers op de HISWA te water en de primeurs die zij presenteren. We lichten alvast een tipje van de sluier op met een greep uit de primeurs van stalen schepen die tot op heden zijn aangekondigd: de Andante 438 AC van Aquanaut Yachting, de Classic Sturdy 42 Sedan Deckbridge en de Grand Sturdy 45.9 Sedan Wheelhouse van Linssen Yachts, de Discovery 45 OC van Super Lauwersmeer, de Vedette 10.30 en de Boarncruiser 1200 Elegance van De Boarnstream. Compleet aanbod De HISWA te water biedt een breed en divers overzicht van kleine en grote boten, serie gebouwd of custom-built, gemaakt van aluminium, staal of polyester. Voor mensen die zich willen oriënteren op een

watersporten in de haven. Kinderen tot 13 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma kunnen kennismaken met verschillende watersporten zoals zeilen in een Optimist, varen in een kano, standup paddling, waterfietsen en lopen in een waterbal. Bijna alle activiteiten zijn gratis zodat zowel jong als oud het plezier van watersport kan ontdekken. Dagje Amsterdam Een bezoek aan de HISWA te water laat zich ook goed combineren met een bezoek aan de stad. De HISWA te water wordt gehouden op een steenworp afstand van het Centraal Station van Amsterdam en is goed bereikbaar met de gratis veerpont naar de NDSMWerf. U kunt onderweg genieten van de indrukwekkende nieuwe architectuur langs het IJ, zoals het Filmmuseum Eye, de Silodam en het IJ-Dock. Bovendien loopt u vanaf Amsterdam CS zo het bruisende hart van onze hoofdstad binnen.

eventuele aankoop is de HISWA te water de aangewezen plek aangezien praktisch alle grote Nederlandse en Europese merken op de bootshow vertegenwoordigd zijn. Het aanbod bestaat uit daysailers, kajuitzeilboten, luxe zeiljachten, motorjachten, sloepen, tenders, sportboten en RIBs. De boten variëren in lengte van 4 – 22 meter. Boten met een verhaal Ook een aantal bijzondere boten zet straks koers naar de HISWA te water 2015. In het paviljoen ‘Boten met een verhaal’ liggen boten waarvan de schipper, bouwer of eigenaar u graag meeneemt in een bijzondere anekdote of een spannend verhaal. Van een avontuurlijk bouwproces tot wereldreis of spannende week op de wadden: ‘Boten met een verhaal’ biedt u daarmee ook een beetje avontuur op de steiger. Zelf varen Op en rond het water vindt ook een spetterend programma plaats voor kinderen, jongeren en volwassenen. U kunt proefvaart maken in sloep, zeil- of motorboten, een manoeuvreerclinic volgen, demonstraties en workshops bezoeken en genieten van vele

HISWA te water 2015 De #1 in-water bootshow van Noord-Europa sHet grootste aanbod van Nederlandse jachtbouw en internationale merken sTientallen werven lanceren hun wereldprimeurs sHonderden nieuwe modellen sloepen, zeiljachten en motorboten sElke dag demonstraties, proefvaarten en spetterende activiteiten op het water sBreed aanbod van nautische producten en diensten en gezellige terrassen aan het water sDirect bereikbaar met gratis veerpont vanaf Amsterdam CS – NDSM Werf sElke dag open van 11.00 – 19.00 uur sKoop uw kaarten online met korting op www.hiswatewater.nl.

www.hiswatewater.nl Facebook: HISWAtewater Twitter: #HISWAtewater
7PPSXFHt/+;PFUFSNFFS tKNWBO[FMTU!IFUOFUOM "MNFFSEBO45KBBSVXMFWFSBODJFS

XXXWBO[FMTUXBUFSTQPSUOM

Sea Lion serie, nu extra zomers geprijst! Sea Lion 325 € 2.595,-

Sea Lion 420 Sports € 3.620,-

Sea Lion 490 sports € 6.545,-

Sea Lion 325 Speeder € 3.440,-

Sea Lion 460 A € 3.995,-

Sea Lion 560 sports € 7.960,-

Sea Lion tourboot 270 Sports € 2.350,-

Sea Lion 325 met 8pk merc € 4.650,-

Overig v.d. zee stevenvlet € 49.500,-

Waterland kruiser € 23.000,-

10.000m2WBBSQMF[JFStOJFVXFFOHFCSVJLUFCVJUFOCPPSENPUPSFOtOJFVXFFOHFCSVJLUFUSBJMFST 


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Jachthaven Meerzicht Gebr. Weinholt B.V.

Herenweg 55 2465 AB Rijnsaterwoude 0172-508204 www.gebrweinholt.nl

Zomer- en winterstalling Onderhoud van uw schip Sloep- en fietsverhuur Watersportwinkel 6 dagen per week geopend

Pedro/Aspré 36

Pikmeer/10.50 AK

Brandaris/Barkas 1100

Siegel Kotter/1100

Boarnstream Kruiser

Grand banks/36 riviera

Grand Banks/36 Classic

Aquanaut/DRIFTER 1100 OK 2000

Pedro/Donky 36

Pedro/Donky 36

Vri-Jon/Contessa 37 E

Pedro/Donky 37

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs/-#0+ s$IESELss4EL sTERINK PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs3TEYER s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Princess/37 Flybridge

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs&ORD LEHMANs$IESELss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERsX&ORD LEHMANCOMPLEETMETINV0+s$IESELs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDE LINGNLsI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $40+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms!LUMINIUM s-ERCEDES/-0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs9ANMAR CYLINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Broom Ocean/37

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs&ORD-ERMAIDGEREVISEERD s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs0ERKINS0+s$IESELs"OUW 0+s$IESELs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO HMSBOTENNL JAARs4EL s%MAILJOHANWIERSMA PLANETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ
Bendie 1120/AK

Klaassenvlet/11.50 OKAK

Borndiep Vlet/1105

Borndiep Vlet/1105

Atlantic/38

Survey/Vaartuig (half glijder)

Barkas/1150 OK

Sea Ray/330 Sundancer

Rio/11.50

Blauwe Hand/1150

Cupidokruiser/Gsok

Ijlstervlet/11.50

Vripack Kotter/1065 AK

Super van Craft/11.55

Super Van Craft/1160 AK

Aquanaut/Drifter 1150 AK 1996

Pedro/Solano 38

Sealine 360/Sportbridge

Marhen/Spiegelkotter 1190 AK

Motorboot/Tristan 40

Super Van Craft/11.55

Succeskruiser/1195

Patrouillekruiser/Motorkruiser

Palma/40B

s X X Ms3TAALs$AF CIL DIESEL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO PENTA0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 109000

s X X Ms(OUTs#UMMINGS CIL0+s$IESELss4EL sINFO HMSBOTENNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñs X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA -$0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs)&!CIL 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA -$!0+s$IESELss4EL sMARKVANIERSEL ZIGGONL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTER s-ERCRUISER0+s"ENZINEs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AF0+ s$IESELss4EL sINFO BANDENCENTRUMEMMENNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs,OMBARDINI 0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs.ANNI !4$)0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AIMLER"ENZ 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!& CYLINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA 0+s$IESELss4EL sGIOVANNI?RICCI? HOTMAILCOM sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs,OMBARDINI 0+s$IESELss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO PENTA0+s$IESELss4EL sBENSPAAN KPNMAILNL sI CODE € 79000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA $#$20+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 209000

s X X Ms3TAALs$AFs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE € 39900


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Targa/35 CFC "the 4x4 Of The Sea&

Platinum/40 Luxury

Bavaria/38 Sport

Macheta/36

Succes jachten/115

Sciallino/S40 Flybridge

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA$UITGEVOERDMETD 0+s$IESELs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARS nl sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE € 119000

Linssen/400 AC Classic Sturdy

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER0+ s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORDLEHMANs$IESELs"OUWJAAR K7 0+s"ENZINEs"OUWJAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORT s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL paradise.nl sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs6ETUSDEUTZs$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR"90+s$IESEL s4EL s%MAILSALES PEDRO BOATNL s"OUWJAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ sI CODE Ñ
Waddenvlet/Waddenvlet

Proficiat/1200

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0ERKINS0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs&ORD-ERMAID0+s$IESELs"OUW s4EL s%MAILAHERREMA GMAILCOM JAARs4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Waddenkruiser/Waddenkruiser

Powercruiser/1250 OK

Aquanaut/Privilege 1250 AK 148 HP

Aquanaut/Drifter 1250 AK

Bouman/1270 OK

Pollard/Parade 1270

Pedro/Bora 41

Nelson/42 Mk 2 Mustang

Broom Ocean/42

Storebro/Baltic 420 Royal Cruiser

Monty Bank/43

Steeler/NG 43

De Groot/1300 Fly

Doggersbank/1300

Treffer/1300 OK

Treffer/1300

s X X Ms3TAALs$AF 0+s$IESELss4EL sJOVANOIRSCHOT HOTMAILCOM sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $40+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 179000

s X X Ms0OLYESTERs#UMMINS 0+s$IESELss4EL sGERRIEDIKS LIVENL sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs6OLVO 0ENTA$ 0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 229000

s X X Ms3TAALs3TEYR CILINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVOPENTA s$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO s X X Ms3TAALs 0ENTA4!-$0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!&0+ s X X Ms3TAALs s$IESELss4EL sINFO s4EL sWEHMEYER PLANETNL DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ sI CODE Ñs X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AF 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ERUS$EUTZ 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS $EUTZ$4! !0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE € 239000

s X X Ms3TAALs3TEYR$AIMLER 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 399000

s X X Ms3TAALs)VECOs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ


Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Bermuda Kotter/1300

Bekebrede Kotter/1300 AK

Aquanaut/Drifter CS 1300 OK

Super Van Craft/13.20 Cabriolet

Grand Banks/42 EUROPA

Marco Succes/1300 GS

Aquanaut/Unico 1300 FA

Grand banks/42 Heritage Europe

Bruijs/Coaster 13.00 Open Cockpit

Valkkruiser/1350 AK

Privateer/43

Vacance/1300

Triton Kotter/1350 AK

Stevenvlet/1350

Vacance/Solide 44 Director

Zuiderzeekruiser/1360

Aquanaut/Privilege 1350 Ak

Vripack/Kotter 1365

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $40+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$EUTZ$4 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € 210000

s X X Ms3TAALs&ORD-ERMAID -ARINE0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!&MY CILINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs&ORD LEHMANs$IESELss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE € 209000

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $4!0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR 0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ$4 "ODENSEETOEG0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMA kelaars.nl sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs)VECO CILINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $40+s$IESELMETDUBBEs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHT MAKELAARSNLsI CODE Ñ

Donzi/

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € n.o.t.k.

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 93000

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE 4&-0+s$IESELs s4EL sINFO ZUIDERZEE JACHT MAKELAARSNLsI CODE € 290000

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € 89000

s X X Ms3TAALs0ERKINS- s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCURYs"ENZINEs"OUWJAAR 4)0+s$IESELss4EL $4"&0+s$IESELs s4EL s%MAILRUTGER REINEMANWATERSPORTNL s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE sI CODE Ñ sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ MIDDELINGNLsI CODE € 179000
Catfish/1400

Patrouille /Vaartuig

Valkkruiser/Sport 14.00

Aquanaut/European Voyager II 1400

Super Van Craft/1480

Altena/48 Excel Cabrio

Ex Viskotter/UK 158

Altena/Blue Water Trawler 48

Friboat/De luxe 1500

Aquanaut/Drifter 1500 AK

Linssen/GS 500

Steeler/NG 50

Sleepboot/Flevo

Sleepboot/Lauwerszee

Fairline 48/Targa

Westerly/Whitewater Wolfe 46

Cranchi Mediterranee 50// 2 HT

Tjeukemeer Kruiser/1400 AK

Reality/15.50

Valk Continental/1550 Cabrio

Pacific Allure/155

IJsselmeer/Kotter

Vripack/1650

Aquanaut/Unico 1650 PH

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ $4!  0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-!. $-% CILINDER0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$AFs$IESEL ss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-7- 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 0ENTA$ 60+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs$!& 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñs X X Ms3TAALs3+,0+ s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs&IATCYL 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-ITSUBISHI 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6ETUS$EUTZ 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs&ORD,EHMANN 0+s$IESELss4EL sSMSLAAKWEG LIVENL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$0+s$IESELs s4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 309000

s X X Ms0OLYESTER s#ATEPILLARSXCYLTURBODIES0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$,0 CILIN0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE 40+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs*OHN$EERE CYLINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs3TEYR$AIMLER 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR 4$0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs6OLVO0ENTA 4!-$0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs0ERKINS- 4I0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ñ


www.dna-adviesgroep.nl

PERSBERICHT

Motorboten >> Editie 4 2015

Van der Valk delivers M/Y Selena a new yacht in the yard’s Continental Two range

MY Selena is the 17th delivery within six years of the very popular Continental Two series. Her design has successfully blended both modern design cues with classic features. Black Walnut (Juglans Nigra Pennsylvanian) joinery with a stainless steel negative detail constitutes the basis of the interior which contains four guest cabins (three double cabins and a twin cabin) each with their own ensuite, saloon and dining area, separate helm, galley and crew quarters.

The 23m exterior has a flybridge sundeck which compromises an outside helm position accompanied by a bar on port side and opposite a large L-shaped sofa which serves as both a lounge and outside dining area. Her foredeck accommodates a combined lounge (with capacity for 4 persons) and sun bed offering a private refuge when berthed in a stern mooring. The aft deck is equipped with a 1000kg capacity hydraulic swim platform which when lowered offers easy launching of a tender or PWC.

Fitted with the latest Volvo Penta IPS technology including 3 Volvo Penta IPS-800 engines (triple drive train) permitting a maximum speed of approximately 24 knots, MY Selena can be spotted cruising the Adriatic for the 2015 summer.

The contemporary owner’s and guest’s bathrooms each offer a different colour scheme and are again punctuated with stainless steel details which provide a luxury appearance. The countertops and shower walls are finished with Designer White HI-MACS™ natural acrylic stone and Peonia Mosaics. The crew area is located in the bow of the yacht and is designed to accommodate three crew members between two cabins with a communal crew bathroom.
PUUR GENIETEN

WATERSPORTWINKEL ‘T LEUKEN

www.valckxwatersport.nl
Motorboten >> Editie 4 2015

www.dna-adviesgroep.nl

Fairline 48/Targa

Motortjalk/Motortjalk

Astondoa/58

Euroship/1800 Luxe Motor

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs#ATEPILLARS0+s"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs0ERKINS0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL s4EL s%MAILPAMMJANMAAT KPNMAILNL sI CODE Ñ sI CODE € 79000

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL#OMPOSIETs$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs-ERCEDES0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO GRANDYACHTSEU s4EL s%MAILINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE € p.o.a. sI CODE Ñ

Spitsgat/Motorkotter

Steilsteven/Steilsteven

Mancini Craft/Symbol SS

Feadship/19 Meter

Jacabo/1700

Ex Viskotter/Kotterjacht

Binnenschip/Binnenschip

Topcraft 420/420 Comfort

s X X Ms(OUTs$EUTZ0+ s$IESELss4ELsINFO barnautica.nl sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs-!. $4%0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE € p.o.a.

s X X Ms3TAALs&ORD0+ s$IESELss4EL sVEROTON ZIGGONL sI CODE € 90000

s X X Ms3TAALs'REENA 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE € 129000

s X X Ms3TAALs-ERCEDES /-0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

s X X Ms3TAALs#UMMINS s X X Ms 0+s$IESELss4EL s4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sKENLEERGIERIG GMAILCOM sI CODE Ñ sI CODE € 120000
De eccotemp CE-L5 draagbare buitengeiser, altijd en overal warm water tot 55°

www.eccotemp.nl 0229-842424 Type Boorn bakdek Kruiser 12.00 AK • Lengte: 12.00 Mtr. Breedte: 4.30 • 7 slaapplaatsen • Motor: Mercedes diesel 135 PK 6 04-02-14 10:51 cillinder • Vetus boegschroef • Hete luchtverwarming Webasto • Nieuwe raamrubbers • 500 Liter water • 500 Liter diesel • Compressor koelkast • 2 x WC en 1 x douche • Ruime stuurhut • Nette cabrioletkap (blauw) • Omvormer • Schotel + ontvangen • 2014 Compleet geschilderd!

ndd 1

Waterland 720 • Lengte: 7.20 • Motor: 40 pk Ford Wato benzine • 4 slaapplaatsen • Toilet + vuilwatertank • Verwarming • Koelkast • Ruime openkuip met afritsbare kap. Prijs €6950,-

Meeuw Kruiser 9.00 • Lengte: 9.00 mtr. • Breedte: 3.00 mtr. • Dubbele besturing • Boegschroef • Elektrisch toilet • 6 Slaapplaatsen • Motor: 42 pk peugeot diesel • Aluminium ramen

Drago 7.00 Elite • Lengte: 7.00 x 2.25 • Bouwjaar: 2002-2003 • Compleet met: • 90 pk Suzuki four stroke, elektrisch startend powertrim • Elektrische ankerlier • RVS radar beugel • Raillingen • Chemisch toilet • 2 slaapplaatsen • RVS tanken zeer geschikt als vissers boot!

Prijs €17.950,-

Prijs € 12.500,-

Prijs €41.950,-

Uw boot verkopen? Neem eens contact op met Jachtbemiddeling de Jong! • • • • •

Wij zijn op zoek naar werf gebouwde motorboten Lage verkoopkosten Geen ligplaatskosten Geen advertentiekosten Wij rekenen alleen bij verkoop provisiekosten (no cure = no pay)

De Jong_HALF.indd 70

2

www.jachtbemiddelingdejong.nl 02-07-15 10:31


Sportboten >> Editie 4 2015

Sportboten Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

71


Droom heerlijk weg bij het kiezen van je (gebruikte) boot... Baja 35 Outlaw NK 9090 € 99000,-

NK 9471 r Indios 23 e p u S o b m Colo € 29900,-

Crownline 255 CR € 55000,- NK 9717

l. 25 pk Mercury Harris Cruiser 200 inc0,€ 3580

Tahoe Q5i NK 9253 29900,-

60

NK 90 98 SC 2 y e r e 0,Mont € 6900

72

Watersport Paradise.nl


Sportboten >> Editie 4 2015

Tour / speedboot/

Vega/

Wiking Oktant/

Ski Nautigue/

Monterey/Supersports

Boesch/500

Style/215i Cabin

Reinell/192 M

Allpa CLS240 ACTIE!/Nieuwe rubberboot

Maxxon 290 KIB/

Opblaasboot/2.9

Maxxon 310 VIB/

Bekro Standing speedboot

Arimar RIB met 15pk/

Sea Lion 325/

Allpa 330 ACTIE!/Nieuwe rubberboot

Valiant D-340/

Brig/Eagle 380

Allpa 390 ACTIE!/Nieuwe rubberboot

Placom/400

Beekman/461

Sea Lion 420 Sports/

Shakespeare 430/

QuickSilver Adventure xs 430/

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms/NBEKENDs s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATSERVICEDAN NIJSNL sI CODE ÑPOA

s X X Ms(OUTs#RUSADER0+ s"ENZINEss4EL sPETERSHUGO GMAILCOM sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL   sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE ÑPOA

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms2UBBERs s X X Ms/NBEKENDs s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYETHYLEENs.IEUW 0+s"ENZINEss4EL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs-AXPK s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL ss4EL sINFO s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN ss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms/NBEKENDs 0+s"ENZINEss4EL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

73


sinds 1874

Chris*Craft Corsair serie

Chris*Craft Launch serie

Chris*Craft 21 Capri

Passie * Snelheid * Exclusiviteit * Hoge kwaliteit * Stijlvol

Chris craft Lancer 20, b.j. 2012, 6,15x2,41m, Prachtige mooie sportboot, nog als nieuw.Leuk om mee te toeren of te waterskiën.Kom vrijblijvend langs. Wij zijn Lid van de Hiswa vereniging. € 39.950,-

Chris craft Launch 22, b.j. 2004, 7,14x2,52m, Prachtige mooie sportboot leuk om mee te toeren of achter te water- skiën. Boot is zeer netjes onderhouden echt de moeite waard om te komen bezichtigen. € 39.500,-

Chris craft Corsair 28, b.j. 2012, 9x3,05x0,9m, De boot is zeer smaakvol en een lust voor het oog.De kleurstelling is subtiel lichtblauw met donkere bekleding een zeer mooie combinatie. € 165.000,-

WWW.CHRISCRAFT.NL

Importeur Nederland reeds sinds 1991

Omtzigt Watersport, Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (Z/H). 0252 - 232 604 


Sportboten >> Editie 4 2015

QuickSilver 430 /Sport xs

Beekman 450/

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

Almar/400

s X X Ms/NBEKENDs s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

Vega Tornado/GTS

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs&ORD0+s"ENZINEs"OUWJAAR s X X Ms0OLYESTERs'EEN s4EL s%MAILWILLEMROELEVELD SOLCONNL ss4EL sINFO sI CODE Ñ WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

Scanner/480

Seadoo/150 Speedster

s X X Ms0OLYESTERs2/4!8 CC 0+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORT NLsI CODE Ñ

Topcraft/480 Sport

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Tiger Marine/480 Sportline

Glastron/GTX 185

Style Boats/160 Bowrider new Model 2015

Infinity S160 speedboot Met

STYLE/160 BOWRIDER MODEL 2015

Bayliner/Element (Primeur)

Style/160 Bowrider

Donzi/Sweet 16

Sylva/

Sea ray/160 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s.IEUWs4EL sINFO s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL TIGERMARINECENTERNL sI CODE ÑPOA sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-EERDERE MOTORENMOGELIJKMAXss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA 0+s"ENZINEss4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms/NBEKENDs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL s4ELsINFO RIJOSNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL LANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Brig/Eagle 480

s X X Ms0OLYESTERs-AX PKss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs.AARKEUZE ss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE ÑSportboten >> Editie 4 2015

Luxury Rib’s by Tiger Marine

Groot zonnedek

Bowstep

Tube step

TIGER

Marine

Model 620PL

Tiger Marine Center

Nieuw tube design

Bokelweg 18 (naast A20) 3125 AC Schiedam tigermarinecenter.nl

Teak tafel Nieuw kussen design

Tigermarine2strookNEUSRECHTS.indd 1

12-01-15 14:34

Reinell/

Hammermeister/Baracuda 520 LC

Tiger Marine/520 Sportline

Tiger Marine/520 Divemaster Jockeyseat

Glastron/GT180

Adventure/Vesta 550 SL2

Adventure/Vesta 550 SL3

Boesch/530 Competition

Starcraft/170 - zonder motor

Aga marine/540 Atmosphere

Invader/182 Closed Bow

Bayliner/185 Capri

Glastron/185 GT

Bernico/18

Mariah/SX18 Bowrider

Sea Lion 560 sports/

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs(ONDA s4EL sJMVANZELST HETNETNL s"ENZINEss4EL sI CODE Ñ sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI $&!4,LEANBURNss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-OTORNIET INBEGREPENss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-OTORNIET INBEGREPENss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs3ELVA 0+s"ENZINEss4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms(OUTs#RUSADER" 0+s"ENZINEss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms/NBEKENDs ,ITER0Kss4EL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

77


Wellcraft 186S/

Sea ray/180

Ryds/20DCI

Bayliner/1952 Capri Cuddy

Sport Craft/1900 Spirit

Style/I9

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s4EL sJMVANZELST HETNETNL LTR6PK0+s"ENZINEs sI CODE Ñ s4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Tiger Marine/550 Proline

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

Bayliner/1952 capri cuddy

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs/MC s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Bayliner/205 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISERs"ENZINEs"OUWJAAR s4EL sINFO BOATIMPORTHOL s4EL s%MAILTHOMAS HOLLANDSPORTNL LANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Grand Golden Line 500

"'"OATS"6s 

www.brigboats.nl

BG-2.indd 

1

29-06-15 13:23


Sportboten >> Editie 4 2015

Stingray/185 CX

Regal/1900

Starcraft/2119

Azure/188 Elite

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA LTR0+s"ENZINEss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA DISENLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO AMBACHTNL sI CODE Ñ

Sea ray/19SPXE (incl. trailer)

Glastron/GT 187 jet

Sea ray/190 sport

Cranchi/20

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs2OTAX SUPERCHERGED ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE ÑPOA

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA ')380+0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE Ñ

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving Fletcher 21 arrowbolt/+ 200pk Mercury V6, zeer snel.

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCURY0+s"ENZINEs"OUW JAARs4EL s%MAILJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

www.pythondrive.com

Dintra_DubbelKajuit_Pythondrive 2.indd 1

Azure/208 AZ

Maxum/1900 SC

Regal/1900 Bowrider

Monterey/180FS

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

09-11-14 15:5

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Riva Ariston/Riva Ariston

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTs#HRYSLER0+s"ENZINEs"OUWJAAR ,ITER0Kss4EL s4ELs%MAILJOLANDA HANSASERVICENL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ
SCM goedgekeurde sloten Wellcraft/Excel 20 SX

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Sea ray/200 Overnighter

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

13-01-14 07:06

Chris Craft 20/Launcer

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA '8)LTR CIL0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ñ

Bayliner /2051 Sport

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Monterey/234 SS Bowrider Super Sport

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA 6 38s"OUW JAARs4EL s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Caravelle/Interceptor 232 SC

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA'8I0+ 0+s"ENZINEs"OUWJAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORTPA RADISENL sI CODE ÑPOA

Oud Huijzer/700 TENDER

Bayliner/2051 Capri Sport SS

Regal/2000 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s"ENZINEss4EL -0)0+s"ENZINEs.IEUWs4EL s%MAILINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

PARKHAVEN 3 • 8242 PE LELYSTAD • TELEFOON: +31 320 269000

WWW.DEKO.NL 


Sportboten >> Editie 4 2015

Chris Craft /Speedster 20 Closed Bow

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0) 0K6ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Bayliner/2052 LS (Schadeboot)

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,80+0+s"ENZINE ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENLsI CODE ÑPOA

Navara Ghostrider/

Jeanneau/Cap Camarat 625 open

Glastron /GT 205

Viper/203

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s4EL sJMVANZELST HETNETNL 0+s"ENZINEss4EL  sI CODE Ñ sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE ÑPOA

Monterey/214 SS Super Sport

s X X Ms-ERCRUISER , s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO'XI PK6s"OUW PKss4EL sINFO JAARs4EL s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Viper/203 Pure

Tiger Marine/620 Proline

Bayliner/215 Bowrider

Malibu/Response LX

Glastron/GT 229

Crownline/202 Bowrider

STYLE/210 BOWRIDER MODEL 2015

Style/210 Bowrider BLACK

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,TR0+s"ENZINEss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA '8)0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,TR-0)0+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs)NDMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL (AMMER(EAD0+ss4EL s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ

Style/200 Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE ss4EL sINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ
Regal/2250 Cuddy

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+s"ENZINEs.IEUW s4EL sINFO TIGERMARINECEN TERNLsI CODE Ñ

Adventure/Vesta 650 SL3

s X X Ms!LUMINIUMs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

Style/215 Cabin BLACK

Bryant/214 Bowrider WT

Style/215

Glastron /GLS 215

Correct craft/Ski Nautique 196

Malibu/21 V-Ride

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE (/ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Caravelle/232 SC Intersceptor

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER,80+ s X X Ms0OLYESTERs0CM s"ENZINEss4EL s"ENZINEs"OUWJAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE ÑPOA sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,-0)0+0+s"ENZINE ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA LTR'8)60+ss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ONSOON 0+s"ENZINEss4EL sEZIJLSTRA LIVENL sI CODE Ñ

BRANDSTOF-REINIGINGSYSTEEM

Voor diesel, benzine en kerosine. Haalt 99,9% van alle vrije water uit de brandstof!

Brig/Eagle 650 Honda BF 225 1 jaar Jo

STYLE/215 Cabine model 2015

WWW.DINTRA.COM

s X X Ms0OLYESTERs(ONDABF ss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Dintra_DubbelKajuit_MicroSep 2.indd 1

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

09-11-14 16:00

Scanner/Liberta 660

Monterey/204 FS

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

Monterey /214 SS Super Sport

s X X Ms0OLYESTERs s4ELsINFO RIJOSNL sI CODE Ñ

Four Winns /240 H Bowrider

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO'I PK $UO0ROPELL GXIV 38 ss4EL s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ sI CODE ÑMonterey/218SS

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)NEWALUBLOCss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE ÑPOA


Sportboten >> Editie 4 2015

Tiger Marine Center Specialist in rib’s Laurens Koster Opgegroeid tussen sloepen, sport- en rubberboten in het watersportbedrijf van zijn vader was er voor Rolf Wimmers eigenlijk maar een doel. Een eigen onderneming, gespecialiseerd in ribs. Niet alleen in de verkoop van nieuwe boten maar ook in alle zorg eromheen zoals stalling, onderhoud of reparatie. Gestart op zijn 19e is in vier jaar tijd met dit vastomlijnde plan een bloeiende onderneming neergezet. Als importeur van Tiger Marine voor Europa met een goed geoutilleerde werkplaats en showroom ziet het toekomstperspectief er zonnig uit. Tiger Marine Rib’s zijn in Italië ontworpen en gestyled maar worden in Egypte gebouwd. Hierdoor wordt er veel boot aangeboden voor een scherpe prijs. Er zijn 17 verschillende modellen leverbaar maar maatwerk is ook mogelijk. Er is intensief contact met de fabriek in Cairo zodat speciale wensen secuur worden uitgevoerd. De rib’s onder dit label zijn vooral familieboten waar met veel pk’s een hoop lol mee te beleven is. De boten bieden veel comfort maar hebben wel het stoere imago van een reddingboot behouden. De laatst

geïntroduceerde is een 850 Cuddy. Met het uiterlijk van een grote open rib is er toch een bruikbare kajuit met slaapplaatsen in de console van dit vlaggenschip gecreëerd. Naast luxe cruisers als deze levert Tiger Marine ook aangepaste boten aan hulpdiensten. Voor duikers en vissers is ook een deklayout beschikbaar die het best bij die doelgroepen past.

De boten komen vaarklaar aan maar worden in Schiedam voorzien van een motor en instrumenten. Het huismerk van Tiger Marine Center is Suzuki. Als gecertificeerde dealer beschikt Rolf over een professionele werkplaats om service en reparatie aan deze motoren te verrichten. Maar andere merken hebben ook geen enkel geheim voor de monteurs van Tiger Marine. Als specialist in rib’s krijgen de tubes van een dergelijke boot extra aandacht. Reparaties aan PVC of hypalon van alle merken vormt geen enkel probleem. Maar ook het reconditioneren van een vervuilde boot of een algehele refit is tot kunst verheven. Bij een nieuwe boot wordt altijd voorgedaan hoe je de tubes het best kunt opvouwen voor transport en krijg je van Tiger Marine uitgebreid advies hoe de boot het best onderhouden kan worden. Met het importeurschap voor heel Europa vind je Tiger Marine op alle grote watersportbeurzen. Ook op de afgelopen HISWA in Amsterdam. Als jongste ondernemer op de beursvloer heeft Rolf het met goed overleg voor elkaar gekregen een Tiger Marine 650 Topline bij de hoofdingang tentoon te stellen. Een goede zet om bezoekers direct in de juiste sfeer te brengen en te dirigeren naar de stand een stukje verderop. Ook voor Tiger Marine was de HISWA een succesvolle beurs met daadwerkelijke verkoop en een flink aantal leads. Voor meer informatie: Rolf Wimmers Tiger Marine Center Bokelweg 18 3125 AC Schiedam 06 48 74 96 38 info@rubberbootdiscount.nl www.tigermarinecenter.nl
Monterey/204 FS Bowrider

Nautique/Ski 200 CB

Baja/202 Islander

Bayliner Capri 2250 SS/

A.G.A. Marine/640 Spirit

Tiger Marine/650 Topline

Bayliner/2255 Ciera Sunbridge

Maxum /2200 SR Bowrider

Viper/223 Toxxic

Donzi/22 ZX

Bayliner/235 Bowrider

Bayliner/2252 LS Capri

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO '8) 0K6ss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs%VINRUDE % TEC'PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER LTR6-0)0+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs0CM s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE ÑPOA

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s0ETROLss4ELsINFO RIJOSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms/NBEKENDs ,-0)0+0+s"ENZINE s4EL sJMVANZELST HETNETNL ss4EL  sMAIL sI CODE Ñ WATERSPORTPARADISENLsI CODE ÑPOA

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,ITER PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER, 0+K70+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPARA DISENLsI CODE Ñ

Brig Eagle 480

"'"OATS"6s 

www.brigboats.nl

BG-1.indd 

1

29-06-15 13:19


Sportboten >> Editie 4 2015

Wellcraft/Excalibur

Style/230 AZURE

Monterey/268 SS

Four Winns/215 Sundowner cuddy

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATSERVICEDAN NIJSNL sI CODE ÑPOA

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE ss4EL sINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)PKss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

Monterey /244 FSX

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTA0K6s"OUWJAAR s4EL s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE ÑPOA

Crownline/266 SC Sport Cuddy Lineage Desi

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER-AGNUM0+ 0+s"ENZINEs"OUWJAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORT PARADISENL sI CODE ÑPOA

Scanner/710 Envy

Stingray/240 CS

Bayliner /802 Cuddy Cabin

Tulio Abbate/Sea Star Sport 23

Bayliner/2450 Arriva

Viper/V243

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO TIGERMARINECENTERNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER-!'-0)$UO PROP LTR6-0)0+s"ENZINEs s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO BOATSERVICEDANNIJSNL s4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s4ELsINFO RIJOSNL s"ENZINEss4EL LTR6-0)0+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Bayliner/2350 Capri LX

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ
SCM goedgekeurde sloten Bayliner/235 Capri LX

Regal/2300 Bowrider

www.vonhofbv.nl

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+s"ENZINEs.IEUW s4EL sINFO TIGERMARINECEN TERNLsI CODE Ñ

13-01-14 07:06

Regal/24 Fasdeck

Bayliner/245

Bayliner/245 ciera sunbridge

Bayliner/802 cuddy

Bayliner/2455

Fourwinns/251 Liberator

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+s"ENZINEs.IEUW s4EL sINFO TIGERMARINECEN TERNLsI CODE Ñ

Cranchi/CSL 28

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER LTR60+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORT NLsI CODE Ñ

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs86OLVOL,42'8)0+s"OUW s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL s"ENZINEss4EL JAARs4EL s%MAILINFO VALCKXWATERSPORTNL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Bayliner/245 bowrider

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Auster /740

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,TR-0)0+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORT NLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER LTR60+s"ENZINEs s4EL sINFO VALCKXWATERSPORT NLsI CODE Ñ

Crestliner/Crusader 2

Bella/760

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Cruisers Sport Series/258

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA $0+s$IESELss4EL sINFO ZUIDERZEE JACHTMAKELAARSNL sI CODE Ñ

Tiger Marine/850 Cuddy

s X X Ms-AXPKs s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs'EENs"OUWJAAR.IEUWs4EL s4EL sINFO BOATSERVICEDAN s%MAILINFO TIGERMARINECENTERNL NIJSNL sI CODE Ñ sI CODE ÑPOAs X X Ms0OLYESTERs/-# 0+K7 0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE Ñ

Arriva/2250

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,80+0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE Ñ


Sportboten >> Editie 4 2015

Sea ray/240 Sun Sport

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Baja/245

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER ,0+K0+s"ENZINEs s4EL  sMAIL WATERSPORTPA RADISENLsI CODE Ñ

Monterey/278 SSX

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAAR s4ELs%MAILINFO RIJOSNL sI CODE

Ñ

Crownline/E6 Bowrider

Maxum/2400 SC III

Larson/Cabrio 310

Regal/2500 Bowrider

Donzi/26 ZX

Monterey Super Sports/268 SS Bowrider Bayliner/275 Ciera Sunbridge

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -0)0+0+s"ENZINE ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISERs"ENZINEs"OUWJAAR -0)0+0+s"ENZINE s4EL s%MAILRUTGER REINEMANWATERSPORTNL ss4EL  sMAIL sI CODE Ñ WATERSPORTPARADISENLsI CODE ÑPOA

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs -AGNUM-0)0+s"ENZINEs.IEUW s4ELsINFO RIJOSNL s4EL sINFO TIGERMARINECEN sI CODE Ñ TERNLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO 'I PK$UO0ROPss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE ÑPOA

Atomix/Rib 8,2 ; Volvo Pentax

Sea ray/270 Sundancer

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO PENTAXINBOARDs"ENZINEss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Donzi/27 ZR, Racing

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s$IESELss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Sunseeker/37 Tomahawk

s X X Ms'20s-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVOPENTAs"ENZINEs"OUWJAAR 2ACING0+s0ETROLs s4EL s%MAILTHOMAS HOLLANDSPORTNL s4ELsINFO RIJOSNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Powerquest/280 Silencer

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ
BRIG Navigator 570 Arne Smit RIBs van BRIG zijn al jarenlang populair in Nederland. In samenwerking met Van der Sanden Watersport uit Veldhoven en Suzuki importeur Nimag is een BRIG Navigator 570 met 115 pk Suzuki buitenboordmotor beschikbaar gesteld. Tijdens een dag die guur begon, maar gelukkig mooi eindigde, hebben we de BRIG aan de tand kunnen voelen op de Zandmeren nabij Kerkdriel.

BRIG is momenteel één van de best verkopende RIB fabrikanten van Europa en in Zweden, Australië en Nederland zelfs nummer 1. Wereldwijd verkoopt het bedrijf vooral rubberboten met een vaste polyester romp (RIB’s) en daarnaast worden er ook in kleinere oplagen schepen gebouwd voor commerciële en semiprofessionele toepassingen en kleine opblaasboten die veelal gebruikt worden als Tender. Het succes van BRIG is gebaseerd op een aantal pijlers. BRIG timmert al jarenlang aan de weg met een gestaag uitbreidend modelaanbod, waarbij goed wordt geluisterd naar wat klanten belangrijk vinden. BRIG laat zich echter niet door de waan van de dag leiden, waardoor de uitstraling van de BRIGs vrij tijdloos is zonder overbodige opsmuk die tijdelijk in de mode is, maar vaak weinig functionaliteit oplevert. Verder worden de BRIGs gebouwd met aandacht voor kwaliteit en afwerking. Daardoor heeft BRIG een uitstekende reputatie opgebouwd en hebben de boten een uitstekende waarde bij inruil of verkoop. De BRIG Navigator 570 is in de eerste plaats een stoere en sportieve familieboot. Het testschip is uitgevoerd met een witte tube en tevens witte romp. De stootrand, de kussens en de padding op de tubes zijn uitgevoerd in accentuerend lichtgrijs. De laatste jaren wordt echter ook vaak gekozen voor een zwarte tube met naar wens een zwarte of witte romp. De romp kan zelf echter ook in twee kleuren worden uitgevoerd waarbij de buitenkant bijvoorbeeld zwart is en de binnenkant (de vloer en de banken) wit. Dat is een sterke troef van BRIG. Overigens kunnen niet alleen de tube (PVC of Hypalon), de romp en de stuurconsole in vele kleuren
Sportboten >> Editie 4 2015 geleverd worden, ook de zit- en rugkussens zijn beschikbaar in allerlei kleuren en stoffen. Op deze manier wordt de toekomstige eigenaar in staat gesteld zijn boot geheel naar eigen wens uit voeren. Wanneer we de Navigator goed bekijken, blijkt deze een waardige doorontwikkeling van de bekende BRIG Falcon te zijn. In het licht van de grote populariteit van de Falcon serie is dat natuurlijk een logische keuze. De Navigator is echter nog meer geschikt gemaakt om te voldoen aan de wensen van de veeleisende recreatieve watersporter. Zo is er overal in de boot veel sta en zitruimte. Achter de stuurconsole is plaats voor twee tot vier personen, afhankelijk of er wordt gekozen voor de zogenoemde zit/sta stoelen (zoals in het testschip) of voor 1 of 2 ‘Jockey seats’. Achterin de boot is een brede zitbank, afhankelijk van wie hier plaatsneemt, kunnen er drie tot vijf personen een plekje vinden. Voor de stuurconsole is een bankje voor twee personen en in de boeg kunnen ook nog eens maximaal twee kleinere personen plaatsnemen. Bij elkaar opgeteld komt het maximaal aantal personen dat de Navigator mag vervoeren op 10. Al deze personen kunnen ook
daadwerkelijk een zitplaats vinden en dat is vrij opvallend op een RIB van 5,70 meter lang! U kunt dus aardig wat vrienden en familie uitnodigen voor een dagje uitwaaien op het water. De standaarduitrusting van de Navigator 570 is vrij uitgebreid met onder andere een ingebouwde brandstoftank van 98 liter, david hijsogen, polyester opstap met ankergeleiding op de boeg en een antislipdek. De standaard brandstoftank van 98 liter lijkt misschien krap, maar wanneer in ogenschouw wordt genomen dat de 570 Navigator bijzonder snel planeert en ook bij lage snelheden goed blijft planeren, zal het brandstofverbruik in de praktijk dusdanig mee blijken te vallen dat 98 liter meer danvoldoende is voor een hele dag watersporten. Een grotere tank heeft verder nog als nadelen dat er eerder condensvorming kan optreden en dat brandstof er soms lang in blijft staan, dat zijn twee zaken waar moderne brandstoffen slecht tegen bestand zijn. Naast de standaarduitrusting is er een lange lijst met allerlei luxe extra’s waarmee de BRIG zo luxe als u wilt kan worden aangekleed. Het testschip is uitgerust met een 115 pk Suzuki buitenboordmotor. Het betreft een viercilinderlijnmotor met een inhoud van ruim twee liter. Het aanbevolen motorvermogen voor de BRIG ligt tussen 75 en 120 pk, met de 115 pk Suzuki presteert de boot dan ook prima. De topsnelheid ligt boven de 70 kilometer per uur en de acceleratie tot planÊ is in een mum van tijd (minder dan 2 seconden) voorbij. De combinatie BRIG 570 Navigator / Suzuki 115 nodigt uit tot plezierig varen. Wanneer je voor de eerste keer het gas open trekt, verschijnt er bij iedereen een lach op het gezicht. De gretigheid van de Suzuki, gecombineerd met de lichtvoetige, maar goed


Sportboten >> Editie 4 2015

controleerbare vaareigenschappen van de BRIG, maken dat je continue de grenzen (die ver weg liggen) wilt opzoeken. De BRIG geeft geen krimp wanneer het stuur bij volgas 180 graden wordt omgegooid en de boot binnen drie scheepslengten een U-bocht uitvoert. Dit is echt een combinatie voor mensen die van alle facetten van het varen houden!

Informatie Van der Sanden Watersport De run 4449 5503LS, Veldhoven Nederland

Specificaties Lengte: 5,7 meter Breedte: 2,3 meter Diameter drijvers: 0,5 meter Gewicht: 480 kg Personen: tien (maximaal gewicht 1220 kg) Brandstof: 98 liters CE categorie: C Maximaal motorvermogen: 120 pk Prijs boot: 20.450 euro (Hypalon uitvoering) Prijs motor: 13.499 euro

Telefoon (040) 2539063 Fax (040) 2553121 Email info@sandenwatersport.nl Web sandenwatersport.nl

Scan om direct naar een film te gaan van de BRIG Navigator 570.Sportboten >> Editie 4 2015

Style/270 BLACK

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

Fairline/Targa 38

Formula/292 Fastech Scorpion Edition

Sea Ray/260 Sundancer

Bayliner/2855 Ciera Sunbridge

Bayliner/285

Crownline/280 CR

Chapparal/270 signature

Style/280 GT BLACK

Cobalt/282 Bowrider

Bayliner/2855 ciera

Parker/900 Baltic

s X X Ms'20s-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL#OMPOSIETs$IESELs"OUWJAAR 2ACING0+s0ETROLs %&)"RAVOLLL0+s"ENZINEs s4EL s%MAILINFO GRANDYACHTSEU s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE sI CODE Ñ s4ELsINFO RIJOSNL sI CODE Ñ MIDDELINGNLsI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

Sea Ray/500 Sundancer

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs$ETROIT0+s$IESELs"OUW -AGNUM0+0+s"ENZINE JAARs4EL s%MAILAHUNNIK PLANETNL sI CODE Ñ ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENLsI CODE ÑPOA

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s"ENZINEss4EL sINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ

Princess/50 Flybridge

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s X X Ms0OLYESTERs6OLVOPENTA s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL#OMPOSIETs$IESELs"OUWJAAR s"ENZINEss4EL s$IESELss4EL s4EL s%MAILINFO GRANDYACHTSEU sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ
Jachthaven ‘t Leuken Valckx Watersport Totale metamorfose van haven en vaargebied Laurens Koster In het noorden van Limburg, aan de oever van de Maas en in het natuurgebied de Maasduinen, wordt watersporten mogelijk gemaakt door jachthaven ’t Leuken. Een watersportcentrum waar je alle faciliteiten vind voor het wel en wee van boot en opvarenden. De haven ligt er sinds jaar en dag keurig verzorgd bij. Schoon, netjes en geheel van deze tijd. Toch is dat voor Valckx Watersport, de drijvende kracht achter jachthaven ’t Leuken, geen reden om stil te blijven zitten. In de komende jaren gaan in verschillende fases de haven, opstallen en het vaargebied zelf, geheel op de schop. Aanleiding voor een totale metamorfose is de herinrichting van het Leukermeer en de aangrenzende voorhaven. Om de hoge waterstanden van de Maas beter op te kunnen vangen wordt vooral de voorhaven sterk vergroot . Samen met de aanleg van een hoogwatergeul iets noordelijker, geven deze ingrepen volgens de planologen een 18cm lagere waterstand dan nu het geval is waarmee het buiten de oevers treden van de Maas, minder snel zal plaatsvinden. Voor jachthaven ’t Leuken een uitgelezen kans mee te groeien met de ontwikkelingen in dit gebied.Het Leukermeer is in de zestiger jaren ontstaan door zand en grintafgravingen. Ook het naastgelegen Reindersmeer is van een dergelijke oorsprong. Een stevige milieulobby heeft kunnen voorkomen dat het gehele heidelandschap zou worden verwoest door intensieve bebouwing. Het resultaat, vijftig jaar later, is een prachtig en gevarieerd natuurgebied met een groot meer, zandverstuivingen en vennen in hun eigen ongereptheid. Door een niet bediende sluis wordt het beschermde Reindersmeer van het Leukermeer gescheiden. Hier mag weer wel volop gezwommen en gevaren worden. Er zijn een aantal recreatie stranden en eilanden met prima aanlegplaatsen. Verder richting de Maas kom je onder een vaste brug door in de Voorhaven. Dit wordt vergroot naar een flinke plas water waar je ook met een open zeilboot veel plezier kunt gaan beleven. Toch ligt, zo aan de meanderende Maas, de nadruk op de gemotoriseerde watersport. De rivier biedt hier namelijk met 17 km de langste snelvaarzone van Nederland. Maar ook voor grotere jachten is


Sportboten >> Editie 4 2015

jachthaven ’t Leuken een prima uitvalsbasis met een keur aan bestemmingen voor een meerdaagse toertocht. In de Voorhaven realiseert Valckx Watersport een tweede jachthavengedeelte die voor een verdubbeling van de huidige capaciteit gaat zorgen. Daarnaast kunnen in 11 meter boxen ook grotere jachten een ligplaats innemen met een open verbinding, zonder vaste brug, naar de Maas. Alle voorzieningen van de jachthaven worden ondergebracht in een hoofdgebouw aan de huidige havenkom. Dat wordt niet zomaar een loods. Met een vormgeving die maritiem geïnspireerd lijkt en mooi opgaat in de omgeving, loopt het voorop in de tijd met een groot zonnezeil en een windmolen voor het opwekken van elektriciteit. Een boulevard van de huidige havenkom naar de nieuwe voorhaven verbindt de twee gedeeltes met het nieuwe havengebouw er centraal tussenin. Een spectaculair plan waarvan de eerste stappen reeds gezet zijn. Valckx Watersport biedt naast ligplaatsen ook winterstalling, een motorenservice, zeilmakerij, scheepstimmerbedrijf, een jachtschilder, bootcleaningbedrijf, watersportwinkel, restaurant en jachtmakelaardij. Al deze disciplines groeien mee in de nieuwe opzet. Voor de jachtmakelaardij is daarom een samenwerking aangegaan met Bestboats.nl. Deze eigentijdse yachtbroker heeft naast de nieuwe vestiging in jachthaven ’t Leuken nog drie andere in België, Duitsland en het Nederlandse Maasbracht. Best Boats is internationaal georiënteerd en partner van verschillende nieuwbouwwerven waarmee er een breed aanbod beschikbaar is. Ook voor de verkoop van een boot geeft deze jachtmakelaar daardoor een betere verkoopkans. Best Boats is een initiatief van Arie Drenth die 25 jaar ervaring in jachtmakelen heeft gecombineerd met de mogelijkheden die de huidige tijd biedt. Ouderwets vakmanschap in de vorm van persoonlijke aandacht voor zowel de koper als verkoper maar, vergezeld van een uitgekiende on-line marketingcampagne om ieder schip in de verkoop onder de juiste aandacht te brengen. Het gehele aan- of verkooptraject wordt door Beest Boats intensief begeleid of ingevuld. Taxatie, financiering, verzekering, kadastrale registratie tot aan het transport over de weg of het water.

een volwaardige boot geproduceerd en voldoet aan de richtlijn Wet Pleziervaartuigen (CE). Hierdoor hoeft er voor de boot geen woonarkvergunning aangevraagd te worden. Het geeft deze boot veel mogelijkheden, temeer omdat door de MarinHome in een standaard ligbox past. In juli en augustus is ieder weekend open huis en kun je deze varende houseboat uitgebreid bezichtigen. Meld je hiervoor per email aan: marinhome@gielissen.nl. De uitvoering van alle plannen gaat voor de ligplaatshouders en gasten geen overlast opleveren. Er wordt eerst gebouwd en dan pas afgebroken. De bestaande loodsen zullen elders worden hergebruikt. Iets wat past in de duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering van jachthaven ’t Leuken. Ondanks de opwaardering van de voorzieningen en mogelijkheden die de haven gaat bieden zijn er geen plannen om liggelden te verhogen. Het wordt er dus alleen maar beter en mooier op voor de ligplaatshouders, passanten en bezoekers.

Voor meer informatie: www.valckxwatersport.nl Jachthaven ’t Leuken De Kamp 7a 5855 EG Well Tel. +31- (0)478 501758 info@valckxwatersport.nl

Een andere ontwikkeling in de plannen is de aanleg van camperplaatsen. In 60 plaatsen is voorzien aan de waterkant waar straks de nieuwe voorhaven zal verschijnen. Vanaf de start uitermate populair. Geen wonder want de omgeving biedt ook voor niet watersporters vele mogelijkheden zoals fietsen, wandelen, paardrijden of een citytrip naar Nijmegen, Venlo, Venray of het Duitse Kevelaer. Een andere noviteit in jachthaven ’t Leuken is de komst van de eerste MarinHome. Deze houseboat, ontwikkeld door Gielissen Linskens Shipyard, combineert compacte buitenmaten met een eigentijds design en een zee aan binnenruimte. De MarinHome wordt als

Best Boats Verkoophaven Well De kamp 7 5855 EG WELL Tel. +31- (0)478-501758 well@bestboats.nl Zoek op YouTube naar “ontwikkelingsvisie Jachthaven ’t Leuken” voor een heldere animatie van de plannen rond de jachthaven.
XS Ribs XS 600 RIB

The new Honda BF250 outboards benefits from a unique synergy of automotive and marine engine technologies, the Honda BF250 is the embodiment of Honda’s passion for engineering and technical excellence, making it truly worthy of flagship model status. With a striking new hood design incorporating a unique power intake air system and a new 3.6L V6 power plant, the BF250 is ready to provide the ultimate on water experience.

OďŹƒcial VANCLAES gold partner Valkenburgseweg 70 | 2223 KE | Katwijk a/d Rijn | +31 (0)71-4027000 | info@maritiemcentrumrijnzicht.nl 

."3*5*&.$&/536.3*+/;*$)5/-t94ÇŠ3*#4$0.


Sportboten >> Editie 4 2015

Sea Ray/Pachanga 32

Sea ray/305 Sundancer

Bavaria 34 Motor Boot/34 Sport 2x Diesel Viksund/340 St Cruz s X X Ms0OLYESTERsX6OLVO +!$ 0Kss4EL sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO PENTAs$IESELss4EL sSALES PEDRO BOATNL sI CODE Ñ

Sea ray/350 slx

Regal/3350 sport

Sea ray/350 sundancer

Ocean Yachts/40 Express Fisherman

Princess/366 Riviera

Baja/40 Outlaw

Fairline/Targa 39

Sea Ray/370 DB Sedan Bridge

Princess/V40

Ferretti/46

Princess/V50

Azimut/Magellano 50

Sunseeker/Manhattan 50

Princess/55

Sunseeker/Manhattan 56

Sunseeker/Predator 72

Brig/Eagle 340

Brig/Eagle 580

Brig/Eagle 650

Brig/Eagle 780

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER 0+s"ENZINEss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTER s-ERCRUISERs"ENZINEss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-AX PKss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER s"ENZINEss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs8 9ANMAR0+s$IESELss4EL sINFO VALCKXWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCRUISER -AGNUM(/0+0+s"ENZINE ss4EL  sMAIL WATERSPORTPARADISENLsI CODEÑPOA

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-AX PKss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTER s-ERCRUISERs$IESELss4EL sTHOMAS HOLLANDSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-AX PKss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs#ATERPILLAR s$IESELss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ARINE 0OWERXNIEUWEMOTOR0+s$IESELs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNLsI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms#OMPOSIETs$IESEL ss4EL sINFO GRANDYACHTSEU sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-AX PKss4EL sINFO SANDENWATERSPORTNL sI CODE Ñ
WORKRIBS

Agency voor Nederland: AquaSafety WWW.AQUASAFETY.NL 


Sportboten >> Editie 4 2015

Demo Work rib 900 2x Yamaha F200FETX

t-xB: 9x2,9 meter t#+ t.PUPSFOWBO VVSHFMPQFO t[JUQMBBUTFO

1SJKTรป 

7EGDER6ERENIGDE.ATIESs:UIDBROEK WWW.AQUASAFETY.NLs n 


RIBS

Dealers wanted

Tiger Marine Europe

Bokelweg 18 • 3125 AC Schiedam • The Netherlands T. 0031 (0) 648 74 96 38 INFO@TIGERMARINECENTER.NL

TIGERMARINECENTER.NL 


Sloepen >> Editie 4 2015

Sloepen Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

Š Arne Smit

101


Nauta Spirit 25 Arne Smit Nauta Maritiem (ZoeterwoudeRijndijk) ontwerpt en bouwt al jaren sloepen en tenders in verschillende afmetingen en prijsklassen. Op basis van deze ervaring is de Nauta Spirit 25 ontwikkeld. Nauta Maritiem noemt de Spirit 25 een tendersloep omdat de kwaliteiten van beide in ĂŠĂŠn boot worden verenigd. Het testschip is uitgevoerd in zeer diep donkerblauw dat bijna zwart lijkt. Vaak wordt de binnenromp uitgevoerd in wit, maar voor dit exemplaar is gekozen voor dezelfde kleur als de buitenzijde. In het 7,5 meter lange schip is er veel ruimte voor maximaal 9 opvarenden. Midscheeps bevindt zich de motorkist met daar achter de stuurconsole. In het achterschip kunnen drie personen plaatsnemen op een comfortabele bank en in het voorschip is een ruime U-zit die optioneel kan worden omgebouwd tot groot zonnebed. Onder de voorste zitting is standaard een royale, afsluitbare toiletruimte geplaatst.

102

In de standaarduitvoering is de Nauta Spirit al vrij compleet uitgerust met onder andere een kussenset, toilet, volledige elektrische uitrusting, zwemplateau en ingebouwde


Sloepen >> Editie 4 2015

brandstoftank. Inclusief een 16 pk Vetus diesel kost het schip 34.950 euro en bedraagt de topsnelheid circa 12 kilometer per uur. Voor een meerprijs van 1750 euro is er een driecilinder 28 pk Vetus diesel leverbaar. Met deze motor bedraagt de topsnelheid 16,4 kilometer per uur. In het testschip was een 33 pk viercilinder Vetus diesel gemonteerd (meerprijs 2650 euro). Deze motor vormt een opvallend fijne combinatie met de Spirit 25. De ruim bemeten viercilinder is heerlijk rustig en heeft geen enkele moeite met de ruim 1500 kg wegende Nauta Spirit. De topsnelheid bedraagt een kleine 20 kilometer per uur: een heerlijke snelheid om rap naar allerlei mooie plekjes te varen, maar toch vaarbewijsvrij.

Het goed ontworpen onderwaterschip zorgt ervoor dat het niet veel uitmaakt of er ĂŠĂŠn of meerdere personen aan boord zijn en wij hebben het gevoel dat ook wakeboarden (weliswaar bij een wat lagere snelheid) geen probleem moet zijn. Alles bij elkaar opgeteld, is de Nauta Spirit 25 een zeer uitgebalanceerd schip, compleet uitgerust, met een prachtig design, uitstekende vaareigenschappen en zeer interessante prijs.

103


Specificaties Lengte Breedte Diepgang Doorvaarhoogte Gewicht Max. Max. Certificering

104

7.5 meter 2.4 meter 0.65 meter 1.1 meter 1490 KG aantal personen9 motorvermogen140 PK C

Standaarduitrusting Ingebouwde brandstoftank 70 liter, Voltmeter, Toerenteller, Urenteller, Tankmeter, Navigatieverlichting, hydraulisch stuursysteem, Opbergvakken, reling, Zwemtrap, Kikkers, Stuurwiel, Boegstrip, Sleepoog, Vlaggenstokhouder, Kussenset, Toilet, Midden stuurstand, Rondzit, Stuurconsole, Motor Vetus 16 pk, Schakelpaneel, Anti fouling, Lenspomp, Roer, Zwemplateau, Motorisolatie, Verlichting, Voltplug.


Sloepen >> Editie 4 2015

Opties 28 pk Vetus driecilinder diesel € 1.750,33 pk Vetus viercilinder diesel € 2.650,52 pk Vetus viercilinder diesel € 5.900,140 pk Vetus viercilinder diesel € 13.950,Boegschroef € 2.500,2-delige cabriokap € 2.450,Luxe kussenset € 1.500,Uitlaat systeem € 1.250,Radio met USB en bluetooth. € 695,Teakpakket: Teak op voordek, zwemplateau en kuip € 3.950,RVS stootlijst rondom boot en zwemplateau € 1.450,RVS zwemtrap ingebouwd in zwemplateau € 790,Prijs incl. standaard uitrusting

(topsnelheid (topsnelheid (topsnelheid (topsnelheid

16,4 19,6 28,0 56,0

km) km) km) km) inclusief RVS uitlaatsysteem

€ 34.950,-

Scan onderstaande code om naar een film van de Nauta Spirit 25 te kijken. Een QR code reader is gratis te downloaden in Google Play (Android) of de App Store (Apple).

Informatie Nauta Maritiem Hoge Rijndijk 213 2382 AL Zoeterwoude-Rijndijk T 071 5892606 E info@nautamaritiem.nl www.nautamaritiem.nl

105


AW, HOE EERLIJK KAN HET ZIJN?

AW21 BASELINE Lengte: 6.50 m Breedte: 2.40 m Diepgang: 0.60 m Doorvaarthoogte: 1.15 m Gewicht: ca. 1530 kilo CE categorie: C

Wie een gezellige familieboot zoekt, die plaats biedt aan acht personen, hoeft niet verder te kijken dan de AW21. Een spitsgatsloep met een oogstrelend aangehangen roer. Stelt u zichzelf eens voor, varend over binnen- of kustwateren, zelfs bij zeer zwaar weer… Deze sloep is gemaakt voor een comfortabele en behouden vaart, onder alle omstandigheden.

Scheendijk 6 3621 VB Breukelen [NLD]

- AW16 BASELINE - AW20 BASELINE - AW21 BASELINE - AW24 BASELINE

106

+31 [0] 346-26 15 74 ® info@wiegmans.nl

www.wiegmans.nl


Sloepen >> Editie 4 2015

Aqualine 360 Sloep// tourboot met besturing!

Aquaster/365 Classic

Topcraft/420 comfort

Lago Amore/420

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sTHOMAS HOLLANDSPORT s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL nl sI CODE € 2750 sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s X X Mss4EL s"ENZINEss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE ÑPOA sI CODE € 5500

Lobster 12.5/Motorsloep

Wiedesloep/421

Wiedesloep /420

Wiedesloep/421

s X X Ms(OUTs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE € 7250

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs.IMARINE 0+s"ENZINEss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

Oudhuijzer/480

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s%MAILINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Wiedesloep/425

Lago Amore/430

Oudhuijzer/471 tender

s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA s X X Ms.IEUWs4EL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL 0+s"ENZINEss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL s%MAILINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving Liberty 430 /Sloep

Wiedesloep /430

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA s4EL sJMVANZELST HETNETNL 0+s"ENZINEss4EL sI CODE Ñ sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

www.pythondrive.com 107


Winsome

custom built boats for passionate boat lovers

Available from 5 up to 8 meters

AVR watersport BV Coenecoop 139 – 2741 PJ Waddinxveen, the Netherlands +31 (0) 182 - 392 403

www.avrwatersport.nl 


Sloepen >> Editie 4 2015

Oud Huijzer Experience center (bij ons alle modellen te zien)

WWW.OMTZIGTWATERSPORT.NL Sinds 1898 ingeschreven bij KvK

Oud Huijzer 575 aktie model

Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (Z/H). 0252 - 232 604

Oud Huijzer 570 Tender

Omtzigtsassenheim_strook.indd 1

29-06-15 12:51

Liberty 430 Sloep/Met 5pk Mercury 4takt Crescent/440 s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY 0+s"ENZINEs.IEUWs4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE € 4540

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms.IEUWs4EL ss4EL sINFO s4EL sJMVANZELST HETNETNL sINFO AVRWATERSPORTNL WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE Ñ

Admiral 450/Sloep compleet!

Lago Amore /450

Wiedesloep/450

Clever /465

Clever/465 Captain

Wiedesloep/470

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s"ENZINEs.IEUWs4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs'EEN s X X Mss4EL s.IEUWs4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sINFO WATERSPORTGIET HOORNNL sI CODE Ñ

SCM goedgekeurde sloten Oudhuijzer/471 tender

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE Ñ

www.vonhofbv.nl

Vonhof_DubbelKajuit.indd 2

Oudhuijzer/472 trendy

Lago Amore/475 XL

Oudhuijzer/471 Basic

Oudhuijzer/480

Oudhuijzer/471 TENDER

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

13-01-14 07:06

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU s X X Ms.IEUWs4EL s"ENZINEss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

Kaapsloep/530

s X X Ms0OLYESTERs s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs%LVAs%LEKTRISCHs"OUWJAAR.IEUW s4EL sINFO BOATIMPORTHOL s4EL s%MAILINFO WATERSPORTGIETHOORNNL LANDNL sI CODE € 24750 sI CODE Ñ
Oudhuijzer/480

Oudhuijzer/480

Oudhuijzer/480

Topcraft/484 Grande Limited

Lago Amore /480

SeaWave 510/Sloep

Oudhuijzer/510

Oudhuijzer/510 met afsluitbare cabine

Oud Huijzer/530

KAAPsloep/530

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs4OHATSU ss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 13500

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms.IEUWs4EL s X X Ms0OLYESTERs.IEUW sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL sI CODE Ñ LANDNL sI CODE Ñ

Oudhuijzer/510

Lago Amore /530 Lounge

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms.IEUWs4EL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL sINFO AVRWATERSPORTNL LANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs'EEN s4EL sINFO BBSWATERSPORTNL s.IEUWs4EL sINFO sI CODE Ñ WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

BRANDSTOF-REINIGINGSYSTEEM

Voor diesel, benzine en kerosine. Haalt 99,9% van alle vrije water uit de brandstof!

WWW.DINTRA.COM 110

Winsome /550 sloep

s!FMETINGEN X X Ms"OUWJAAR.IEUWs4EL s%MAILINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ


Sloepen >> Editie 4 2015

Oudhuijzer /530

Oudhuijzer/530

Oudhuijzer/540 DIESEL

Oudhuijzer/540 diesel

s X X Mss4EL s X X Ms0OLYESTERs sINFO AVRWATERSPORTNL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL sI CODE Ñ LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s$IESELss4EL sINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ

Oudhuijzer/540 Diesel

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s X X Ms.IEUWs4EL s$IESELss4EL sINFO sINFO AVRWATERSPORTNL BBSWATERSPORTNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

WiedeRetro/550

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

voor nieuwe en gebruikte boten, trailers en motoren.

Winsome 550/ met inboard Vetus Diesel

Winsome /550 Vlet

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELs.IEUWs4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Oud Huijzer sloepen Eiken sloep/550

s X X Mss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Clever/565 Viking

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s$IESELss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE € 15450

Oudhuijzer/560

s X X Ms0OLYESTERs-ERCURY s"ENZINEss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Oedsmawei 24-h • 9001 ZJ Grou 06-11591875 • info@bj-boten.nl • www.bj-boten.nl

Lago Amore /560 Diesel

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ

Lago Amore Sloep/Lago Amore Sloep

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sFOEFlE CASEMANL sI CODE € 15000

OUD HUIJZER/570 TENDER

Oudhuijzer/570 tender

s X X Ms0OLYESTERs s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL s%MAILINFO BBSWATERSPORTNL LANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

111


Regent Track and Trace Effectieve antidiefstal voor onze nieuwe Winsome sloep

Laurens Koster Met een kantoor aan de Amsterdamse Keizersgracht ontkom je er niet aan om als mediabedrijf met een focus op watersport, ook een leuke boot voor de deur te hebben liggen om het unieke vaargebied van Amsterdam en omstreken te verkennen. Een punt van aandacht is alleen wel dat de boot nogal onbeheerd wordt afgemeerd. Om het dievengajes voor te zijn hebben we daarom een Track and Trace systeem van Regent Mobile Security laten installeren. Niet zomaar een gps tracker maar een state of the art systeem wat verder doorontwikkeld is dan wat er tot nu toe op dit gebied te verkrijgen was.

Regent Mobile Security is al sinds 1995 actief op het gebied van zakelijke en particuliere beveiligingen. Innovatie, professionele producten en een goede service zijn de rode draad door deze organisatie. Vragen uit de markt naar mobiele beveiligingsoplossingen heeft gemaakt dat er een aparte beveiligingstak is ontstaan, Regent Track & Trace. Door middel van de laatste technologie op het gebied van gps volgsystemen heeft Regent Track & Trace een serie bedradeen draadloze track en trace systemen ontwikkeld met ongekende mogelijkheden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Ook voor de watersport. Diefstal van boten komt steeds vaker voor. Jaarlijks worden ruim 1.200 vaartuigen en meer dan 2.000 buitenboordmotoren ontvreemd. De toename is eigenlijk niet zo verwonderlijk, omdat de politie niet de capaciteit in huis heeft om veel aandacht te schenken aan deze vorm van diefstal. En omdat het vaak uitmondt in een verzekeringskwestie geeft de sterke arm er ook maar weinig prioriteit aan. Waakzaamheid is dus geboden. Vooral sloepen en de lichtere buitenboordmotoren tot en met 10 pk zijn populair voor het slag mensen zonder geweten.

112


Sloepen >> Editie 4 2015

Nu kun je een roestige spijker in een stuk hout slaan en daarmee op wacht gaan staan. Dat is alleen nogal arbeidsintensief en wanneer het er op aankomt, kun je dat stuk hout maar beter achterwege laten voor je er iets onwettelijks mee doet. Beter is het voor een methode te kiezen die je via tablet of smartphone exact laat zien waar je boot zich bevind of naartoe vaart terwijl je daar als booteigenaar geen toestemming voor hebt gegeven. Waar de politie de boel laat voor wat ze is bij een aangifte van diefstal, is men in een heterdaadje wel uitermate geïnteresseerd. Regent Track and Trace voorziet in een dergelijk systeem zonder verborgen kosten. Regent werkt niet met abonnementen die iedere maand weer iets kosten maar met een pre-paid systeem. Gelijk aan wat met telefonie ook gebruikelijk is. Opwaarderen gaat door credits bij te kopen. Wanneer je het systeem gewoon gebruikt scheelt deze opzet aanmerkelijk in de kosten. Het gebruik van de website waar je kunt zien of de boot nog op zijn plek ligt, is gratis. Naast voldoende credits hoef je dus alleen maar het Track and Trace systeem aan te schaffen om dieven te slim af te zijn. Tot nu toe bestonden er alleen track en trace systemen die gevoed werden door de scheepsaccu’s. Regent Mobile Security ontwikkelde het eerste draadloze track en trace systeem dat op zijn eigen interne batterij zo’n drie jaar blijft functioneren. Een draadloos Track and Trace systeem geeft een aantal voordelen voor de beveiliging van een boot of motor. De montagemogelijkheden zijn eindeloos, omdat er geen stroomdraadje nodig is komt iedere onzichtbare plaats aan boord in aanmerking. De dief kan een draadloos systeem ook veel moeilijker detecteren. De montage is uiterst eenvoudig waarmee wisselen van boot ook geen enkel probleem is. Bij de toepassing van Track and Trace in de watersport staat voorop dat het vaak in een vochtige omgeving wordt geplaatst waarbij een goed bruikbare permanente stroomvoorziening niet altijd mogelijk is. Daarnaast is niet alleen diefstal van de boot zelf een risico maar ook buitenboordmotoren lopen een verhoogde kans. Alle Marine Track and Trace systemen van Regent zijn dan ook voorzien van een waterdichte behuizing en uitgerust met een Heavy Duty battery-pack. Deze batterij zorgt er voor dat je bij normaal gebruik ten minste 3 jaar met dezelfde batterij kunt tracken en tracen, zonder afhankelijk te zijn van een scheepsaccu. De kleine compacte trackers kunnen zowel in de boot als in een buitenboordmotor worden geplaatst. Regent Track and Trace is VBV/SCM gecertificeerd. Dat kan voor de verzekering van cruciaal belang zijn. In sommige gevallen ben je verplicht om de boot te voorzien van een GPS tracker en alleen de

systemen met dit keurmerk komen dan in aanmerking. Regent Track and Trace is op dit moment het enige betaalbare pre-paid GPS volgsysteem met een geldig VBV/SCM certificaat. Onze Winsome 590 is een juweel om te zien. Het is een spitsgatsloep met een overnaadse polyester romp. Afgewerkt met mahonie. Genoeg voor een rijke uitstraling maar nu ook weer niet zoveel dat het onderhoud moeilijk bij te houden is. Onder de fraai gelakte motorkist staat een 2 cilinder Sole trots blauw te zijn. Een vaste schroefas en een enigszins gebalanceerd roer maken de voortstuwing compleet. In een mooie zachtblauwe kleur is de boot een chique maar ook opvallende verschijning. Een boot die iedereen wil hebben, ook degene die er niet voor wenst te betalen. Voor die categorie heeft Regent in een handomdraai een Track and Trace systeem aangemeld en geplaatst op een onzichtbare en ontoegankelijke plaats. Tenminste, je kunt er wel bij maar bij ongeoorloofde pogingen daartoe krijgen we daar direct een melding van. Op onze smartphone kunnen we inderdaad zien waar de boot ligt en dat deze niet in beweging is. Ook is de batterijstatus zichtbaar en hoeveel credits we nog hebben. Regent Track and Trace maakt onze verwachtingen geheel waar. Onze verzekeraar is er blij mee, iedereen kan ermee overweg en de positie die opgegeven wordt klopt exact. Maar het belangrijkste is toch wel dat de Winsome nog steeds in ons bezit is en ook zal blijven.

Voor meer informatie: Regent Mobile Security Rivium Quadrant 90 2909LC Capelle a/d IJssel Tel: 088 – 99 00 106 www.trackentraceregent.nl info@regentmobilesecurity.nl

113


Jachtwerf Daniël

Bellus 580, 1997 Inclusief: - Bimini - FishFinder - Tafel/ Zonnedek Eerste aflevering 19 juli 1999 € 14.500,-

WesterEngh, 2005 7.5 mtr x 2.85 mtr. doorvaarh. 1.30 mtr - 4 cylinder volvo penta diesel, 75 pk. Voorzien van: Radio, verwarming, koelkast, acculader, diepte meter. € 43.900,-

Kompier Vlet, 1978 Circa 10 meter lange, stalen rontspant Kompier Vlet in goede staat van onderhoud. Nieuwe 65pk Vetus Schepsdiesel, 0-vaaruren, Vetus boegschroef. € 59.500,-

Storebro 25’, 1972 Massieve scheepsbetimmering, houtwerk buiten 6x gelakt nieuwe teakdekken, nieuwe afdektent, onderwaterschip geheel gestraald en in 2 componenten systeem gezet in 2006, boegschroef, verder een hele complete boot. € 29.500,-

Jachtwerf Daniël Koperweg 7 2401 LH Alphen aan den Rijn Tel +31 (0)172-422219 Fax +31 (0)172-440385 www.bellusboats.nl 114

Nieuwe Bellus 580 2012 Teakvloer, Hydr. Besturing. Navigatie verlichting Kussenset, Buiskap achtertent, Zwemtrap, Trimvlakken, 2 jaar vaargarantie € 32.000,-


Sloepen >> Editie 4 2015

AANBIEDING

nu vanaf

Ook zeilen, hoezen en accessoires voor:

€45,-

Universele afdekzeilen voor uw boot

auto, motor, caravan, jetski en buitenboordmotor

www.dezeilenspecialist.nl

Oudhuijzer/575 Luxury

Oudhuijzer/570 TENDER

Oudhuijzer/570 Tender

Oudhuijzer/575 Luxury

Interboat/19

Oudhuijzer /575

Dalos/19

Breedendam/580

One Off/585

Antaris/570

Oudhuijzer 600/Inboard Vetus Diesel

Nooitgedagt/600

s X X Ms0OLYESTERs"ENZINE ss4EL sINFO BBSWATERSPORTNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms.IEUWs4EL s4EL sINFO BOATIMPORTHOL sINFO AVRWATERSPORTNL LANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s X X Ms.IEUWs4EL s X X Mss4EL 0+s$IESELss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ sI CODE Ñ sI CODE € 17500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE € 12750

Clever victoria/600 bun

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELs.IEUWs4EL sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs s4EL sINFO BOATIMPORTHOL LANDNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs2UGGERINI 0+s$IESELss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ

s X X Ms0OLYESTERs3UZUKI 0+s"ENZINEss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

Topcraft/605 TENDER

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs3UZUKI0+s"ENZINEs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL .IEUWs4EL s%MAILINFO WATERSPORTGIETHOORNNL s%MAILINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE Ñ sI CODE Ñ

115


Enkhuizensloep 630 Nieuwste model in serie Enkhuizensloep Tekst en fotografie Waterblauw Enkhuizensloep produceert al bijna vijfentwintig jaar, met de hand gebouwde - puur Hollands - ambachtelijke sloepen en tenders voor zowel plezier- als beroepsvaart. Met de beste materialen de hoogste kwaliteit halen en werken met hoog opgeleide vakmensen. Stoop Jachtbouw is een puur Nederlands bedrijf met een persoonlijke benadering. Het credo van de ontwerper, Jan-Pieter Vredeveld, is betrokkenheid, karakteristiek en wensen combineren met creativiteit.

Niet zo maar een sloep… Dagtochten in de polders, op meren en rivieren én op groot water! Alle modellen van Enkhuizensloep zijn daar geschikt voor. Op maat gemaakt, persoonlijk en volkomen veilig, dat is gegarandeerd. Stijlvol teak, comfortabel, betrouwbaar, milieuvriendelijk en eigentijds. Een Enkhuizensloep is niet zomaar een sloep!

Elke wens in vervulling Integreren van het ontwerp in de sloep, daar zijn zij sterk in. Het vooronder is direct toegankelijk vanuit de kuip bij de 744 bijvoorbeeld. Alle voorzieningen om te kunnen overnachten zijn aanwezig. Natuurlijk vervullen ze elke wens met inzet én in samenspraak.

Veilig! Een veilige omgeving is van wezenlijk belang. Bij een CE-normering houdt het natuurlijk niet op. Veiligheid word niet alleen bepaald door een ontwerp, maar speelt vooral een rol in het dagelijks gebruik. De snap-on dek-ogen zorgen dat de fenders altijd op de juiste hoogte hangen. Geen loshangend touw werk in de kuip. Brede instaptreden voor veilig aan boord instappen, zowel voor ouderen als voor kinderen. En de stuurman zit hoog zodat hij compleet overzicht heeft over in-boord en out-boord!

Nieuw! Nieuw in de sloepenlijn van Enkhuizensloep is de Enkhuizen 640. Een ultieme mix tussen een klassiek gelijnde spiegelsloep zoals de Enkhuizen 500 met het dynamische onderwaterschip van de 630. De 640 krijgt door de brede waterlijn, oppervlakte en de sprayrails bijzonder stabiele vaareigenschappen. De boeg is spitser gemaakt waardoor minder weerstand ontstaat. Het trimplateau zorgt voor een groot draagvlak wat ongelooflijk effectief is bij hoge snelheden.

Puur Hollands ambachtelijk gebouwde sloepen en tenders 116


Sloepen >> Editie 4 2015

Vakmanschap van begin tot einde Het bouwen van de Enkhuizensloep start in twee delen, de romp en het dek. Aan de ene kant de installatie: de motor, uitlaat en schroefas en aan de andere kant het houtwerk.

Sloepen en tenders van 5-8 meter Enkhuizen 500

Selectie Het teakhout bestaat bij binnenkomst uit delen van de stam inclusief de schors. Wij selecteren welk deel waarvoor gebruikt gaat worden. De stamdelen worden in plakken gezaagd van tussen de acht en twaalf centimeter. Die grote plakken worden daarna weer tot latten gezaagd voor bijvoorbeeld het dek, lijsten, dek- en vloerlijsten. Het hout wordt vervolgens zorgvuldig om de polyester romp gebogen en met lijmklemmen vastgezet.

Enkhuizen 500

Enkhuizen 570

Enkhuizen 630

Enkhuizen 615

Enkhuizen 780

Enkhuizen 580 Tender

Enkhuizen 630 Tender

Enkhuizen 744 Tender

Afwerking En dan begint het afwerken: schuren, schaven en frezen van het hout. Als de installatie en het houtwerk samenkomen is het werk bijna gedaan. Nog de laatste gaatjes afdoppen waar de schroeven zitten en klaar is de sloep.

Kabelaring Enkhuizensloep gebruikt voor zijn sloepen ambachtelijk – door een touwslager – met de hand gemaakte kabelaring. De kabelaring wordt als laatste om de sloep heen gespannen. Ook de leguaan is met de hand geknoopt. Bij Enkhuizensloep ben je verzekerd van ambachtelijk vakmanschap en een persoonlijke benadering.

Voor meer informatie: Enkhuizensloep De Hoek 1 1601 MR Enkhuizen T 0228 - 321385 info@enkhuizensloep.nl www.enkhuizensloep.nl

117


Gepatenteerde boot lift Technische omschrijving: t 7XBUU BNQÃ’SFBBOTMVJUJOH t %FCVJ[FO[JKOWFSWBBSEJHEVJUQPMZFUIZMFFONFUIPHF EJDIUIFJE IJHIEFOTJUZQPMZFUIZMFOFo)%1& t %FHFIFMFMJGUJTPOEFSIPVETWSJK t %SJKWFST )%1&

t t t t t

4UBBM (FHBMWBOJTFFSE -JHHFST 4UBBMHFHBMWBOJTFFSEFOCFLMFFENFULVOTUTUPG 5FDIOJFL /JMÃ¥TLMVDIUQPNQoUFWFOTUFHFCSVJLFOBMTTUPG[VJHFS $&&HFDFSUJÃ¥DFFSE 1BUFOU1FOEJOH4ZTUFFN

Nering 2 8355 DK Giethoorn 0521 - 360550 - info@watersportgiethoorn.nl

www.watersportgiethoorn.nl 


Sloepen >> Editie 4 2015

Clever/Mirage 600

Oudhuijzer/620 TENDER

Clever/Presto 600

s X X Ms0OLYESTERs3OLE0+ s X X Ms0OLYESTERs'EEN s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUSs$IESELs"OUWJAAR s$IESELs.IEUWs4EL sINFO s.IEUWs4EL sINFO s4EL s%MAILINFO BOATIMPORTHOLLANDNL WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE Ñ WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE € 21750 sI CODE Ñ

Python-Drive De ideale trillingvrije aandrijving Clever Mirage /600

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE € 24750

Lago Amore /610 bun

s X X Ms.IEUWs4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE Ñ

www.pythondrive.com

Dintra_DubbelKajuit_Pythondrive 2.indd 1

Prachtige Stalen Open/Vlet

09-11-14 15:54

Winsome /650 Sloep

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs4IMRAY0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms"OUWJAARs4EL s%MAILINFO s4EL s%MAILDAAN?VAN?NORDEN HOTMAILCOM AVRWATERSPORTNL sI CODE € 14475 sI CODE Ñ

SCM goedgekeurde sloten

www.vonhofbv.nl

Antaris /RB 18

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ñ

Akkrumer Vlet/630

s X X Ms3TAALs6ETUS0+ s$IESELss4EL sCPG VD BURGNL sI CODE Ñ
Sluiper 21 Elektrisch varen in al zijn schoonheid

Tekst en fotografie Waterblauw De sluiper 21 is ontworpen vanuit de schoonheid van lijnen en ronde vormen. Het profiel met de mooie zeeglijn, ronde oplopende lijnen en afgewerkt met een gepolijste boegstrip en rvs hoogglans. Alles straalt klasse uit. Een klassiek en chique uiterlijk in een moderne uitvoering. Uiteraard elektrisch aangedreven, dat spreekt vanzelf in deze moderne tijden, waarin ook auto’s het voortouw nemen.

Ontwerp

$EONTWERPER 0ETER"OSGRAAF HEEFTGOEDBEGREPENWAARHETBIJ elektrisch varen om gaat. Door zijn jarenlange ervaring met het ONTWERPENVANZEILBOTENWEETHIJDATSNELHEIDBELANGRIJKIS,ANG smal, met veel rondingen – zoals bij een mooie vrouw – en met lijnen die kloppen.

Proces )NDEWERKPLAATSWORDTDE3LUIPERAMBACHTELIJKMETDEHAND gemonteerd. Eerst wordt met de klant een mooie kleur uitgekozen, daarna worden de polyester mallen bij een Nederlandse producent uit Harlingen besteld. Als het casco arriveert starten ze met het betimmeren van de sloep met massief teakhout. Ze zagen alles op maat en beleggen de dekken. Daarna maken ze het potdeksel (de houten rand op de zijkant van de boot) en het lijstwerk (stootlijst aan de buitenkant). Er komt een teaklijst op de waterkering (op het voor- en achterdek), deze lijst biedt bescherming tegen buiswater. Aan de waterkering bevestigen ze de buiskap.

Ambachtelijk In de werkplaats van Jachtwerf Reeuwijk treed je het tijdperk van echt ambachtswerk binnen. Je ruikt het hout, je ziet het gereedschap en voelt het vakmanschap op je afkomen. Handen die het hout beoordelen op kwaliteit, ogen die kritisch kijken of er geen slechte stukken tussen zitten en dan, als het hout op zijn mooist is, dan gaan diezelfde handen met het hout aan de slag. Een unieke werkplaats waar eerlijk handwerk plaats vindt.

120


Sloepen >> Editie 4 2015

Teakhout Het massieve teakhout wordt betrokken bij Worldwood, een van de grootste houthandelaren van Europa. Zij gebruiken alleen Teak First European Quality (FEQ) een kwaliteitsaanduiding voor Teak. Het teak bevat geen spint, kwasten en wormgaten en wordt geĂŻmporteerd uit Zuidoost AziĂŤ.

Rust Als het hout binnen komt in de werkplaats is het nog ruw en onbehandeld. Ieder deel wordt met de hand geselecteerd en op maat gezaagd. Alleen de mooiste stukken worden gebruikt. De structuur moet rustig ogen met niet te veel noesten, een stam-gezaagd stuk hout geeft de rustigste nerftekening.

Handwerk Op de ‘vandiktebank’ wordt het hout op de juiste dikte geschaafd. Voor de ronde lijnen en het fijne werk is de decoupeerzaag het meest geschikte gereedschap, de cirkelzaag voor het ruwe werk. Dan start het frezen, worden de naden gerubberd en kan het inleggen van het hout beginnen. Het dek wordt volledig met de hand ingelegd. Voor de dekdelen wordt kwartiers-hout gebruikt, dat is het beste deel hout met de meest gelijkmatige nerftekening. Het teakhout blijft in zijn natuurlijke staat. Het is daardoor minder kwetsbaar, antislip, duurzaam en ongevoelig voor rotting en schimmels.

Klasse en schoonheid zijn de KENMERKENVANDE3LUIPER Spiegel De spiegel kan op verzoek gelakt worden. Ook dat gaat met de hand en met vakmanschap. Met kwast en roller worden wel LAGENAANGEBRACHT EERSTEENEPOXY LAAGENDAARNAEEN paar lagen tweecomponentenlak met uv-filter. Veel schuren en lakken voor een strak eindresultaat. De spiegel wordt bijna letterlijk een spiegel.

Liefde $E3LUIPERKRIJGTDEMEESTRESPECTVOLLEBEHANDELINGDIEMAAR denkbaar is. Het hele proces van casco tot volwaardige elektrische sloep is van begin tot het einde te volgen. Dat maakt elke sloep uniek en met liefde voor het vak gemaakt.

Sluiper De naam Sluiper is gekozen vanuit de geschiedenis van de Reeuwijkse Plassen. In Zuid-Holland ligt de polder Sluipwijk, een voormalig waterschap in de gemeente Sluipwijk dat later Reeuwijk genoemd wordt. Dit waterschap was verantwoordelijk voor de vervening, drooglegging en waterhuishouding in het gebied. )NWERDEENGEDEELTEAFGESPLITST als zelfstandig waterschap. Het dorp Sluipwijk ligt op een dijk midden TUSSENDE2EEUWIJKSE0LASSEN)N werd Sluipwijk toegevoegd aan de gemeente Reeuwijk. De naam Sluiper heeft alles te maken met de mooie geschiedenis van het water rondom de Reeuwijkse Plassen waar de Jachtwerf gelegen is.

Specificaties Sluiper 21: s,ENGTEMETER s"REEDTEMETER s$IEPGANGMETER s$OORVAARHOOGTEMETER s'EWICHTKILO s#%CATEGORIE$PERSONEN

Voor meer informatie: Jachtwerf Reeuwijk *AN4INBERGENSTRAAT $:2EEUWIJK 4 info@jachtwerfreeuwijk.nl www.sluiper.nl

121


Oudhuijzer/700 cabine

Oudhuijzer/700 tender

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"ENZINEs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs"OUWJAARs4EL s4EL s%MAILINFO BBSWATERSPORTNL s%MAILINFO BOATIMPORTHOLLANDNL sI CODE ร‘ sI CODE ร‘

Crescent/Allure 21 weekend

Antaris/630 Weekender

s X X Mss4EL s X X Ms0OLYESTERs6ETUS sINFO AVRWATERSPORTNL CILINDERPK$IESELss4EL sI CODE ร‘ sINFO BOATSERVICEDANNIJSNL sI CODE ร‘

Hanzesloep/650 NU IN PRIJS VERLAAGD

Mulder & rijke/6.50

s X X Ms0OLYESTERs.ANNI 0+s$IESELss4EL s X X Mss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sINFO AVRWATERSPORTNL sI CODE ร‘ sI CODE โ‚ฌ 11500

Het Sloepencentrum van de regio. Aquรกtico

Nauta Sloepen

Admiral

7:C?H7B**&ยš7:C?H7B*-&NBยš7:C?H7B+(&H;JHE

D7KJ79EC<EHJ+(&ยšD7KJ7++&J;D:;H D7KJ7+-&J;D:;HยšD7KJ7IF?H?J(+

7GKรœJ?9E'+ยš7GKรœJ?9E'-ยš7GKรœJ?9E'/

7:C?H7B+,+ยš7:C?H7B+-+NBยš7:C?H7B+.+

D7KJ7IF?H?J(.978?DยšD7KJ7978?D/.&

7GKรœJ?9E;LE++&ยš7GKรœJ?9EH;JHE,+&

7:C?H7B,&&ยš7:C?H7B,(+

โ‚ฌ'*$/+&"ร… โ‚ฌ.$/+&"ร… 9H;I9;DJ'+ยš9H;I9;DJ'-ยš9H;I9;DJ'/ 9H;I9;DJ('ยš9H;I9;DJ++&978?D 9H;I9;DJ,$/IJยš9H;I9;DJ,+&I7?B;:?J?ED

www.nautamaritiem.nl

7

Hoge Rijndijk 213, 2382 al Zoeterwoude-Rijndijk, telefoon (071) 589 26 06

1968 - 2015

15 NM BOTEN Halve.indd 122

1

22-06-15 08:53


Sloepen >> Editie 4 2015

Spitsgat/650

Moonday /21

Antaris/RB 22 Inspiration

Oudhuijzer/700 Cabin

Makma/700 Vlet

Kapiteinssloep/700

Oudhuijzer/720 diesel

Knort/32 Open Esbarjo

Jacuzzie sloep/740

Type Bellus Barkas /750 Classic

ONJ 760/Werkboot

Antaris/MareLibre 770

s X X Ms0OLYESTERs"ELLMAN s%LEKTRISCHss4EL sINFO WATERSPORTGIETHOORNNL sI CODE â&#x201A;¬ 12750

Scherpelvlet/Scherpelvlet

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE â&#x201A;¬ 24500

s X X Ms.IEUWs4EL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTsCYL-$6OLVO0ENTA0+ s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL s$IESELs"OUWJAARs4EL s%MAILHENK HETNETNL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018; sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ã&#x2018;

Royal Dutch/720

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR s$IESELss4EL sINFO s4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL sI CODE â&#x201A;¬ 37500 BBSWATERSPORTNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs%LEKTRO MOTOR0+s%LEKTRISCHss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ã&#x2018;

Breedendam/2000S Comfort

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR *((4"% CILTURBODI0+s s4EL s%MAILVERKOOP HADELKAMPAUTOSNL sI CODE â&#x201A;¬ 31500 s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE â&#x201A;¬ 42500

s X X Ms0OLYESTERs6OLVO0ENTA 0+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR s$IESELss4EL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE â&#x201A;¬ 36500

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs3TEYR 0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ã&#x2018;

123


De sloepenhype Johan Schoppert Wat is een sloep? Voor de één een statussymbool voor de “heb”, voor de ander een heerlijk middel om comfortabel de fraaiste watertjes te bevaren en voor sommige hoofdschuddende sceptici, een veredelde roeiboot met een stukkie hout erin en een stukkie touw eromheen, waarvoor je een absurd bedrag moet neertellen.

Tja… Zeg het maar… Schrijver dezes voelt nog het meest mee met de tweede categorie. Het is natuurlijk fantastisch om met een goed geluidgeïsoleerd motortje, rustig knorrend van de omgeving te genieten. Vanzelfsprekend met een heerlijk koud glaasje, licht alcoholische drank in de hand en ontspannen onderuit gezakt op fijne kussens. Als je dan vervolgens aan een terrasje aanlegt (je moet die drankjes toch ook weer een keer kwijt op een toilet) en onder het genot van een volgend (betaald) glaasje naar je bootje zit te kijken, is het toch leuk als ie een beetje smoelt, nietwaar? En dat stukkie touw en een beetje tropisch hardhout maken hem eerlijk gezegd wel fraaier. Maar wat is een sloep nu echt en waarvan is ons hebbedingetje nu eigenlijk afgeleid? Op deze vraag zijn namelijk meerdere antwoorden mogelijk. De sloep was in het verleden een voor vele doeleinden inzetbaar vaartuig. Zo waren er (voor het uitvinden van de verbrandingsmotor) zeilsloepen en roeisloepen. En bij de toenmalige luxe edities bestonden beide voortstuwingsmogelijkheden. De term luxe is niet helemaal terecht want ze werden echt niet voor de pleziervaart gebruikt. Werken moesten ze! Heel actief in bijvoorbeeld de visserij of bij de reddingsmaatschappijen en stukken minder actief (of helemaal slapend) als reddingssloep op zeegaande vracht- en passagiersschepen (wie kent de film “Titanic” niet?). Sloepen kwamen en komen trouwens vrijwel over de hele wereld voor. Nog steeds worden langs de kusten van de diverse wereldzeeën en oceanen sloepen gebouwd voor voornamelijk de visserij (dit vaak wel in de warmere landen waar wij graag onze vakantie vieren). Van Indonesië tot Zuid-Amerika en van

124


Sloepen >> Editie 4 2015 de Middellandse Zeelanden tot de landen aan de Afrikaanse kust, overal wordt de zeewaardige romp van de sloep gewaardeerd en dus gebouwd. De één bouwt ze ietwat ronder dan de ander maar als je goed kijkt, zie je veel overeenkomsten. Niet voor niets is het zo dat veel Nederlandse sloepenbouwers hun heil zoeken in (voornamelijk) Turkije. Dat is niet alleen vanwege de pecunia. Ook al zijn de uurlonen daar (nog) beduidend lager dan in ons kikkerlandje, het scheepstimmermanambacht kun je daar nog gewoon op je 12e leren op school. Kom daar maar eens om op onze LTS (of heet dat tegenwoordig VMBO?) Met andere woorden: Het vakmanschap is daar niet ver te zoeken en met je handen werken is niet vies! Een vrij logische stap dus van veel van onze Nederlandse sloepondernemers. Hierboven heb ik het natuurlijk over sloepen die grotendeels van hout zijn gemaakt. Houten sloepen zijn wellicht het allermooist om te zien maar niet iedereen heeft de portemonnee om zijn boot zeer regelmatig te laten lakken. Of de tijd en energie om dit zelf te doen. Maar gelukkig voor deze categorie sloepvaarders zijn er nog andere materialen. Tadaaa…! Polyester, aluminium en staal (composiet zou ook een optie kunnen zijn maar dat is nog zeer zeldzaam) waarvan polyester verreweg

het meest gebruikte materiaal is. Vooral voor de groot-sloepenproducent het makkelijkste en mooiste materiaal. Er kunnen ca. 100 sloepen uit een mal worden getrokken voordat de mal gereviseerd hoeft te worden dus ideaal voor de seriebouw. Maar tegenwoordig kun je ook staal- en aluminiumpakketten pasklaar bestellen. Prachtige computer gesneden componenten die je zo in elkaar kunt lassen. Bouwpakketten eigenlijk. De titel “Sloepenhype” heb ik niet voor niets bedacht want dat die er ooit was en wellicht nog steeds is, staat buiten kijf. Vanaf ongeveer het begin van de jaren negentig zagen we de eerste nieuw gebouwde sloepen (sloep volgens de definitie van de meesten van ons) varen. Eigenlijk vond iedereen ze prachtig maar het was wel een

“rijkeluisspeeltje”. Dat is ook wel logisch want er gaan verschrikkelijk veel uurtjes en dure materialen in een mooi afgewerkte sloep zitten. Fraai messing of RVS beslag, een keurig geknoopt kopleguaantje , een mooie kabelaring, fluisterstil dieseltje erin, koelkastje, teak all-over etc. Vooralsnog volledig Nederlands fabricaat dus delicaat… Nog steeds worden er sloepen volledig in Nederland gebouwd (gelukkig) maar het werd een uitdaging voor diverse bouwers om de productiekosten van dit inmiddels populaire vaartuigtype drastisch naar beneden te krijgen. En dat lukte. Veel producenten brachten hun mallen naar Polen, Azië of Turkije. De technische afbouw werd nog wel vaak in eigen land gedaan maar de verkoopprijzen daalden fors. Het logische gevolg hiervan was dat de sloep dus voor meer consumenten

(dan alleen de maritieme bovenlaag van de bevolking), bereikbaar werd. En dat is te zien op een zonnige zomerdag. De punt van de vlag in het water en gaan! Prachtig toch? In 1998 startte ik als jachtmakelaar in Enkhuizen. Wij verkochten daar voornamelijk zeiljachten maar ik herinner me nog heel goed dat we dagelijks meerdere telefoontjes kregen van mensen die vroegen of er gebruikte sloepen te koop waren. Deze waren er helemaal niet.

125


Hoogstens een inruiler bij een werf, die voor de toenmalige nieuwprijs weer werd ingeruild op een nieuwe. Afschrijving nihil! En binnen een paar dagen was deze inruiler weer als werfoccasion doorverkocht. Een gouden tijd. Een gekke tijd. Maar ook een leuke tijd. Als warme broodjes gingen de sloepen, in diverse soorten, maten en prijsklassen over de toonbank. Werkelijk niet aan te slepen. Opmerkelijk is dat naast de (als paddenstoelen uit de grond rijzende sloepenwerven) ook creatieve andere ondernemers en particulieren, met een scheef oog naar diverse rompen van bestaande, veelal krakkemikkige bootjes en jachten gingen kijken. Zo zijn er diverse klassieke zeil- en motorjachtjes volledig gestript tot alleen de mooi gelijnde romp (en wellicht de motor) overbleef. Vervolgens het eerder genoemde stukkie tropisch hardhout erin en/of een stukkie touw eromheen en Nederland is weer een sloep rijker! Wel een grappig fenomeen, want in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden juist veel (houten) roei- en zeilsloepen omgebouwd tot kajuit motor- of zeiljacht. Toen vele begonnen te rotten door ons zoete water, werden ze vaak ook nog in een polyester mat geplakt om datzelfde water buiten te houden. Soms zie je ze nog varen. In steden als Amsterdam en Utrecht is de sloep natuurlijk hĂŠt middel om van de grachtengordel te genieten. En nog liever met 20 mensen tegelijk dan met 6. Maar hoe kom je aan een betaalbare sloep van een meter of 9-10 waar al dat volk in plaats kan nemen? Dan tik je een polyester reddingssloep van een zeevrachtschip op de

126


Sloepen >> Editie 4 2015 hun hoofd boven water wilden houden. Sommige grote namen in de markt gingen fuseren om de productie- en marketingkosten te drukken, weer andere met “spek op de botten” bleven fier overeind en kwamen voortdurend met nieuwe modellen om de bal aan het rollen te houden. En met respect kan ik zeggen dat ik blij ben dat ze er nog zijn. Met de huidige groeiende economie en het weer aanwezige consumentenvertrouwen, ziet de toekomst er voor deze ondernemers weer rooskleurig uit. Terwijl de inlandse markt weer opbloeit, verbaast het me dat er nog relatief weinig sloepen worden geëxporteerd. Wij Nederlanders beschikken natuurlijk over honderden kilometers binnenwater, maar denk eens aan Duitsland (zeker in de voormalige DDR), Ierland met haar prachtige meren en riviertjes, Groot Brittanië, Schotland en natuurlijk Frankrijk, Zwitserland en Italië. Over de mogelijkheden in Amerika en Canada kunnen we het later wel hebben als de Europese markt aan het draaien is :-) Het duurde een aantal jaren voordat de sloep in Nederland een niche product was en (dure) marketing zal nodig zijn om dat in het buitenland een voet aan de grond te krijgen maar wellicht zijn er nog Europese potjes aan te boren om deze noodzakelijke marketing te ondersteunen.

kop. Vaak zijn deze voorzien van een raar deksel, zodat de drenkelingen droog vanaf het dek van de mammoettanker gelanceerd kunnen worden. Dat gekke deksel kan weer als kippenhok o.i.d. verkocht worden op Marktplaats en de romp die overblijft is een (vaak) knaloranje basis voor de ultieme, ruime en stabiele grachtensloep! In deze ex-reddingsboten is eveneens een bloeiende handel ontstaan. Voor een fraai exemplaar dat nog moeten worden verbouwd, wordt al snel 8 tot 10K neergeteld.

Wij zijn eraan gewend dat de Nederlandse driekleur aan de fraai gelakte stok met het puntje in het water hangt, maar die Italiaanse vlag is ook best mooi….

De nieuwbouwers hebben een bloeiende tijd gehad, welke tot ongeveer 2005-2006 aanhield. Er kwamen steeds meer nieuwe aanbieders in de goede tijd (werkelijk tientallen) en doordat de gebruikte sloepenmarkt evenredig meegroeide en de markt op een gegeven moment werd overspoeld, kwamen de prijzen flink onder druk te staan. Het aanbod werd groter dan de vraag, de economische crisis sloeg toe en veel sloepenbouwers deden de kraan dicht (al dan niet met een faillissement). De financieel sterke sloepwerven, waren genoodzaakt om nieuwe modellen te ontwikkelen. Er waren immers genoeg jong gebruikte, bestaande modellen op de markt en tegen interessante prijzen. Regelmatig enerverende nieuwe modellen op de markt brengen hield de boel in beweging. Je zag veel sloepvaarders overstappen op een groter exemplaar met een kajuit zodat ook enigszins comfortabel overnacht kon worden. Veel “sloepmodellen” werden met een ander onderwaterschip en zware motor(en) uitgerust, zodat er ook snel mee gevaren kan worden. Een interessante ontwikkeling en bittere noodzaak voor de bouwers die

127


Crescent 6.9 ST Arne Smit Nauta Martiem uit Zoeterwoude Rijndijk heeft sinds kort de Crescent 6.9 ST als enige dealer in Nederland in het assortiment. Op de Vlietlanden bij Leidschendam hebben we kennisgemaakt met deze nieuwe tender met buitenboordmotor. Het elegante ontwerp van de romp met zijn golvende lijnenspel en de mooi afgewerkte ronde kont met daarin de motor geven deze tender een stoere uitstraling. De Crescent 6.9 ST is een geheel nieuwe tender en wordt gekenmerkt door een opvallend en sportief uiterlijk en een handig ingedeeld, zeer gebruiksvriendelijk interieur. De voortstuwing wordt verzorgd door een 70 pk Yamaha buitenboordmotor die netjes is weggewerkt in een ruime motorbun. Kwaliteit is kenmerkend voor de Crescent sloepen. Scandinavische bootbouwers produceren vrijwel altijd onder het DNV certificaat (Det Norske Veritas). DNV is een kwaliteitskeurmerk van ontwerp tot productie. Daaronder valt onder andere de stabiliteit, de gebruikte materialen, het rompontwerp, de veiligheid en het polyester; dit keurmerk gaat dan ook veel verder dan het standaard CEkeurmerk. Karakteristiek, comfortabel en van alle luxe voorzien: de gezellige U-zit in de neus kan simpelweg worden omgebouwd tot zonnedek of slaapplaats voor twee personen. Een toilet is standaard aan boord waardoor de Crescent ook primageschikt is voor langere tochten of een paar nachtjes eropuit. De standaarduitrusting is compleet met onder andere teaklaminaat vloerdelen, een robuuste kabelaring, een groot zonnebed, een fijne kussenset en zelfs een tweedelige cabrioletkap. Voor de warme dagen beschikt de Crescent 6.9 Sport Tender over een groot zwemplateau dat via de trap aan stuurboordzijde veilig en gemakkelijk toegankelijk is. Evenals veel andere modellen van Crescent is deze tender uitgerust met een bun waarin een buitenboordmotor is geplaatst. De 6.9 Sport wordt geleverd in combinatie met een Yamaha buitenboordmotor van 20, 70 of 115 pk. Dankzij het goede ontwerp van de romp heeft de Crescent uitstekende vaareigenschappen, zowel met een kleine of grote motor. Crescent heeft veel aandacht besteed aan de afwerking van deze tender, die qua gebruiksmogelijkheden en vaargebied zeer flexibel is. De doorvaarthoogte bedraagt slechts 105 centimeter en het gewicht van 880 kg maakt de boot makkelijk trailerbaar.


Sloepen >> Editie 4 2015

In het ontwerp is rekening gehouden met voldoende opbergruimte: onder de banken is plaats voor reddingsvesten, fenders en andere benodigdheden. Slim zijn de scharnieren van de bakskisten waar de lijnen in opgeborgen kunnen worden, deze zijn flexibel ter voorkoming van breuk als gevolg van een voorwerp tussen het deksel. Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij Crescent: de 6.9 Sport Tender onderscheidt zich door een hoog en daarmee kindvriendelijk vrijboord, terwijl aan de voorzijde van de stuurconsole een stevige handgreep is aangebracht. Na zonsondergang terugvaren naar de thuishaven is geen probleem dankzij de verzonken in de romp aangebrachte schijnwerpers. Hetzelfde geldt voor de vaak kwetsbare navigatielichten die eveneens verzonken zijn ingebouwd.

De fraaie kabelaring en de rubberen stootrand behoeden de boot voor krassen en butsen. Al met al is de Crescent 6.9 Sport Tender bijzonder veelzijdig: een ideale gezinsboot, prima geschikt om met vrienden op te loungen, maar met 115 pk ook geschikt om echt snel te kunnen varen, inclusief waterskien en wakeboarden. Leuk detail is dat de romp gebaseerd is op een rasechte sportboot uit de rijke Crescentgeschiedenis.
Kenmerken * Modern tender van Zweedse topkwaliteit * Veel binnenruimte en groot zonnebed * Goede vaareigenschappen bij lage en hoge snelheid * Uitstekend trailerbaar * Lage doorvaarthoogte * Veel opbergruimte * Groot zwemplateau * Degelijk en veilig Specificaties Lengte: 6.92 m Breedte: 2.58 m Diepgang: 0.55 m Doorvaarthoogte: 1.06 m Gewicht: 880 kilogram Max. aantal personen: 8 Max. motorvermogen: 115 PK Certificering CE: C

130

Standaard uitrusting * Teaklaminaat vloer * Navigatieverlichting * Docking lights (schijnwerpers) * Kabelaring * Zwemtrap * Stuurconsole * Midden stuurstand met stuurwiel * Toilet * Kussenset * Zonnebed * Opbergvakken * Rondzit * 2-delige cabriokap Prijs standaard uitvoering met Yamaha 20 pk buitenboordmotor: 28.495 EUR Optioneel Compleet met Yamaha F70 AETL 34.295 EUR Compleet met Yamaha F115 BETL 36.495 EUR Koelkast 995 EUR Informatie Nauta Maritiem Hoge Rijndijk 213 2382 AL Zoeterwoude-Rijndijk T 071 5892606 E info@nautamaritiem.nl


Sloepen >> Editie 4 2015

WATERBORNE/Crossbow 736

Scherpelvlet/Scherpelvlet

Winsome /750 Sloep

Winsome /750 Sloep

Arie Wiegmans/25

Arie Wiegmans/25

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL(OUTs9ANMAR0+s$IESELs"OUWJAAR s4ELs%MAILINFO WATER BORNENL s4EL s%MAILWIMVANBEMMEL HOMENL sI CODE â&#x201A;¬ 24750 sI CODE Ã&#x2018;

s!FMETINGEN X X Ms"OUWJAARs4EL s%MAILINFO s!FMETINGEN X X Ms"OUWJAAR.IEUWs4EL s%MAILINFO AVRWATERSPORTNL AVRWATERSPORTNL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018;

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMARs$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMARs$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILRUTGER REINEMANWATERSPORTNL s4EL s%MAILRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE â&#x201A;¬ 41000

131


monster nu aan bij

Het Genootschap voor iedere tender- cabin- en sloepvaarder SB 2013

12 ➤

PIRAATJES OP HET WATER

06 JULI 2013 ➤

SB 2013

18 ➤

HEEREN OP HET WATER

21 JUNI 2013 ➤

SB 2013

21 ➤

DAEMES OP DE GOLVEN

30 MEI 2014 ➤

SB 2014

Alle voordelen op een rij:

20 15

EPENKA AR SLO

N ÉÉN BOX NI ! TE

&

14 SEPTEMBER 2011 ➤

20 15

- Sloepenboekje 2015 (t.w.v. € 12.50)

HE T

HEEREN OP HET WATER

PENBOEK OE JE SL

01 ➤

OTSCHAP VOOR NO GE

www.daemesenheeren.nl

N

- Piraten pakketje (t.w.v. € 2.50)

CH ERZI T OV

BELEVING •

- Genootschaps-Cap (t.w.v. € 15.–)

EBIEDE N• ARG VA

IN

O

EN

, TEN

DERS &

CA

B

2015

Mini-magazine App www.daemesenheeren.nl

25

aangekondigd in Sloepenpost –

HAP

Het hele pakket van € 120.– voor maar

E M AN

www.daemesenheeren.nl

132

DAEMES OP DE GOLVEN

E

30. €

Exclusief verzendkosten

24 ➤

LO

- Diverse ledenaanbiedingen het hele jaar door –

|K

SC

ER VA R

CHT | KENN INZI IS

DE UN

G OED

ZE

S A BIN- E N

- Gratis Sloepenpost (digitaal minimagazine)

Nieuws & inspriatie

1. €

www.daemesenheeren.nl

G| IN

R ,- C

- Heel jaar gratis lidmaatschap op Botenwacht (t.w.v. € 59.–)

vlissingen 2014

Download gratis

loosdrecht

DE

- Schippersetje (Schipperbitter + Fûgeltsje) (t.w.v. € 10.–)

S!

SL

EP

EN

T

Genietenop ophet hetwater! water! Genieten

Varen, slapen, eten & drinken, brandstof.

R

- Goed Zeemanschap Waaier (t.w.v. € 3.50)

& DRIN TEN KE ,E

RDE

PV AA

12.50

ANDSTOF BR

17.50

N,

Genieten op het water!

REN, SLAP VA E

- Alle 14 Sloepenkaarten (t.w.v. € 17.50)

12 SEPTEMBER 2014 ➤

SB 2014

19 ➤

DAEMES OP DE GOLVEN & HEEREN OP HET WATER

12 JULI 2012 ➤

SB 2012

29 ➤

DAEMES OP DE GOLVEN

13 MEI 2014 ➤

SB 2014

19 ➤

HEEREN OP HET WATER

12 JULI 2012 ➤

SB 2012


Sloepen >> Editie 4 2015

Rowy/Wherry 26&#39;

Sessa Key Largo/27

Alm/Sloep 770 Cabin

Eurosloep/770

Horizon/780

Wester-Engh/790 Overnaadse Sloep

Portland/26 tender

Reddingssloep/

s X X Ms(OUTs s X X Ms0OLYESTERs9AMAHA6 s X X Ms3TAALs,OMBARDINI s4EL sSALES PEDRO BOATNL STROKE0+ss4EL CYL,$7-0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE â&#x201A;¬ 3750 sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018;

s X X Mss4EL s X X Ms(OUTs6ETUS0+ sINFO AVRWATERSPORTNL s$IESELss4EL sI CODE Ã&#x2018; sPETER PETERKOMMERNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms3TAALs4IMRAY0+ s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE â&#x201A;¬ 17000

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS s X X Mss4EL s$IESELss4EL sINFO AVRWATERSPORTNL sRUTGER REINEMANWATERSPORTNL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE â&#x201A;¬ 42500

Makma/Orient 800

Antaris/RB 27

Antaris/RB 27

Jan Van Gent/820 ST (Soft Top)

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUWJAAR s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6ETUS0+s$IESELs"OUWJAAR s4EL s%MAILKEILHOLZ CAIWAYNL s4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL sI CODE â&#x201A;¬ 44500 sI CODE Ã&#x2018;

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA$0+s$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs6OLVO0ENTA0+s$IESELs"OUW s"OUWJAARs4EL s%MAILINFO MAREDMARINENL JAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE â&#x201A;¬ 54500

133


AW Baseline, AW One Off Edition, AW Tender Een sloep voor iedereen! Sloepen zijn er in vele soorten en maten. Watersporters zijn immers ook niet allemaal hetzelfde. De een vaart om te genieten van de natuur, voor de ander is een vaartocht ‘party time’. Een sloep kan gebruikt worden om van A naar B te komen, maar ook voor sportieve activiteiten. Je kunt met je gezin het water op, maar ook met een groep uitzinnige vrienden. Daar zit natuurlijk van alles tussenin, daarom heeft Wiegmans de perfecte serie voor u in huis!

AW Baseline De AW Baseline is een sloep met een relatief lage prijs, zonder concessies te doen aan de hoogwaardige kwaliteit die van een AWsloep verwacht mag worden. Het perfecte instapmodel dus voor wie comfortabel wil varen met vrienden, familie of kennissen. AW Baseline-sloepen zijn er in twee modellen: de spiegelsloep met zijn rechte achterkant en de spitsgatsloep met zijn ronde achtersteven. AW Baseline kwaliteit. Alle sloepen in de AW Baseline-serie zijn gemaakt van onderhoudsvrij polyester. De boten zijn ‘overnaads’ gebouwd, waardoor de rompen oersterk zijn en het uiterlijk hebben van een traditionele houten sloep.

Modellen AW16 AW20 AW21 AW24

Baseline Baseline Baseline Baseline

AW One Off Edition AW One Off Edition is de verzamelnaam van een aantal zeer uiteenlopende exclusieve sloepen, die naar ieders smaak zijn uit te voeren. Een AW One Off Edition houdt het midden tussen een AW Baseline en een AW Tender. De boten hebben de uiterlijke vormen van een klassieke sloep, met de mogelijkheid die sportief in te richten. De uiteindelijke uitstraling is dus helemaal zelf te bepalen door elementen naar wens toe te voegen. Vaareigenschappen en prestaties. Flexibiliteit is het kernwoord binnen de AW One Off Edition-lijn. Er zijn spiegelsloepen en spitsgatsloepen (dus meerdere rompvormen met verschillen in diepgang), modellen met aangehangen en doorgestoken roer, vele typen motoren, enzovoort. Een uitgekiende combinatie van deze elementen garandeert per model optimale prestaties.

134


Sloepen >> Editie 4 2015

Modellen AW16 AW20 AW21 AW24 AW25 AW26

One One One One One One

Off Off Off Off Off Off

Edition Edition Edition Edition Edition Edition

Wiegmans ĂŠĂŠn van de oudste sloepenbouwers van Nederland AW Tender De AW Tender is een spiegelsloep met doorgestoken (onder de boot geplaatst) roer, die het midden houdt tussen een klassieke sloep en een sportieve consoleboot. Dit komt tot uitdrukking in zowel zijn lijnen, zijn comfort als zijn prestaties. Deze tendersloep is strak en stijlvol vormgegeven en heeft riante zitposities die voor veel loungecomfort zorgen. Tegelijkertijd zorgen de centerconsole en verstelbare rugleuning ervoor dat de bestuurder onder alle mogelijke vaaromstandigheden de juiste houding kan aannemen en zo het uiterste van zijn boot kan vergen. Daardoor is de AW Tender geliefd bij vele typen watersportliefhebbers. Dus ben je op zoek naar een vervanging voor je sportboot? Zoek je een andere beleving dan een klassieke sloep biedt? Wil je iets sportievers en mag het wat sneller, maar wel met een hoog loungegevoel? Dan is een tendersloep de boot die bij je past.

Modellen De AW Tender-lijn bestaat uit twee modellen. Beide zijn oogstrelend vormgegeven, sportief en modern. Daar mag je dus best een beetje over opscheppen. Beter nog: overtuig je vrienden door ze een dagje op de tendersloep mee te nemen. Maar maak wel goede afspraken met ze: jij de boot, zij het bier. Want na dat eerste tochtje blijven ze gegarandeerd bij je aankloppen. Op de AW20 Tender kun je acht vrienden uitnodigen en met een AW24 Tender kun je zelfs tien personen mee het water op nemen.

Exclusief bij Wiegmans Als u kiest voor een sloep van Arie Wiegmans, kiest u voor exclusiviteit. Geen enkele boot is hetzelfde. Dit komt doordat de sloepen worden ontworpen door een gespecialiseerd jachtdesignbureau (Sea Level) en volledig volgens uw wensen zijn in te richten. De keuze voor een Wiegmanssloep is dus ook een keuze voor imago. Welk imago? Dat bepaalt u zelf! Ongeacht het type of model van de sloep, kwaliteit staat voorop. Een boot van Wiegmans is dan ook waardevast. Zoals Wiegmans zelf ook een vaste waarde is in sloepenland; met bijna 50 jaar ervaring zijn wij een van de oudste sloepenbouwers van Nederland. Doordat wij gebruikmaken van hoogwaardige materialen en onderdelen van gerenommeerde merken koopt u een probleemloos product. Hebt u toch nog vragen? Service en een persoonlijke benadering staan hoog in ons vaandel.

Voor meer informatie: Jachtwerf Arie Wiegmans Scheendijk 6 3621 VB Breukelen T 0346 - 261574 info@wiegmans.nl www.wiegmans.nl

135


Nieuw model

2015!

Topcraft 605 Tender Geheel nieuw en innoverend design met zeer goede vaareigenschappen en megahoge rugkussens!

Introductieprijs: Van € 13.900,- voor € 12.900,-

Topcraft 435 Fun Prijs: € 4.695,-

Topcraft 484 Grande Limited Prijs: € 4.695,-

Topcraft 455 Millenium Prijs: € 6.995,-

Kijk voor onze modellen en dealers op: 136

WWW.TOPCRAFT.NL


Sloepen >> Editie 4 2015

Van Wijk/830 Classic

Iversen/Sloep

AdmiralsTender/850 Classic

Rapsody 29/OCF

Maril/880

Jan Van Gent 10.35/Open

Makma/Caribbean 36

Brandaris Barkas/1100 Open Pur Sang

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE â&#x201A;¬ 73500

s X X Ms0OLYESTERs673$) 0+s$IESELss4EL sINFO MAREDMARINENL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms(OUTs,OMBARDINI 0+s$IESELss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE â&#x201A;¬ 27500

s X X Ms0OLYESTERs6ETUS -ITSUBISHI -! CILI0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE â&#x201A;¬ 47500

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR CYL#OMMEN2AILTURBO0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR CILINDER0+s$IESELss4EL sINFO BARNAUTICANL sI CODE Ã&#x2018;

Makma/31 Caribbean

Winsome/940 Cabin

Jan Van Gent/1035 ST

Jan Van Gent/1035 Cabin

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR *( (4% CILDIESEL0+s s4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs9ANMAR ,0!3400+ss4EL sWEHMEYER PLANETNL sI CODE Ã&#x2018;

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUW s!FMETINGEN X X Ms"OUWJAAR.IEUWs4EL s%MAILINFO AVRWATERSPORTNL JAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018;

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR,0! 3400+s$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs9ANMAR0+s$IESELs"OUW s"OUWJAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL JAARs4ELs%MAILINFO BARNAUTICANL sI CODE â&#x201A;¬ 71500 sI CODE â&#x201A;¬ 72500

137


Topcraft 605 Tender Arne Smit Boat Import Holland, bekend van de in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde Topcraft en OudHuijzer sloepen en tenders en importeur van Style sportboten, heeft voor 2015 een geheel nieuw model ontwikkeld dat onder de naam Topcraft 605 Tender is geïntroduceerd. Op uitnodiging van Boat Import Holland hebben we een middag gevaren met de 605 tender op de randmeren bij Biddinghuizen. Dankzij het zonnige weer hadden we volop gelegenheid een aantal prachtige foto’s te maken van deze bijzondere nieuwe tender. Rond de 6 meter is er op het gebied van tenders en sloepen veel concurrentie. Om succesvol te zijn, zal een model dan ook een aantal opvallende eigenschappen moeten hebben. Boat Import Holland heeft ruim twintig jaar ervaring met sloepen en tenders en dit is duidelijk terug te zien in het ontwerp van de 605 Tender. Gedurende de jaren is er goed geluisterd naar de wensen van uiteenlopende klanten en veel van die kennis is terechtgekomen in het testschip. Het eerste wat opvalt, is de grote breedte, met 2,44 meter is deze Topcraft de breedste tender in zijn klasse. De breedte vertaalt zich in een zeer stabiel schip en een ongekend grote binnenruimte. Voorin heeft de 605Tender een rondzit met banken tegenover elkaar. Zeker als er een comfortabele zitpositie wordt ingenomen, komen mensen in boten van rond de 6 meter vaak met de knieën tegen elkaar. Dit is echter niet het geval in de Topcraft, waardoor ook langere personen een fijne zitplaats hebben. Naast de prettige breedte en ruimte, zijn de zittingen diep en biedt het luxe kussenset prima steun. De hoge rugleuningen zorgen voor beschutting en comfort, ook tijdens langere winderige tripjes. Dankzij de ruim bemeten gangboorden is de kuip diep en veilig voor kinderen en tevens geheel zelflozend.


Sloepen >> Editie 4 2015

In de kuip kan de stuurman plaatsnemen achter de overzichtelijke stuurconsole met voldoende ruimte voor instrumenten, navigatieapparatuur of een fishfinder. Standaard is er een bekerhouder en een vakje voor een mobiele telefoon. De stuurbank biedt ruim plaats aan drie personen en heeft dezelfde diepe en comfortabele zit als de andere banken. Opvallende details zijn de twee trapjes in de kuip. Een trapje aan bakboord biedt een makkelijke toegang vanaf de zijkant naar de kuip en een trapje aan stuurboord zorgt ervoor dat ook het achterdek goed bereikbaar is. Beide trapjes hebben drie treetjes. Via de zijkanten van het achterdek is het zwemplatform bereikbaar dat dankzij de optioneel gemonteerde zwemtrap ook daadwerkelijk goed bruikbaar is. Het middenstuk van het achterdek wordt gevormd door een groot deksel waaronder de motorruimte schuilgaat. In de ruime motorruimte (voldoende ventilatie om motorische storingen te voorkomen!) kan maximaal een 70 pk buitenboordmotor worden ge誰nstalleerd. Het testschip was uitgerust met een 20 pk buitenboordmotor, voor het gemak voorzien van elektrische start. Dankzij de ruime ge誰soleerde motorruimte is het vaarcomfort vergelijkbaar met een binnenboordmotor, zonder de hogere kosten en met het voordeel dat onderhoud of een motorwissel veel makkelijker zijn uit te voeren. Boat Import Holland heeft de boot voor deze test opzettelijk van een relatief klein motorvermogen voorzien. Met 20 pk vaart de Topcraft 605 makkelijk 20 kilometer per uur. Dat is een heerlijke snelheid waarmee lekker kan worden opgeschoten zonder dat een vaarbewijs nodig is. Niet al te zware personen zullen makkelijk kunnen wakeboarden en een funtube of banaan behoort sowieso tot de mogelijkheden waardoor de boot ook in deze combinatie prima bruikbaar is voor allerlei sportieve watersportmogelijkheden. Met een 20 pk viertakt van Tohatsu zult u ook bij de benzinepomp niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Het onderwaterschip van de 605 zorgt ervoor dat de boot zeer snel in glijvaart is en vrijwel geen golfslag veroorzaakt.Tochtjes over bijvoorbeeld de grachten van Leiden of Amsterdam zijn daardoor niet alleen voor de opvarenden zelf, maar ook voor andere watersporters een genoegen. Voor watersporters die graag wat sneller varen, is bijvoorbeeld een 50
pk Tohatsu viertaktbuitenboordmotor een prima keuze. Deze motoren wegen minder dan 100 kg waardoor de 605 lichtvoetig blijft varen met een topsnelheid van 50 kilometer per uur. Ruim voldoende voor waterskien, wakeboarden of met een boot vol vrienden lekker uitwaaien op open water. Standaard is de Tender 605 uitgerust met een mooie dikke kabelaring, lekker zittende kussenset met luxe stof, monokabelbesturing en een ruim zwemplatform. Optioneel is de boot prima te voorzien van een cabrioletkap waarmee de gebruiksmogelijkheden nog verder worden vergroot. De totaalprijs inclusief btw is 12.900 euro. Hiervoor koopt u een ruime, degelijke en mooi afgewerkte boot die voor een meerprijs van circa 3500 euro al met een fijne 20 pk buitenboordmotor kan worden uitgerust. Omdat er zeer makkelijk van motor kan worden gewisseld, kunt u natuurlijk ook starten met een voordelige gebruikte motor of een kleinere motor. In de toekomst kan dan heel simpel worden geĂźpgrade naar een andere motor. Boat Import Holland is importeur van de robuuste en degelijke Tohatsu buitenboordmotoren waardoor er soms interessante combinatiedeals mogelijk zijn. Informeert u bij de verschillende dealers naar de mogelijkheden.

140

Specificaties Topcraft Tender 605 Lengte Breedte Max motor Prijs

6,05 meter 2,44 meter 70 pk â&#x201A;Ź 12.900,-

Specificaties Tohatsu 20 Vermogen Aantal cilinders Toerenbereik bij volgas Brandstofverbruik bij volgas Boring x slag (mm) Inhoud Koelsysteem Ontstekingssysteem Brandsto Starter Gewicht Emissienormen

Dealers

20pk / 14.7kW 2 5400-6100 rpm 6.2 liter per uur 61x60 mm 351 cm2 Watergekoeld Elektrisch Euro Loodvrij 95 Hand of Elektrisch 51.5 kg EU Norm

Film van de Topcraft Tender 605

Meer informatie Boat Import Holland verkoopt haar producten uitsluitend via een uitgebreid dealernetwerk. Kijk hiervoor op de website van www.topcraft.nl of scan met uw tablet of mobiele telefoon de QR code waarmee u direct op de webpagina met dealers terechtkomt. Een QR code reader is gratis te downloaden in Google Play (Android) of de App Store (Apple).


Aderteerdersindex >> Editie 4 2015

Klassieke boten Lees verder voor een selectie uit ons aanbod, voor het volledige aanbod kijkt u op www.boten.nl

141


Klassieke boten >> %DITIE

Kapiteinsloep/300

Winsome/330

Houten roei / tour boot/Inc trailer en dekzeil

Zweedse/Klassieker

Parlevinker/Ex-werkboot

Ickens/S Spant

Zuiderzee/Kruiser

Sylvan ALU /Kano

Bic Sportyac/Roeiboot

Topcraft/Roeiboot

Terhi vis / consoleboot/Met 6pk!

1 persoons kano/

WiedePunter/535

Orca/960

Krabben/Kotter

s X X Mss4EL s X X Mss4EL s X X Ms0OLYESTERs'EEN sINFO AVRWATERSPORTNL sINFO AVRWATERSPORTNL ss4EL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018; sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms(OUTs9ANMARCIL 0+s$IESELss4EL sINFO HETANKERMARITIEMNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms3TAALs&ORD0+ s$IESELss4EL sHUIJBERSH GMAILCOM sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms3TAALs-7-0+ s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ã&#x2018;POA

s X X Ms3TAALs#UMMINS CILINDERDIESELMOTOR 0+s$IESELs s4ELsINFO BARNAUTICANL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s X X Ms0OLYESTERs s X X Ms0OLYESTERs*OHNSON s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sJMVANZELST HETNETNL 0+s"ENZINEss4EL sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018; sI CODE Ã&#x2018; sJMVANZELST HETNETNL sI CODE Ã&#x2018;

s X X Ms/NBEKENDs s X X Ms0OLYESTERs.IEUW s4EL sJMVANZELST HETNETNL s4EL sINFO WATERSPORTGIET sI CODE Ã&#x2018; HOORNNL sI CODE Ã&#x2018;

Sleepvlet/Deltavlet

s X X Ms3TAALs s4EL sINFO DERUIJTERYACHTBE MIDDELINGNL sI CODE Ã&#x2018;

Colombo/Super Indios 23

s X X Ms3TAALs3CANIA6ABIS 0+s$IESELss4EL sINFO DERUIJTERYACHTBEMIDDELINGNL sI CODE Ã&#x2018;

s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL3TAALs+ROMHOUT'3+0+s$IESEL s!FMETINGEN X X Ms-ATERIAAL0OLYESTERs-ERCRUISER,%&)0+ s"OUWJAARs4ELs%MAILSCHUTT XSALLNL s"ENZINEs"OUWJAARs4EL  s%MAILMAIL WATERSPORTPARADISENL sI CODE Ã&#x2018;NOTK sI CODE Ã&#x2018;

142


Aderteerdersindex >> Editie 4 2015

ADVERTENTIEBON

1

Kruis uw manier van adverteren aan:

o Keuze 1: Internet 3 maanden gratis op internet

$

o Keuze 2: 1 Blok 6 maanden gratis op internet + een advertentie in het Magazine In hoeveel edities wilt u in het Magazine adverteren? o 1 editie € 40,o 2 edities € 60,o 3 edities € 90,o Keuze 3: 4 Blokken 6 maanden gratis op internet + een advertentie in het Magazine In hoeveel edities wilt u in het Magazine adverteren? o 1 editie € 69,o 2 edities € 100,o 3 edities € 140,o Keuze 4: 8 Blokken 6 maanden gratis op internet + een advertentie in het Magazine In hoeveel edities wilt u in het Magazine adverteren? o 1 editie € 129,o 2 edities € 258,o 3 edities € 387,-

2

Kruis de catagorie aan

o Zeilboten o Rond&Platbodems o Motorboten

o Sportboten o Sloepen o Klassieke boten

Vul de gegevens van de boot in blokletters zo compleet mogelijk in n Merk ................................................................................. n Type .................................................................................. n Materiaal ........................................................................... n Formaat (lxbxd) ............................... n Bouwjaar .................. n Merk motor .................................... n Aantal motoren ......... n Brandstof ....................................... n Aantal pk’s ................ n Ligplaats ............................................................................ n Prijs................................................................................... n Omschrijving ....................................................................... ......................................................................................... ......................................................................................... .........................................................................................

3

Vul uw contactgegevens in blokletters zo compleet mogelijk in

n Naam ................................................................................ n Adres ................................................................................ n Woonplaats .................................... n Postcode ..................

2

n Telefoonnummer.................................................................. n Emailadres .........................................................................

3

4

Indien u heeft gekozen voor een betaalde optie vul dan deze machtiging in

n ondergetekende, houder van rekening met IBAN-nummer: ......................................................................................... n Machtigt Boten.nl éénmalig € ....................te doen afschrijven. n Naam rekeninghouder ..........................................................

4

n Datum ............................................................................... n Handtekening ......................................................................

Foto retour: Indien u uw foto retour wilt hebben, sluit dan een aan uzelf geadresseerde en gefrankeerde envelop bij.

U kunt uw advertentie gemakkelijk opgeven via www.boten.nl of deze bon invullen en samen met een kleurenfoto van uw boot opsturen naar:

Zakelijk adverteren: Zie colofon voor contactinformatie.

Uw advertentie verschijnt in ons magazine én op de site. Zodra de bon bij ons binnen is, plaatsen wij uw advertentie met foto z.s.m. op www.boten.nl.

Boten.nl 3TREVELSWEG UNITs!32OTTERDAM
Powerplay! Altijd vermogen over met de krachtige reeks motoren van Selva!

SEA BASS 4 Type Cil. Inhoud Boring x slag Vermogen Max. toerental Gewicht Starter Bediening Schakeling Brandstoftank Staartlengte Spiegelhoogte

1-Cil. 4-Takt OHC met olieïnjectie 118cm3 56 x 48mm 4pk / 2.94kW 5000~5500 omw./min 23kg Handstart Gasdraaigreep V/N/A/360° 1,8l ingebouwd Normaal of lang 381 of 508mm

ARUANA 40 Electronic Fuel Injection Type 3-Cil. 4-Takt OHC - EFI Cil. inhoud 747cm3 Boring x slag 65 x 75mm Vermogen 40pk / 29,4kW Max. toerental 5000~6000 omw./min Gewicht 99kg Starter E-Start Generator 12V/190W Bediening Gasdraaigreep of Controlbox Schakeling V/N/A Brandstoftank 23l separaat Staartlengte Lang Spiegelhoogte 508mm Instrumenten Digitaal, multifunctioneel

RAY 8 E-start Type Cil. inhoud Boring x slag Vermogen Max. toerental Gewicht Starter Generator Bediening Schakeling Brandstoftank Staartlengte Spiegelhoogte

KINGFISH 25 Type Cil. inhoud Boring x slag Vermogen Max. toerental Gewicht Starter Generator Bediening Schakeling Brandstoftank Staartlengte Spiegelhoogte

2-Cil. 4-Takt OHC 197 cm³ 56 x 40 mm 8 pk / 5,9 kW 4000~5000 omw./min 37 kg E-Start 12 V/ 70 W Gasdraaigreep V/N/A 12 l separaat Normaal of Lang 381 of 508 mm

DORADO 60 XSR EFI Electronic Fuel Injection High Output Type 4-Cil. 4-Takt OHC - EFI Cil. inhoud 996cm3 Boring x slag 65 x 75mm Vermogen 60pk / 44,1kW Max. toerental 5000~6000 omw./min Gewicht 111kg Starter E-Start Generator 12V/200W Bediening Controlbox Schakeling V/N/A Brandstoftank 23l separaat Staartlengte Lang Spiegelhoogte 508mm Instrumenten Digitaal, multifunctioneel

2-Cil. 4-Takt OHC 498 cm3 65 x 75 mm 25pk / 18,4kW 5000~6000 omw./min 77kg Handstart of E-Start 12 V/160W Gasdraaigreep of Controlbox V/N/A 23l separaat Normaal of lang 381 of 508mm

TARPON 115 XSR EFI Electronic Fuel Injection High Output Type 4-Cil. 4-Takt DOHC - 16V - EFI Cil. inhoud 1741cm3 Boring x slag 79 x 88,8mm Vermogen 115pk / 84,6kW Max. toerental 5000~6000 omw./min Gewicht 194kg Starter E-Start Generator 12 V/300W Bediening Controlbox Schakeling V/N/A Brandstoftank Staartlengte Lang en Extra lang Spiegelhoogte 508 of 635mm Instrumenten Dubbel digitaal, multifunctioneel

Levering via de vakhandel

www.allpa.nl 144


Aderteerdersindex >> Editie 4 2015

!LLPA-ARINEEQUIPMENT144 !QUA3AFETY !627ATERSPORT "'"OATS "* "OTEN "OATIMPORT(OLLAND   "OATBIZZ "OATEQUIPMENT "OATSERVICE$ANNIJS #LOUDS)NTERNATIONAL"6 #USTOM7ARE $+3*ACHTTIMMERBEDRIJF $E:EILEN3PECIALIST $EKO-ARINE $INTRA4RANSMISSIES OA  %NKHUIZENSLOEP &A$ANIÃ&#x201D;LEN:ONEN114 &IRMADE'EBROEDERS7EINHOLT &LYING!RUBIES 'ADGETS 'EBRUIKTE"OTENBEURS(OORN 'RACHTENWACHT (AEMMEROVERSIZEDWATCHES (EFRA (EYMAN3TOFFEERSPECIALISTEN"647 (ISWA-ULTIMEDIA"6TEWATER  (OLLAND7ARMTE (ONDA-OTOR%UROPE,IMITED (OP3CHOON4APIJTREINIGING )NSTAPSTEUNNL *ACHTWERF!RIE7IEGMANS  *ACHTWERF2EEWIJK +EWI"OTEN"6 OA  +EWI"OTEN"6 +))0 -#2-ARITIEM#ENTRUM2IJNZICHT .AUTA-ARITIEM122 .AUTA-ARITIEM#RESCENT  .AUTA-ARITIEM3PIRIT  .AUTICLINK .IEUWS /MTZIGT7ATERSPORT3ASSENHEIM 0EDRO"OAT"6 2EGENTTRACKENTRACE 2OTTERDAM0LASTICS"6 3IGN3TORE 3LOEPEN(YPE  3LOEPENBOEKJE 34!:/MARINEEQUIPMENTBV 3TOFFEERDERIJVAN6IEGEN 3TRALEN#LEANING"6 4IGER-ARINE 6AARBEWIJSOPLEIDINGEN   6ALCKX7ATERSPORT  6ANDER3ANDEN7ATERSPORT  6AN:ELST7ATERSPORT"6 6ONHOF"6 OA  7ATERSPORT'IETHOORN  7ATERSPORT0ARADISE  7ORKRIBS 9AMAHA-OTOR.EDERLAND Zeilboten >> Editie 4 2015

AVR watersport BV Coenecoop 139 2741 PJ Waddinxveen, the Netherlands +31 (0) 182 - 392 403

www.lagoamore.nl www.avrwatersport.nl 147


Al ruim 15 jaar behoort tot de absolute top in sloepenland

Jubileum modellen:

Oud Huijzer 575 Luxury Van € 11.995,- voor € 10.495,-

Oud Huijzer 620 Tender Diesel Van € 29.950,- voor € 26.950,-

Oud Huijzer 720 Diesel Van € 34.950,- voor € 29.950,-

Kijk voor onze modellen en dealers op:

WWW.OUDHUIJZER.NL 

Profile for Boten.nl

Boten.nl editie 4 - 2015  

Boten.nl editie 4 - 2015  

Profile for boten.nl
Advertisement