Page 1

Tot sona, tot sona, per sota i per damunt a dreta i esquerra, darrera i davant Tot sona, tot sona no ens hem de perdre res si estem ben atents, potser tot ho escoltarem Sonen les ones del mar la pluja i el tro Els ocells van a berenar i piulen de goig Tot sona, tot sona, per sota i per damunt a dreta i esquerra, darrera i davant Tot sona, tot sona no ens hem de perdre res si estem ben atents, potser tot ho escoltarem El pa quan el mosseguem el raspall de dents les mongetes a bullir i tota la gent !!!

ACTIVITAS MUSICALS: -

Sons de la natura, pluja, tro, mar i ocells... Sons que sentim a dins el nostre cos, pa quan el mosseguem, raspall de dents... Sons externs, mongetes a bullir, gent... Joc divertit: endevinar els sons que apareixen al principi i el final de la can莽贸. Combinaci贸 de moviments: per sota- per damunt dreta- esquerra darrera- davant.


Fes un dibuix en el qual apareguin les tres classes de sons que hem après.

DĂ maris Gelabert


Dansa: Els balladors /es es col·loquen formant una rodona i s’agafen de quatre en quatre per les espatlles si són imparells no passa res. Tot cantant la cançó es van fent salts amb els peus junts, cap a la dreta, marcant la pulsació i accentuant musicalment el ritme de cada síl·laba. Quan es canta tripi salt a la dreta, un salt cap a l’esquerre tripi i un altre salt a la dreta trap. I es torna a començar la dansa.

Els esclops d’en Pau fangava Sant Joan, li anaven grans, En Pere li va al darrere amb el tripi tripi trap.

En dansa, Danses cantades tradicionals per la mainada. Susanna Suesa Toni Giménez.


Audició amb la flauta.

L’aranya fa mitja damunt d’una flor la tela que fila, es com si fos d’or Les mosques beneites La miren badant, No saben que un dia potser hi moriran! L’aranya molt llesta, Segueix fent ganxet, Estira les potes I canta baixet

Música d’Irineu Segarra. Juguem cantant


Fes un dibuix d’una aranya.


Silenci no et moguis Silenci no cantis Silenci no parlis La boca tancada El silenci no, no, no sona.

ACTIVITAS MUSICALS: La cançó és un joc on cada vegada s’omet una síl·laba de la lletra de manera que resulta molt útil per treballar l’audició interior. - Cada vegada el silenci és més llarg. - El silenci es relaciona amb no moure’s, quedar-se quiet per no fer cap so. - Els nens caminen s’aturen quan arriben al silenci àmaris Gelabert -


Dansa: Els dansaires s’agafen de les mans, de quatre en quatre encarats de dos en dos. Es fan salts amb els peus junts endintre i enfora, de dos en do, tot portant la pulsació de la cançó, en el mateix moment que dos dansaires no contigus fan salts enfora, els altres dos el fan simultàniament, cap endintre. Cal anar en compte de no fer el salt molt llarg sinó es pot xocar amb qui es té el davant.

Els quatre llauradors Com treballen com treballen. Els quatre llauradors Com treballen dos a dos. Els quatre sabaters Ara passen, ara passen. Els quatre sabaters Ara passen pels carrers.

En dansa, Danses cantades tradicionals per la mainada. Susanna Suesa Toni Giménez.


Fes un dibuix dels llauradors i dels sabaters.


-Jo te l’encendré, el tio, tio, tio fresco Jo te l’encendré, el tio de paper. - No me l’encendràs, el tio, tio, tio fresco No me l’encendràs, el tio de detràs.

Aquesta cançó es cantava i ballava per carnaval i en dies de trobada familiar, com ara la matança del porc. Un ballador agafava un paper i se’l posava al darrere, com si es tractés d’una cua, i anava cantant la primera estrofa de la cançó, mentre un altre intentava encendre-li el paper tot cantant la segona estrofa. És clar que amb els nens no podem jugar amb foc, així que substituirem el paper per un mocador i el joc consistirà en prendre-li aquest.

En dansa, Danses cantades tradicionals per la mainada. Susanna Suesa Toni Giménez.


La balena blanca. (Llibre de lectura 1)


Fes un dibuix


La balena blanca. (Llibre de lectura 1)


La balena blanca. (Llibre de lectura 1)


Fes un dibuix del teu cos.


La balena blanca. (Llibre de lectura 1)


El so pot ser fort, mig fort i fluix.

Escolta la intensitat del so i dibuixa-la:

Audici贸: La primavera Antoni Vivaldi Vivaldi


Escriu el nom de cada instrument i pinta de color marr贸 la fusta, taronja la membrana i blau el metall.


Audició La mer de Claude Debussy

• Tots els nens i nenes escolten aquesta peça musical. Un cop familiaritzats amb la música es col·loquen al voltant d’una tela i amb les mans li fan el moviment corporal seguint las melodia. • Un cop acaba la musica s’amaguen a sota. Fes un dibuix del mar.

CD. Jocs de música i expressió corporal. Editorial Parramóm


Escolta el conte i fes com si toquessis. Ordena les vinyetes i representa el conte.

CD SONS 1 PISTA 25 Discriminar els instruments musicals de bufar i picar i imitar com es toquen. TROMBĂ“, SAXOFON, TAMBOR I TROMPETA.


Escolta els sons llargs i els sons curts i marca’ls. Treballar el timbre CD SONS 1 Pista 28.


A Betlem me'n vull anar. Vols venir, tu, rabadà? —Vull esmorzar! A Betlem esmorzarem i a Jesús adorarem. —Hi hem neu hi anem! La neu que pel camí hi ha la calor ja la fondrà. —Oi, la que fa!

—Jo no en vull pas! Mai no acabes les raons, doncs te l’omples de torrons. —No són pas bons!

En Miquel, el teu cosí, portarà un porró de vi. —N'hi haurà per mi!

Alça doncs, encén el foc; i no anem a poc a poc! —Massa que em moc!

Cantaràs una cançó davant Deu fet Infanto. —Tot sol , no no!

Tu les teies portaràs i el camí il·luminaràs. —No ho faré pas!

Quins vailets més espantats cantarem tots dos plegats —L’orgue de gats!

Que no saps que aquesta nit ha nascut Déu infinit?. —Qui t'ho ha dit?

- Doncs, avant i no badem que ja és hora que marxem. - Cap a Betlem!

Doncs un àngel que volant ens ho anava anunciant. —No serà tant! La samarra portaràs de neu les ompliràs.


Fort

Mig fort fort

Fluix

1. El so mig fort el poden interpretar ajupits.

3. L’arc de Sant Martí


JOCS MUSICALS

• Tots els nens i nenes escolten el so del triangle i de la caixa xinesa. • Un cop familiaritzats amb el seu so, comencem l’activitat. La mestra toca el triangle i ells han de fer moviments continus i llargs, com si els seus músculs fossin un xiclet. Quan senten el so de la caixa xinesa els seus moviments han de ser secs i curts.

Audició La mer de Claude Debussy

• Tots els nens i nenes escolten aquesta peça musical. Un cop familiaritzats amb la música es col·loquen al voltant d’una tela i amb les mans li fan el moviment corporal seguint las melodia. • Un cop acaba la musica s’amaguen a sota.

MÚSICA  

Material per fer servir a l'aula de música.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you