a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Inspiration till ditt drรถmboende


Innehåll

Hej.............................................................. 3 Energieffektiva hus........................................ 4 Välkommen.................................................. 5 Lär känna oss............................................... 6 Hur vill just ni bo och leva.............................. 7 Kökslösningar............................................... 8 1-planshus Karisma...............................11-63 1 ½-planshus Scandinavia.....................67-93 2-planshus Nova................................. 97-113 Sluttningshus Prisma........................ 117-127 Lite mer om oss........................................ 129 Så går det till............................................ 130


Hej! I dina händer håller du en inspirationskatalog från Borohus. Här har vi samlat femtiotvå exempel på smarta planlösningar och vackra exteriörer. När du vet vad du vill ha eller behöver ett bollplank för att komma vidare, är du mer än välkommen att slå en signal. Se planritningarna och husbilderna som inspiration till ditt drömhus. Detta ritar vi sedan upp tillsammans. Så som du vill ha det och som du vill leva. Ps. Kul att du hittat till oss!


Energieffektivitet och smarta miljöval På Borohus strävar vi alltid efter att välja material och leverantörer ur miljömässiga och ekologiska synvinklar. Produkterna är i största utsträckning baserade på miljöanpassade råvaror och återvinningsbara förpackningar. Som husköpare är det viktigt att ni ställer höga krav på utformningen av husets klimatskal/ytterhölje. Ett bra klimatskal gör att ni kan njuta av en låg driftskostnad och ett gott inneklimat med hög komfort. Våra standardvillor tillverkade enligt Borohus leveransbeskrivning uppfyller Boverkets krav angående energihushållning. Innan valet av uppvärmningssystem skall göras tillhandahåller vi en energiberäkning som tar hänsyn till husets utformning och det geografiska läget. Av detta görs sedan en energikostnadskalkyl som är till stor hjälp vid valet av det mest energieffektiva E

N

ER

HU

S

uppvärmningssystemet.

GI

EFFEKTIVA


Alla är vi olika. Alla tycker vi olika. Alla gillar vi olika. På Borohus har vi byggt hus ända sedan Per Albin Hansson i ett riksdagstal lanserade begreppet ”Folkhemmet”, närmare bestämt sedan 1928. Sedan dess har vi inte träffat på en enda kund som haft precis samma tycke och smak som någon annan. Trender kommer och går men sällan har vi råkat på två husköpare som tycker att en och samma planlösning är den absolut bästa. Vi har heller aldrig haft en kund som inte vill ändra på en endaste liten detalj på en husritning. Därför har vi heller inte byggt ett enda hus som är identiskt med något annat. Smaken är helt enkelt olika. Liksom behoven. Liksom förutsättningarna. Liksom människorna.

Välkommen att vara olika med oss på Borohus!


Lär känna tre av Borohus

säljare, arkitekter och byggare

Säljaren Mathias Cederqvist

Arkitekten Martin Simonsson

Hussäljare Göteborg, mathias.cederqvist@borohus.se

Husarkitekt Vrigstad, martin.simonsson@borohus.se

Vilken är din största utmaning som hussäljare?

Vilken är den vanligaste frågan? ”Vad tycker du?” och ”Är det här bra?”. Svaret är nästan alltid ja eftersom de flesta har tänkt igenom allting mycket noga. Det är också mitt jobb att förklara fördelarna och nackdelarna med olika lösningar, sedan är det upp till kunden att ta beslutet.

Det svåraste är faktiskt att ställa rätt frågor som leder fram till vad kunden vill ha. Först när jag vet vad min specifika kund efterfrågar vet jag om Borohus är rätt för dem och vad vi ska leverera för att kunna göra dem mer än nöjda.

Vilken är din största utmaning som arkitekt?

Vad är det bästa med ditt jobb? Det är givetvis när jag har många husbyggen på gång och kan hjälpa många kunder att få vad de vill ha. Ofta är det inte kundens första tanke att bygga nytt men när de inser att det är möjligt och vilka fördelar det för med sig är det en otroligt härlig känsla.

Vilken är den vanligaste frågan? Det måste vara ”Hur går det till?”. Kunnandet skiftar väldigt mycket, från att man inte vet så mycket alls till att man känner till det mesta i byggprocessen. Sen är det förstås även vanligt med: ”Hur lång tid tar det?” och ”Vad kostar det?”.

Det är att till fullo lyssna in kunden och skapa ett hus som passar just deras behov och är helt i deras stil och smak. Det är ju vad kunden tycker som är viktigt och inte vad jag personligen tycker är snyggt.

Varför bygga hus med Borohus? För att vi hjälper våra kunder att utforma huset precis som de vill ha det. Dessutom är det kostnadseffektivt med ett nybyggt hus utan dolda fel och med mycket låga energikostnader.

Vad är det bästa med att vara arkitekt? Det är roligast att vara husarkitekt när man träffar rätt. När man gör en planlösning som passar perfekt eller när man ändrar en bra planlösning, fönster och tak och skapar ett helt annat hus.

Vad kostar det? Den allra största kostnaden är idag oftast tomten. Efter det påverkar storleken på huset allra mest. Vill man få mycket yta för en liten kostnad är 1½-planshusen det bästa valet då det kräver mindre husväggar än till exempel en stor 1-plansvilla. Sedan kan man säga att inredningen och val av utrustning påverkar mycket. Att bygga med delad entreprenad är också ett bra sätt att få ner kostnaderna. Ett riktmärke vad gäller priset kan man i de allra flesta fall få vid första samtalet med sin säljare.

Varför bygga hus med Borohus? För att man får huset precis som man vill ha det och med garanterad kvalitet. Som kund kan du ändra, lägga till och dra ifrån hur mycket som helst men du kan också vara säker på att vi med vår erfarenhet ”stoppar” dig från oförnuftiga lösningar och idéer om det skulle behövas. Tryggt, säkert och flexibelt är tre honnörsord som vi jobbar efter.

Vad är det svåraste med att bygga nytt? När man köper begagnat handlar det om att göra ett enda, förvisso väldigt stort, beslut. Att bygga ett nytt hus handlar om hundratals små och stora beslut som ger en otrolig flexibilitet men ibland också beslutsångest. Då är det skönt att ha ett bra bollplank. Det krävs också en del fantasi för att från ritningarna föreställa sig det färdiga huset. Hur stort känns till exempel ett sovrum på tio kvadrat?

31.

Hur går det till och hur lång tid tar det? Läs mer på sidorna 130-1

6 Borohus Inspirationskatalog

Byggaren Magnus Larsson Husbyggare Överlida, magnus@synvillan.se

Varför bygga hus med Borohus? Man vet vad man får och att det blir bra. Prisskillnaden jämfört med att köpa begagnat är inte så vansinnigt stor och dessutom får man det nytt, fräscht och precis som man vill ha det.

Vad är det bästa med ditt jobb? Det är att se alla lyckliga människor som får flytta in i ett nybesiktigat splitternytt hus. Det är också när vi får cred för vårt jobb från kunderna och självklart när vi monterar ett hus en solig dag, då är det extra härligt att vara husbyggare.

Vilken är den vanligaste frågan? ”Är det bra grejer?” Jag har byggt många Borohus så jag vet att det är bra grejer!

Vilken är din största utmaning som husbyggare? Det är ju att få kunden fullkomligt nöjd, så nöjd att han eller hon talar gott om oss och rekommenderar oss till andra. Vi har alltid väldigt nära kontakt med kunden så det brukar gå hur bra som helst.


Hur vill just ni bo och leva? Ska man bygga hus kan man lika gärna bygga sitt optimala

Planlösningen

Barnens sovrum/gästrummet/kontoret

boende. Men hur ser det egentligen ut? För att enklast komma

Vi vill bygga ett 1-planshus, 1,5-planshus, 2-planshus,

Viktigast med barnens sovrum/gästrummet/kontoret är ...........

sluttningshus. Känslan i huset skall vara ..............................

..........................................................................................

fram till vilka behov och önskemål ni faktiskt har kan det vara bra att sätta dem på pränt.

.......................................................................................... - Öppet, ljus och rymd.

Ringa in alternativen nedan som stämmer in på er och

WC/Badrummet

- Traditionellt med rumsavdelande planlösning.

fyll i de hål i texten som ni redan idag vet svaret på.

- ........................................................................................

Viktigast med wc/badrummet är att det finns ..........................

Resten växer fram efterhand. Känn inga begränsningar, vi kan lösa det mesta!

Viktigaste rummet i huset är ................................................. Därför att ............................................................................

I anslutning till wc/badrummet vill vi ha ................................. I wc/badrummet vill vi kunna ................................................

Klädvård

Håll era nyvunna insikter levande medan ni kikar genom inspi-

På eventuell övervåning vill vi kunna ......................................

rationskatalogen och ta gärna med era anteckningar när det

Medan vi på entréplan vill kunna ............................................

blir dags att träffa er hussäljare. Mycket nöje!

Vi vill ha cirka .............. antal sovrum.

Tomten

Entrén

I anslutning till klädvårdsavdelningen vill vi ha ........................

Vi har tomt, söker tomt

Viktigast med entrén är ........................................................

Tomten är på ................ kvm och långsmal, kvadratisk,

Eventuell dörr ut från klädvård ska leda till garage, trädgård, .

I anslutning till entrén vill vi ha ..............................................

oregelbunden ....................................................................

..........................................................................................

I entrén vill vi ha avhängningsmöjligheter, garderober,

Vägen ligger i västlig, östlig, nordlig, sydlig riktning och vi

nordlig, sydlig riktning. Plats finns eventuellt även för: vidbyggt garage, fristående garage, ................................. ..........................................................................................

maskin, torktumlare och tvättbänk finns plats för torkskåp, garderober, barnvagn, strykbräda, ................................... ..........................................................................................

klädkammare, ...................................................................

Genom att fylla i denna behovsanalys är ni en bra bit på

..........................................................................................

vägen till att skapa ert drömhus. Kanske har några av era svar

vill att entrén ligger mot ....................................................... Eventuell utsikt och tänkta uteplatser ligger i västlig, östlig,

Viktigast med klädvårdsavdelningen är att det utöver tvätt-

Köket

till och med överraskat er själva och troligen har de gjort att ni kommer att se våra inspirationshus med helt nya ögon. Ni är

Viktigast med köket är ..........................................................

nu också väl förberedda för ett mycket givande samtal med er

I anslutning till köket vill vi ha ...............................................

hussäljare.

Köket skall ligga mot gatan, trädgården, utsikten, ............... För en fortsatt dialog kring era behov och drömmar samt pris-

..........................................................................................

Vardagsrummet

Exteriören

Viktigast med vardagsrummet är ...........................................

kontakt så hittar ni honom/henne på vår hemsida

I anslutning till vardagsrummet vill vi ha .................................

www.borohus.se

Utifrån vill vi att huset skall se ............................................... Fasaden skall vara i trä, puts, mursten, ............................... Takets utformning skall vara sadeltak, valmat tak, pulpettak, ......................................................................... Vi vill även ha balkong, fransk balkong, uteplats, veranda .......................................................................................... ..........................................................................................

Föräldrasovrummet/stora sovrummet Viktigast med föräldrasovrummet är ...................................... I anslutning till föräldrasovrummet vill vi ha ............................ I föräldrasovrummet vill vi ha förvaringsmöjligheter, garderober, klädkammare, terrassdörr, eget badrum,

uppgift slå en signal till er hussäljare. Har ni inte redan fått en

PS. Ta gärna med behovsanalysen och tomtkartan till mötet med vår säljare.

Stanna upp. Tänk eft er. Sedan v et ni!

.......................................................................................... Borohus Inspirationskatalog

7


Dags att planera för lyxiga helgfrukostar, läxläsning och mästerkocksmatlagning. Köket är ett av de allra roligaste rummen att planera och inreda. Här spenderar de flesta massor av tid. Med mästerkocksmatlagning om helgerna, frukostar i farten, livfulla familjemiddagar, med läxläsning, kvällsarbete och pyssel, tillsammans med vänner över en kaffe, mixande proteinshaker eller bakandes färgglada cup cakes... Ja, listan kan göras hur lång som helst. Faktum är att vi spenderar mer och mer tid i köket och har mer än någonsin möjligheten att inreda köket personligt – helt efter eget tycke och smak men framförallt efter vad som är praktiskt för just er.

8 Borohus Inspirationskatalog

Samma planlösning – Tre kök!

Med utgångspunkt från våra standardkökslösningar hjälper vi gärna till med att förändra och rita om köket precis som ni vill. Tillsammans går vi igenom ritningen och anpassar den till bland annat valda hushållsmaskiner. Kakel och andra materialval, färger, mönster, former, luckor, lådor och belysning ska också väljas. Behövs det så flyttar vi även väggar och lägger till fönster. Bläddra i köksmagasin, kika runt på webben och ringa in vad ni gillar och vill ha. Ta sedan upp luren och boka ett möte med våra köksexperter. Tillsammans med dem ritar ni sedan upp och gör just ert drömkök möjligt! Kontaktuppgifter till våra köksexperter får ni av er säljare och aktuell köksleverantör finner ni i leveransbeskrivningen.


BOROHUS STANDARD – PRAKTISKT OCH KOSTNADSEFFEKTIVT När man bygger ett Borohus ingår det alltid ett gediget kvalitetskök från vår samarbetspartner (se vår leveransbeskrivning). Här har vi ritat upp standardköket i Karisma 16 enligt planritningen (visas här med eklucka). Det här är det kök som ingår om ni inte gör några förändringar på planlösningen eller tillval. Våra standardkök har en hög standard och ingår gör såväl mjukstängande lådor som luckdämpare i alla kök. Mer om standardköket finns att läsa i leveransbeskrivningen.

LJUST OCH MODERNT – MED EN KLASSISK TVIST Här har köket getts en ljus och modern stil och en delvis avgränsad planlösning. Tillredningsdelen skiljs av mot matplatsen genom en utskjutande vägg- och vitrinskåpsdel. Smidigt om ni vill ha sikten fri från köksstöket under middagen. I tillredningsdelen finns plats för ett stort fönster, dubbla hoar och en härligt öppen vägg fri från överskåp. Vitrinluckan i matsalsdelen ger en speciell designeffekt med klassiska krysspröjs i modern stil. Vitrinluckan kan kombineras med flera olika vita luckor.

MODERNT OCH LUFTIGT – MED TILLVAL Här har vi skapat ett modernt kök med en härligt öppen planlösning och spännande nivåskillnader. Köket är funktionellt inrett med breda luckor och lådor i massiv ek, inbyggd kyl och frys, fläktkåpa, ljusinsläpp över diskhon samt ugn och mikro i en ergonomiskt bra och smidig höjd. Bänkytan är generös och upptas av en mörk laminatskiva och istället för kakel fungerar en glasskiva som stänkskydd över den iögonfallande tapeten.

Borohus Inspirationskatalog

9


Tala med er säljare om ni vill spegelvända någon av planlösningarna. I katalogen återger de fyra fasadritningarna vårt standardutförande och vår leveransbeskrivning beskriver innehållet.


”Efter att ha renoverat vårt gamla hus i tio år hade vi tillslut bara de riktigt tråkiga sakerna kvar och egentligen ville vi mest ägna tid åt barnen. Då tog vi beslutet om att bygga nytt istället och det blev faktiskt ännu bättre än vad vi drömde om.”

Anna och Lars Rydberg Bor: Färjestaden, Öland | Ålder: 40 Yrke: Barn- och ungdomspedagog respektive försäljningschef

1-planshus Karisma


Litet, praktiskt

och lustfyllt

1-planshus |

Karisma 1

12 Borohus 1-planshus | Karisma 1

Karisma 1 är det lilla huset som illustrerar själva grundtanken med ett Borohus. Det är nytt och fräscht, praktiskt och prisvärt. Dessutom bestämmer ni själva hur ni vill ha alltifrån planlösning och fönsterdesign till val av inredning och exteriör. Med sina 95,8 kvm är Karisma 1 faktiskt Borohus allra minsta pärla. Perfekt för den lilla familjen och för er som vill bo lustfyllt i villa med minimalt att sköta om.


Husbyggaren Magnus ”Ett sätt att komma ner i pris är att bygga litet. Och med en bra planlösning behöver ni inte göra avkall på varken funktion eller känsla.”

Sovplats | Massor av funktion på en liten yta ger er till exempel gott om sovplatser. I det större av sovrummen finns dessutom en terrassdörr och närhet till både badrum och klädkammare.

Ryggåstak 27°

inv. 2700

inv. 4800

inv. 5700

inv. 3300

Vardagsrum 27,0m² Kök 16,8m²

Sovrum 9,3m² GL

KS Sovrum 11,2m²

G L:4

inv. 6000

TT/ TM

Hall 2,0m²

G

Bad 5,3m² Klk 2,4m²

ST

F

M/ U GL

Entré 5,2m² Klädvård 5,3m²

DM

Sovrum 7,9m²

VP

inv. 13800

Ryggåstak | Rymd kräver inte oräkneliga kvadratmeter. Det öppna ryggåstaket och de höga glaspartierna skapar ljus, luft och rymd i vardagsrummet.

Karisma 1 Fyra rum och kök Bostadsarea 95,8 m2 Byggnadsarea 111,9 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 1 | 1-planshus Borohus

13


Bo med livskvalitet 1-planshus |

Karisma 2

14 Borohus 1-planshus | Karisma 2

Karisma 2 är ett praktiskt, litet hus som passar utmärkt för den lilla familjen och för er som vill kunna bo kvar i huset resten av livet. Med ytterst lite att sköta om och städa och med allting nära tillhands är det här ett bekvämt och långsiktigt boende, fyllt av livskvalitet. Ytorna i varje rum är generöst tilltagna och det finns stora möjligheter att anpassa inredningen efter just era behov.


Hussäljaren Mathias ”Många letar idag efter ett mindre hus som är lätt att sköta om men det är svårt att få tag i på begagnatmarknaden. Då är det bättre att bygga nytt och fräscht.”

Rymligt | Med en smart planlösning ryms otroligt många funktioner på under 100 kvm. Karisma 2 erbjuder ett stort och ett mindre sovrum samt väl tilltagna rum som badrum, kök, vardagsrum och klädvårdsavdelning.

Vardagsrum 25,7m²

Ryggåstak 15°

inv. 1800

inv. 4500

Sovrum 17,0m² G

DM

KS U/M L

G GL

Sovrum 11,6m²

inv. 7200

Kök/Matplats 15,1m²

F

Klk 1,6m²

Entré 7,1m²

Bad 7,8m²

Klädvård 7,6m² TT/ TM

VP ST

inv. 12300

Det bästa med hus | Det bästa med hus är för många den obegränsade tillgången till trädgård, dagsljus och frisk luft. Från Karisma 2 är det aldrig långt mellan in- och utsidan.

Karisma 2 Tre rum och kök Bostadsarea 96,7 m2 Byggnadsarea 112,0 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 2 | 1-planshus Borohus

15


Laga, käka och umgås

Tillsammans

1-planshus |

Karisma 3

16 Borohus 1-planshus | Karisma 2

Karisma 3 är huset som på dryga 100 kvm ger er en spännande och oväntad planlösning. Från den mångvinklade entréhallen når ni husets alla rum och kan direkt kika in i vardagsrummet med öppet ryggåstak. Karisma 3 är huset för er som vill lägga fokus på kök och vardagsrum men samtidigt inte kompromissa för mycket med sovrum och badrum.


Husköparen Camilla ”Åk ut till tomten! Det är viktigt att kika på tomten med egna ögon, inte bara på en tomtöversikt. Se hur solen rör sig över tomten och, om det finns andra hus, hur skuggorna faller.”

Nära | I Karisma 3 är det aldrig långt till något. Med nära kontakt mellan alla rum och praktisk placering av såväl klädvårdsavdelning som badrum garanteras en självklar gemenskap.

inv. 3900

inv. 12900

VP

Kök/Matplats 23,1m²

inv. 5400

Entré 12,9m²

TT/ TM L

Vardagsrum 23,4m²

ST

Klädvård 7,5m²

G

Ryggåstak 15°

Sovrum 9,9m²

Klk 3,9m²

F

KS U/M DM

G

Sovrum 12,9m²

Bad 6,2m²

Med passion för mat | Njut av matlagning på hög nivå i köket som är placerat med delvis kontakt med vardagsrummet och med en härlig kökshalvö med spis i rummets mitt. inv. 5400

Karisma 3 Fyra rum och kök Bostadsarea 103,4 m2 Byggnadsarea 121,3 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 3 | 1-planshus Borohus

17


100 kvadrat med

Fantastisk funktion

1-planshus |

Karisma 4

18 Borohus 1-planshus | Karisma 4

Yta är inget självändamål. Därför har vi fyllt varenda kvadratmeter av Karisma 4 med funktion. Med en gemensam kärna att umgås i och avskilda delar på respektive sida skapas ett hem i harmoni. Och genom smarta lösningar och fullt utnyttjande av ytan blir vardagen i Karisma 4 roligare, enklare och mer kostnadseffektiv.


Husköparen Mårten ”Det är ett stort äventyr att bygga hus. Min erfarenhet är att man har mycket att vinna på att vara frågvis, delaktig och involvera sig så mycket som man har möjlighet till.”

Tillsammans | Karisma 4 har ett enda stort vardagsrum. Perfekt för er som tycker om att umgås mycket och gärna! inv. 3600

Sovrum 10,5m²

inv. 10800 ÖK +1400

G

L

DM 145

TM TT Kök 7,6m²

ST

Hall 5,5m²

K/S

F

G

inv. 10800

G

Sovrum 13,4m² G

Wc 4,8m²

145

Vard.rum 30,1m²

L

G

120

Entré 6,2m²

Bad 5,4m²

inv. 6000

Klädv. 5,5m²

Sovrum 10,6m²

L

Allt under ett tak | Två badrum, tre sovrum, en tvättstuga, ett kök och ett stort vardagsrum. Karisma 4 har allt!

Oas | Föräldrasovrummet utgör en alldeles egen oas med eget badrum och terrassdörr mot trädgård och uteplats.

Karisma 4 Fyra rum och kök Bostadsarea 103,7 m2 Byggnadsarea 121,7 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 4 | 1-planshus Borohus

19


Husfrid, harmoni

och härjande

1-planshus |

Karisma 5

20 Borohus 1-planshus | Karisma 5

Ibland är det skönt att kunna skärma av sig från ungdomarna och låta dem härja bäst de vill. Det har ni möjlighet till i Karisma 5 som är ett litet och funktionellt hus men samtidigt har plats åt två vardagsrum och två sovrumsavdelningar. Karisma 5 passar perfekt för er som vill få ut maximal yta på en avlång tomt.


**

* *

//

//

//

) )) **) .6 .6 .6 .6 / /

* *

Arkitekten Martin .¸N U UU .¸N .¸N .¸N 6RYUXP U 6RYUXP MUPt 6RYUXP MU MU 6RYUXP Pt Pt Pt Pt MU Pt Pt Pt

%DG %DG %DG %DG Pt Pt Pt Pt

(QWUÂŤ (QWUÂŤ(QWUÂŤ (QWUÂŤ Pt Pt Pt Pt

�Smarta fÜnsterval gÜr att ni kan 67 67 67 optimera varje rum precis som 67 ni vill ha det. Vügrätta fÜnster fÜr att skapa mÜbleringsbara ytor och lodrätta fÜr att binda ihop insidan med utsidan.� '0 '0 '0 '0

Avskildhet | Frün fÜräldrasovrum nür ni süväl trädgürd som det egna badrummet och i andra delen av huset finns de tvü mindre sovrummen, allrum samt dusch och toalett. Husfrid och härlig avskildhet när det behÜvs. Ljus, rymd och gemenskap i resten av huset!

**

.OÂŚGY .OÂŚGY .OÂŚGY .OÂŚGY Pt Pt Pt Pt

inv.5400

inv.15000

* / 9DUGUXP Pt

*

/

/ 6RYUXP Pt

*

)

%DG Pt

.6 U MU

(QWUÂŤ Pt

.¸N Pt

.OÂŚGY Pt

'0

67

Mäktigt | Med ett snedtak frün vägg till vägg skapas en mäktig känsla av ljus, rymd och akustik.

70 77

inv.6900

*

6RYUXP Pt

6RYUXP Pt

Sn ed ta

$OOUXP Pt

* k6 °

:F Pt

Karisma 5 Fem rum och kĂśk Bostadsarea 106,6 m2 Byggnadsarea 123,5 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 5 | 1-planshus Borohus

21

70 70 70 70 77 77 77 77

inv.6900 inv.6900

* *

6RYUXP 6RYUXP 6RYUXP 6RYUXP Pt Pt Pt Pt

Pt Pt Pt Pt

9DUGUXP 9DUGUXP 9DUGUXP 9DUGUXP Pt Pt Pt Pt

SSnn eedd tata SSn kk66°° ende tdatk ak6° 6°

Pt Pt Pt Pt $OOUXP $OOUXP $OOUXP $OOUXP Pt Pt Pt Pt


Bo klassiskt med

högt i tak

1-planshus |

Karisma 6

22 Borohus 1-planshus | Karisma 6

Inget går upp mot känslan av luft, ljus och rymd i ett hus. Allt detta har Karisma 6 som har hela tre öppna ryggåstak och mängder av fönster som följer arkitekturens uppåtsträvande rörelse. Vill ni ha kontakt med både fram- och baksidan av huset från kök och vardagsrum så är detta huset för er.


Hussäljaren Mathias ”Om ni förlänger Karisma 6 ett par meter så får ni plats med ett allrum i barn- och ungdomsdelen av huset.”

Köksö någon? | Tänk att få laga mat vid en köksö? Eller kunna ha ett stort allt-i-allo bord i köket? Och kanske en kökssoffa… Möjligheterna är oändliga i det 20 kvm stora köket som ligger mot entrésidan till.

Vard.rum 21,6m² Ryggåstak 27°

Sovrum 13,9m²

G

inv. 4200

Sovrum 10,3m² Hall 5,5m²

L Entré 7,7m²

M/U K/S

G

F ST Klädv. 5,1m²

L Kök 20,2m²

G

L

TM TT

Sovrum 10,3m² L G

inv. 6000

Bad 4,8m²

G

Wc 4,1m²

DM inv. 4800

Väderskyddat | Med det utskjutande taket skapas en fullständigt bekymmersfri uteplats från vardagsrummet samt en väderskyddad hörna vid sovrummet.

Karisma 6 Fyra rum och kök Bostadsarea 107,6 m2 Byggnadsarea 141,3 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 6 | 1-planshus Borohus

23


En planlösning

i renässans

1-planshus |

Karisma 7

24 Borohus 1-planshus | Karisma 7

Karisma 7 är det lilla nätta huset med möjlighet till hela fyra sovrum. Entrén ligger väderskyddad under det utskjutande taket och köket är placerat mot framsidan av huset. Klädvårdsavdelningens placering gör det dessutom enkelt att komplettera huset med garage eller carport med väderskyddad passage in till huset.


Hussäljaren Mathias Fyra sovrum | En del av vardagsrummet kan enkelt göras om till ett fjärde sovrum, gästrum eller kontor – på planeringsstadiet eller om behovet dyker upp. För att i framtiden på nytt eventuellt göras om till vardagsrum.

”Byt ut de klassiska fönstervalen mot nya och trendiga för en mer modern känsla. Prata med er säljare hur ni vill förändra exteriören.”

inv. 13200

G L G Sovrum 8,5m²

Sovrum 13,7m²

GL

(Sov) Vardagsrum 34,1m²

GL

TT/ TM

Hall 4,2m² Sovrum 9,1m²

KS

Klädvård 5,6m²

F

Wc/D Bad 5,7m² m2 5,7

ST VP

inv. 7800

Kök 17,0m²

Entré 5,1m²

Wc 3,1m²

inv. 1800

DM U/M

inv. 3900

Renässans | Det separata köket och inte fullt lika öppna planlösningen upplever just nu en renässans. Hoppa på tåget om ni gillar separata rum med separata möjligheter!

Karisma 7 Fem rum och kök Bostadsarea 110 m2 Byggnadsarea 130,1 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 7 | 1-planshus Borohus

25


Ett drömhus i vinkel 1-planshus |

Karisma 8

26 Borohus 1-planshus | Karisma 8

Karisma 8 är ett vinkelhus med inbyggt garage och förråd i nära anslutning till klädvårdsavdelningen som i sin tur ligger på bekvämt avstånd från köket. Planlösningen svänger sig därefter fram från köket genom matplatsen med en möjlig bardisk, den rymliga entrén och slutligen vardagsrummet placerat mot trädgårdssidan. I husets vinkel placeras med fördel en härlig uteplats i lä.


Arkitekten Martin inv. 5400

Samma väderstreck | Husets tre sovrum ligger alla mot ett och samma väderstreck. Samtliga är avskilt belägna med nära anslutning till de två badrummen.

G L G

Sovrum 16,5m²

Bad Wc/D 5,6m2 5,6m²

”Vill ni väckas av solens strålar som letat sig in på morgonen? Eller njuta av en sovmorgon i bekvämt mörker? Tänk på väderstrecken när ni placerar sovrummen!”

Hall 2,3m² GL

VP TT/ TM

Förråd 7,8m²

Sovrum 10,9m²

Hall 1,8m²

Vardagsrum 28,7m²

Klädvård 7,9m² ST

Wc 3,4m² F

GL

KS U/M

Garage 24,7m²

inv. 7800+4800

Kök 21,3m² Sovrum 10,9m²

Entré 3,6m² DM

inv. 11400

inv. 4075 inv. 3300

Karisma 8 Fyra rum och kök Garage | För många är det egna garaget en dröm som går i uppfyllelse. Tillhör ni inte dem kan det vara bra att veta att Karisma 8 fungerar lika bra utan garage.

Bostadsarea 116,8 m2 Biarea 35,5 m2 Byggnadsarea 175,9 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 8 | 1-planshus Borohus

27


Praktiskt. Rymligt. Modernt. 1-planshus |

Karisma 9

28 Borohus 1-planshus | Karisma 9

Karisma 9 är konstruerat för det moderna familjelivet med vardagsrum, kök och matplats som utgör husets hjärta under det höga ryggåstaket. Huset är smyckat med moderna fönsterval som följer arkitekturen och en inbjudande entré placerad centralt i husets mitt.


Arkitekten Martin ”Inget höjer mysfaktorn lika mycket som en kamin. Om det inte funkar just nu kan det i alla fall vara bra att tänka på var en kamin passar och går att placera och kanske till och med förbereda för den.”

Husfrid | Hjälp husfriden på traven och göm undan klädstöket i varsina klädkammare i det generösa sovrummet.

inv. 13800 U MU

DM Klk 2,3m²

Ryggåstak 27°

Bad 6,5m²

Kök/Vard.rum 43,1m²

K/S F

Klädv. 6,6m²

inv. 6000

Hall 7,6m² G

Entré 8,6m²

Klk 2,3m²

Sovrum 12,1m²

G

TM TT

ST

Wc 3,4m²

G G

Sovrum 10,1m²

inv. 5700

Möjligheter | Trots att alla rum ligger centralt belägna i huset är vardagsrummet och köket helt befriat från dörrar och dörrhål som begränsar inredningsmöjligheterna.

L

inv. 6000

L

G

Sovrum 10,1m²

Karisma 9 Fyra rum och kök Bostadsarea 117,0 m2 Byggnadsarea 135,2 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 9 | 1-planshus Borohus

29


Ett säkert kort

1-planshus |

Karisma 10

30 Borohus 1-planshus | Karisma 10

Karisma 10 är en klassisk och mycket populär husmodell på 120 kvadratmeter. Med exteriöra val skapar ni själva stilen på huset liksom ni på insidan inreder det till just ert drömhem. Njut av en uteplats i den vindskyddade vinkeln på baksidan av huset och av det rymliga föräldrasovrummets avskilda placering längst bort från gatan.


Husköparen Katarina inv. 6000

inv. 4200

Möblerbart | Karisma 10 har gott om plats för matplats i såväl köket som vardagsrummet. Den avlånga formen på vardagsrummet gör det lätt att möblera.

G L

Sovrum 14,3m²

”Vi hittade en jättebra lösning med ett delvis avgränsat kök och vardagsrum. Rummen har kontakt och känns öppna men tittar en av oss på tv i vardagsrummet så störs den inte av att den andre slamrar i köket.”

G

Bad 6,5m² Hall 3,0m² GL Sovrum 9,5m²

Vardagsrum 35,6m²

Hall 1,7m² TT/ G:4 TM

KS

VP inv. 12600

Sovrum 9,5m²

Kök 18,3m²

F

Entré 7,6m²

GL

inv. 1200

inv. 7200

Klädvård 7,2m² ST

Wc 3,0m²

U/M DM

inv. 3600

Klädvård | Med klädvårdsavdelningen i anslutning till köket kan hushållsarbetet klaras av snabbt och smidigt.

Karisma 10 Fyra rum och kök Bostadsarea 120,2 m2 Byggnadsarea 142,4 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 10 | 1-planshus Borohus

31


Samvaro och egen tid 1-planshus |

Karisma 11

32 Borohus 1-planshus | Karisma 11

På en avlång tomt passar mysiga Karisma 11 perfekt. Med entrén på långsidan öppnar en härlig yta upp sig bestående av kök, matplats och vardagsrum med öppet ryggåstak. Barnens sovrum, allrum och badrum ligger härligt avskilt från husets övriga rum och vardagsrummet med eget badrum likaså. Karisma 11 ger er mycket funktion och hemtrevnad på en lite mindre yta.


Husbyggaren Magnus ”Med öppna ytor i kök och vardagsrum är det extra skönt med ett allrum till barnen och deras kamrater.”

Egen tid | Föräldrasovrummet med eget badrum och terrassdörr ger avskildhet och möjlighet till egen tid.

inv. 6000

Sovrum 8,9m²

Wc 5,5m² Klädv. 6,9m²

ST

Vard.rum 31,8m² Sovrum 13,7m²

Allum 11,6m²

G

Entré 5,8m² G

inv. 6000

Sovrum 8,8m²

F

K/S

G

U MU

G Kök/matplats 18,6m²

L

L

Bad 6,5m²

inv. 6000

G

Ryggåstak 15°

TM TT

L

DM

inv. 6000

Trädgårdssidan | Ett avlångt hus avskiljer trädgården från gatan. Med tre terrassdörrar mot trädgårdssidan finns många möjligheter till härliga uteplatser.

Karisma 11 Fem rum och kök Bostadsarea 122,4 m2 Byggnadsarea 142,5 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 11 | 1-planshus Borohus

33


Absolut lagom

1-planshus |

Karisma 12

34 Borohus 1-planshus | Karisma 12

Med köket som husets absoluta samlingspunkt är Karisma 12 ett praktiskt, härligt och alldeles lagom stort hus. Förutom en smart planlösning med plats för det mesta sticker huset i sig självt inte ut. Karisma 12 är därmed fritt för er att prägla precis enligt er egen stil vilket gör att varje hus blir unikt. Njut av en härlig uteplats i vinkel, en separat barnavdelning och alla bekvämligheter inom nära räckhåll.


Husköparen Katarina ”Mitt tips till potentiella husköpare är att inte jäkta fram huset. Vi tog lång tid på oss att förbereda oss och visste därmed precis vilka lösningar som vi ville ha.”

Insynsskydd | Vardagsrummet i vinkel skapar en härlig vind- och insynsskyddad uteplats.

Ryggåstak 15°

inv. 4200

inv. 7200

inv. 6300

Vard.rum 22,2m²

DM Kök 18,5m²

G G

Sovrum 10,1m²

Sovrum 10,1m²

Sovrum 12,4m²

Klk 2,3m²

F

Klk 2,4m²

K/S

U MU

L

L

G

Hall 4,8m²

Entré 4,8m²

Klädv. 7,2m²

G

Allrum 16,5m² TM TT

ST

G

Wc 4,1m²

Bad 5,3m²

inv. 9000+6000

Två vardagsrum | Ett vardagsrum för barnen och deras vänner och ett för de vuxna. Ljuvligt!

Karisma 12 Fem rum och kök Bostadsarea 125,3 m2 Byggnadsarea 146,5 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 12 | 1-planshus Borohus

35


Familjeliv på 126 kvadrat 1-planshus |

Karisma 13

36 Borohus 1-planshus | Karisma 13

Karisma 13 är ett ypperligt hus för den medelstora familjen med en mindre tomt och som söker ett hus med entrén på gaveln. Huset erbjuder flera olika umgängesytor – ett för varje familjetillfälle. Vardagsrummet är rejält och delvis avskilt från det rymliga köket. Föräldrasovrummet har eget badrum och i barndelen av huset finns både allrum och wc.


Arkitekten Martin ”Vill ni ha badrummet lätt tillgängligt för både familjemedlemar och gäster kan ni t ex byta plats med klädkammaren och placera det vid entrén.”

Hallförvaring | Klädkammaren ligger smidigt i anslutning till entrén.

inv. 14100

Sovrum 9,6m²

G

G

L

L

Bad 6,3m²

Sovrum 9,6m²

L

Wc 3,5m²

ST

F

K/S

inv. 6000

G

U MU

Kök/matplats 19,4m²

Klädv. 8,9m²

TM TT

G

Sovrum 11,3m²

Vard.rum 27,2m² Allrum 15,6m²

G

DM

Entré 5,4m² G

Klk 3,3m²

inv. 10200

Uppsikt | Från köket är det nära till såväl barnavdelningen och vardagsrummet som klädvårdsavdelningen.

Karisma 13 Fem rum och kök Bostadsarea 126,2 m2 Byggnadsarea 143,6 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 13 | 1-planshus Borohus

37


Less is more 1-planshus |

Karisma 14

38 Borohus 1-planshus | Karisma 14

Borohus mest modernt präglade hus är tveklöst Karisma 14 som med sin avskalade exteriör och fria form ger ett unikt intryck. I den utstickande lägre huskroppen finns ett nära 19 kvm stort master bedroom med eget badrum och om ni vill egen terrassdörr. Kök och vardagsrum utmärks av ljus och rymd som en effekt av det höga snedtaket.


Arkitekten Martin

Klk. 4.3 m²

Klädvård | Få ordning på kläderna i den generösa klädvårdsavdelningen med tillhörande klädkammare.

Wc 4.1 m²

Klädv. 8.6 m²

”Alla planlösningar kan justeras efter era behov. Flytta till exempel om wc, klädkammare och klädvård så att wc:t blir tillgängligt för alla.”

TM TT

ST

inv. 5400 inv. totalt 15900

Wc 4,3m²

Klv. 8,4m²

Klk 4,3m²

TM TT

Entré 7,1m²

ST

Allrum 14,6m²

G

G

G

L

L

U MU

F K/S

Sovrum 8,4m²

inv. 6300

Sovrum 8,4m²

4° k1 ta d e Sn

G

Kök 9,3m² Vard.rum 33,7m²

DM

Bad 5,0m²

L

G

G

Karisma 14 Fem rum och kök inv. 6000

Kamin | Skapa en osynlig korridor igenom vardagsrummet genom att placera en kamin i mitten av rummet. Garanterad mysfaktor!

Sovrum 18,9m²

Bostadsarea 127,0 m2 Byggnadsarea 149,1 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

inv. 4200 Karisma 14 | 1-planshus Borohus

39


Med soligt läge

1-planshus |

Karisma 15

40 Borohus 1-planshus | Karisma 15

Med såväl vardagsrum som kök på entrésidan är det här huset skräddarsytt för er som har gatan i soligt västerläge eller kanske har en härlig utsikt i den riktningen. Även den väderskyddade och ombonade uteplatsen under tak ligger mot entrésidan och också föräldrasovrummet har ett fönster åt det hållet. I övrigt har Karisma 15 en härlig öppen och ljusberikande planlösning.


Hussäljaren Mattias ”Ta kontakt med er säljare om ni vill se Karisma 15 eller någon annan planlösning i spegelvänt format.”

Störningsfritt | Alldeles utanför föräldrasovrummet finns ett stort badrum och en klädkammare. Perfekt om ni har olika tider och inte vill störa varandra!

inv. 17100 G

VP TT/ TM Sovrum 10,0m²

Klädvård 8,6m² U/M

Sovrum 10,0m²

GL KS

inv. 7500

Bad 7,7m²

F

L G Sovrum 13,7m²

Hall 2,0m²

GL SK

inv. 3000 Vardagsrum 29,8m²

Kök/Matplats 25,4m²

DM

Klk (Bastu) 3,9m²

Entré 7,2m²

G

Ryggåstak 15°

Klk 2,5m²

inv. 3600

ST

Wc 2,6m²

inv. 6300

inv. 2400

inv. 9300

inv. 4800

Genomgångsfritt | Vardagsrummet är ljust, har ett härligt öppet ryggåstak och är helt genomgångsfritt.

Karisma 15 Fem rum och kök Bostadsarea 128,1 m2 Byggnadsarea 159,0 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 15 | 1-planshus Borohus

41


Trivsamt och innehållsrikt 1-planshus |

Karisma 16

42 Borohus 1-planshus | Karisma 16

Karisma 16 är ett charmigt och medelstort hus med matplats och kök mot entrésidan och vardagsrum mot trädgårdssidan. På knappt 130 kvm finns det utrymme för såväl en stor umgängesdel som en avskild del med sovrum samt allrum. Över vardagsrum, kök och matplats reser sig ett högt ryggåstak.


Husköparen Katarina ”Vi höll i bygget själva vilket jag verkligen kan rekommendera. Vi kunde i samråd med hantverkarna ändra vissa detaljer så att det passade oss ännu bättre. Det gäller att avsätta mycket tid men det är det också mer än värt idag!”

inv. 900

Allrum | Det stora allrummet utgör en mysig samlingspunkt för hela familjen.

VP

G L

TT/ L TM

Sovrum 13,5m²

G

Wc/D Bad 6,9m² 6,9m2

Klädvård 7,2m² Klk 1,3m²

SK

U/M KS

F

Klk 1,2m² Wc 1,5m²

Ryggåstak 15°

Allrum 19,3m²

Vardagsrum/Kök/Matplats 48,4m² ST

inv. 9000

GL

Sovrum 10,0m²

Sovrum 10,0m² inv. 9000

DM

Entré 5,3m²

inv. 900

inv. 7200

G

GL

inv. 7200

Se Karisma 16 med tre helt olika kökslösningar på sidan 9.

Trivsamt | Karisma 16 har en härligt öppen och trivsam planlösning under det höga och öppna ryggåstaket.

Karisma 16 Fem rum och kök Bostadsarea 129,6 m2 Byggnadsarea 147,6 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 16 | 1-planshus Borohus

43


Nyklassicism och funktion 1-planshus |

Karisma 17

44 Borohus 1-planshus | Karisma 17

Karisma 17 har ett klassiskt men avskalat utseende som kombinerar det bästa från två världar. På endast 131 kvm skapas med hjälp av en smart planlösning rum för det mesta. Vardagsrummet ligger under det öppna ryggåstaket och är delvis sammanlänkat med kök och matplats. Dessutom finns det hela fyra sovrum samt ett allrum.


Husköparen Camilla ”Vår säljare bokade in ett besök hos en familj som hade byggt ett liknande hus som det vi ville ha. Det var jättebra att få uppleva huset på riktigt och dessutom passa på att få tips och goda råd.”

Förvaringslyx | Föräldrasovrummet har en lyxig klädkammare och ett stort badrum precis utanför dörren.

inv. 8400 G

Sovrum 11,1m²

L L

G

G

Allrum 16,9m²

G

G

L

L Sovrum 9,4m²

Klk 2,9m²

Bad 6,1m²

K/S Kök 15,0m²

inv. 7800

Sovrum 9,6m²

U MU

Vard.rum 28,7m²

Hall 1,6m²

F

G Klädv. 5,8m²

Entré 5,9m² ST

TM TT

inv. 9000

Wc 3,3m²

Ryggåstak 15°

Sovrum 9,2m²

DM inv. 3600

Groventré | Klädvårdsavdelningen kan också fungera som groventré med möjlighet till carport eller garage längs husväggen.

Karisma 17 Sex rum och kök Bostadsyta 131,4 m2 Byggyta 155,2 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 17 | 1-planshus Borohus

45


Inifrån och ut. Utifrån och in.

1-planshus |

Karisma 18

46 Borohus 1-planshus | Karisma 18

Med moderna fönsterval är Karisma 18 ett hus som överraskar. I vardagsrummet släpps rikligt med ljus in genom stora glaspartier och genomgående i huset finns fönster som löper ända ner till golvet och på så sätt knyter ihop utsidan med insidan. Köket är stort och praktiskt och föräldrasovrummet ett riktigt lyxigt master bedroom.


Husköparen Niclas ”Inget husbygge går helt smärtfritt. Vi hade oturen att behöva reklamera ett par saker men när vi talade med Borohus var det aldrig tal om att komma och titta. De litade på oss och skickade nya schyssta grejer på direkten.”

inv. 11400

inv. 7200

Master bedroom | I föräldrasovrummet finns ett stort lyxigt badrum, walk in closet och terrassdörr.

Karisma 18 Fyra rum och kök Matlagningskök | Köket är delvis avskilt från vardagsrummet men ligger fortfarande centralt placerat mot entrésidan. Det är dessutom rymligt, praktiskt och ljust.

Bostadsarea 133,6 m2 Byggnadsarea 156,8 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 18 | 1-planshus Borohus

47


Avskild närhet.

Rofyllt familjeliv.

1-planshus |

Karisma 19

48 Borohus 1-planshus | Karisma 19

Karisma 19 skiljer sig rejält från de flesta av husen som byggs idag. Planlösningen är istället för öppen helt och hållet praktiskt planerad med separata rum och separata fördelar. Föräldrasovrummet ligger avskilt med ett stort badrum och två (!) klädkammare samt terrassdörr. I samma vinkel men genom en egen passage ligger de två barn- och ungdomssovrummen med eget allrum.


Husköparen Therése ”Vi tog hjälp med entreprenaderna så huset var i princip helt färdigt när vi tog över. Det blir så otroligt mycket jobb ändå och medan vi färdigställde garage, altan och trädgård så var i alla fall huset helt klart och beboligt.”

Master bedroom | I föräldrasovrummet finns ett stort badrum, två klädkammare och terrassdörr mot trädgårdssidan.

Bad 5,4m²

TM TT

Sovrum 13,5m² Klk 3,9m²

Klk 3,9m²

Klädv. 7,0m²

Vard.rum 24,3m²

ST

L

L

Hall 3,7m²

G

L

L

Sovrum 10,5m²

F

K/S U/M

DM

Kök 16,6m²

Entré 7,0m²

Wc 3,4m² G

inv. 11400

Sovrum 10,6m²

G

H

G

inv. 7800

Allrum 18,0m²

inv. 6000

Avskilt | Köket ligger helt och hållet separat med praktisk närhet till klädvårdsavdelningen och en eventuell garageingång.

Karisma 19 Fem rum och kök Bostadsarea 133,9 m2 Byggnadsarea 152,4 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 19 | 1-planshus Borohus

49


Med känsla och rymd 1-planshus |

Karisma 20

50 Borohus 1-planshus | Karisma 20

Karisma 20 har en klassisk planlösning med vardagsrum, kök och matsal i separata och mycket generöst tilltagna rum. Såväl vardagsrum som kök ligger mot trädgårdssidan och har terrassdörrar ut mot baksidan. Klädvårdsavdelningen är placerad för att fungera som groventré och direktpassage in fån carport eller garage.


Husköparen Lars ”Låt inte en häftig exteriör lura er att bygga ett hus som inte funkar praktiskt. Ni ska bo i huset – inte stå och kolla på det utifrån.”

Högt i tak | Vardagsrummet på hela 36 kvm sträcker sig ända från framsidan till baksidan av huset och skapar en delvis öppen planlösning. Under det öppna ryggåstaket skapas en fantastisk rymd och känsla.

inv. 1800

inv. 4500

inv. 5700

inv. 5700 GL

Sovrum 9,9m²

DM

L

G

Hall 4,3m²

Sovrum 9,7m²

inv. 8100

Ryggåstak 15°

Sovrum 13,7m² G

SK

KS

ST TT/ TM Klädvård 10,0m²

Entré 3,3m² Wc 2,3m²

U/M

F Allrum/Matsal 12,8m²

Bad Wc/D 5,9m2 5,9m² G

Kök/Matplats 21,2m²

Vardagsrum 36,0m²

Klk 2,3m²

VP

inv. 15900

Avskilt | Husets alla tre sovrum ligger i en avskild del med närhet till både badrum och WC.

Karisma 20 Fem rum och kök Bostadsarea 136,9 m2 Byggnadsarea 155,3 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 20 | 1-planshus Borohus

51


140 kvadrat hemtrevnad 1-planshus |

Karisma 21

52 Borohus 1-planshus | Karisma 21

Har ni ännu inte hittat den perfekta planlösningen för just er kan Karisma 21 vara svaret. Med kök, klädvårdsavdelning och föräldrasovrum mot entrésidan, vardagsrum och allrum mot trädgården samt husets alla sovrum i ett och samma väderstreck skapas en unik planlösning. Barn- och ungdomssovrummen har dessutom ett eget gemensamt badrum samt allrum.


Husköparen Daniel

GL

inv. 2400

inv. 3600

Hall 2,3 m²

inv. 4200

inv. 4200

Sovrum 11,1 m²

Wc 4,5 m²

Högt i tak | Över vardagsrummet på hela 34 kvm sträcker sig ett öppet snedtak.

”Kvaliteten var väldigt viktig för oss. Att huset kändes gediget och var energieffektivt, var en viktig faktor vid vårt val av hus och leverantör.”

Avskilt | Mellan kök och vardagsrum finns det möjlighet att placera en bardisk som binder ihop rummen.

Allrum 16,5 m²

inv. 4800 Sovrum 11,1 m²

Vardagsrum 34,1 m² GL

Sn

edt

ak

27

°

Bad 7,8 m²

DM

Kök 16,7 m²

G inv. 14400

L G inv. 12600

Entré 9,2 m²

ST

VP

Klädvård 7,9 m² U/M KS F

TT/ TM L:4

inv. 7800

Sovrum 13,0 m²

G

Karisma 21 Fem rum och kök Bostadsarea 139,7 m2 Byggnadsarea 169,1 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 21 | 1-planshus Borohus

53


More is more

1-planshus |

Karisma 22

54 Borohus 1-planshus | Karisma 22

Med ett modernt yttre och en öppen planlösning på insidan smälter det inre och det yttre av Karisma 22 ihop perfekt. Det 44 kvm stora vardagsrummet har rikligt med ljusinsläpp och ett härligt öppet snedtak som sträcker sig genom hela rummet. Med entrén på gaveln och mängder av fönsterpartier längs ena långsidan är Karisma 22 ritat för er med vacker utsikt över skog och mark, vattendrag eller varför inte en fantastiskt mysig trädgård?


Husköparen Mårten Högt i tak | Allrummet är öppet mot hall och vardagsrum men vill ni kan öppningen givetvis göras mindre och stängbar.

inv. 1200

inv. 6300

inv. 5400

Sovrum 10,0m²

inv. 4800

Sovrum 10,0m²

GL

”Att ha ett vinter- och ett sommarboende passade inte mig och min fru. Vi tyckte det blev för bökigt och bestämde oss för att bygga en lagom stor enplansvilla istället. Det kan vi verkligen rekommendera andra!”

GL

Allrum 17,7m²

dta

k1 8°

Vardagsrum 44,3m²

Sne

Wc/D Bad 2 8,4m² 8,4m Hall 7,0m² G

Sovrum 13,3m²

inv. 13800

Klädvård 8,3m²

VP inv. 4200

TT/ ST TM

inv. 1200

Entré 7,0m²

Wc 2,3m²

F K/S

Kök 8,8m²

DM

U/M

inv. 1200

inv. 2400

Klk 1,6m²

G

inv. 3600

L

inv. 6900

Karisma 22 Fem rum och kök Ljus | Stora fönsterpartier ger härligt ljus åt umgängesytorna och har också en energieffektiviserande funktion.

Bostadsarea 143,5 m2 Byggnadsarea 164,6 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 22 | 1-planshus Borohus

55


Öppna upp mot

solsidan

1-planshus |

Karisma 23

56 Borohus 1-planshus | Karisma 23

Karisma 23 är ett hus som för tankarna till medelhavet. Under det utskjutande taket finns möjlighet till en härlig uteplats i vinkel som sedan fortsätter ut längs hela huskroppen. I ena vinkeln finns familjens privata rum med möjlighet till hela fyra sovrum. I den andra vinkeln sträcker sig ett högt och öppet ryggåstak över vardagsrum, matplats och kök.


Husköparen Camilla

Sovrum i avskildhet | Även om du är morgonpigg så behöver du i Karisma 23 inte vara orolig för att störa de andra familjemedlemmarna.

”Det svåraste var att göra alla små val i inredningen. Men idag finns det många bra alternativ och det gick att få till det snyggt utan att välja de dyraste alternativen av allt.”

inv. 3600

inv. 4200

inv. 900

G

VP

Klädvård 7,2m²

SK

TT/ L TM

Arbetsrum 8,7m²

Klk 1,3m²

U/M KS

Sovrum 14,7m²

inv. 3000

L:5

G

Bad 6,9m²

G Klk 2,3m²

F

Hall 3,1m²

L

Allrum 19,8m²

Wc 1,5m²

Ryggåstak 15°

Vardagsrum/Kök/Matplats 48,4m² ST

inv. 9000

Bekvämt | Klädvårdsavdelningen ligger på bekvämt avstånd till köket och kan också fungera som grovingång eller direktpassage från carport eller garage.

Entré 5,3m²

GL

Sovrum 10,0m²

Sovrum 10,0m² inv. 12600

DM

GL

inv. 900

inv. 7200

G

inv. 7200

Karisma 23 Fem rum och kök Bostadsarea 144,7 m2 Byggnadsarea 176,0 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 23 | 1-planshus Borohus

57


Extra allt på

150 kvadrat

1-planshus |

Karisma 24

58 Borohus 1-planshus | Karisma 24

På hela 150 kvm ger Karisma 24 er en spännande och oväntad planlösning. Från den mångvinklade entréhallen når ni husets tre huvudsakliga delar och kan direkt kika in i vardagsrummet med öppet ryggåstak. Karisma 24 består av en stor umgängesdel med burspråk och kökshalvö i köket, en avskild barn- och ungdomsdel med eget allrum samt en vuxendel med stort badrum och arbetsrum. Karisma 24 har helt enkelt extra allt.


Husbyggaren Magnus ”Är granntomten såld? Ta då reda på var på tomten och hur de tänker bygga. Med den informationen kan ni sedan välja planlösning och placering av huset för mesta möjliga avskildhet.”

inv. 7800

inv. 3600

Vardagsrum 23,8m²

inv. 3600

inv. 1200

Nära | Karisma 24 är större än många 1,5-planshus med fördelen att ni har allt på ett och samma plan.

GL

inv. 4800

inv. 5400

Sovrum 10,6m²

Ryggåstak 15°

Allrum 15,8m²

inv. 5400

Sovrum 10,6m²

Kök/Matplats 26,4m²

GL

inv. 900

TT/ TM

ST

Wc 2,9m²

VP

Entré 18,0m²

Klädvård 7,0m² GL

F Hall 2,8m²

Sovrum 14,0m²

Bad 6,2m²

KS U/M

DM inv. 7500

Arbetsrum 7,1m²

G

G

inv. 7800

inv. 4200

inv. 6600

L

Med passion för mat | Njut av matlagning på hög nivå i köket som är placerat med delvis kontakt med vardagsrummet och med en härlig kökshalvö med spis i rummets mitt.

Karisma 24 Fem rum och kök Bostadsarea 151,4 m2 Byggnadsarea 186,2 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 24 | 1-planshus Borohus

59


En ark på nära

200 kvadrat

1-planshus |

Karisma 25

60 Borohus 1-planshus | Karisma 25

Karisma 25 beskrivs bäst som en hel ark. Uppbyggt på två flyglar och en sammanlänkande huskropp upptar huset nära 200 kvm. I såväl köket som vardagsrummet får det plats ett långt långbord och i hela huset finns det gott om utrymme. Karisma 25 har sammanlagt fem sovrum varav det största är på hela 23 kvm med utgång till den öppna innergården på trädgårdssidan.


Husbyggaren Magnus Insynsskyddat | På baksidan skapar flyglarna en insyns- och väderskyddad uteplats. Perfekt för ett stort soldäck, ett utomhuskök, en pool eller kanske en jacuzzi.

inv. 3900

Fem sovrum | Med hela fem sovrum finns det i Karisma 25 plats för den stora familjen eller för er som vill kunna arbeta hemifrån.

”Drar kostnaderna iväg när ni väljer inredningsdetaljerna tycker jag ni ska prioritera gemensamhetsytorna. Välj det ni gillar allra bäst där och kanske något billigare alternativ i sovrummen.”

Sovrum 20,4m²

G

L

Ryggåstak 15°

Vardagsrum 32,1m² G

DM

Bad 9,3m²

SK

Klk (Bastu) 2,2m² U/M

Allrum 22,2m²

GL

Hall 4,9m²

Klk 3,7m²

Sovrum 10,8m²

GL

Wc 3,7m² Sovrum 10,8m²

Sovrum 10,8m²

Karisma 25 Sju rum och kök

inv. 2400

inv. 13500

Klk 2,2m²

GL Entré 4,5m²

inv. 7200

inv. 5400

VP TT/ TM

Klädvård 9,7m²

F

GL

Sovrum 10,8m²

ST

KS

Kök/Matplats 21,1m²

Hall 10,2 m² GL

GL

inv. 5400

Bostadsarea 197,6 m2 Byggnadsarea 224,4 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 25 | 1-planshus Borohus

61


Snyggt och

funktionellt

1-planshus |

Karisma 26

62 Borohus 1-planshus | Karisma 26

Karisma 26 är en välplanerad villa. Vardagsrum med ryggåstak, och kök i öppna ljusa ytor där lyftskjutdörren från vardagsrummet leder till uteplatsen under pergolan. Från köksön, där matlagningen sker, har du härlig kontakt med övriga huset. Från köket har du också praktisk närhet till klädvården, en klädvård i generös storlek. Separerat från gemensamhetsytorna ligger sovrummen och allrum.


Visningshus på Nybygget

Ute-innekänsla | Från vardagsrummet med härligt ryggåstak har du närhet till uteplatsen under pergolataket.

Avskildhet | Separerad från gemensamhetsytorna ligger sovrummen och allrum.

Denna husmodell har vi byggt som visningshus på husutställningen i Arlandastad. Kom gärna och besök oss där. Öppettider hittar du på hemsidan nybygget.se

inv. 3900 G L SITTBÄNK

Bad 8,0 m²

Vardagsrum/Kök 50,0 m²

Klk 1,8 m²

Allrum 16,2 m²

vuk

VL DM

G

G

F

L SITTBÄNK

L

Ryggåstak 15°

inv. 9600

Sovrum 10,1 m²

Sovrum 10,1 m²

ST

MIRRO Entré 7,2 m²

Wc 4,6 m²

ELC

G

GVF

Sovrum 12,0 m²

KS

M/U

VP

Klädvård 9,7 m²

TT TM L:5 FÖRHÖJD FÖRHÖJD inv. 6300

inv. 5400

Karisma 26 Fem rum och kök Bostadsarea 134,0 m2 Byggnadsarea 155,4 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Karisma 26 | 1-planshus Borohus

63


PSST! Vi har hus för: drömmande svenssons, flinka akademiker, ambitiösa snåljåpar, djupa knegare, sparsamma realister samt dansanta gourmeter...


PSST! Vi har hus för: kloka praktiker, älskande estetister, generösa eletister, levnadsglada poppare, frukostälskande bonusbarn och alla er som håller med om att borta förvisso är bra men att HEMMA i slutändan ändå är… BÄST!


”Vi gjorde några mindre justeringar på en planlösning vi tyckte om och har fått det precis, exakt som vi vill ha det! Borohus har varit otroligt lätta att ha att göra med och verkligen visat att de bryr sig och vill följa upp husbygget hela vägen. Efter drygt ett år i vår underbara villa vill vi faktiskt inte ändra på någonting.” Mårten och Lena Bönnemark Bor: Böste, strax utanför Trelleborg | Ålder: 60+ Yrke: Pensionerad fastighetsmäklare respektive arbetar på juristavdelningen på Trelleborg AB.


”Eftersom vi inte hittade något bra hus på landet där vi ville bo bestämde vi oss för att bygga eget. Vi tog olika lösningar från olika hus och satte ihop vårt drömhus själva. Sen ritade Jan från Borohus upp en byggritning. Nu bor vi i vårt härliga hus som passar in i miljön och är praktiskt just på vårt vis.” Katarina Carlsson och Tom Karlsson Bor: Dannäs utanför Värnamo | Ålder: 30+ Yrke: Säljare respektive projektledare

Scandinavia

1½-planshus


Under solen

1½-planshus |

Scandinavia 1

68 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 1

Välkommen in i Borohus allra minsta 1½-planshus Scandinavia 1. Huset är ett av de allra mest prisvärda med massor av funktion smart inplanerat på de 132 kvm. Scandinavia 1 passar en långsmal tomt där kortsidan ligger mot gatan alternativt en tomt där man vill matcha matplats, kök och vardagsrum med den finaste delen av trädgården eller utsikten.


Arkitekten Martin ”Komplettera sovrummet med en fransk balkong för möjlighet till lyxig vädring om helgmorgnarna.”

Vinkel | Med kök, matplats och vardagsrum i vinkel skapas naturliga rum i den annars öppna planlösningen.

inv. 6900

Sovrum 7,7m² (8,8)

Sovrum 7,7m² (8,8)

Vard.rum 30,3m²

TM TT

G

Klk 1,2m² (1,8)

Allrum 13,6m² (12,3)

ST

Klädv. 7,4m²

Matplats 7,8m²

Bad 6,3m²

Klk 3,1m²

inv. 10800

Wc 4,2m²

F

Kök 9,7m²

K/S DM

inv. 10800

Entré 7,9m²

Klk 3,8m² (5,1)

Sovrum 13,4m² (14,7)

inv. 5700

Scandinavia 1 Fem rum och kök Avskildhet | En trappa upp ligger er alldeles egna tillflyktsort och rekreationsoas.

Bostadsarea undervåning 76,0 m2 Bostadsarea övervåning 55,9 m2 Byggnadsarea 89,2 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Scandinavia 1 | 1½-planshus Borohus

69


Stilrent och praktiskt

1½-planshus |

Scandinavia 2

70 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 2

Genom en stor och ljus entré med öppet upp till andra våning välkomnas ni in i Scandinavia 2. På de 145 kvm ryms en öppen planlösning med trappan till andra våning i det absoluta centrumet. På andra våning finns förutom tre sovrum och allrum ett stort härligt badrum i burspråket.


Scandinavia 3

Bestäm själv | Kontor, gästrum eller ett fjärde sovrum med terrassdörr?

Sovrum 6,7m² (7,8)

Klk 2,8m² (3,4)

Bad 7,2m² (7,5)

”Vill ni hellre ha kök och vardagsrum mot baksidan? På vår hemsida finns det en sådan husmodell som går under namnet Scandinavia 3.”

G G

Allrum 16,8m² (18.7) er

inv. 5100

Sovrum 9,4m² (10,3)

Sovrum 6,7m² (7,8)

Öp

pe

tn

Klk 2,0m² (2,9) inv. 13200

G Wc 4,8m² Klk 4,4m²

Vard.rum 32,4m²

Korsdrag | Notera att Scandinavia 2 har utgångsdörrar i alla fyra väderstrecken. Och ni har väl inte missat den stora klädkammaren under trappen?

L

Sov.rum 11,3m² Hall 4,4m²

Kök 10,0m² DM inv. 13200

ST

K/S U/M

G Klädv. 6,0m²

Entré 6,3m² TM TT

inv. 6300

F

Scandinavia 2 Sex rum och kök Bostadsarea undervåning 83,2 m2 Bostadsarea övervåning 61,9 m2 Byggnadsarea 97,2 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Scandinavia 2 | 1½-planshus Borohus

71


Rundvandring på

151 kvm

1½-planshus |

Scandinavia 4

72 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 4

Som en oväntad detalj i det annars klassiska 1½-planshuset har Scandinavia 4 en indragen och väderskyddad entré. Ett utmärkt sätt att på ett diskret sätt märka ut entrén. På insidan öppnar en stor entréhall upp sig och med trappan som axel vrider sig planlösningen runt huset i en dynamisk cirkel. Föräldrasovrummet placerar ni lika gärna på bottenvåningen som en trappa upp.


Jobba hemifrån | Jobbar båda hemifrån ibland? I gästrummet finns det gott om plats för både bäddsoffa och dubbla skrivbord.

Klk 6,7m² (8,4) Sovrum 8,4m² (9,5)

Sovrum 11,8m² (13,0)

inv. 11400 G

L

G

L

G

Sovrum 11,2m² (12,7) inv. 6000

Gästrum 13,1m² Vard.rum 26,9m²

G

L

Bad 7,8m²

Allrum 18,9m² inv. 11400

Kök 16,2m²

DM U MU

TM TT

ST

K/S Entré 12,3m²

Klädv. 6,3m²

Wc 6,0m²

Klädkammare | Den stora klädkammaren håller stöket borta. inv. 7500

F

Husbyggaren Magnus

Scandinavia 4. Fem rum och kök | Bostadsarea undervåning 83,6 m2. Bostadsarea övervåning 67,9 m2. Byggnadsarea 99,1 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Absolut rättvisa gällande rumsstorlekarna är inte alltid den smartaste lösningen. Och bara ni vet vad som passar er familj allra bäst!”

Scandinavia 4 | 1½-planshus Borohus

73


Hemtrevnad i

kvadrat

1½-planshus |

Scandinavia 5

74 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 5

Scandinavia 5 är ett nästan kvadratiskt hus med entrén på den något kortare sidan. Entrén leder direkt upp för trappan eller in i köket som ligger mot entrésidan. Vardagsrum och matplats har en öppen planlösning som dock går att dela av om ni hellre vill det. På övervåningen ger det stora burspråket utrymme för ett väl tilltaget allrum för hela familjen.


Skapa nya möjligheter | Byt plats på badrummet och klädkammaren på entréplanet så får ni närmare till badrummet från sovrummet och en klädkammare intill entrén.

Var inte rädda för att vrida | Vrid dubbelsängen 90˚ så kan ni i sovrummet på bottenplan plötsligt lägga till en terrassdörr till baksidan av huset.

Hussäljaren Mathias

Scandinavia 5. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 85,7 m2. Bostadsarea övervåning 69,6 m2. Byggnadsarea 99,1 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Känns det som att allting klaffar fast ändå inte? Alla husritningar kan givetvis spegelvändas om det passar era förutsättningar bättre.”

Scandinavia 5 | 1½-planshus Borohus

75


En dröm i vitt

1½-planshus |

Scandinavia 6

76 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 6

Ett av våra mest populära 1½-planshus är utan tvekan vackra Scandinavia 6. Med sin oväntade arkitektur och genuina charm får hon de allra flesta på fall. Inget rum är identiskt med något annat vilket gör det extra roligt att gå på upptäcksfärd i Scandinavia 6. Den rymliga entréhallen är öppen upp till andra våning som i sin tur åtnjuter ett extra högt tak med synliga bjälkar.


Balkong

Arkitekten Martin inv. 6900

Rymd | Alla husets rum är väl tilltagna. I köket finns svängrum och plats för ett stort matbord. Vardagsrummet breder i sin tur ut sig över hela 36 kvadratmeter.

Sovrum 9,0m² (9,9m²) Klk 1,7m²

inv. 8100 GL

Sovrum 11,6m² (12,9m²)

VP

Öp

pe

GL GL

Klädvård 6,0m²

Wc 5,3m²

TT/ TM

Bad 8,4m² (9,5m²)

ST pe tu p

p

G

Öp

Entré 13,3m²

KS U/M Matpl./Vardagsrum 36,3m²

tn e

r

G Arbetsrum/ Gästrum 11,9m²

”Provmöblera gärna på ritningsstadiet. Först då ser ni vilka möjligheter som finns i varje rum och kan se vart ni vill placera terrasdörrar och vilka fönsterval som passar bäst.”

G

G

Sovrum 12,9m² (14,1m²)

F

Kök 15,1m²

L

Allrum 24,5m² (22,7m²)

DM

inv. 10500

Balkong

inv. 12000

inv. 4050

inv. 4050

Scandinavia 6 Sex rum och kök Bjälkar | Med synliga bjälkar och öppet tak som nästintill når taknock skapas en särskild rymd och känsla i sovrummet.

inv. 8100

GL

Bostadsarea undervåning 91,1 m2 Bostadsarea övervåning 70,2 m2 Byggnadsarea 105,6 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

VP G

Arbetsrum/ Gästrum

Klädvård

Scandinavia 6 | 1½-planshus Borohus

77


Praktfullt och traditionellt

1½-planshus |

Scandinavia 7

78 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 7

Praktfullt och traditionellt på utsidan. Öppet och modernt på insidan. Så kan man sammanfatta Scandinavia 7. Huset har hela fyra rymliga sovrum samt ett stort allrum med gott om plats för en arbetshörna. Med fönster främst på framoch baksidan är det här huset för er som vill undvika insyn från gavlarna.


in

Bastu | Omfördela ytorna på övervåningen så får ni plats med en bastu också.

G

Bad 7,2m²

Sovrum 11,1m² (12,2m²) GL

GL

Sovrum 11,1m² (12,4m²)

inv. 6600

Klk 1,3m² (1,7m²)

U/M KS ST

G Hall 1,3m²

Vardagsrum 27,5m²

Kök 16,3m²

L

Ryggåstak 15°

DM

Klk 2,7m²

F TT/ TM

Entré 13,6m²

Klädvård 8,2m² inv. 7800

Allrum 27,5m² (23,9m)

Sovrum 12,2m² (13,6m²)

VP

Sovrum 13,6m²

Wc 4,3m²

Burspråk | Takkupor släpper in ljus och skapar takhöjd i allrummet.

inv. 11400

DM

Arkitekten Martin ”Med fönster- och fasadval kan ni fullstänKök 16,3m²

Vardagsrum digt förändra stilen på huset. Gör det mo27,5m²

Scandinavia 7. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 88,9 m2. Bostadsarea övervåning 73,7 m2 . Byggnadsarea 102,8 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

dernt, stilrent, futuristiskt, New Englandinspirerat eller varför inte välja och vraka som ni vill och göra det individualistiskt!”

U/M KS ST F

Klk 2,7m²

Scandinavia 7 | 1½-planshus Borohus

79


Stilrent och

nyskapande

1½-planshus |

Scandinavia 8

80 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 8

Scandinavia 8 har en väderskyddad indragen entré som leder in till den rymliga nedervåningen. Här finns klädvårdsavdelning i praktisk anslutning till det praktiska matlagningsköket, kapprum, arbetsrum och gott om ytor att umgås på. Ovanför matplatsen är det öppet upp till andra våning vilket skapar en härlig dynamik och kontakt mellan våningsplanen.


2,0m² (2,6m²)

2,1m²

Bad 6,9m²

Husköparen Daniel

Sovrum 12,8m² (14,3m²)

inv. 6600

”Det finns inga genvägar. Det gäller att göra en rejäl undersökning och åka runt och kolla på olika hus och visningshus. Att fatta alla beslut baserat på ett papper går bara inte.”

Sovrum 9,7m² (10,9m²)

Buffé | Kökshalvön skapar god kontakt med matplatsen och resten av vardagsrummet. Perfekt att duka upp en buffé på.

Sovrum 10,1m² (11,7m²)

inv. 4200

inv. 6900

GL

GL

Öp

Allrum 28,2m² (19,9m²)

er tn pe

inv. 4200

Vardagrum 28,6m²

inv. 1500

Klk 2,0m² (2,6m²)

inv. 600 Entré 12,2m²

G

tu

pe

Öp

Bad 6,9m²

DM

F

TT/ TM

ST

Arbetsrum 8,2m²

inv. 6900

Wc 4,0m²

GL VP

Scandinavia 8 Sex rum och kök

Umgås | I det stora vardagsrummet finns det plats för mer än bara tv-hörna.

Bostadsarea undervåning 89,8 m2 Bostadsarea övervåning 73,8 m2 Byggnadsarea 110,4 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

inv. 7800

inv. 1500

Vardagrum 28,6m²

4200

U/M

Klädvård 6,9m²

Sovrum 12,8m² (14,3m²)

KS

inv. 4200

inv. 4200

Kök/Matplats 24,2m²

G

Kpr 2,9m²

inv. 4200

inv. 3600

pp

inv. 600

L

Hall 2,1m²

Scandinavia 8 | 1½-planshus Borohus

81


En trappa upp

1½-planshus |

Scandinavia 9

82 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 9

Scandinavia 9 är huset för den stora familjen som vill ha det mesta på ett plan och en tydlig uppdelning mellan den privata delen och umgängesdelen av huset. En trappa upp finns ett extra sovrum, ateljé, klädkammare och ett stort badrum. Perfekt som en egen föräldravåning, för tonåringen, som SPA-avdelning eller kontor.


inv. 4800

inv. 900

Högt i tak | Över vardagsrum, kök och matplats reser sig ett högt ryggåstak.

VP

G L

TT/ L TM

Sovrum 13,5m²

Wc 6,9m²

G

Sovrum 9,8m² (11,1m²)

Klädvård 7,2m²

Klk 3,0m² (4,4m²)

Klk 1,3m² Allrum 19,3m² SK

U/M KS

Atelje 6,8m² (7,9m²)

F Ryggåstak 15°

Vardagsrum/Kök/Matplats 48,4m² ST

inv. 7200

G

GL

GL

Entré 5,3m²

Bad 8,5m² (9,7m²)

inv. 9000

inv. 9000

inv. 900

DM

Klk 2,5m² (3,7m²)

Sovrum 10,0m²

Sovrum 10,0m²

inv. 4800

inv. 7200

inv. 900

Umgås | Gör om klädkammaren till bastu och sätt in ett fönster så har ni skapat er en egen lyxig SPA-avdelning med utsikt en trappa upp.

VP

L Husköparen Sovrum G 13,5m²

TT/ L TM

Klädvård 7,2m² Klk 1,3m²

Scandinavia 9. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 129,6 m . Bostadsarea övervåning 35,6 m2. Byggnadsarea 146,8 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m) 2

SK

U/M KS

G Wc

Lars6,9m²

”Att bygga hus var en otroligt rolig resa. Även om jag i princip inte vill ändra på någonting så skulle jag gärna bygga ett hus till!” Allrum 19,3m²

F Ryggåstak 15°

Vardagsrum/Kök/Matplats

Scandinavia 9 | 1½-planshus Borohus

83


Spännande och

fantasirikt

1½-planshus |

Scandinavia 10

84 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 10

Med en modern fönstersättning ger Scandinavia 10 ett spännande och fantasirikt första intryck. Entrén är indragen och centralt placerad och innanför finns en stor hall med öppet upp till andra våning. På entréplan ligger föräldrasovrummet som har en stor walk in closet medan övervåningen är vigd för barnen, med egna klädkammare även för dem.


inv. 12600 inv. 12600 Klk 5,1m² Gästrum 10,1m²

Öp

pet

upp

Sovrum 10,2m² (11,3)

Allrum 12,7m² (15,1)

Hall 2,5m²

Sovrum 10,4m² (11,5)

Klk 2,6m² (3,7)

G U/M K/S

F

DM

Uteplats i vinkel | Uteplats i vinkeln skyddar mot såväl insyn som vinddrag och utgör en härlig naturlig inramning.

Kök/Vard.rum 43,6m²

Ryggåstak 15°

inv. 6000

Entré 12,3m²

Hall 7,5m²

ST

G

TM TT

inv. 4800

Klädv. 5,6m² L

Sovrum 13,8m²

Groventré 6,3m²

inv. 3300

Bad 7,3m²

Wc 5,4m²

Klk 2,6m² (3,7)

Öppet ryggåstak | Köket, matplatsen och vardagsrummet ligger samlat i en egen vinkel under det öppna ryggåstaket.

inv. 6000

Husköparen Therése ”Var inte rädd för att fråga! När man lägger så mycket pengar på någonting ska ingenting lämnas åt slumpen.” Scandinavia 10. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 115,4 m2. Bostadsarea övervåning 53,9 m2 . Byggnadsarea 138,8 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Scandinavia 10 | 1½-planshus Borohus

85


Yta och rum för

att umgås

1½-planshus |

Scandinavia 11

86 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 11

Scandinavia 11 är precis så rymligt som det ger intryck av att göra från utsidan. På de 170 kvm finns fyra rymliga sovrum samt möjlighet till ytterligare ett. Entrén ligger under det utskjutande taket och kök och matplats mot baksidan av huset. På övervåningen finns ett gigantiskt föräldrasovrum med en stor tillhörande walk in closet samt fransk balkong. Scandinavia 11 är ett hus för lyxigt vardagsliv såväl som för fest och avkopplande helgliv.


Husköparen Niclas ”Ska man göra egna val in i minsta detalj så blir man aldrig klar med huset. Jag tror man ska välja en stil man gillar och sedan förlita sig på att det är någon som tänkt till innan.”

Dold förvaring | Under trappan döljer sig en klädkammare för smart hallförvaring.

Sovrum 11,1m² (12,6) inv. 7200

ÖK 1400

ST

Klädv. 7,5m²

Klk TM TT

DM

Bad 6,0m² (6,8)

G

Allrum 21,1m² (18,8)

U MU

F

G Entré 8,6m²

Sovrum 17,2m² (18,6)

Klk 2,4m² Vard.rum 30,0m²

Klk 4,4m² (5,8)

inv. 6000

Scandinavia 11 Sex rum och kök inv. 12600

inv. 3529

Wc 5,5m²

inv. 12600

K/S

Klk

Sovrum 10,0m² L

Kök/matplats 27,9m²

Sovrum 12,4m² (14,0)

Öppet ryggåstak | Allrummet på övervåningen är generöst tilltaget. Här behöver ni inte trängas!

Bostadsarea undervåning 94,9 m2 Bostadsarea övervåning 78,8 m2 Byggnadsarea 110,0 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Scandinavia 11 | 1½-planshus Borohus

87


Upptornad rymd 1½-planshus |

Scandinavia 12

88 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 12

I härligt rymliga Scandinavia 12 får det mesta plats på ett plan. Perfekt för er som inte vill springa i trappor i onödan. En trappa upp, i tornrummet, finns det dock möjlighet till enskild rekreation, middagar med härlig utsikt eller varför inte en ateljé? På första plan finns alla bekvämligheter ni kan drömma om – smart planerat på behändigt avstånd.


inv. 3600

inv. 1200

inv. 7800

inv. 3600

GL Sovrum 10,6m²

Allrum 15,8m²

Vardagsrum 23,8m²

inv. 900

ST

Kök/Matplats 25,3m²

Wc 2,9m²

VP

Allrum 23,8m² (20,4m²)

Entré 18,0m²

Kklädvård 7,0m² GL

F

KS U/M

DM

Hall 2,8m²

Sovrum 14,0m²

Bad 6,2m²

inv. 6600

inv. 5400

Sovrum 10,6m²

TT/ TM

inv. 5400

inv. 4800

inv. 7500

inv. 3600

Kapprum 7,1m²

Kapprum | Njut av lyxen av ett stort kapprum i anslutning till huvudentrén.

G

inv. 7800

Husköparen Niclas

GL Sovrum 10,6m²

Scandinavia 12. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 150,3 m2. Bostadsarea övervåning 23,8 m2. Byggnadsarea 184,7 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m) Allrum 15,8m²

Sovrum 10,6m²

inv. 3600

inv. 7800

Tre delar | Entréhallen sammanlänkar huset tre delar: inv. 3600 barn- och ungdomsdelen, föräldradelen och umgängesdelen. inv. 1200

G

inv. 4200

inv. 6600

L

”Vi besökte Husknuten i Göteborg och fastnade för stilen på ett hus. Fastän det nu gått sex år sedan vårt hus stod klart känns det fortfarande lika modernt.”

Vardagsrum 23,8m² Kök/Matplats Scandinavia 12 | 1½-planshus Borohus 25,3m²

89


Elegant och rymligt i

klassisk stil

1½-planshus |

Scandinavia 13

90 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 13

Välkommen till ett hus med en helt egen idé om den perfekta planlösningen. I Scandinavia 13 har kök och vardagsrum getts egna utrymmen särskilda från varandra. I det generösa köket finns gott om rum för matplats och vardagsrummet under det höga ryggåstaket är garanterat fritt från köksstöket. Entréhallen är delvis öppen upp till andra våning där ett snudd på gigantiskt allrum väntar.


inv. 6900

Vuxenvåning | Njut av att ha alla funktioner samlade på entréplan och en helt egen våning för barnen.

GL

GL

Sovrum 10,5m² (11,6m²)

Sovrum 10,5m² (11,6m²)

inv. 3900

inv. 8100 G L Sovrum 10,6m²

G

GL

Klk 2,3m² (2,7m²)

Sovrum 14,7m²

Bad 7,1m²

Wc 5,6m²

Hall 5,2m²

Hall 2,6m²

Klädvård 9,3m²

Vardagsrum 28,2m²

F

Klk 2,6m²

inv. 5100

TT/ TM

VP

Innertak 15°

ST

GL

Allrum 29,5m² (29,8m²)

K/S U/M

Kök 17,2m²

Entré 15,4m²

DM

inv. 1500

inv. 4200

inv. 10800

inv. 6900 inv. 5700

Öppet | De öppna takhöjderna och kontakten mellan under- och övervåning skänker en härlig rymd och öppen känsla i hela huset.

inv. 3900 inv. 3900

inv. 8100 G

Arkitekten Martin L

Sovrum 10,6m² GL

Scandinavia 13. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 110,3 m2. Bostadsarea övervåning 69,5 m2. Byggnadsarea 134,2 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Komplettera med en balkong på G övervåningen så har ni skapat er en riktig festvåning.” Sovrum 14,7m²

Wc 5,6m² Hall Scandinavia 13 | 1½-planshus Borohus 2,6m² Klädvård

91


Bondromans och kökskärlek

1½-planshus |

Scandinavia 14

92 Borohus 1½-planshus | Scandinavia 14

Det var bättre förr. Håller ni med så kommer ni älska Scandinavia 14 som kombinerar bondromans med kökskärlek och en traditionell exteriör med herrgårdsentré. Husets hjärta är utan tvekan det drygt 22 kvm stora separata köket. Den naturliga kontaktpunkten utgörs av den centralt belägna trapphallen med öppet upp till andra våning. Här har varje rum sin egen funktion.


DM

TT/ TM

F

KS

Extra allt | I Scandinavia 14 saknas intet. Badrummet på övervåningen är förberett för bastu och allrummet på 36 kvm (!) talar för sig självt.

Klädvård 9,2m² ST

Klk 1,1m²

Klk 1,1m²

Sovrum 9,6m²

Sovrum 10,5m²

Kök/Matplats 22,6m²

VP U/M SK: 4

Klk (Bastu) 3,9m² Entré 11,6m² Bad 9,4m²

Matsal 16,1m²

Wc 3,5m² Klk 3,9m²

Klk 1,7m²

GL

Sovrum 9,2m²

Matsal | Ett hus utan matsal är inget riktigt hus. Eller hur?

Vardagsrum 21,5m²

Hall 2,1m²

Allrum 39,3m² (31,6m²)

Sovrum 13,5m² G

inv. 12600

L G

inv. 8100

inv. 7500

Hussäljaren Mathias

Scandinavia 14. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 102,0 m2. Bostadsarea övervåning 95,6 m2. Byggnadsarea 117,0 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Kom ihåg att planritningen är en grund att utgå ifrån. Notera vad ni gillar och ändra sedan resten efter vad som passar er.”

Scandinavia 14 | 1½-planshus Borohus

93


”Där vi bor kostar det lika mycket att bygga nytt som att köpa begagnat därför var valet inte så svårt. Vi anpassade huset precis efter vad som passar oss och vår vardag. Jag kan utan tvekan säga att vi är lika nöjda med slutresultatet som med kontakten med Borohus.” Camilla Ivarsson och Jonas Sammi Bor: Linköping | Ålder: 25+ och 40+ Yrke: Fastighetsmäklare respektive lärare


”Vi fastande för Borohus för att de var så flexibla och hjälpsamma. De ville inte anpassa oss till en befintlig husmodell som en del andra husföretag försökte göra utan de byggde istället huset helt enligt våra önskemål. Dessutom upplevde vi säljaren som oerhört kompetent och han hade även själv byggt flera hus privat.” Therése Markgren och Johan Tufberg Bor: Sävar, utanför Umeå | Ålder: 30+ Yrke: Ekonom respektive systemutvecklare

2-planshus Nova


Fängslande modernt.

Äventyrligt roligt.

2-planshus |

Nova 1

98 Borohus 2-planshus | Nova 1

Nova 1 har en modern och spännande utformning men kan utifrån fasadval och färgsättning samtidigt ge ett diskret intryck som passar bra på landet. Även på insidan samsas det moderna med den mer traditionellt fördelade planlösningen. På husets båda plan tas varje kvadratmeter noga tillvara.


Hussäljaren Mathias

Familjeövervåning | På övervåningen finns ett stort allrum för hela familjen att umgås i.

”I takt med att tomterna blir mindre och mindre gäller det att få plats med så mycket som möjligt på mindre yta. Då är en 2-plansvilla ett ypperligt val.”

Kök mot baksidan | Notera att köket ligger mot baksidan och vardagsrummet mot framsidan. Perfekt för er som vill ta vara på båda lägena.

Nova 1 Sex rum och kök Bostadsarea undervåning 73,4 m2 Bostadsarea övervåning 73,4 m2 Biarea 26,2 m2 Byggnadsarea 122,5 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Nova 1 | 2-planshus Borohus

99


Gammeldags charm med

farstukvist

2-planshus |

Nova 2

100 Borohus 2-planshus | Nova 2

Nova 2 är ett traditionellt 2-planshus med förhöjt väggliv, ryggåstak och klassisk farstukvist som skapar en ofrånkomlig charm. Trappan till övervåningen ligger precis vid entrén och köket är stort och rymligt med utrymme för en stor bardisk eller köksö. Bottenvåningens öppna planlösning består också av en matsal i det ljusa burspråket med fönster i tre väderstreck.


(16,6m²)

14,7m²

Husköparen Lars

Sovrum 12,7m²

GL

”Ett hus som ser snyggt och häftigt ut i katalogen kan kännas på ett helt annat sätt när ni väl upplever det – och tvärtom! Se till att besöka visningshusen och verkligen känna efter.”

inv. 6600

Klk 5,6m² Bad 4,6m² Sovrum 12,7m²

GL

Stora sovrum | Stora sovrum på övre planet ger alla familjemedlemmar ett privat andrum.

inv. 10500

Allrum 13,6m² (16,6m²)

Sovrum 14,7m²

Sovrum 12,7m²

inv. 6600

inv. 3600

Innertak 18°

inv. 3000

GL

inv. 3450

Bad 4,6m² inv. 10500

Matsal 10,4m²

inv. 3450

DM

F

inv. 6600

Sovrum 9,1m²

Klk 2,9m²

Entré 6,1m²

Wc 4,5m²

KS U/M ST inv. 3450 TT/ TM Klädvård 5,7m²

inv. 3600

Innertak 18°

SK G

inv. 3000

Kök 15,3m²

Vardagsrum 23,0m²

Umgås | På bottenplan finns gott om plats för att umgås!

Matsal 10,4m²

inv. 3450

DM VP

inv. 10500

Kök 15,3m²

Vardagsrum 23,0m²

SK G

F

Nova 2 Sex rum och kök Bostadsarea undervåning 80,1 m2 Bostadsarea övervåning 69,3 m2 Byggnadsarea 98,1 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

KS U/M ST

Nova 2 | 2-planshus Borohus

101


Nytt och fräscht i kubik

2-planshus |

Nova 3

102 Borohus 2-planshus | Nova 3

Med en nästan kvadratisk planlösning, kubisk form och en rakt igenom modern fönstersättning skiljer sig Nova 3 från de flesta andra hus. Utformningen är perfekt för er som vill ha en framsida fri från insyn och som har vacker utsikt eller en härlig trädgård mot baksidan. Nova 3 har sammanlagt fyra sovrum och på övervåningen överraskar föräldrasovrummet med möjligheten att sätta in ett fönster med kontakt mot vardagsrummet på nedervåningen.


ne r Ö pp et

Sovrum 10,7m²

Sovrum 10,2m²

G

L

G

L

”Skjutdörrar är en smart och platsbesparande lösning som går att applicera på de flesta planlösningar. Extra bra för rum som ofta står öppna men som gärna får avskärmas snabbt och smidigt vid behov.”

ne r

Hall 1,5m²

Ö pp et

Allrum 30,0m² (14,0m²)

Arkitekten Martin

Sovrum 10,7m² Allrum 30,0m² (14,0m²)

Sovrum

Bad Öppet upp | Vardagsrummet badar5,4m² i ljus från de 10,7m² stora glaspartierna från golv upp till yttertaket och de båda umgängesytorna knyts ihop genom den Dress öppna takytan.

Hall 1,5m²

Sovrum 10,2m²

3,3m²

G

L

G

L

Sovrum 10,7m²

Bad 5,4m²

Dress 3,3m²

pp

et

up p

DM

DM KS

M/ U VP

Ö pp

TT/ ST:5 TM

up p

F

et

Ö

Vardagsrum/Kök 34,6m²

Sovrum 13,9m²

Klädvård 6,8m²

Effektfullt | För en extra effektfull upplevelse Vardagsrum/Kök placera ett fönster mot nedervångingen från 34,6m² föräldrasovrummet på våning 2. F

Entré 12,3m²

M/ U

TT/ ST:5 TM Sovrum 13,9m²

Wc 5,1m²

inv. 7800

KS

Klädvård 6,8m² Entré 12,3m²

inv. 7800

inv. 9600

VP

Nova 3 Sex rum och kök Bostadsarea undervåning 74,9 m2 Bostadsarea övervåning 74,9 m2 Byggnadsarea 87,5 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Wc 5,1m² Nova 3 | 2-planshus Borohus

103


Avskalat och praktiskt

på längden

2-planshus |

Nova 4

104 Borohus 2-planshus | Nova 4

Med en total bostadsyta på dryga 152 kvm får otroliga fem sovrum och två vardagsrum plats i praktiskt och charmigt planerade Nova 4. På entréplan ligger det mysiga köket som en passage ut mot vardagsrummet med fönster i tre väderstreck. Övervåningen är klassiskt inrett som en familjeoas och har ett öppet ryggåstak över hela våningsplanet.


Husköparen Therése

Klk 4,4m²

”Det jag är extra glad över att vi valde var faktiskt säljarens idé. Över hela övervåningen har vi ett öppet ryggåstak som skapar mer rymd än vad vi vågat hoppas på.”

L Allrum 12,3m²

Smarta fönster | Med smarta moderna fönsterval får huset både en trendig känsla och en extra möblerbar planlösning.

G

L

Sovrum 11,0m²

G

Bad 5,9m²

inv. 6000

Sovrum 12,9m²

Sovrum 9,7m²

inv. 10500

inv. 16800

F

G G

Wc 5,2m²

G

Vard.rum 25,7m²

K/S

Kök 14,8m²

Hall 6,9m²

DM

U/M TM TT

G Kontor 8,3m² inv. 6000

Entré 8,5m²

inv. 10500

ST

inv. 4200

Gästrum 9,4m²

Klädv. 7,7m²

Nova 4 Sju rum och kök Avlångt | Med ett vardagsrum som har alldeles lagom kontakt med köket och matplatsen skapas en härlig miljö.

Bostadsarea undervåning 89,5 m2 Bostadsarea övervåning 63,0 m2 Byggnadsarea 105,8 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Nova 4 | 2-planshus Borohus

105


Något utöver det

vanliga

2-planshus |

Nova 5

106 Borohus 2-planshus | Nova 5

Med ett brutet sadeltak och rena fönsterval tornar Nova 5 upp sig över den välkomnande entrén i vinkel. Strax intill ligger groventrén som leder direkt in i klädvårdsavdelningen. Nova 5 har en mycket öppen och generös planlösning med ett stort matlagningskök i u-form. På övervåningen återfinns husets tre sovrum samt ett väl tilltaget allrum.


9,0m² GL Allrum 14,7m²

inv. 4800

Klk 4,3m²

Sovrum 14,4m²

Hall 3,2m² Sovrum G 9,9m²

inv. 2100

inv. 2400

Badrum med stort B | På övervåningen finns också ett stort lyxigt badrum för hela familjen.

Husköparen Niclas

inv. 11700

Bad 8,1m²

L

inv. 600

Sovrum 9,0m²

Klk 6,7m²

GL G

Allrum 14,7m²

Klk 4,3m²

inv. 4800

inv. 9000

L

G

Sovrum 14,4m²

Hall 3,2m²

G

inv. 2100

G

Bad 8,1m²

inv. 2400 inv. 600

inv. 3600

”Det är på tok för dyrt att ha en snickare som bara går och städar. Vi bad dem att inte städa och så åkte vi dit på kvällarna och fixade den biten. Rekommenderas!”

GL

G

L

L

inv. 600

Klk 6,7m²

inv. 9000

inv. 3600

inv. 4500

DM Vardagsrum 25,5m²

U/M KS

F inv. 3600

inv. 4800

Entré 11,3m²

Hall 7,5m²

Kök/Matplats inv. 600 23,8m²

TT/ TM

Klädvård 5,2m²

VP

U/M KS

Vardagsrum 25,5m²

Nova 5 Fem rum och kök

F

Bostadsarea undervåning 79,9 m2 Bostadsarea övervåning 77,7 m2 Byggnadsarea 94,0 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

ST Entré 11,3m²

inv. 4800

inv. 2400 inv. 9000

inv. 4500

DM

inv. 2100 Wc 4,1m²

Walk-in-closet | Intill det generösa föräldrasovrummet finns en stor walkin-closet med smart dold förvaring och fönster i två riktningar. inv. 3600

inv. 600

Kök/Matplats 23,8m²

Hall 7,5m²

inv. 2100

inv. 600 Wc

Klädvård

Nova 5 | 2-planshus Borohus

107


Fantasifull tradition

på två plan

2-planshus |

Nova 6

108 Borohus 2-planshus | Nova 6

Nova 6 är ett 2-planshus där gammeldags hantverk mixas med moderna fönsterval och en öppen planlösning. Entrén ligger väderskyddad i en välkomnande vinkel och är invändigt öppen upp till andra våning. På entréplan finns föräldrasovrummet med klädkammare och badrum i anslutning samt vardagsrum, matplats och kök i en öppen linje mot baksidan av huset.


Husköparen Lars

inv. 8400

”Att ha lastpallar och sandhögar på tomten i flera år var inget alternativ för oss. Mitt tips till andra är att inte glömma bort tomten utan att räkna med den i kalkylerna.”

Sovrum 10,1m²

L G

Allrum 27,6m²

Vard.rum/matplats 38,6m²

DM

F

Klk 4,9m²

ök1400

Sovrum 13,6m²

Förråd 1,8m²

Bad 7,0m²

K/S

ök1400

Kök 9,6m²

Klk 2,7m²

Entré 11,5m²

Wc 4,0m² G

ST

G

G

Klädv. 7,0m² TM TT

Balkong | Den vackra och generöst tilltagna balkongen ligger avskilt längst bort från gatan liksom uteplatsen under tak på entréplan.

t pe

Sovrum 12,7m²

r ne

öp

G inv. 10200

inv. 6900

U MU

L G

Nova 6 Fem rum och kök Ungdomsvåning | En trappa upp har ungdomarna sitt egna tillhåll med ett frikostigt gemensamt allrum.

Bostadsarea undervåning 94,0 m2 Bostadsarea övervåning 64,3 m2 Byggnadsarea 125,4 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Nova 6 | 2-planshus Borohus

109


Frikostigt med

kontinental touche

2-planshus |

Nova 7

110 Borohus 2-planshus | Nova 7

Med inspiration från Frankrike har Nova 7 fått en kontinental öppen planlösning med en entré som knyter ihop nedervåningen med den övre. Köket är frikostigt med gott om arbetsyta och en bardisk mot matplatsen. Övervåningen har en mer privat karaktär med generösa sovrum och ett stort gemensamt allrum med kontakt mot entréplan.


Husköparen Mårten ”Ska man bygga ett nytt hus så ska man bygga ett garage också!”

Praktiskt | ”Från garaget tar ni er direkt in i huset, genom förråd och klädvårdsavdelning.”

Nova 7 Sex rum och kök Bostadsarea undervåning 86,8 m2 Bostadsarea övervåning 71,7 m2 Biarea 25,8 m2 Byggnadsarea 136,7 m2 Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Nova 7 | 2-planshus Borohus

111


Generöst och hemtrevligt för den

stora familjen

2-planshus |

Nova 8

112 Borohus 2-planshus | Nova 8

Med en klassisk exteriör och härligt rymlig och öppen insida är det här huset för den stora familjen som inte vill spara in på någonting. Alla rum i huset är generöst tilltagna – från entrén och klädvårdsavdelningen till badrummet såväl som de hela fem sovrummen. På entréplan avlöser umgängesytorna varandra i en omfångsrik cirkel och en trappa upp ligger det frikostiga allrummet med öppet ryggåstak.


Husets hjärta | Det generösa köket utgör en självklar mötesplats och fungerar lika bra för frukostar i farten som långa och livliga familjemiddagar.

inv. 11400 Klk 3,6m²

inv. 3600

Sovrum 13,6m²

inv. 3900 G G L L

Vard.rum 21,4m²

Matplats 13,7m²

G

L

L

G

G

L

L

G

Sovrum 10,4m²

Sovrum 10,4m²

Sovrum 13,6m² Hall 2,3m²

F K/S

Wc 4,2m²

Bad 8,0m²

U MU

inv. 7800

Sovrum 12,6m²

Allrum 21,0m²

Ryggåstak 23°

inv. 3900

Klk 3,6m²

TM TT

ST

G L

Entré 14,2m²

DM

inv. 7800

Kök 16,0m²

Klädv. 9,1m²

G

Hussäljaren Mathias

Nova 8. Åtta rum och kök | Bostadsarea undervåning 96,5 m2. Bostadsarea övervåning 92,2 m2. Byggnadsarea 111,8 m2. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Har du hittat rätt? Slå en signal till din hussäljarkontakt eller gå in på www.borohus.se för en första kontakt med oss.”

Nova 8 | 2-planshus Borohus

113


PSST! Vi har hus för: vågade exhibitionister, folkskygga florister, ytliga hårdrockare samt flanörer, livsnjutare, absolutister, vardagshjältar och hundmänniskor...


PSST! Vi har hus för: modiga synthare, tonårstrotsande bokmalar, hemmakära skogsmullar samt trotsåldersmonster, sportfånar och alla er som håller med om att borta förvisso är bra men att HEMMA i slutändan ändå är… BÄST!


”Största jobbet var innan vi valde husleverantör. När vi väl hade valt det så var det en smidig resa. Bäst med Borohus var att de kunde leverera ett energieffektivt hus till fast pris utifrån våra önskemål och ritningsförslag.” Daniel och Elisabeth Nielsen Bor: Töcksfors, Värmland | Ålder: 25+ och 30+ Yrke: Avdelningschef respektive sjuksköterska


”Vi gjorde extremt lite tillägg. Till skillnad från billigare husmärken ingick det mesta vi ville ha direkt. Skulle man lagt till det på ett billigare hus skulle vi säkerligen komma upp i samma kostnad men med en mycket sämre byggkvalitet.” Niclas och Susanne Ingeström Bor: Göteborg | Ålder: 40+ Yrke: IT-chef respektive förskolepedagog

Sluttningshus Prisma


Lycka på två plan

Sluttningshus |

Prisma 1

118 Borohus Sluttningshus | Prisma 1

Välkomna in i 45˚ vinklade sluttningshuset Prisma 1. Med sin stilrena exteriör, öppna planlösning och spännande vinkelform är detta kanske huset för er. Huvudentrén placerar ni lika gärna på bottenvåningen som på övervåningen och på trädgårdssidan av huset kan ni skapa flertalet uteplatsmiljöer efter just ert tycke och smak.


Långsmalt | Den öppna planlösningen i vinkel skapar en spännande miljö på övre plan. På den 27 kvadratmeter stora balkongen finns utrymme för det mesta.

Toppenvåning | Ungdomskällare, generationsboende, hobbyrum eller spa-avdelning. Bestäm själva!

L G

in

60

00

Sovrum 9,8m²

65

v. in

v.

Vard.rum 31,0m²

82

Hall 2,3m²

Sovrum 9,8m²

Wc 5,0m²

Klk 5,1m² (Bastu)

L G Bad 6,8m²

Entré 7,0m² Allrum 14,9m²

G

TM TT

Sovrum 11,0m²

Balkong 27,4m²

Klädv. 7,3m² Kök/matplats 19,0m² DM

F

G

G

K/S Entré 11,5m²

U/M inv. 8382

Klk 4,2m²

Klk. 7,0m²

inv. 7200

Arkitekten Martin

Prisma 1. Fem rum och kök | Bostadsarea undervåning 69,9 m2. Bostadsarea övervåning 81,9 m2. Byggnadsarea 121,8. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Vinklade rum sätter fantasin på prov när det är dags att möblera och bäddar för unika möjligheter och spännande inredningsval!”

Prisma 1 | Sluttningshus Borohus

119


Klassiskt med en tvist

Sluttningshus |

Prisma 2

120 Borohus Sluttningshus | Prisma 2

I Prisma 2 möter det traditionella det moderna. Tillsammans med den stora balkongen skapar det populära pulpettaket en fin stil ni troligen kommer att vara ensamma om på gatan. Entrén är placerad på sluttningsplanet och ligger väderskyddad under den generösa och härliga balkongen. En trappa upp finns en fantastisk övervåning med snedtak öppet till taknock och öppen och ljus planlösning.


Ljusinsläpp | Med höga fönster släpps rikligt med ljus in till den öppna övervåningen.

TM TT Förråd 5,6m²

Wc 5,6m²

G

DM

Kök 15,2m²

Klädv. 10,8m²

G

Bad 5,4m²

Allrum 13,4m²

Sovrum 14,0m²

L

F

L

K/S

L

Sovrum 8,4m² Hall 14,9m²

G

U/M

G

Ev.bastu 4,4m²

Sovrum 10,7m²

sn

ed

ta k1 4

L

°

G

inv. 8400

inv.6300

Vard.rum/matplats 44,2m²

Långsmalt | På sluttningsplanet finns utrymme för såväl förråd och klädvårdsavdelning som bastu, badrum, allrum och två sovrum alternativt gästrum och kontor.

inv. 6000

Hussäljaren Mathias

Prisma 2. Fem rum och kök | Bostadsarea undervåning 64,0 m2. Bostadsarea övervåning 80,6 m2. Byggnadsarea 138,5. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Var inte rädda för att ge huset er egna personliga touche. Kika i magasin och klipp ut idéer, färger och former ni tycker om till er egna stilguide.”

Prisma 2 | Sluttningshus Borohus

121


En valmad verklighet

Sluttningshus |

Prisma 3

122 Borohus Sluttningshus | Prisma 3

Under Prisma 3:s valmade tak kan ni skapa er ett 120 kvm stort och härligt hem. Prisma 3 passar er som vill ha stora rejäla rum men inte nödvändigtvis en öppen planlösning. Föredrar ni den klassiska stilen med ljusa burspråk och anser groventrén vara ett måste så är detta huset för er.


i

i inv. 6600

inv. 12000

Praktiskt | På slutningsplanet finns en rejäl groventré, förråd, klädkammare, klädvård och badrum. G Bad 8,1m²

L G

Klädvård 9,2m²

TT/ TM

GL

Förråd 5,6m²

F

Kök 17,3m²

inv. 5400 Sovrum 9,9m²

KS U/M

GL Entré 13,7m²

DM

inv. 7200

Wc 4,9m²

Vardagsrum 34,3m²

Klk 3,2m²

inv. 1200

Sovrum 12,0m²

VP

inv. 6000

ST

GL

Sovrum 16,8m²

inv. 6600

Allrum 16,8m²

Kök med utsikt | Skapa ett stilrent, klassiskt eller lantligt kök i det ljusa burspråket på övervåningen.

ST

GL

VP

Arkitekten MartinKlk

3,2m²

Sovrum 12,0m²

Wc 4,9m²

Prisma 3. Fem rum och kök | Bostadsarea undervåning 79,1 m2. Bostadsarea övervåning 81,2 m2. Byggnadsarea 101,7. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

”Byt ut några av överskåpen i köket mot öppnaTT/ hyllplan så blir köket TMoch rummet får ännu personligare Klädvård Förråd mer rymd.” 9,2m² 5,6m²

GL Sovrum 9,9m²

GL 3 | Sluttningshus Borohus Prisma Entré

123


Modernt. Magiskt. Magnifikt.

Sluttningshus |

Prisma 4

124 Borohus Sluttningshus | Prisma 4

Låt er inspireras av sluttningshuset Prisma 4 med en given arkitektritad känsla, helt i modern stil. Under det brutna sadeltaket ryms inte mindre än fyra sovrum. Entrén ligger på övre planet och mot trädgårdssidan till ligger en, från framsidan, helt oanad oas. Fönstren från golv till tak på övervåningen garanterar ett magiskt samspel med årstidsväxlingen utanför.


Allt på övreplan | På övreplan finns allt ni kan önska er nära tillhands. Från sovrum med egen balkong och matplats med skjutdörrar mot balkongen till stort matlagningskök, vardagsrum med utsikt, badrum och klädvård.

G L

inv. 4800 Sovrum 11,4m²

G

Allrum/entré 24,9m²

Vard.rum 28,0m²

G L Sovrum 13,5m²

Sovrum 11,4m²

G G

Sovrum 11,4m²

G

ST

Hall 2,2m²

Wc 5,3m²

Ev.bastu 2,6m²

F

L

Bad 7,4m² inv. 8400

G

G

Klädv. 10,1m²

G

Hall 16,3m²

Förråd 7,6m²

K/S

Entré 8,1m² Klk 2,6m²

U/M

Kök/matplats 21,6m²

DM

inv. 5400

TM TT

L

L

Bastu med lounge | På bottenvåningen finns det möjlighet för 3-4 sovrum, bastu med lounge och mycket mer. Så sant som de säger - endast fantasin sätter gränsen!

inv. 12800

Hussäljaren Mathias ”Kom ihåg att alla sluttningshus kan anpassas efter om ni vill ha huvudentrén på sluttningsplanet eller en trappa upp.” Prisma 4. Sex rum och kök | Bostadsarea undervåning 72,1 m2. Bostadsarea övervåning 99,2 m2. Byggnadsarea 139,3. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

Prisma 4 | Sluttningshus Borohus

125


Traditionellt. Populärt. Beprövat. Sluttningshus |

Prisma 5

126 Borohus Sluttningshus | Prisma 5

Vårt mest populära sluttningshus är också det största. I 200 kvm stora Prisma 5 ryms en självklar planlösning runt den centralt placerade trappan. Den traditionella utformningen skapar värme och hemtrevnad och under det öppna sadelhustaket i vardagsrummet finns gott om plats att njuta av utsikten och naturens oavbrutna omvandling.


inv. 1500

DM

Kök 8,9m² KS

F

Entré 9,1m² inv. 1800

Kök 8,9m²

G

L

L

Hall 4,2m² Sovrum 13,2m²

Hall 4,2m² Wc 5,8m²

F GL

Ryggåstak 27° Ryggåstak 27°

Sovrum 11,5m²

G Sovrum 14,6m²L

G

G

G

inv. 4200

Prisma 5. Sju rum och kök Bostadsarea undervåning 100,0 m2. Bostadsarea övervåning 99,2 m2. Byggnadsarea 139,1. Skala 1:100 (1 cm = 1 m)

ST

ST Klädvård 6,9m²

Wc 5,8m² TT/ TM

Klädvård 6,9m²

TT/ TM

Sovrum 11,5m²

Bad 5,4m²

Allrum 22,2m²

inv. 3300

Förråd 16,6m²

Allrum 22,2m²

G

inv. 3300

L

Förråd 16,6m²

Sovrum 13,8m²

L Sovrum 13,8m²

G L

Relax | Bastu, relaxavdelning, hemma-SPA, gym eller hobbyrum? Eller alltihopa för den delen.

inv. 3600

Sovrum 14,6m²

VP

inv. 3600

inv. 7200

Bad 5,4m²

VP

GL

Vardagsrum Vardagsrum 33,6m² 33,6m²

inv. 7200

Sovrum 13,2m²

inv. 1800

G

inv. 4800

KS

U/M

Entré 9,1m²

inv. 4800

U/M

DM

Klk (Bastu) 4,2m²

inv. 1500 inv. 2400

Matplats 13,8m²

Klk (Bastu) 4,2m² Förråd (Relax) 8,4m²

Förråd (Relax) 8,4m²

inv. 2400

Matplats 13,8m²

inv. 3600

inv. 3600

Femkantigt | Bjud på en fördrink på balkongen och låt sedan alla middagsgäster njuta av utsikten från det femkantiga burspråket.

inv. 4200

Husbyggaren Magnus ”Spegelvänd planlösningen om ni vill ha burspråket åt ett annat vädersträck.”

Prisma 5 | Sluttningshus Borohus

127


Lite mer om oss ERFARENHET OCH KUNNIGHET Med erfarenhet och kunskap som våra främsta verktyg hoppas vi i alla lägen kunna leva upp till era högt ställda förväntningar på en husleverantör. Våra säljare, arkitekter och husbyggare har stor erfarenhet av husbyggnation och vet dessutom vilka dörrar det ska knackas på när det gäller kontakt med myndigheter, banker och entreprenörer m.fl.

GARANTERAD KVALITET Borohus kännetecknas av kvalitativ byggteknik och bra byggråvaror. Utöver detta är punktlighet och noggrannhet honnörsord hos oss och i våra rutiner finns en omfattande kvalitets- och leveranssäkerhetskontroll. Skulle något mot förmodan gå fel har ni hos oss ett 10-årigt konsumentskydd med färdigställande- och Nybyggnadsförsäkring enligt avtal samt en ettårig fullvärdesförsäkring, vid byggnation i Sverige.

KUNDFOKUS OCH VALFRIHET Vår ambition är att ge våra kunder största möjliga valfrihet och flexibilitet. Denna inspirationskatalog skall därför ses som inspiration och en hjälp på vägen till ert drömboende. Vi är inte rädda för att rita om och rita rätt – ända fram tills du är nöjd. Vi vill finnas nära våra kunder, vara lättillgängliga och ha bra kontakt från första samtalet och ända fram tills ni själva inte känner behov av oss.

SÄKERHET OCH STABILITET Hos oss på Borohus får ni fast pris i åtta månader på både material och montering samt fraktfri transport så långt farbar bilväg för större lastbil med släp finns (eventuella färjekostnader tillkommer dock).


Så går det till

Fas 1 - Tomten Hitta er tomt Utan tomt är det svårt att veta hur huset skall se ut. Nummer 1: Hitta er tomt och se efter om det finns kommunikationer, barnomsorg och annan service i närheten utifrån era behov.

130 Borohus Inspirationskatalog

Bestämmelser och upplysningar Ta reda på om tomten får bebyggas och vilka bestämmelser som gäller. Kommunens stadsbyggnadskontor hjälper er med detta. Belastas fastigheten av något servitut eller är tomten pantsatt? Lantmäteriet och tingsrätten kan upplysa er om detta.

Fas 2 - Huset Kunskap är makt Vikten av att veta hur omgivningen är planerad kan inte nog betonas. Ta reda på var planerade gator och vägar är tänkta att dras och vilka byggen som är på gång. Stadsbyggnadskontoret hjälper till med även detta.

Ta reda på prislappen Vad blir egentligen den totala prislappen för tomten? Behöver tomten avstyckas, tillkommer det kostnader för anslutning av vatten och avlopp, vad kostar det att ansluta el och tillkommer det andra kostnader?

Budget och lån

Skapa ert hem

Hur ser er hushållsbudget ut och vilken är er övre gräns för boendekostnad per månad? Privatrådgivarna på er bank hjälper er att ta reda på just detta. Ni kan också göra en boendekalkyl på webben. När ni funderat över er boendekalkyl kontakta banken på nytt och ta reda på den övre gränsen för hur mycket ni får låna.

Skapa ert boende utifrån era behov, önskemål, tomtens beskaffenhet och de ekonomiska förutsättningarna. Om ingen av våra husmodeller stämmer helt med dina behov så utgå från ett av dem och låt vår arkitekt anpassa det eller rita istället upp ert drömhus från grunden. Alla är vi olika – gör på det vis som du föredrar.


Fas 3 - Bygget Utse kontrollansvarig Alla byggprojekt skall ha en kontrollansvarig (KA) som ser till att alla bestämmelser följs och som garanterar god byggnadskvalitet. Till sin hjälp har han eller hon en kontrollplan som skall följas till punkt och pricka och som ger er trygghet under hela byggprocessen. Byggnadsnämnden i den kommun du tänker bygga har oftast en lista på personer som är godkända som KA.

Utforma bygglovet Tillsammans med er hussäljare utformar ni ert hus som ligger till grund för handlingarna till bygglovsansökan. Borohus hjälper er med de handlingar ni behöver till en bygglovsansökan, så som plan- och fasadritning, situationsplan, teknisk beskrivning, blankett för KA samt ansökningsblanketter. Våra säljare har mångårig erfarenhet av husbyggnation och guidar er smidigt genom djungeln av regler och blankettformuleringar. Efter att bygglovsansökan utformats sänds den in till byggnadsnämnden i den kommun där ni tänkt bygga ert hus.

Godkänn ritningarna När husets utformning arbetats klart tillsammans med våra arkitekter är det dags att göra eventuella justeringar av material och utrustning, som t ex fönster, dörrar, hushållsmaskiner, kök, sanitetsutrustning etc. När detta är gjort är det dags att godkänna alla ritningar och göra en slutgiltig beställning av huset.

Fas 4 - Inflyttning

Ordna byggmedel

Följ upp bygget

Slutbesiktning

Flytta in

Innan bygget drar igång behöver du ett byggnadskreditiv som täcker de kostnader som uppstår under bygget. Byggnadskreditivet ansöker ni om hos valfri bank och lånet betalas succesivt ut under byggprocessen. När huset är klart läggs lånet om till ett bolån i vald bank.

Tillsammans med hussäljaren, den kontrollansvarige, byggnadsnämnden och byggledaren kan ni under hela byggprocessen följa bygget. Huset tillverkas i vår produktionshall i Mjöbäck där ni är välkomna att kika in och själva se ert hus växa fram.

Innan ni kan flytta in i ert färdiga hus skall huset besiktigas av en oberoende besiktningsman för att säkerställa byggkvaliteten. Den kontrollansvarige skall också skicka in ifyllda kontrollplaner till byggnadsnämnden.

Välkomna hem till ert nybyggda och helt och hållet individuellt anpassade hus. Vi hoppas och tror verkligen att ni skall trivas! Dyker det upp några frågor efter inflyttningen eller vill ni ge oss ris eller ros så är vi bara ett samtal eller mail bort. Era erfarenheter är viktiga för oss och hjälper oss att utveckals och bli bättre. Ring din säljare eller kontakta huvudkontoret på 0325-186 20 eller info@borohus.se

Borohus Inspirationskatalog

131


Samma år som... ...grundlades också ett av Sveriges äldsta trähusföretag – Borohus. Året var 1928 och Borohus har sedan dess tagit plats som ett av de mest framgångsrika i husbranschen. Vår affärsidé är att erbjuda flexibla boendelösningar med hög kvalité. Tillsammans med ett bra pris gör det Borohus till det självklara valet av husleverantör. Vi har försäljningskontor på flera platser i Sverige och även verksamhet utomlands. All tillverkning sker i Mjöbäck, ett litet samhälle mellan Borås och Falkenberg, där trähustraditionen levt och erfarenheter samlats i århundraden.

Vill du prata med en livs levande människa? På BOROHUS.SE kan du hitta din PERSONLIGA SÄLJKONTAKT som kan hjälpa till med att hitta rätt tomt, fungera som bollplank och guide gällande ditt val av planlösning, exteriör och interiör och som följer dig från idé, genom hela byggprocessen och ända fram till inflyttningsdagen.

Titta, lyssna, känn och dofta Besök gärna våra visningshus på Husknuten i Göteborg, Bomässan i Stockholm och Nybygget i Arlandastad. På BOROHUS.SE finner du dessutom fler av våra visningshus runt om i landet.

Borohus AB | 512 65 Mjöbäck Telefon 0325-186 20 | Fax 0325-340 02 | info@borohus.se | www.borohus.se

Produktion: V-TAB Falkenberg & Wernersson Idé. Husvisualiseringar gjorda av David Carlsson - Industridesigner och 3dartist - www.davidcarlsson.com

…telefonlinjen mellan Sverige och USA öppnas officiellt, Alexander Fleming av en slump upptäcker penicillinet, Musse Pigg gör entré på vita duken, Sveriges första skördetröska tas i drift och Per Albin Hansson i ett riksdagstal lanserar begreppet ”Folkhemmet”…

Profile for Borohus

Borohus Villakatalog  

Borohus Villakatalog, Inspiration till ditt drömboende. Inspirationskatalog där vi samlat 52 husmodeller och visar exempel på smarta planlös...

Borohus Villakatalog  

Borohus Villakatalog, Inspiration till ditt drömboende. Inspirationskatalog där vi samlat 52 husmodeller och visar exempel på smarta planlös...

Profile for borohus