Page 1


Simpel, coulant, rustig, niet veeleisend, optimistich, koel, welwillend, ontspannen, rationeel, flegmatisch, koelbloedig, weinig emotioneel, laconiek, kalm, geduldig. Zo, dat zijn enkele eigenschappen van me. Mijn portfolio is dan ook op deze eigenschappen gebasseerd. Ik houd van simpel, elegantie en vooral van techniek. Dat zal je terug zien in mijn portfolio.


Inhoudsopgave Voorwoord

1

Blok 1: Print Media Informatiearchitectuur Vormgeving Voor Print/Andere Pijlen Vormgeving Voor Print/Lettervignet Print Design Workflow Blok 2: The Medium Is The Message MV Beeld Webtools Online Media

3 4 5 7 8 9 10

Blok 3: Depth Of The Surface Storyboard Usability Time Based Media

12 13 15

Blok 4: Food For Thought Engels Webtechnologie Social Media

16 17 18

Nawoord

20 There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who do not.


Informatie Architectuur We kregen de opdracht om informatie te verwerken in een afbeelding; een infographic. Omdat ik veel groen en natuur had in mijn slice, ben ik gegaan voor een kleurig design, met hier en daar wat planten en bomen.

Ik heb geleerd hoe ik informatie op een leuke manier kan weergeven. Achteraf heb ik geleerd dat de informatie makkelijk te lezen moet zijn. Ik had me gefocust op het design. Toch heb ik van me fout kunnen leren.

00000011

Blok 1: Print Media


Vormgeving Voor Print/Andere Pijlen

Blok 1: Print Media

Een totaal nieuwe ervaring was dit vak voor me. Ik had nooit stil gestaan bij vormen en tevens had ik nooit gedacht dat je een voorwerp, in dit geval een pijl, op zoveel verschillende manieren kon weergeven. Leuke en leerzame vak. Met een fijn docent is het allemaal nog leuker.

Formele Pijl

Fantasie Pijl

Fatih Güçlü

00000100


Vormgeving Voor Print/Lettervignet Hoe ga je de eerste letters van je namen op een leuke manier weergeven? Door veel te schetsen en te zoeken naar de juiste vorm.

00000101

Blok 1: Print Media


Blok 1: Print Media

Vormgeving Voor Print Uiteindelijk heb ik een strak en simpel design gevonden en verder uitgewerkt. Deze opdracht introduceerde typografie in mijn leven. Nooit eerder was ik er zo bezig mee geweest.

00000110


Print Design WorkFlow Zo nu en dan lezen we allemaal wel een tijdschrift. Maar nu moest ik mijn eigen tijdschrift maken. Geinspireerd door de jaren 80 vice city stijl.

00000111

Blok 1: Print Media


MV Beeld

Blok 2: The Medium Is The Message

Webdesign heb ik altijd al leuk gevonden. Alleen heb ik nooit nagedacht over de usability er van. Bij MVbeeld heb ik geleerd hoe je het interface kunt vormgeven en hoe je een thema/stijl kiest voor je website.

Mijn Portfolio Website

Home Hier komt informatie over wie ik ben en wat ik doe en een kleine foto van mezelf Portfolio

Home

Blok 1

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Portfolio

Hier komt informatie over, over wie ik ben wat ik doe, etc. en een kleine foto van mezelf

Contact Hier komt informatie over hoe men mij kan bereiken en een vragen/contactformulier.

Contact Naam Email Bericht

Jaar 1 Blok 1

Jaar 1 Blok 2

Jaar 1 Blok 3

Jaar 1 Blok 4

Ook komt er op mijn website een linkje naar facebook en twitter te staan. Dit kan zowel onder op de site of links of rechts.

00001000


Webtools Technieken die ik heb geleerd bij MVbeeld heb ik toegepast en uiteindelijk kwam mijn website (na heel wat gecodeerd te hebben) er dus zo uit te zien.

00001001

Blok 2: The Medium Is The Message


Blok 2: The Medium Is The Message

Online Media Het project leerde me crosmediaal ontwerpen. Na wat search and research heb ik met mijn projectgenoot besloten om een website en commercial te maken. Links is te zien hoe we ons website hebben getest door middel van een paper prototype.

Tevens een infographic/poster gemaakt, welke de resultaten weergeeft van de enquete die we hebben gehouden.

00001010


Online Media Ons commercial, zoals die op de webste staat.

Op de website van ons campagne, zijn er gratis stickers te bestellen, welke achter op de ruit van een auto te plakken zijn.

0001011

Blok 2: The Medium Is The Message


Blok 3: Depth Of The Surface

Storyboard Filmen is duur, dat weten we. Met een storyboard schets je een beeld hoe je gaat filmen en hoe het er uit komt te zien. Zo voorkom je fouten.

Ik heb geleerd hoe je van verhaal een storyboard kan maken. Alhoewel ik tekenen niet leuk vind, vond ik dit interessant en leuk om te doen.

00001100


Usability We hebben een concept ontwikkeld voor interactie tussen tv en mens, wat ook nog eens er voor zorgt dat je sociaal bezig bent.

Het vak heeft me geleerd dat Paper Prototype en een taakanalyse zeer goede technieken zijn om een systeem gebruiksvriendelijk te maken. Uiteraard heb ik ook geleerd hoe ik deze technieken kan toepassen.

00001101

Blok 3: Depth Of The Surface


Blok 3: Depth Of The Surface

Usability Uiteindelijk kwam ons mobiele applicatie er zo uit te zien.

Gezellig gamen met vrienden op 1 televisie zonder iets extra’s nodig te hebben.

00001111


Time Based Media Voor het project hebben we 2 tal commercials gemaakt. Een erg leerzaam (en tevens zware) blok. Zowel cameratechnieken als propositie zijn erg belangrijk bij het ontwerpen van zoiets.

Strategisch en doordacht ontwerpen is van uiterst belang en zonder onderzoek lukt dat niet. Zo, in 1 zin beschreven wat ik er vooral van heb geleerd.

00001111

Blok 3: Depth Of The Surface


Blok 4: Food For Thought

Engels De opdracht was om een scene van Romeo & Juliet te bewerken. De vorm mochten we zelf kiezen, na wat brainstormen met de groep, kwamen we uit op een stripverhaal.

Alhoewel dit niet erg veel met Engels te maken heeft, vond ik het leuk om een stripverhaal te ontwerpen. De opdracht deed me denken aan blok 2 (storyboard).

00010000


Webtechnologie Omdat ik altijd al geinteresseerd ben geweest in (computer)techniek, vond ik het een erg leuke en leerzame ervaring. Voor het eerst hebben we iets moeten programmeren. Zo zag mijn mobile application er uit.

00010001

Blok 4: Food For Thought


Blok 4: Food For Thought

Social Media Het eetgedrag van mensen veranderen was het hoofdthema van dit project. Na veel brainstormen en onderzoeken hebben we ontbijt als onderwerp gekozen voor het project.

Voor een goedontwerp moet er goed onderzoek gedaan worden. Hiervoor hebben we Cultural Probes uitgedeeld. Ik vond dit een zeer goede methode om inzicht te krijgen in de levenstijl/eetgedrag van mensen.

00010010


Social Media Bij het project hoorde ook een casemovie. De casemovie laat ons proces, aanpak en het event zien.

Ik heb geleerd hoe ik een event moet organiseren. De ervaring zelf was erg leuk en af een toe hilarish.

00010011

Blok 4: Food For Thought


Bij het maken van een portfolio komt best het een en ander kijken. Ik was ook tot de start van deze opleiding onbekend met dit gegeven. Wel al eens van gehoord natuurlijk, maar ik had er nog geen echt beeld bij. Voor deze opleiding is het maken van een portfolio, of simpelweg het bijhouden van je prestaties waaruit je te behalen competenties blijken, een must. Dit ik heb achteraf geleerd.


Portfolio  

Assessment

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you