Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

våning 1

2 rok, 53 m² såld för: 3 450 000 KR Avgift: 2 661 kr

södermalm björngårdsgatan 16a TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV områdets FINASTE boendeN

SÅLD fö 65 094 k r r/kvm


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning

DIN NYA FÖRENING Upplåtelseform Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 15. Byggår 1905, våningsplan 1 (1 trappa. Byggnad Byggnadsår: 1905. Renoveringsår: 1986. 1986 Stambyte. 2006 Källaren delvis ommålad. 2006 Bygge av barnvagnsförråd. 2007 Tätningslister i fönstren utbytta. 2009 Målning av trapphus. 2009 Bygge av staket och grindar. 2009 Installation av bredband. Uppvärmning: Fjärrvärme. Ekonomi, månadsavgift Lägenhetsnummer 15 i Brf Fatburen, Stockholm. Pris 3 190 000 kr / Bud. Avgift 2 661 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 440 kr. Andel i föreningen är 1,721%. Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Tillträde efter överenskommelse. Bostadsrättsförening Brf Fatburen. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: Mycket stabil och välskött förening. Brf Fatburen är en av Stockholms äldsta bostadsrättsföreningar, bildad 1932. Två av föreningens fyra hus (16A och 16B) byggdes 1861-62 och de två resterande (gårdshuset och Fatbursgatan 2) 1905. Källaren där föreningslokalen nu ligger är från 1790.

Föreningen omfattar 43 bostadsrätter och 2 lokaler. Kommande renoveringar: Inga kommande renoveringar är planerade. Citybanan kommer bekosta de sprickor som uppstått på fasaden. Utredning pågår. Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga beslut om några förändringar av månadsavgiften. Avgiften har varit oförändrad flera år i rad. TV- och internetanslutning TV: Kakel-TV, ett basutbud ingår i avgiften. Leverantör Comhem. Internet: Bredband finns i fastigheten. Man kan välja att teckna med Telia, Comhem eller Stokab. Övriga utrymmen Tvättstugan finns i källaren på Björngårdsgatan 16A, där finns fyra tvättmaskiner, en centrifug och en torktumlare. Bredvid finns ett stort torkrum och ett mangelrum med två manglar. Barnvagnsförråd som är låsbara finns på gårdarna. Bastu, cykelförråd, hobbyrum och en föreningslokal finns också som kan nyttjas utan kostnad av medlemmarna. Lägenheten har både ett vindsförråd och ett källarförråd. Bilplats Föreningen tillhandahåller inga parkerings- eller garageplatser. Boendeparkering finns i området och i Walleniushuset har medlemmar tidigare hyrt parkeringsplats. Gårdsplats/innergård På den lummiga innergården finns små gräsmattor, blomsterrabatter och gröna träd. Övrigt Driftkostnad: Försäkring ca 200:-/mån. Elförbrukning är induviduellt, uppskattad elkostnad är dock ca 250:-/mån.

Område: Södermalm - Maria Medborgarplatsen Adress: Björngårdsgatan 16A, 1tr Gårdshus Byggår: 1905 Våning: 1 Antal rum: 2 rum Storlek: 53 kvm Avgift: 2 661 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Pris: 3 190 000 kr / Bud


BOSTHLM.se objektbeskrivning 3

PLANLÖSNING


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning

Välkommen hem till björngårdsgatan 16a Varmt välkommen till ett ljust och toppfint sekelskiftesboende med tilltagen takhöjd, solig balkong över innergård samt genomgående och öppen planlösning i vacker fastighet anno 1905! Här bor du på bästa läge nära både Mariatorget samt Medborgarplatsen! Väl inne i lägenheten möts man redan i hallen av en ljus och harmonisk atmosfär. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar härliga sällskapsytor och framhäver ljusinsläppen från de stora fönsterpartierna på ett optimalt sätt. Här finns mycket fina ytskikt genomgående i form av genuina ljusgrålutade och oljade furugolv samt vitmålade väggar. Köket är modernt och fullt utrustat i vitt med köksö. Hela köket har tidigare (2008) smakfullt renoverats till toppskick med bl.a. exklusiva bänkskivor i granit. Vardagsrummet öppnar upp till den härliga balkongen som har sol nästan hela dagen, en egen oas med trivsam vy över den lummigt grönskande innergården. Master bedroom med rymlig klädkammare och plats för alla tillhörigheter. Stilrent badrum med tvättmaskin. Ett hem att njuta av och trivas i under längre tid! Stabil och bra brf med bl.a. egen bastu.

Ansvarig mäklare Anders Stening 0735 09 33 41 anders@bosthlm.se

- Balkong över innergård med sol nästan hela dagen - Vacker fastighet anno 1905 - Smakfullt renoverat kök från 2008 - Fräscha ytskikt från 2008 - Badrum med tvättmaskin - Mycket rymligt sovrum med plats för trivselmöbler - Rymlig klädkammare i anslutning till sovrummet - Välskött och stabil förening - Låg avgift - Ett stenkast från Mariatorget och Medborgarplatsen


BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

HALL

EN GOD ENTRÉ


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning

KĂ–K

Rymligt och nyligen renoverat


BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning

vardagsrum

Goda svängrum för umgänge och gemenskap

utgång till balkong Den möblerbara balkongen öppnar upp genom vackra parade dörrar med spröjs.


BOSTHLM.se objektbeskrivning 9

Exklusiva ytskikt De ljusgr책lutade och oljade furugolven samt de vitm책lade v채ggarna ger ett sobert intryck.


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BADRUM

badrum med tvättmaskin och praktiska lÜsningar


BOSTHLM.se objektbeskrivning 11


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning

master bedroom

svalt sovrum med rymlig kl채dkammare


BOSTHLM.se objektbeskrivning 13


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning

en egen oas mot lummig innerg책rd


BOSTHLM.se objektbeskrivning 15


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning

maria Kvarteren här omkring Mariatorget och Medborgarplatsen tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. I närområdet finns flera butiker, populära kaffebarer och trevliga restauranger. All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, apotek, post, bokhandel, samt bagerier. En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter och promenadstråket Monteliusvägen. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken. Kommunikationerna är utmärkta med både närmaste t-bana, Mariatorget, och pendeltåg, Stockholm Södra, endast två kvarter bort i vardera riktningen. Dessutom finns flera busslinjer i närheten – däribland 66:an, 4:an (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55 och 43 (till bl.a. Gamla Stan).


BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning

om bosthlm Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder. Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se


BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”.

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/ spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Budgivning Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Björngårdsgatan  

Objektsbeskrivning till en lägenhet vi sålde på Björngårdsgatan, Södermalm, Stockholm.

Advertisement