Page 1

BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 1

VILLA

7 ROK, 180 + 25 M² TOMT: 3 990 KVM PRIS: 4.500’

INGARÖ ENKÄRRSVÄGEN 27 TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV OMRÅDETS FINASTE BOENDE

LANTKÖK ÖPPEN S PI ÅNGBAS S TU


2 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

ERT NYA HEM Byggnad 1 ½ plan. Byggår 2007. Renoveringar: Löpande. Byggnadssätt Grundmur: Leca-sten. Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Träpanel. Takbeklädnad: Plåttak. Utv plåtarbeten: Målad plåt. Fönster: Kopplade 2-glasfönster med spröjs. Ventilation: Mekanisk. Murstock: Murad skorsten. Borrad brunn., godgänt bdt, 2-kammarbrunn med infiltration och sluten 6 kbm tank..

Drift med 3 personer i hushållet: Uppvärmning, ca 12 000 kr Varmvatten, ca 6 000 kr Hushållsel, ca 6 000 kr Tanktömning, ca 3 000 kr (6 kbm) Försäkring, ca 4 000 kr Renhållning, ca 1200 kr Vägförening, ca 3 000 kr. Energideklaration Status: Energideklaration ej utförd. Servitut, planbestämmelser m m Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret GA:2, Värmdö Enkärret GA:9, Värmdö Enkärret S:1. Planbestämmelser: Byggnadsplan (1950-02-23) , Grundvattenskydd (2012-05-31) , Ändring av detaljplan (2000-08-30).

OMRÅDE: INGARÖ - ENKÄRRET ADRESS: ENKÄRRSVÄGEN 27 ANTAL RUM: 7 RUM BOAREA: 180 KVM BIAREA: 25 KVM TOMTAREA: TOMTAREA 3 990 M² (FRIKÖPT). TOMTEN: NATURTOMT, TRÄDGÅRDSTOMT. PRIS: 4 500 000 KR

Uppvärmning och el Uppvärmningssystem: Bergvärmepump. TV- och internetanslutning TV: TV-antenn. Internet: ADSL. Uteplats Stortträdäck runt stor del av huset, ca 150 kvm. Soligt läge, samt del under tak. Bilplats Grusad uppfart med plats för flertalet bilar, inramat med kantsten och 6 st pelare, ca 50 cm höga med belysning. Övriga byggnader Förråd och friggebod. Ekonomi Pris 4 500 000 kr. Taxeringsvärdet är 1 481 000 kr (fastställt avseende år 2009) varav byggnadsvärde 332 000 kr. Typkod 221, värdeår 1990.

ANSVARIG MÄKLARE Christian Hanell 0733 71 27 73 christian@bosthlm.se


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 3

PLANLÖSNING

HALL

VÄLKOMNANDE ENTRÉ


4 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

VÄLKOMMEN HEM TILL ENKÄRRSVÄGEN 27 Arkitektritad villa i toppskick, byggd 2007. Något utöver det vanliga och bör upplevas på plats. Snickarglädje i gammal stil med påkostade materialval och rik detaljnivå. Öppen spis/vedspis, ångbastu, lantkök. -Ett boende att trivas i!

GÄSTTOALETT På väg mot arbetsrummet (sovrum 1) passerar man ett trappförråd samt lilla toaletten med vägghängd wc, klinkers på golvet, spottar i taket samt nisch i bakkant.

KORT OM FASTIGHETEN:

SOVRUM 1 Bra rum som idag används som kontor med stort skrivbord och hyllor. Fönster mot tomten och vägen. Mörka trägolv och vita väggar.

- Arkitektritad, byggår 2007 - Byggd i äldre stil - Rik detaljnivå - Exklusivt lantkök med köksö - Öppen planlösning - Högt i tak - Vedspis - Öppen spis - Stavparkett med fris - Spröjsade fönster - Ångbastu - Bergvärme, pumpen står i källaren. - Låg driftkostnad - Stort soligt trädäck - Stor tomt. ENTRÈPLAN: HALL Välkomnande entré med dubbeldörrar, marmorgolv, vita träväggar och tak, djupa fönsterbänkar och fönster med spröjs. Platsbyggd hatt hylla. Inre hall med platsbyggt skoskåp samt den härliga ektrappan upp till övervåningen. KÖK Stort lantkök med vedspis, platsbyggd soffa och modern köksö med granitskiva. I köksön finns induktionshäll med kåpa och liten ho med vatten samt el. God förvaring med riktigt många rullådor och stort hörnskafferi i gammal stil. Full kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, ugn i arbetshöjd samt infälld diskho vid fönstret. Fönstren med stilfull spröjs, spottar med dimmer i taken och öppen planlösning mot matsalen som övergår mot vardagsrummet. MATSAL Från matsalen har man trevlig överblick mot både kök och vardagsrum och vedspisen i mitten. Här finns plats för långbord och utgång till altan under tak. VARDAGSRUM Trevligt rum med stort burspråk med fönster åt tre håll och en öppen spis. Ena väggen täcks av en bokhylla med projektorduk bakom en nisch. Plats för stor soffgrupp och fotöljer vid brasan.

GROVENTRÈ Med egen altan vid infarten till fastigheten. Stor tvättstuga med kaklad duschhörna och stor platsbyggd garderob. Stora klinkersplattor på golvet, träpanel på väggarna och spottar i taket. Tvättmaskin och plats för tumlare ovanpå, torkskåp samt elskåp och inkommande vatten. Flera fönster. ÖVRE PLAN: HALL Stor trevlig hall öppet mot allrummet. Två stycken stora garderobsutrymmen med vinkeltak. Vackert trägolv och hög takhöjd. SOVRUM 2 & 3 Två bra sovrum vägg i vägg med varandra. Trägolv, fönster mot framsidan och högt i tak. Snedtak med spottar. MASTER BEDROOM Stort master bedroom med härliga vinklar, 3 fönster med utsikt mot tomten, vita väggar, trägolv samt högt i tak. Plats för dubbelsäng och övrig möblering. ALLRUM Stort rum med plats för soffgrupp och tv-hörna. 2 stora fönster, högt i tak, spottar, trägolv samt lättåtkomlig kattvindsförvaring. BADRUM Stilrent badrum med stort badkar för 2 personer och en härlig ångbastu med invändig dusch. Spottar, vägghängd wc, handfat med kommod samt spegelskåp och tre fönster med spröjs. Badrummet är inrett med grå klinkers och grå fondvägg samt vitt kakel. Det inbyggda badkaret har ståldetaljer i kanterna och ångbastun har mosaikväggar samt glasdörr. KÄLLARE Gjutet betonggolv med golvvärme. Här står bergvärmepumpen.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 5


6 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

KÖK

LANTKÖK MED SKAFFERI & VEDSPIS


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 7


8 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

VARDAGSRUM

STORA UMGÄNGESYTOR

STORT OCH RYMLIGT Burspråk med fönster i tre väderstreck. Detalj: fönster med spröjs och golv med fris.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 9

MATSAL Rymlig matsalsdel, vedspis, öppet mot vardagsrum och kök. Utgång till härliga trädäcket.


10 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

BADRUM

DUBBELBADKAR OCH ÅNGBASTU TVÄTT MED DUSCHHÖRNA


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 11


12 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 13

ALLRUM

STOR SÄLLSKAPSDEL


14 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

SOVRUM

MASTER BEDROOM & 3 MINDRE SOVRUM


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 15


16 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

ENKÄRRET OMRÅDET Enkärret är ett vackert område där det finns många trevliga promenadstråk och man kommer naturen riktigt nära och man kan plocka blåbär och svamp, eller bada i en av de många små sjöarna. “Såväl Återvallsjön som Svarttjärnssjön inbjuder till bad och roddturer. Vid Återvallsjön finns ett bad med en sandstrand och en badbrygga. På grund av den mycket känsliga miljön i båda dessa sjöar, får båtar med motorer inte användas. Fiskekort krävs för fiske i Svarttjärnssjön. På vintern när sjöarna fryser blir de uppskattade platser för promenader och skidåkning. Ladan används till den årliga midsommarfesten, och Enkärrets dag. Här finns även en fin boulebana.” Det går även att hyra ladan för fester och barnkalas eller loppmarknad eller liknande. -läs mer på Enkärrets samfällighetsförenings snygga och informativa hemsida, www.enkarret.se.


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 17


18 BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING

OM BOSTHLM.SE Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3, BV 118 48 Stockholm Tel: 0733-712 773 christian@bosthlm.se www.bosthlm.se


BOSTHLM.SE OBJEKTBESKRIVNING 19

BRA ATT VETA Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Enkärrsvägen 27  

Prospekt, objektsbeskrivning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you