Page 1

BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 1

SJÖGLIM -HERRGÅ T! RDS I TOPPSK STIL ICK

VILLA

7 ROK, 205 + 34 M² TOMT: 1224 KVM ACCEPTPRIS: 6.400’

SJÖÄNGEN SJÖLIDEN 27 TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV OMRÅDETS FINASTE BOENDE


2 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

ERT NYA HEM Byggnad 2 plan, brutet tak. Byggår 2000. Renoveringar: Löpande underhållet. Nyservad frånluftsvärmepump och injusterade termostater till golvvärmen. Byggnadssätt Undergrund: Berg. Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Taktegel. Hängrännor: Plåt. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Murstock: Skorsten av plåt. Larm & Centraldammsugare: Finns. Kommunalt vatten och avlopp. Uppvärmning och el Uppvärmningssystem: IVT 480, frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme.

Ekonomi Pris 6 400 000 kr Accepterat pris. Taxeringsvärdet är 4 228 000 kr (fastställt avseende år 2009) varav byggnadsvärde 2 686 000 kr. Typkod 220, värdeår 2000. Driftkostnaden är ca 42 456 kr/år. Driften fördelas enligt: Uppvärmning 31 800 kr, försäkring 6 152 kr, vatten/avlopp 2 729 kr, renhållning 1 775 kr. -Driftkostnaden varierar från hushåll till hushåll beroende på antalet familjemedlemmar mm. Det finns pantbrev om sammanlagt 2 000 000 kr. Servitut, planbestämmelser mm Planbestämmelser: Detaljplan (1994-02-03) , Fastighetsplan (1994-12-27) , Ändring av detaljplan (1995-06-15).

OMRÅDE: SJÖÄNGEN ADRESS: SJÖLIDEN 27 ANTAL RUM: 7 RUM VARAV 4 - 5 SOVRUM BOAREA: 205 KVM BIAREA: 34 KVM TOMTAREA: TOMTAREA 1 224 M² (FRIKÖPT). TOMTEN: INSYNSSKYDDAD HÖRNTOMT, TRÄDGÅRDSTOMT MED HÄCKAR, MURAR OCH VISS SJÖUTSIKT. PRIS: 6 400 000 KR ACCEPTERAT PRIS /BUD

TV- och internetanslutning TV: TV-antenn och egen parabol. Dekoder ingår ej. Internet: ADSL. Uteplats Inglasat uterum med steglös infravärme, stor terrass med smidesräcke i anslutning till uterummet och runt hörnet finns en grusad uteplats. Trevlig balkong på övervåningen med morgon- och kvällssol. Bilplats Bilplats 1: Varmgarage med plats för 1 bil samt förråd med skiljevägg. I garaget finns 3-fasuttag, indraget vatten samt brunn. Bilplats 2: Uppfart med plats för 2-3 bilar.

ANSVARIG MÄKLARE

Övriga byggnader Friggebod, lekstuga och flaggstång.

Christian Hanell 0733 71 27 73 christian@bosthlm.se


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 3

PLANLÖSNING

HALL / ENTRÉ

VÄLKOMNANDE ENTRÉ


4 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

VÄLKOMMEN HEM TILL SJÖLIDEN 27 Putsad villa i herrgårdsstil i attraktiva Sjöängen. Stilrena materialval och vackra detaljer -allt i mycket gott skick. Högt belägen tomt med bra solläge och sjöglimt!

Huset har en mycket tilltalande öppen planlösning med stora sociala umgägesytor på entréplanet och en mer privat del med sovrum på övervåningen.

KORT OM FASTIGHETEN:

Två helkaklade badrum, varav ett med Jacuzzi. Vardagsrum med braskamin och öppen planlösning mot trevligt burspråk vid matplatsen och stort härligt kök med köksön som samlingspunkt. Bibliotek i anslutning till vardagsrummet och allrum på övre plan samt 4 bra sovrum. Det finns också klädvård med groventré och klädkammare.

- Högt soligt läge - Sjöglimt - Öppen planlösning - Braskamin - Jacuzzi - 4-5 bra sovrum - Flera allrum - Golvvärme - Frånluftsvärmepump -för låg drift - Vind- och solstyrda markiser - Balkong - Terrass - Arkitektritat inglasat uterum - Fin tomt anlagd av trädgårdsarkitekt - Varmgarage och friggebod - Nära bad, kommunikationer, skola och service

Huset ligger högt med bra solläge och viss sjöglimt. Vacker trädgård anlagd av trädgårdsarkitekt med förteckning över de planterade växterna, vackra stensättningar med kullersten och granittrappor. Armerade murar som är luftade med både platonmatta och dräneringsslang och avslutas med täckplåt upptill. Inglasat uterum ritat av en känd arkitekt. Öppningsbara skjutdörrar åt tre håll, plåttak, flera eluttag och steglös infravärme som förlänger kvällarna. Stort trädeck med vitt smidesräcke förbinder uterum och hus. Varmgarage med vatten, golvbrunn, 3-fas och förrådsdel. Friggebod och lekstuga på tomten. Allt i mycket gott skick.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 5


6 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

KÖK

HEMTREVLIGT OCH STILRENT


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 7


8 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

VARDAGSRUM

RYMLIG SÄLLSKAPSDEL

BIBLIOTEK I anslutning till vardagsrummet. Vackra pardörrar med glasfönster. Genomgående parkett i hela huset och golvvärme i nedre plan.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 9

VARDAGSRUM Öppen planlösning mot matplats och kök. Braskamin i hörnan och utgång till terrassen med det härliga uterummmet.


10 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

BADRUM / GROVENTRÉ

JACUZZI & DUSCHHÖRNA GRPVENTRÉ MED TVÄTT


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 11


12 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 13

ÖVRE PLAN

ALLRUM MED BALKONG


14 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

SOVRUM

MASTERBEDROOM MED KLK & 3 SOVRUM


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 15


16 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

SJÖÄNGEN Området är det mest attraktiva i Trångsund. Från huset är det endast några hundra meter till allmänn badstrand. Nära skolor för olika åldrar och ett par minuters bilavstånd till cenrum med butiker och pendeltåg. Nära påfart till väg 73, ca 10 min till Stockholm utan att för den saken vara trafikstört.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 17


18 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

OM BOSTHLM.SE Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3, BV 118 48 Stockholm Tel: 0733-712 773 christian@bosthlm.se www.bosthlm.se


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 19

BRA ATT VETA Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Objektbesk sjöliden 27  
Objektbesk sjöliden 27  

objektsbeskrivning

Advertisement