Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

Våning 2

2 rok, 40 m² Såld för: 2 200 000 KR Avgift:2 044 kr

GULLMARSPLAN Grafikvägen 1

Marielle Eriksson Ansvarig mäklare Tel: 0736-65 69 44

Mini-tv åa som re noverats till top pskick!


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 3

DIN NYA FÖRENING Upplåtelseform Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 992198-1-4-3. Byggår 1946, våningsplan 2 av 4. Hiss finns ej. Byggnad Byggnadsår: 1946. Renoveringsår: 1994. 1989 Takomläggning. 1991 Balkonger. 1994 Stambyte, avlopp och elledningar. 1998 OVK. 2004 Byte till 3-glas fönster. 2004 Fasadrenovering med tilläggsisolering. 2004 Nytt cykelstall. 2004 Spolning av avloppsstammar. 2009 Byte av staket runt tomten. 2009-2010 Renovering av tvättstugan. 2011 Ny torktumlare installerades. 2012-13 Trapphus renovering. Uppvärmning: Fjärrvärme. Ekonomi, månadsavgift Lägenhetsnummer 99-2198-1-4-3 i HSB:s i Stockholm Brf Grafikern 2198, Johanneshov. Pris 2 095 000 kr accepterat pris. Avgift 2 044 kr/ mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr och en pantsättningsavgift om 445 kr. Inre reparationsfond är 2 433 kr, kontrollerad 2013-03-12. Andel i föreningen är 2,84992% och andel av årsavgiften är 2,84992%. Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Tillträde efter överenskommelse. Bostadsrättsförening HSB:s i Stockholm Brf Grafikern 2198. Föreningen är ett privat-

bostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten år 1981 och äger fastigheten Litografin 5 vilken omfattar adresserna Grafikvägen 1-3. Föreningen upplåter 30 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även fyra kommersiella lokaler vilka är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har mycket god ekonomi. Ägande i föreningen: Juridisk person accepteras ej. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 20%. Kommande renoveringar: Föreningen planerar att bygga övernattningsrum samt en relaxavdelning, dock är inga beslut tagna. Stamspolning kommer ske under 2014, stamspolningen kommer inte att påverka avgiften. Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga beslut om någon förändring av månadsavgiften. TV- och internetanslutning TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör Comhem. Internet: Bredband. Leverantör Comhem. Övriga utrymmen Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett större vindsförråd om ca 7 kvm och ett mindre källarförråd om ca 1,5 kvm. I byggnaden finns två cykelrum, tvättstuga med tillhörande torkrum varav ett även innhåller ett bibliotek för medlemmarna. Övrigt Uppskattade driftkostnader: Försäkring ca 140:-/mån. Elförbrukning är individuellt, uppskattad elkostnad är dock ca 170:-/mån. Någon Energideklaration finns inte att ta del av.

PLANLÖSNING Område: Gullmarsplan Adress: Grafikvägen 1, 1 tr Byggår: 1946 Våning: 2 av 4, hiss finns ej Antal rum: 2 rum Storlek: 40 kvm Avgift: 2 044 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Pris: 2 095 000 kr accepterat pris


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

Välkommen hem till Grafikvägen 1 På lugnt läge alldeles precis vid Gullmarsplan presenterar vi en riktigt snyggt renoverad mini tvåa. Med ett exlusivt behandlat parkettgolv, golvvärme och moderna vitvaror. Välplanerade kvadratmeter med fokus på vardagsrummet men väl fördelat så att sovrummet rymmer dubbelsäng. Stora förnsterpartier i samtliga rum ger ett fint sken från eftermiddagssolen. Ett perfekt läge för pendlaren!

HALL Ansvarig mäklare Marielle Eriksson Tel: 0736-65 69 44 marielle@bosthlm.se

EN GOD ENTRÉ


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning

KÖKkök

Välplanerat Snyggt renoverat och och modernt rymligt kök

BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 9

Vardagsrum

Ljust och luftigt med stort fönsterparti

Lättmöblerat Vardagsrummet har plats för stor härlig soffa, tv-möbel samt andra trivselmöbler.

fina ytskikt Exklusiv parkett vaxad med Osmo och dekorativ fondvägg ger vardagsrummet karaktär.


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning

badrum

Fr채scht badrum med praktisk duschkabin

BOSTHLM.se objektbeskrivning 11


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning

rymlig sovrumsdel Platssovrum för dubbelsäng och Svalt med med klädkammare förvaringslösningar intilliggande walk in closet sovrum sovrum

BOSTHLM.se objektbeskrivning 13


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 15


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Gullmarsplan Fastigheten är lugnt placerad intill populära Gullmarsplan. I området kring Gullmarsplan och Globen finner du det mesta du behöver, här bor du centralt med kort cykel- eller promenadavstånd till Södermalm. Närhet till grönska har du genom Årstaskogen som ligger inpå knuten. Här har du härliga promenadstråk och löpslingor. Även Nackareservatet ligger inom räckhåll. Gullmarsplan erbjuder ett bra utbud av närservice som livsmedelsbutiker, restauranger, vårdcentral, systembolag samt närhet till Globens köpcentrum. Tunnelbanans tre gröna linjer stannar här och du når Södermalm på ca. 5 min och Stockholms city på någon ytterligare minut. Här stannar även tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Alvik. Du kommer snabbt ut på Södra länken, E4:an, Nynäsvägen och Värmdöleden.

BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta

om bosthlm Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se

Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Grafikvägen 1  
Grafikvägen 1  

Prospekt

Advertisement