Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

Våning 4

2 rok, 60 m² Såld för 2 050 000 KR Avgift: 3 115 kr

toppfin , rymlig 2 :a med två balkong er!

Fredsgatan 15 Centrala Sundbyberg

TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV områdets FINASTE boendeN


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 3

DIN NYA FÖRENING Upplåtelseform Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 564/1405. Byggår 1939, våningsplan 4. Hiss finns. Byggnad Byggnadsår: 1939. Renoveringsår: 1992. 2012 Stamspolning. 2011 Ombyggnation av gården, parkering sophus och cykelparkering. 2010 Byggnation av fler förråd. 2009 Ommålning av tak. 2008 Hissrenovering, Installation av fjärrvärme. 2006 Nya 3-glasfönster. 2005 Nya maskiner till tvättstugan. 1992 Stambyte, vatten avlopp och el. Badrumsrenovering samt fasad och takrenovering. Uppvärmning: Fjärrvärme. Ekonomi, månadsavgift Lägenhetsnummer 564/1405 i Brf Freden, Sundbyberg. Pris 1 795 000 kr Accepterat / Bud. Avgift 3 115 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 113 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 445 kr. Övrig driftkostnad är ca 360 kr/mån. Ca 200 kr/ mån för el, 160 kr/mån för hemförsäkring enligt säljarens uppgifter. Andel i föreningen är 2,431%. Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Tillträde efter överenskommelse. Bostadsrättsförening Brf Freden. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: Brf Freden förvärvade fastigheten år 2002 . Föreningen består av 51 st bostadslägenheter varav 45 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 6 st med hyresrätt. Dessutom finns det 5 lokaler. Ägande i föreningen: Delat ägande accepteras, frivillig fördelning av ägarandelar. Juridisk person godkänns ej. Kommande renoveringar: Våren 2014

skall fasad- och balkongrenovering påbörjas. Renoveringen kommer ta ca 6 månader enligt föreningen. Kommande avgiftsförändringar: Avgiften kommer troligtvis höjas med 10% år 2014 på grund av renoveringen som skall genomföras samma år. TV- och internetanslutning TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet: Via kabel-TV alternativt ADSL. Leverantör Comhem. Övriga utrymmen Föreningen har en tvättstuga i källaren där två hushåll kan tvätta samtidigt med vardera två tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp. Till lägenheten finns nyttjanderätten av ett källarförråd om ca 2-3 kvm. Bilplats Ca 20 st parkeringsplatser finns på gården. Separat kö råder, för tillfället ca 2-3 personer i kö för tillfället. Pris 300:-/ mån. I övrigt gäller sedvanlig boendeparkering eller parkeringsavgift i automat. Läs mer på www.sundbyberg.se. Övrigt Energiprestanda: 128 kWh/m² och år. Uppskattade driftkostnader: Försäkring ca 160:-/mån. Energiförbrukning är individuellt, uppskattad kostnad för el är dock ca 250:-/mån.

PLANLÖSNING Område: Centrala Sundbyberg Adress: Fredsgatan 15 Byggår: 1939 Våning: 4, hiss finns Antal rum: 2 rum Storlek: 60 kvm Avgift: 3 115 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). Pris: 1 795 000 kr Accepterat pris / Bud


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

Välkommen hem till Fredsgatan 15 Här bor man centralt och bekvämt ett stenkast från Centrum och kommunikationer. Stor 2:a med generösa fönsterpartier och två möblerbara balkonger i högt läge med vy över stadens takåsar! Välkommen! Här finns en rymlig hall med plats för både avhängning, förvaring och en arbetshörna. Vidare in öppnar sig vardagsrummet som har plats för en stor soffgrupp och sittgrupp för festligare middagar. Stora fönsterpartier inrymmer en ljus atmosfär och här kan man även öppna upp till en av lägenhetens två balkonger. Rymligt kök med gott om yta för en större matplats. Soliga sommardagar insuper man med fördel morgonkaffet på balkongen – i köket finner man lägenhetens andra balkong med sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag. Rogivande sovrum med gott om plats för två. Tilltaget badrum med hög potential och med uttag för tvättmaskin. Ett bekvämt och rymligt hem – nära staden!

- Stor 2:a, perfekt för 2! - Två balkonger i rakt söderläge - Högt läge med vy över takåsar - Stora ytor med bekväma svängrum - Generösa fönster - Välskött förening - Ett stenkast från Centrum och kommunikationer.

Ansvarig mäklare Cecilia Heikkilä Tel: 0733-10 85 65 cecilia@bosthlm.se Hillevi Sverin Assistent 0733-71 26 86

HALL

EN GOD ENTRÉ


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning

KÖK

Rymligt kök med utgång till balkongen

BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 9

vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med plats för umgänge

Utgång till balkongen Stort fönsterparti med utgång till lägenhetens andra balkong som förlänger sällskapsytan ytterligare.

Lättmöblerat Vardagsrummet rymmer stor sittgrupp, multimediamöbel och andra trivselmöbler.


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 11

badrum

Förberett för tvättmaskin


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Sovrum sovrum

Platsbyggd sovrumsdel Rogivande sovrum med Svalt sovrum med med plats för 1,40 säng behagligt ljusinsläpp intilliggande walk in closet

BOSTHLM.se objektbeskrivning 13


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 15


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Centrala sundbyberg Lägenheten har ett suveränt läge mitt i centrala Sundbyberg ett stenkast från centrum och mysiga Sturegatan. I Sundbyberg har man nära till allt - småstadskänsla “mitt i storstan”. Här har man direkt närhet till mataffärer, restauranger, caféer, butiker, apotek, bibliotek, vårdcentral samt all annan tänkbar service. Utmärkta kommunikationer med bekvämt gångavstånd till T-bana och pendeltåg där man tar sig in till centralen på 11 respektive 8 minuter. Även bra bussförbindelser runt hörnet, exempelvis buss 515 till Odenplan samt buss 506 till Solna C. I Sundbyberg finns många fina grönområden med mysiga promenadstråk kring Lötsjön, Råstasjön och längs Bällstaån. Runt knuten finns också Tornparken för lata dagar i solen. Fitness 24seven finns några minuter bort och simhall på promenadavstånd. Solna Centrum, som är en modern galleria, finns inom cykelavstånd. Här finns förutom butiker och restauranger även ett brett serviceutbud. I närmområdet ligger även den nya nationalarenan Friends Arena.

BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta

om bosthlm Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se

Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Fredsgatan 15  

Prospekt

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you