Page 1

Miljöpartiet Vi har arrangerat en fotbollsmatch tillsammans med Göteborg & Co mellan Barcelona-Spartak Moskva på Ullevi i Göteborg. Vi har tillverkat läktare, omklädningsrum, toaletter, soptunnor, cykelställ, kiosk och en massa annat. Vi har byggt SOLCELLER på taket till kiosken, toaletterna och på taket till läktarna. Det gör att Ullevi inte behöver någon mer energi från atomkraftverk eller annat som förstör miljön. Alla soporna/skräpet slänger man i rör på läktaren och de sorteras automatiskt av vår specialbyggda maskin.


Miljöpartiet Att komma till arenan: Alla som har biljett till matchen får låna en cykel av Styr & Ställ.

Vi som är med i Miljöpartiet är: Marvin, Noralie, Johan och Mikaela.


Skatepro - SSKM Vi arrangerar en skatetävling tillsammans med Göteborg & Co på Area61. Det kommer att delta skatare från hela landet.

Vi har en skateshop, toaletter, kiosk, cykelställ och en massa ramper. 1a priset är en skateboard i äkta bladguld. Här är våra läktare:


Skatepro - SSKM Att komma till arenan: Alla med biljett får låna en cykel från Styr & Ställ. Har man biljett får man köpa billigare tågbiljetter från SJ och gratis spårvagn.

På vår skateshop och vår kiosk har solceller vilket gör att vi inte behöver energi från någon annan stans. Vi som är SSKM är: Simon, Sebastian, Karl, Malte


Action skate Vi har byggt en skatepark tillsammans med Göteborg & Co. Vi kommer nu att ha en invigningstävling.

Vi har byggt ramper, en kiosk med solceller, toaletter, läktare, ingång, soptunnor. Bredvid parken har vi byggt en återvinningsstation. Vi har uppfunnit en maskin speciellt för detta.


Action skate Vår maskin: Vi har byggt en maskin som samlar upp allt skräp och sorterar det. Den åker runt i parken och suger upp allt skräp och har en kran som plockar upp större skräp. Den sorterar skräpet inne i sig och åker sedan till återvinningsstationen som finns bredvid parken och slänger allt där det ska vara. 


Action skate För att komma till vår park vill vi helst inte att man tar bilen för det är inte bra för miljön. Därför får man låna cyklar från Styr & Ställ eller åka buss och spårvagn gratis om man har biljett till parken. Eller såklart skata eller åka spark.


Styrostädo Vi arrangerar en fotbollscup tillsammans med Göteborg & Co på Ullevi. Lagen som spelar är Spanien, Portugal, Holland och Sverige. Första matchen är mellan Spanien och Sverige. Vi arrangerar tävlingen som en invigning på vår nya miljövänliga arena och premiär för vår nya städrobot, StyroStädo2.


Styrostädo Vår maskin återvinner allt slags material som plast, papper, glas mm. På läktaren finns det rör som man slänger skräpet i, det försvinner under läktaren där vi byggt en återvinningscentral. Där åker vår robot runt, i nödfall med autopilot. Roboten går på solceller och har ett litet vindkraftverk på sig. Den har en dammsugare under sig suger upp det skräp som hamnat på marken.


Styrostädo

Vi har solceller på hela arenan.

På Ullevi har vi byggt till lite. Toaletter utanför arenan. Soptunnor vid varje plats. Solceller på taket så arenan inte behöver mer el utifrån. Transport: Till arenan kan man åka med gratis bussar och spårvagnar. Eller så får man med hjälp av sin biljett låna en cykel från Styr&Ställ.


Miljöroboten – 7team Vi arrangerar en musikal tillsammans med Göteborg & Co. Vi gör detta för att inviga vår underbara miljörobot: Miljöroboten. Vi har flera olika musikaler och alla är varmt välkomna till vår arena. Vi har byggt om Scandinavium till en musikal arena. Miljöroboten går på solceller och är fantastisk.


Miljöroboten – 7 team Miljöroboten går på solceller. Den suger upp allt skräp och sorterar skräpet i sin mage, järn/burkar, plastflaskor, papper, kompost och läsk. Den återvinner skräpet och biljetterna till musikalen tillverkas av materialet som den återvinner.


Miljöroboten – 7 team Vi som är med i 7 team: Ebba R Linnéa Ebba S Victoria Anna Maja Ellen

Klass 3 FramtidsFrömässan  
Klass 3 FramtidsFrömässan  

Klass 3 FramtidsFrömässan

Advertisement