Page 1

BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 1

VILLA

3-4 ROK, 120 + 30 M² TOMT: 2 792 M² PRIS: 3.500’

INGARÖ TOHOLMSVÄGEN 24 TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV OMRÅDETS FINASTE BOENDE

STORT TRÄDÄCK MÖJLIG B Å PLATS! T-


2 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

ERT NYA HEM Byggnad 1 plan. Byggår 1974, -06, -11. Renoveringar: Tillbyggd 2006 och 2011. Löpande underhåll 2006-2012. Nytt BDT 2011. Byggnadssätt Undergrund: Berg. Grundmur: Murar till berg. Grund: Leca-block. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Shingel-papp. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Fönster: 2- och 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten. Larm: Finns. Gemensamma brunnar med pumphus för 50 hushåll + sommarvatten, bdt 2-kammarbrunn med infiltration och sluten 3-kubik tank. Uppvärmning och el Uppvärmningssystem: Direktverkande el och öppen spis. TV- och internetanslutning TV: Egen parabol. Dekoder ingår ej. Internet: ADSL. Leverantör: Telia. Uteplats Stort trädäck om 150 kvm som löper runt stora delar av huset. Sol från morgon till kväll. Även en del under tak med markis.

Ekonomi Pris 3 500 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 280 000 kr (fastställt avseende år 2012) varav byggnadsvärde 1 272 000 kr. Typkod 221, värdeår 1980. Det finns pantbrev uttagna om sammanlagt 1 835 000 kr. Driftkostnaden är ca 23 832 kr/år. Drift med 2 personer i hushållet: Uppvärmning och hushållsel, ca16 500 kr Försäkring, ca 4 032 kr Vatten, ca 2 000 kr - Ängviks fastighetsägarförening Renhållning, ca 1 000 kr Sotning, ca 300 kr Vägförening, ca 1 200 kr Båtklubb, ca 500 kr. Energideklaration Status: Energideklaration är utförd.

OMRÅDE: INGARÖ - TOHOLMEN ADRESS: TOHOLMSVÄGEN 24 ANTAL RUM: 3-4 RUM BOAREA: 120 KVM BIAREA: 30 KVM TOMTAREA: TOMTAREA 2 792 M² (FRIKÖPT). TOMTEN: INSYNSSKYDDAD NATURTOMT OCH SLUTTNINGSTOMT, DELVIS STAKET. PRIS: 3 500 000 KR

Servitut, planbestämmelser m m Servitut: Rättigheter-last: Officialnyttjanderätt Ledning Expr Fullbordad. Inskrivna servitut/Övr gravationer: Nyttjanderätt Tele. Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skälsmara GA:1. Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-11-25).

Bilplats Uppfart med plats för 3-4 bilar. Övriga byggnader Friggebod och gästhus.

ANSVARIG MÄKLARE Christian Hanell 0733 71 27 73 christian@bosthlm.se


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 3

PLANLÖSNING

HALL / ENTRÉ

TREVLIG ENTRÉ


4 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

VÄLKOMMEN HEM TILL TOHOLMSVÄGEN 24 En välvårdad och renoverad villa i mycket fint skick. Permanentstandard med högt läge, ca 150 kvm trädäck, bra planlösning, trevliga detaljer, öppen spis, helkaklat badrum med tvättstuga. Gäststuga ochvinterbonad friggebod. Byggrätten tillåter bygga ut 40 kvm till, tex ett garage. 5 min promenad till bad och båtklubb med möjlighet att överta en båtplats som är 3 m bred. 5 min till direktbuss 430 till Slussen.

Gäststuga med kokvrå, kyl/frys och sommarvatten, separat mulltoa och förrådsrum i bra skick. Perfekt som generationsboende eller uthyrningsdel. Vinterbonad friggebod med plats för fler gäster. KORT OM FASTIGHETEN:

Huvudbyggnad med trevligt kök och stor matsal som har synliga takbjälkar och obehandlat innertak samt vacker parkett. Matsalen har öppen spis, som värmer stora delar av huset tack vare stora öppningar mellan kök/matsal och vardagsrum. Modernt och stilrent badrum,

- Renoverad och välvårdad villa - Permanentstandard - Alla byggnader i fint skick - Gäststuga (generationsboende/uthyrningsdel) - Vinterbonad friggebod - Möjlighet bygga ut 40 kvm, t ex garage

helkaklat med duschhörna och golvvärme samt separata dörrar till tvättstuga och wc. Sovrum med stor klädkammare samt ett större sovrum med fransk balkong och garderobsvägg med skjutdörrar. Härligt vardagsrum tre trappsteg ner från matsalen, med härlig takhöjd och stora ljusa fönsterpartier. Stort trädäck med högt och soligt läge, som löper runt större delen av huset om hela 150 kvm, även en del under tak med markis. Trevlig sluttande naturtomt med många möjligheter.

- Möjlighet överta båtplats, 3 m bred - Vackra detaljer, golv och tak - Helkaklat badrum med dusch, tvätt och wc - Öppen spis - Stort trädäck, ca 150 kvm - Solig naturtomt med högt läge - Nytt BDT-avlopp - Nära flera badplatser - 5 min promenad till direktbuss till Slussen.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 5


6 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

KÖK

HEMTREVLIGT OCH RYMLIGT MED ÖPPEN SPIS MED INSATS


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 7


8 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

VARDAGSRUM

Sร„LLSKAPSDEL MED RYMD OCH LJUS

STORT OCH RYMLIGT Vacker parkett och spottar i taket. Skjutdรถrrar till stora sovrummet.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 9

VARDAGSRUM Fönster i tre väderstreck. Hög takhöjd och öppen planlösning..


10 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

SOVRUM

TVÅ SOVRUM FÖR STOR & LITEN

BADRUM

HELKAKLAT MED TVÄTT & WC


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 11


12 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 13

UTEPLATS

TRÄDÄCK MED MARKIS


14 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

ÖVRIGA UTRYMMEN

GÄSTSTUGA & FRIGGEBOD


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 15


16 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

TOHOLMEN I området finns många trevliga promenadstråk och man kommer naturen riktigt nära. Toholmen är ett vackert naturreservat där man kan plocka blåbär och svamp, eller bada i en av de många små badvikarna och kanske pröva fiskelyckan. Rakt över viken finns Björnöreservatet med härligt havsbad med sandstrand och kanotuthyrning. Nere vid båtklubben finns båtplatser med segelbåtsdjup -kö kan förekomma. Båtklubben har fri parkering, el och färskvatten samt sjösättningsramp. Här finns också en stor fotbollsplan där grannarna firar midsommar och båtklubben arrangerar kräftskiva varje år. Vid bryggorna finns badstege och runt udden finns den närmsta badstranden med badflotte och bastustuga. Bastun är enbart för medlemmar. Medlemskap kan ansökas. Till båtklubben och badet är det endast en kort promenad bort, ca 5 min. Det finns också mycket goda kommunikationer, ca 5 min promenad till direktbuss 430 till Slussen.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 17


18 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

OM BOSTHLM.SE Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3, BV 118 48 Stockholm Tel: 0733-712 773 christian@bosthlm.se www.bosthlm.se


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 19

BRA ATT VETA Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Toholmsvägen 24  
Toholmsvägen 24  

Prospekt, objektsbeskrivning

Advertisement