Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

Våning 3

2 rok, 57,5 m² såld för: 1 850 000 KR Avgift: 4 340 kr

Älvsjö Götalandsvägen 233

TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV områdets FINASTE boendeN

Mycket

trivsamt och bek vämt +55 boe nde!


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 3

DIN NYA FÖRENING Upplåtelseform Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 442. Byggår 2007, våningsplan 3 (2 trappor). Hiss finns.

man har tillgång till internet, Canal Digitals och Viasats bredbandsTV samt bredbandstelefoni med valfri operatör. Leverantör Ownit.

Byggnad Byggnadsår: 2007. Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övriga utrymmen Till lägenheten hör ett förråd om ca 3 kvm. Gemensam tvättstuga finns i entréplan med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och mangel. Ljus, trevlig tvättstuga med fönster. Föreningen har också en gemensamhetslokal, ett övernattningsrum som går att hyra. Man kan fritt använda föreningens aktivitetsrum och hobbyrum. Cykelrum finns i samma byggnad som förrådet.

Ekonomi, månadsavgift Lägenhetsnummer 442 i Brf Älvsjöcentrum 1, Älvsjö. Pris 1 850 000 kr Accepterat / Bud. Avgift 4 340 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Bredband (100/100Mbit). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr och en pantsättningsavgift om 445 kr. Andel i föreningen är 1,0304%. Tillträde efter överenskommelse. Bostadsrättsförening Brf Älvsjöcentrum 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Älvsjö Centrum 1 bildades år 2007 och består av fyra byggnader i tre till fem våningar innehållande 78 bostadsrätter. Ägande i föreningen: För denna lägenhet får endast fysisk person som fyllt 55 år antagas som medlem. Om äkta makar förvärvar bostadsrätt är det tillräckligt att en av makarna uppnått sagda ålder. Kommande renoveringar: Inga renoveringar finns inplanerade. Byggnaden byggdes 2008 och är i gott skick. Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har budgeterat en höjning om 2% per år. I januari höjdes dock avgiften endast med 1%. TV- och internetanslutning TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör Canal digital. Internet: Bredbandsanslutning (100/100 Mb/s) genom vilken

PLANLÖSNING Område: Älvsjö Adress: Götalandsvägen 233, 2 tr 55+ Boende Byggår: 2007 Våning: 3, hiss finns Antal rum: 2 rum Storlek: 57,5 kvm Avgift: 4 340 kr/mån. I avgiften ingår

Bilplats Föreningen har 45 bilplatser och en MC plats i garage samt 10 markparkeringsplatser. Garageplats kostar 750 kronor per månad. Utomhusparkeringsplats kostar 450 kronor per månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Övrigt Energiprestanda: 121 kWh/m² och år. Uppskattade driftkostnader: Försäkring ca 150:-/mån. Elförbrukning är individuellt, uppskattad elkostnad är dock ca 250:-/mån.

värme, vatten, kabel-TV och Bredband (100/100Mbit).


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

Välkommen hem till Götalandsvägen 233 Välkomna till detta moderna och hemtrevliga 55+ boende beläget nära Älvsjö centrum. En ljus entré visar vägen till inner gården. På detta plan finns tvättstuga och utrymme för rullator/barnvagn. Hissen tar oss till plan 4 där vi välkomnas av denna ljusa tvårummare. Hela lägenheten har ett fint ekparkettgolv, låga golvlister och breda karmar. Det stora fönsterpartiet släpper in ett vackert ljusflöde och gör lägenheten riktigt trivsam. Den öppna planlösningen ger rymd och golvyta. Ett bra sovrum med gårdsläge och dessutom en stor klädkammare till förvaring. I badrummet finns dusch och plats till tvättmaskin.

Fördelar att bo i Brf Älvsjöcentrum 1: Boende i Brf Älvsjö Centrum 1 har möjlighet att: - delta i seniorklubb och deras aktiviteter - hyra övernattningsrum - hyra gemensamhetslokal och pentry - beställa flaggning vid högtidsdag - låna bord och stolar - fritt använda aktivitetsrum - fritt använda hobbyrum - utan extra kostnad använda bredband/internet - utan extra kostnad använda Canal Digitals baspaket till en TV apparat - hyra gästparkering 12 eller 24 timmar - hyra garageplats permanent - hyra parkeringsplatsen permanent - fritt plocka bär och frukt på gården.

HALL Ansvarig mäklare Marielle Eriksson Tel: 0736-65 69 44 marielle@bosthlm.se

EN GOD ENTRÉ


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning

KÖKkök

Välplanerat Praktiskt och ochbekvämt kök i öppen modernt planlösning kök mot vardagsrummet

BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 9

Vardagsrum

Luftigt och öppet vardagsrum med stora sällskapsytor

Generöst ljusinsläpp Både kökets fönster och vardagsrummets stora fönster ger ljuset fritt spelrum.

utgång till balkongen Fönsterdörr öppnar upp mot den stora, möblerbara balkongen. Sällskapsytan förlängs ytterligare.


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning

badrum

Stilrent och fr채scht badrum

BOSTHLM.se objektbeskrivning 11


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning

rymlig sovrumsdel Rogivande Sovrum i lugnt l채ge och Svalt sovrum med med kl채dkammare med anslutande kl채dkammare intilliggande walk in closet sovrum sovrum

BOSTHLM.se objektbeskrivning 13


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning

plats fรถr goda middagar

BOSTHLM.se objektbeskrivning 15


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning

älvsjö I Älvsjö Centrum har ett helt nytt kvarter vuxit fram längs Älvsövägen och Götalandsvägen. Bebyggelsen omgärdar en mycket trevlig innergård planterad med träd och buska och väl skild från omgivande gator. I Centrum finns mataffärer, banker, restauranger, bageri, apotek, bibliotek, vårdcentral, BVC mm. Stormarknad (Willys) finns mittemot Älvsjömässan. I området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bl.a. Långbro Värdshus är beläget. Älvsjö är en knutpunkt när det kommer till transporter. Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Liljeholmen, Gullmarsplan och Fruängen. Här finns alla pendelslinjer, som på 10 minuter tar dig in till Stockholms Central. Närmsta tunnelbana är den röda linjen som startar i Fruängen. Bra skolor och dagis finns i närheten, liksom idrottsplatser.

BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta

om bosthlm Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se

Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Götalandsvägen 233  

Prospekt

Advertisement